Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

Álom doktor (2019)

Doctor Sleep
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
33
Képek
7
Videók
 
freeman   2021. 02. 06.

legújabb vélemény

0

F*s.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 29.

a nap véleménye

3
Nem ragyog, de azért szépen csillog!

A Stephen King expresszvonat nem lassít! A kortárs horrorirodalom egyik legnevesebb alakjának írásai 2019-ben is szép számmal adaptálódnak, elég, ha a sorozatok választékát (Mr. Mercedes és a Castle Rock új évadai), valamint a streaming szolgáltatók ... teljes kritika»


 
Berto49   2019. 11. 08.

a nap véleménye

1
Folytatás 39 év múlva

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Mike Flanagan, a horror-specialista megpróbált fából vaskarikát fabrikálni, vagyis egy – szerintem – szószátyár, túlírt, csapnivaló könyv alapján nézhető, jó filmet készíteni. ... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2019. 11. 08.

1

A 2017-es AZ óta sorra jönnek a jobbnál jobb King filmek, hát ez finoman szólva sem lett az. A legjobb szó rá a gagyi. Ijesztő vagy feszültséget keltő jelenet még véletlenül sincs benne, mintha nem is a Ragyogás folytatása lenne. Óriási csalódás.

 
indingo   2020. 02. 16.

0

Ezerszer jobban tetszett, mint a Ragyogás. Konkrétabb és összetettebb a története, több szálon fut a cselekmény is.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

0

Majdnem 40 év telt el azóta, ami óta kijött a ragyogás, ami kellő képen hidegrázós és ikonikus alkotás lett, hogy a készítők mint valami pop-kulturális elemhez vissza-vissza nyúljanak, vagy csak megemlítsék a művet, beszélek itt könyvről vagy a filmr... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 15.

0

A fene enné meg! Szégyelljék magukat, hogy így eltolták a Ragyogás folytatását! Hiányzik a pörgősség, lendület, dinamika, és könyörgöm, miért a búsképű lovag, miért Ewan McGregor, aki játssza a főhőst? Sajnos egy közepes, nem jó, de nem is nézhetetlen.

Galéria (33)

Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Ewan McGregor
Mike Flanagan
Kyliegh Curran
Violet McGraw
Jacob Tremblay
Rebecca Ferguson
Emily Alyn Lind
Roger Dale Floyd
Ewan McGregor
Cliff Curtis
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Kyliegh Curran
Kyliegh Curran
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Mike Flanagan
Ewan McGregor
Mike Flanagan
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Ewan McGregor
Carl Lumbly
Carl Lumbly
Mike Flanagan
Emily Alyn Lind
Emily Alyn Lind
Kyliegh Curran
Jacob Tremblay
Sadie Heim
Kk Heim

Videók (7)

A film összbevétele 5 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 63 559 695 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 648 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mike Flanagan rendező rengeteg időt töltött azzal, hogy képkockáról képkockára tanulmányozza a Ragyogás Panoráma Hotelben játszódó jeleneteit, hogy a filmjében tökéletes hűséggel jeleníthesse meg a szállodát.

(hp )
 

Ewan McGregor egy interjúban elmondta, hogy többször újranézte a Ragyogást a forgatás előtt. A színész bevallása szerint Jack Nicholson hangjából és artikulációjában is inspirálódott, ugyanis úgy vélte, hogy Danny karakterében sok van az apjából.

(hp )
 

A szerepre való felkészülés során Ewan McGregor a Ragyogásban a fiatal Dannyt alakító egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki napjainkban biológiatanárként dolgozik.

(hp )
 

Stephen King egy interjúban elmondta, hogy először 1998-ban merült fel a Ragyogás folytatásnak megírása, miután valaki megkérdezte tőle, hogy mi történt Danny karakterével a regényben játszódó eseményeket követően.

(hp )
 

A film főszerepére olyan sztárok is pályáztak, mint Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith és Jeremy Renner, de a rendező választása végül Ewan McGregorra esett, a döntésére pedig maga Stephen King is az áldását adta.

(hp )
 

Ewan McGregor csak két évvel idősebb, mint Danny Lloyd, akik az 1980-as Ragyogásban alakította Danny Torrance karakterét.

(hp )
 

A varázsló/bohóc Mysterio Stephen King bevallása alapján a Pókember képregények egyik népszerű gonosza után kapta a nevét.

(hp )
 

Az Álom doktor a 2017-es Stephen King adaptáció, az AZ hatalmas anyagi sikere után kapott csak zöld utat a Warnertől.

(hp )
 

Az azonos című Stephen King regény 36 évvel az 1977-es Ragyogást követően került a könyvesboltok polcaira.

(hp )
 

Az Álom doktor forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg Georgia államban. A forgatási helyszínek: Atlanta, St. Simons, Fayetteville Covington, Canton, Midtown, Stone Mountain, Porterdale. A munkálatok 2018. decemberében értek véget.

(hp )
 
A Stephen King-rajongók élvezni fogják a látványvilágot, a karaktereket és a senkiével nem összehasonlítható atmoszférát. több»
 
Az Álom doktor ugyan nem tud felnőni a Stanley Kubrick által készített klasszikushoz, folytatásként mégis abszolút helytáll. több»
 
A film komótosan meséli el a történetét, de ez nem azt jelenti, hogy ne osztaná fel tökéletesen a játékidejét. A kulcsjelenetek ott következnek, ahol várjuk őket, és a köztes idő sem telik unalmasan: lomhasága összhangban van a suspense-sel. több»