Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
57
Képek
6
Videók
Sóhajok
 
TomÁcs   2019. 12. 29.

legújabb vélemény

Én úgy írom ezt, hogy szeretem az elvont filmeket. Maga az ötlet jó volt, nem mindennapi filmről van szó. Felkavar, olykor felbosszant.

 
indingo   2018. 11. 09.

a nap véleménye

Sóhajok, a film amit nem akarsz újra megnézni

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Sóhajok. A film címe nagyon találó. Sokszor és hangon sóhaj hagyta el a számat, miközben néztem. Teljesen ismeretlenül vágtam neki a filmnek. Azt tudtam, hogy az 1977-es sikeres horror remake-je. Egy művész filmbe ültetett horror nem hangzik rosszul. A főszereplők névsora is nagyon kecsegtető volt: Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloe Grace Moretz és Mia Goth. Különböző korosztály, eléggé eltérő színésznők. Tilda Swintont már sokszor láthattuk egyedi filmekben. Most női szerepen túl egy ősz öregurat is megformál, mesterien. Járásában, mozdulataiban valóban egy nyugdíjas hatását keltette. De miért is kellett egy nőnek játszania egy férfi, aki a történetben amúgy is férfi marad? Kizárólag női színésznőkkel akarták megoldani a filmet. A másik főhős Dakota Johnson pedig próbál kitörni a szürke 50 árnyalatából és a legfurcsább szerepekben láthatjuk őt idén. Ott volt a Húzós éjszaka az El Royale-ban most meg ez. A film az Amerikai Horror Story, Az ördögűző, a 2015-ös The witch egyvelege és hangulatában nekem a Mother!-t juttatta az eszembe. A története nagyon felkavaró. Helyenként annyira gyomorforgató, hogy legszívesebben felállna az ember és otthagyná az egészet. Olyan érzésem volt, hogy a hatalmába kerít a történet és megfertőzi a lelkemet. Sokszor a hideg rázott tőle és az undor kerülgetett. Rengeteg a nyugalom megzavarására alka... több»


 
Szilonka   2019. 08. 14.

Azt elismerem, hogy különleges történet, de valahogy elborzasztott az egész. Szeretem a horrort, de ez nem tudom mi volt.

 
VvV   2018. 11. 17.

Úgy csavarják benne a szálakat, hogy a történet előrehaladtával egyre jobban érdekli az embert, de valahogy a végére eléggé elfáradt a történet és nem tudott sokat adni.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

A táncjelenetek talán értek valamit a filmben, no meg Tilda játéka, de ennyi. A története engem zavart.

 
BoBamburg   2019. 04. 28.

A történet sok eltérést mutat a '77-es eredetihez képest, de ez nem feltétlenül baj. Szép és okos film, de elődével ellentétben valószínűleg sosem lesz egy korszakalkotó mű. De ettől függetlenül egy korrekt remake szép képi világgal és erős atmoszférával. A történet hosszúsága miatt néhol kissé lapossá válik, de a végső gore jelenet mindenért kárpótolt.

 
Lonka   2019. 08. 14.

Szerintem jobb, mint az eredeti bár sokaknál még így is kivágja a biztosítékot. Érdekes a története, nem kiszámítható, helyenként elég véres.

Dakota Johnson
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Tilda Swinton
Angela Winkler
Renée Soutendijk
Caven Ingrid
Tilda Swinton
Chloë Grace Moretz
Chloë Grace Moretz
Mia Goth
Tilda Swinton
Caven Ingrid
Tilda Swinton
Dakota Johnson
Angela Winkler
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Alek Wek
Mia Goth
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Mia Goth
Chloë Grace Moretz
Mia Goth
Tilda Swinton
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Mia Goth
Tilda Swinton
Luca Guadagnino
Chloë Grace Moretz
Caven Ingrid
Luca Guadagnino
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Mia Goth
Mia Goth
Mia Goth
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Tilda Swinton
Tilda Swinton
Mia Goth
Luca Guadagnino
Tilda Swinton
Tilda Swinton
Dakota Johnson
Dakota Johnson
Tilda Swinton

A film összbevétele 7 940 485 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 297 620 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 189 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A 82 éves Dr. Jozef Klemperer szerepét Tilda Swinton alakítja, akit naponta 4 órán át sminkeltek, sőt, a színésznő arra is megkérte Mark Coulier maszkmestert, hogy készítsen számára egy műpéniszt (aminek a film szempontjából gyakorlatilag semmi szerepe nem volt), hogy még inkább férfinek érezhesse magát.

