Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
33
Képek
5
Videók
Álom doktor
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 29.
Nem ragyog, de azért szépen csillog!

A Stephen King expresszvonat nem lassít! A kortárs horrorirodalom egyik legnevesebb alakjának írásai 2019-ben is szép számmal adaptálódnak, elég, ha a sorozatok választékát (Mr. Mercedes és a Castle Rock új évadai), valamint a streaming szolgáltatók kínálatát (a Netflix berkein belül bemutatott A magas fűben) vesszük alapul. Ezeken túlmenően pedig a mozis felhozatalra sem panaszkodhatunk: idén kaptunk már remake-et (Kedvencek temetője) és dedikált folytatást (Az – Második fejezet), a legfrissebb mű pedig nemcsak egy teljesen új filmadaptáció King már-már monumentális életművében, hanem az egyik leghíresebb írása, s annak mozgóképes változatából megismert történetének továbbvitele is. Ez az Á... több»

 
Berto49   2019. 11. 08.
Folytatás 39 év múlva

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Mike Flanagan, a horror-specialista megpróbált fából vaskarikát fabrikálni, vagyis egy – szerintem – szószátyár, túlírt, csapnivaló könyv alapján nézhető, jó filmet készíteni. Tegyük hozzá rögtön az elején, hogy tűrhető módon sikerült! Természetesen csak abban az esetben hihető a történet, ha a néző „beveszi” a túlburjánzó fantasy elemeket, amelyek sokkal magasabb szinten jelentkeznek, mint az előzményben. (King majdnem minden művében vannak ilyen szálak, az utóbbi időben azonban jelentősen megerősödtek, dominanciát élveznek.) A „Ragyogás” 39 év után megrendezett folytatásáról van szó, amely nyomokban visszautal a Mag... több»


 
HETEDIK   2019. 11. 08.

A 2017-es AZ óta sorra jönnek a jobbnál jobb King filmek, hát ez finoman szólva sem lett az. A legjobb szó rá a gagyi. Ilyesztô vagy feszültséget keltő jelenet még véletlenül sincs benne, mint ha nem is a Ragyogás folytatása lenne. Óriási csalódás!

 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Nagyon jó folytatás lett. Pedig nagyon féltem, hogy elrontják ezt a a régi nagy klasszikust. Érdekes volt újra ebben a világban mozogni az ennyi év utáni Ragyogás után. Ewan McGregor összes filmjét szeretem szinte, de most ez a kedvencem az biztos. A könyvet persze jobban szeretem de egész kellemes meglepetés volt ez a feldolgozás is.

 
MKristijan   2019. 11. 08.
Mikor King is beleszólhat a filmbe

Körülbelül 3 hete néztem meg először a Kubrick féle Ragyogást, a könyvet nem olvastam. Ezzel a háttérrel ültünk le megnézni a filmet. Az hogy Kubricknak megvolt a maga stílusa, pont ettől lesz a Ragyogás, Ragyogás. Mike Flanagan udvarolhat King-nek azzal, hogy issza a szavait, de ez a film 2 dolgot tartalmaz, Kubrick stílusát és King korrigálását. Azt a korrigálást amit mondhatunk kiérdemelt a film. Kicsit szájbarágósan itt-ott de gyakorlatilag nem bántam meg, hogy dolgokat belemondtak az arcomba. A kalapot kicsit idétlennek tartottam, mágusszerű volt, inkább a Hercegnő és a Béka jutott eszembe róla, és végig azt néztem hogy mennyire hasonlít a nő Sandra Bullockra. Kíváncsi lennék egy eredeti nyelvű verzióra is, mert nem mindenhol működött jól a szinkron. A kislány sem volt annyira tökéletes de a szinkron inkább csak rontott. Összegzésként Flanagan jól dolgozott, de szem előtt maradt a nosztalgia, és Kubrick munkája is, ami igazából sikerre vitte a művet. Mindenféleképp kellett ez a rész, örültem hogy láthattam.

Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Ewan McGregor
Mike Flanagan
Kyliegh Curran
Violet McGraw
Jacob Tremblay
Rebecca Ferguson
Emily Alyn Lind
Roger Dale Floyd
Ewan McGregor
Cliff Curtis
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Kyliegh Curran
Kyliegh Curran
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Mike Flanagan
Ewan McGregor
Mike Flanagan
Ewan McGregor
Ewan McGregor
Rebecca Ferguson
Ewan McGregor
Carl Lumbly
Carl Lumbly
Mike Flanagan
Emily Alyn Lind
Emily Alyn Lind
Kyliegh Curran
Jacob Tremblay
Sadie Heim
Kk Heim
 
A Stephen King-rajongók élvezni fogják a látványvilágot, a karaktereket és a senkiével nem összehasonlítható atmoszférát. több»
 
Az Álom doktor ugyan nem tud felnőni a Stanley Kubrick által készített klasszikushoz, folytatásként mégis abszolút helytáll. több»
 
A film komótosan meséli el a történetét, de ez nem azt jelenti, hogy ne osztaná fel tökéletesen a játékidejét. A kulcsjelenetek ott következnek, ahol várjuk őket, és a köztes idő sem telik unalmasan: lomhasága összhangban van a suspense-sel. több»

A film összbevétele 5 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 62 696 875 forintot termelt. A hazai mozik összesen 40 852 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mike Flanagan rendező rengeteg időt töltött azzal, hogy képkockáról képkockára tanulmányozza a Ragyogás Panoráma Hotelben játszódó jeleneteit, hogy a filmjében tökéletes hűséggel jeleníthesse meg a szállodát.

(hp)
 

Ewan McGregor egy interjúban elmondta, hogy többször újranézte a Ragyogást a forgatás előtt. A színész bevallása szerint Jack Nicholson hangjából és artikulációjában is inspirálódott, ugyanis úgy vélte, hogy Danny karakterében sok van az apjából.

(hp)
 

A szerepre való felkészülés során Ewan McGregor a Ragyogásban a fiatal Dannyt alakító egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki napjainkban biológiatanárként dolgozik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.