Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
33
Képek
7
Videók
Álom doktor
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Szilonka   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

Remek kis folytatás volt. Örültem, hogy voltak visszaemlékezések az első részre, mintegy fejet hajtva annak nagysága felett.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 29.

a nap véleménye

Nem ragyog, de azért szépen csillog!

A Stephen King expresszvonat nem lassít! A kortárs horrorirodalom egyik legnevesebb alakjának írásai 2019-ben is szép számmal adaptálódnak, elég, ha a sorozatok választékát (Mr. Mercedes és a Castle Rock új évadai), valamint a streaming szolgáltatók kínálatát (a Netflix berkein belül bemutatott A magas fűben) vesszük alapul. Ezeken túlmenően pedig a mozis felhozatalra sem panaszkodhatunk: idén kaptunk már remake-et (Kedvencek temetője) és dedikált folytatást (Az – Második fejezet), a legfrissebb mű pedig nemcsak egy teljesen új filmadaptáció King már-már monumentális életművében, hanem az egyik leghíresebb írása, s annak mozgóképes változatából megismert történetének továbbvitele is. Ez az Á... több»


 
Berto49   2019. 11. 08.

a nap véleménye

Folytatás 39 év múlva

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Mike Flanagan, a horror-specialista megpróbált fából vaskarikát fabrikálni, vagyis egy – szerintem – szószátyár, túlírt, csapnivaló könyv alapján nézhető, jó filmet készíteni. Tegyük hozzá rögtön az elején, hogy tűrhető módon sikerült! Természetesen csak abban az esetben hihető a történet, ha a néző „beveszi” a túlburjánzó fantasy elemeket, amelyek sokkal magasabb szinten jelentkeznek, mint az előzményben. (King majdnem minden művében vannak ilyen szálak, az utóbbi időben azonban jelentősen megerősödtek, dominanciát élveznek.) A „Ragyogás” 39 év után megrendezett folytatásáról van szó, amely nyomokban visszautal a Mag... több»

 
HETEDIK   2019. 11. 08.

A 2017-es AZ óta sorra jönnek a jobbnál jobb King filmek, hát ez finoman szólva sem lett az. A legjobb szó rá a gagyi. Ilyesztô vagy feszültséget keltő jelenet még véletlenül sincs benne, mint ha nem is a Ragyogás folytatása lenne. Óriási csalódás!

 
indingo   2020. 02. 16.

Ezerszer jobban tetszett, mint a Ragyogás. Konkrétabb és összetettebb a története, több szálon fut a cselekmény is.

Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Ewan McGregor
Mike Flanagan
Kyliegh Curran
Violet McGraw
Jacob Tremblay
Rebecca Ferguson
Emily Alyn Lind
Roger Dale Floyd
Ewan McGregor
Cliff Curtis
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Kyliegh Curran
Kyliegh Curran
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Mike Flanagan
Ewan McGregor
Mike Flanagan
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Ewan McGregor
Carl Lumbly
Carl Lumbly
Mike Flanagan
Emily Alyn Lind
Emily Alyn Lind
Kyliegh Curran
Jacob Tremblay
Sadie Heim
Kk Heim
 
A Stephen King-rajongók élvezni fogják a látványvilágot, a karaktereket és a senkiével nem összehasonlítható atmoszférát. több»
 
Az Álom doktor ugyan nem tud felnőni a Stanley Kubrick által készített klasszikushoz, folytatásként mégis abszolút helytáll. több»
 
A film komótosan meséli el a történetét, de ez nem azt jelenti, hogy ne osztaná fel tökéletesen a játékidejét. A kulcsjelenetek ott következnek, ahol várjuk őket, és a köztes idő sem telik unalmasan: lomhasága összhangban van a suspense-sel. több»

A film összbevétele 5 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 64 104 355 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 648 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mike Flanagan rendező rengeteg időt töltött azzal, hogy képkockáról képkockára tanulmányozza a Ragyogás Panoráma Hotelben játszódó jeleneteit, hogy a filmjében tökéletes hűséggel jeleníthesse meg a szállodát.

(hp)
 

Ewan McGregor egy interjúban elmondta, hogy többször újranézte a Ragyogást a forgatás előtt. A színész bevallása szerint Jack Nicholson hangjából és artikulációjában is inspirálódott, ugyanis úgy vélte, hogy Danny karakterében sok van az apjából.

(hp)
 

A szerepre való felkészülés során Ewan McGregor a Ragyogásban a fiatal Dannyt alakító egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki napjainkban biológiatanárként dolgozik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.