Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Ne félj a sötéttől! (2010)

Don't Be Afraid of the Dark
Filmadatlap
 
20
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Videók (2)

 
Kóborló   2022. 01. 24.

legújabb vélemény

0
Manók a kandallóból

Pár napja sikerült ismételten ráakadnom egy olyan filmre, ami esetében még a forgatások megkezdése előtt arról szóltak a hírek, hogy a méltán ismert és elismert, mexikói származású Guillermo del Toro fogja készíteni, de mire megkezdték a forgatásokat... teljes kritika»

 
smith   2015. 06. 07.

1

Nagyon jó hangulatú film, tetszett. Gyerek koromban én is féltem a pincében, ezt remekül felidézi, lehet azonosulni a kisgyerek karakterével. A kis szörnyek is jól vannak megcsinálva. Várnék még több hasonló alkotást.

 
miki   2015. 07. 25.

1

Fú, az ilyen horrorokat én nagyon bírom. Bár azt hozzá kell tenni, hogy nem ez lett a műfaj legerősebb darabja, de a zsáner kedvelői bátran tegyenek vele egy próbát.

 
Sniper   2015. 06. 25.

0

Az elképzelés nem volt rossz, de a megvalósítás azért már bőven hagyott kivetnivalót maga után. Egyszer nézhető, de ha kimarad, akkor sincs baj.

 
quentin   2016. 03. 31.

0

Hát én valahogy gagyinak éreztem ezt az egészet, nem tudott olyan atmoszférát teremteni, hogy erősen markolja a karfát, pedig nálam itt kezdődik egy jó horror, és ez nem lett az.

A film összbevétele 24 042 490 dollár volt (imdb.com).

 

Guillermo del Toro feltűnik a filmben az egyik repülőgéputas szerepében, illetve a hangját szolgáltatta az egyik lény számára.

(Kóborló )
 

A film története Rhode Islanden játszódik, viszont a felvételeket Ausztráliában rögzítették, hogy minél költséghatékonyabbak legyenek.

(Kóborló )
 

A filmbéli kandallón olvasható rúnákat a Félj! szóra lehetne lefordítani.

(Kóborló )
 

A film történetének az alapjait H.P. Lovecraft (1890-1937) novellája szolgáltatta, ami a Patkányok a falban volt.

(Kóborló )
 

1973-ban készítettek már ebből a történetből egy tévéfilmet. Az újabb változatot azonban nem lehet egyértelműen remake-nek kikiáltani, mert számos dolgon változtattak az 1973-as filmhez képest.

(Kóborló )