(hp)
 

A film forgatása 2016. október 31-én kezdődött meg Varese-ben, Olaszországban, és 217. márciusában ért véget Berlinben. Akárcsak az 1977-es eredetit, a 2018-as remake-et is 35 mm-es filmre vették fel.

(hp)
 

Az 1977-es Sóhajok remake-jének terve 2008-ban merült fel először. A direktori széket David Green Gordon foglalta volna el, a forgatókönyv is elkészült, és a főbb szerepekre is leszerződtek a színészek, köztük Isabelle Huppert, Janet McTeer és Isabelle Fuhrman. Azonban Green és a stúdió nem tudott megegyezni a költségvetésről, így a fiókba került a filmterv. Hét évvel később, a 2015-ös Velencei Filmfesztiválon az A Bigger Splash című filmjének premierje kapcsán adott interjújában Luca Guadagnino bejelentette, hogy elkészíti a Sóhajokat.

(hp)
 

Dakota Johnson egy interjúban elmondta, hogy bár nagyon élvezte a forgatást, alaposan megviselték őt a munkálatok. "Annyira felkavart, hogy kénytelen voltam elmennie egy terapeutához. Egy elhagyatott hotelben forgattunk egy hegy tetején. 30 telefonpózna volt a tetőn, az elektromosság valósággal pulzált az épületben, ha hozzáértem valakihez, mindig éreztem az apró áramütést. Iszonyú hideg volt" - árulta el.

(hp)
 

A film zenéjét a Radiohead énekese, Thom Yorke szerezte. Ez a zenész pályafutásának első ilyen jellegű munkája.

(hp)
 

A 2018-as, Las Vegasban megrendezett CinemaConon levetítettek egy jelenetet a filmből a rendezvény látogatóinak, akiket sokkolt a látvány. Többen rosszullétre hivatkozva hagyták el a vetítőtermet.

(hp)
 

A Sóhajok világpremierje 2018. szeptember 1-én volt a 75. Velencei Filmfesztiválon.

(hp)
 

Bár a film megosztotta a közönséget, a kritikai fogadtatása alapvetően pozitív volt. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 75 százalékon áll (2018. október). Robbie Collin, a The Telegraph újságírója a maximális, 5 csillaggal értékelte a Sóhajokat, mely szerinte felülmúlja az 1977-es eredetit.

(hp)
 

Luca Guadagnino a Deadline-nak adott interjújában elmondta, hogy ha a film sikeresen szerepel a mozikban, örömmel elkészítené a folytatást, mely Madame Blanc és Helena Markos múltjára valamint Susie Bannion jövőjére fókuszálna.

(hp)
 

A film amerikai forgalmazóját, az Amazont beperelte a kubai szobrász, festő és performansz művész, Ana Mendieta, mivel a Sóhajok beharangozó előzetesében két képét is engedély nélkül használták fel. A film hivatalos, bővített előzeteséből végül kikerültek a kifogásolt anyagok.

(hp)
 
Aki ezt képes ajnározni, az valamiféle kulturális Stockholm-szindrómában szenvedhet, mert hogy ez egy „art horror”, így aki lehúzza, az csak egy suttyó lehet, de én akkor is vállalom véleményemet és kérem a kedves olvasókat, hogy spóroljanak maguknak pénz és időt és ne nézzék meg! több»
 
Remek példa arra, hogy a gyakran degradált horror nemcsak az olcsó, sokszor alantas szórakozásnak, hanem a művészi önkifejezésnek is kiváló táptalajt tud biztosítani, így bátran tehet vele egy próbát az is, aki nem elkötelezett híve a műfajnak, csak szeretne egy jó filmet látni. több»
 
Aki filmművészetet akar látni, a Suspiriára váltson jegyet. SOÓS TAMÁS HORRORKRITIKÁJA. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.