Gonosz halott (2013)

Evil Dead

Gyula Gábor Antal   2023. 05. 29.

Fájdalmas

Első tíz perc unalmas, utána megint az. Nem ilyen rossz remake-re számítottam. Irtóra semmi köze az eredetihez.

elekm90   2021. 01. 16.

a nap véleménye

Új Gonosz halott, új irány

Érdekes remake-je az 1981-es Sam Raimi kultuszfilmnek. Az mindenképp jót tett neki, hogy ezúttal normális mértékű költségvetésből készült, a rendezés profi, elsőfilmestől figyelemreméltó teljesítmény. Részben a büdzséből is kifolyólag ugyan a történe... teljes kritika»

Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

Nem sikerült elvarázsolni, bár lehet hogy nagy volt az elvárás! A színészi teljesítmények, és a rendezés is erősen felejthető kategória. Egy újrafeldolgozott filmnek valami újdonságot kellett volna tartalmazni, és ezt nagyon nem tapasztaltam.

Eastern79   2021. 02. 21.

Vérfürdő

Nagyon ritkán nézek horrorfilmeket, most mégis kivételt tettem. Egyrészt mert szeretem Sam Raimi stílusát, másrészt pedig az eredeti film olyan nagy hatással volt rám, hogy kíváncsi voltam, mit hoznak ki belőle, bár a "mester" csak producerként közreműködött. Alvarez meglehetősen kellemes meglepetést okozott, szépen felvezette a sztorit, miközben sikerült felidéznie az eredeti hangulatát – sőt annál jó pár árnyalattal komorabb lett –, és elképesztő mennyiségű művért használt fel. Az erőszakos jelenetek kellően brutálisak, az effektusok pedig ahhoz nagyon is meggyőzőre sikerültek, hogy a feszültség kitartson a film végéig, és a színészek is hozták, amit kell. A látványhorrorok közt korrekt kis alkotás, a történet azonban nem váltja meg a világot annak ellenére sem, hogy a végén szó szerint vérben fürdenek a szereplők.

Deku   2017. 12. 23.

Hát voltak benne hibák néha komolyabb is akadt de még így is nézhető volt. Ez most egy kicsit kevésbé jött be nekem. Bár nem lett teljesen borzalmas de mégse tudom rá jó szívvel mondani, hogy kedveltem a filmet.

HE7EDIK   2018. 07. 18.

Megkarcolni sem tudja az eredetit. Hiába a húszezer liter művér, Fede Alvarez nem Sam Raimi. Pedig a régi verzió mennyivel régebbi, mégis a mai napig borzalmat ébreszt, ezt meg csak megnézi az ember és másnapra már el is felejti.

BoBamburg   2015. 01. 18.

A stáblista után feltűnik Bruce Campbell, azaz Ash, egy laza szóm erejéig :D amúgy idén indul egy gonosz halott sorozat, amit Sam Raimi csinál, és Bruce Campbell főszereplésével ;D

Eredetileg Sam Raimi rendezte volna, de a lehetőséget átadta Fede Alvareznek.

(HE7EDIK )

A zárójelenet forgatása során Jane Levy igazi vérfürdőben úszott egy héten keresztül: egyrészt kb. 50 ezer gallon művért (nagyjából 190 ezer liter) használtak fel, továbbá a színésznőt a forgatási szünetekben is állandóan locsolták, hogy a rajta lévő vér nehogy rászáradjon.

(ArpiHajdu és Réci)

A film a korábbi Evil Dead - Gonosz halott (1981) feldolgozása.

(ps)

A film szereplői neveinek (David, Eric, Mia, Olivia és Natalie) kezdőbetűit összeolvasva a demon szót kapjuk.

(ps)

A forgatás során elképesztő mennyiségű, 260 ezer liter művért használtak el. Fede Alvarez bevallása szerint az utolsó jelenethez 190 ezer liter művérre volt szükség.