Álom doktor (2019)

Jacob Tremblay
Sadie Heim
Kk Heim

Lalee19   2022. 03. 09.

A Ragyogás méltó folytatása. Danny felnőtt, de még kísértik a Szépkilátás Hotel eseményei. Megjelenik egy szekta, előkerül egy hasonló személy, mint Danny ,akire ez a szekta vadászik és ismét eljutunk a Szépkilátás Hotelbe és még Jack Torrence is fel... több»

ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 29.

a nap véleménye

Nem ragyog, de azért szépen csillog!

A Stephen King expresszvonat nem lassít! A kortárs horrorirodalom egyik legnevesebb alakjának írásai 2019-ben is szép számmal adaptálódnak, elég, ha a sorozatok választékát (Mr. Mercedes és a Castle Rock új évadai), valamint a streaming szolgáltatók ... teljes kritika»

Berto49   2019. 11. 08.

a nap véleménye

Folytatás 39 év múlva

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Mike Flanagan, a horror-specialista megpróbált fából vaskarikát fabrikálni, vagyis egy – szerintem – szószátyár, túlírt, csapnivaló könyv alapján nézhető, jó filmet készíteni. ... teljes kritika»

indingo   2020. 02. 16.

Ezerszer jobban tetszett, mint a Ragyogás. Konkrétabb és összetettebb a története, több szálon fut a cselekmény is.

HE7EDIK   2019. 11. 08.

A 2017-es AZ óta sorra jönnek a jobbnál jobb King filmek, hát ez finoman szólva sem lett az. A legjobb szó rá a gagyi. Ijesztő vagy feszültséget keltő jelenet még véletlenül sincs benne, mintha nem is a Ragyogás folytatása lenne. Óriási csalódás.

Sabnock Sanatory   2020. 06. 15.

A fene enné meg! Szégyelljék magukat, hogy így eltolták a Ragyogás folytatását! Hiányzik a pörgősség, lendület, dinamika, és könyörgöm, miért a búsképű lovag, miért Ewan McGregor, aki játssza a főhőst? Sajnos egy közepes, nem jó, de nem is nézhetetlen.

dailyfilmsan   2020. 03. 02.

Majdnem 40 év telt el azóta, ami óta kijött a ragyogás, ami kellő képen hidegrázós és ikonikus alkotás lett, hogy a készítők mint valami pop-kulturális elemhez vissza-vissza nyúljanak, vagy csak megemlítsék a művet, beszélek itt könyvről vagy a filmr... több»

A film összbevétele 5 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 63 559 695 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 648 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Mike Flanagan rendező rengeteg időt töltött azzal, hogy képkockáról képkockára tanulmányozza a Ragyogás Panoráma Hotelben játszódó jeleneteit, hogy a filmjében tökéletes hűséggel jeleníthesse meg a szállodát.

(hp)

Ewan McGregor egy interjúban elmondta, hogy többször újranézte a Ragyogást a forgatás előtt. A színész bevallása szerint Jack Nicholson hangjából és artikulációjában is inspirálódott, ugyanis úgy vélte, hogy Danny karakterében sok van az apjából.

(hp)

A szerepre való felkészülés során Ewan McGregor a Ragyogásban a fiatal Dannyt alakító egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki napjainkban biológiatanárként dolgozik.

(hp)

Stephen King egy interjúban elmondta, hogy először 1998-ban merült fel a Ragyogás folytatásnak megírása, miután valaki megkérdezte tőle, hogy mi történt Danny karakterével a regényben játszódó eseményeket követően.

(hp)

A film főszerepére olyan sztárok is pályáztak, mint Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith és Jeremy Renner, de a rendező választása végül Ewan McGregorra esett, a döntésére pedig maga Stephen King is az áldását adta.

(hp)

Az Álom doktor ugyan nem tud felnőni a Stanley Kubrick által készített klasszikushoz, folytatásként mégis abszolút helytáll. több»

Mindezzel együtt az Álom Doktor nem kellemetlen élmény. Kicsit olyan, mintha a Netflix valamelyik futószalagon készült dark fantasy-sorozatát néznénk. több»

Talán csak akkor lett volna még jobb, ha adnak nekünk a végére valamit, amin gondolkozhatunk. Mondjuk azt, hogy hány az Igaz kötéshez hasonló szörnybanda járja még a világot. több»