Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

Zombik városa (1980)

Paura nella città dei morti viventi
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Robert F.   2020. 07. 27.

legújabb vélemény

0

Ez egy logikátlan büdös sz*r. És nem a stílussal van a baj, mert a Beyond vagy a Zombi 2-3 filmek jók voltak Fulcitől, de ez egy jeleneteket egymásra dobáló illogikus film....

 
Kóborló   2019. 07. 02.

1
Az olasz gore rajongóknak kötelező darab

Rengeteg filmhez volt szerencsém fiatalkoromban, még az úgynevezett hang alámondásos VHS-korszakban, és már akkor is imádtam a horrorfilmeket, és válogatás nélkül néztem és rettegtem végig ezen alkotásokat. Csak nagyon kevés volt az, amit akkori fia... teljes kritika»


 
a-arnold   2017. 05. 21.

0

Jó lenne a film, de mégsem az igazi. Lucio Fulci neve az sokat dob a filmen, pár jelenet is eléggé ütős, de eléggé lapos az egész, a vége fele már eléggé unalmas. Láttam már ennél sokkal jobbat is, de sokkal rosszabbat is. Úgy olyan 3-4 csillag között gondolkodtam, de akkor inkább 3.

 
kórica   2016. 01. 28.

0

Ez a film tele van logikai buktatókkal, irritáló effektekkel, a szereplők is baromi idegesítőek voltak. A lehető legszürkébb horror elemekkel dolgozik.

Galéria (13)

Christopher George
Christopher George
Janet Agren
Christopher George
Janet Agren
Christopher George

Videók (1)

 

A film történetét egy H. P. Lovecraft által írt, Beyond the Dunwich Horror című novella inspirálta.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírója és rendezője, Lucio Fulci ismét magára vállalt egy apró szerepet. Ő alakította a halottkémet a filmben.

(Kóborló )
 

Michele Soavi olasz forgatókönyvíró és rendező is szerepel a filmben, igaz, a jelenete rövid, és gyorsan brutális halált hal.

(Kóborló )
 

Fulci úgynevezett Halál-trilógiájának mindhárom filmjében szerepet kapott Catriona MacColl színésznő.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének ez volt az első filmje az ún. Halál-trilógiából, majd 1981-ben A pokol hét kapuja követte, és végül a szintén 1981-ben készült A temetőre épült házzal zárta a trilógiát. A filmek közt nincs közvetlen kapcsolat vagy átfedések.

(Kóborló )
 

Voltak olyan országok, ahol erősen megvágva többször megjelentették a filmet, de még így is egy két éven belül újra tiltólistára került. Németországban három alkalommal is elkezdték a forgalmazását, de mindhárom alkalommal be is tiltották a filmet.

(Kóborló )
 

A film több országban is tiltólistás volt a rendkívül durva és erőszakos halálesetek miatt.

(Kóborló )