55% 137 szavazat
Jancsi és Juliska

Jancsi és Juliska

Gretel & Hansel
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
26
Szereplők (26)
25
Képek (25)
2
Videók (2)
3
Érdekességek (3)
Díjak
2
Filmkritika (2)
4
Cikkek (4)
Fórum

Hol nézheted

Sophia Lillis
Sophia Lillis
Alice Krige
Sophia Lillis
Sophia Lillis
Sophia Lillis
Sophia Lillis
Alice Krige
Alice Krige
Sophia Lillis
Sophia Lillis
Alice Krige
Alice Krige
Sophia Lillis

FILMINFÓ

Egy varázslatos vidéken élő lány fiatalabb testvérével elkeseredetten kutat munka és élelem után. Egy nap útra kelnek, hogy keresztülvágjanak a sötét erdőn, melynek mélyén maga a gonosz lakozik.
A klasszikus Grimm mese, a Jancsi és Juliska ezúttal horror körítésben hódítja meg a… Több


Rendező: Oz Perkins
Író: Rob Hayes
Forgatókönyvíró: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Írország, Dél-afrikai Köztársaság
Premier: 2020.01.30. | Netflix (2021.03.01.) | Telekom TVGO (2021.03.02.)
 
2021.10.27 petraszab

legújabb vélemény

A látványa és a hangulata egészen jó volt a filmnek, de a történet nekem nem jött át. És persze azt sem tudtam figyelmen kívül hagyni, hogy a Jancsi és Juliska mégiscsak egy mese.

1
 
2021.08.03 Laca//Ho/rr/oR//

Jó atmoszféra, gyenge cselekmény

Az eredeti történetet sikerült igencsak horror stílus-szerűen feldolgozni, és a film atmoszférájával sem volt probléma, hiszen igen sötétre sikeredett, végig fagyos hangulattal. Aki szereti ezt a fajta művészetet, annak bátran ajánlom a filmet. Viszont maga a cselekmény nagyon bugyutára és gyengére sikeredett. Nem kell sokat várni a történettől, helyenként már úgy érzi az ember, hogy maguk a készítők sem tudták, mi legyen, csak legyen valami. Végig fura az egész szál, amit próbáltak átadni, a vége pedig rendesen szembe megy azzal, amit az ember a mese után várna. Fordulatnak nevezhetjük, helytállónak már kevésbé. Ez szerintem tönkre is tette az egészet. Bár még mindig magát a boszorkány karakterét Alice Krige színésznő remekül alakította, és ha csak magát a filmet nézzük, azokat a jeleneteket, akkor igencsak hátborzongatóra sikeredett. Igazán sötét és hidegrázás volt sok jelenetben, de eltörpül a film hiányos és zavarodott cselekményét illetően.

0
 
2020.09.28 indingo

A látványvilága és hangulata megfogott a filmnek. A története kicsit beteg, de összességében a műfaj kedvelőinek ajánlom, mert érdekes egy mese ilyen stílusban való feldolgozása.

0
 
2020.12.20 Crystaldeer

Borzalmas

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a film egyszerűen borzalmasra sikeredett. Még egész jól indult, bár nekem vissza kellett tekerni az első 5 percet, mert nem esett le, mert a Juliskát én simán Jancsinak néztem, főleg, hogy egy fiús hangot is kapott a fiús külseje mellé... Nekem ni... Teljes kritika

0
 
2021.05.09 Caravaggio1978

Jó bemutató, de gyenge folytatás

Aki szereti az elvont művészetet, illetve az abnormális eseményeket, annak tetszeni fog. Igazándiból hozza az eredeti történet alapjait, de igazán mégsem, csak csepegteti a sztorit, de utána már mi sem tudjuk pontosan, ez mi. Amúgy az öregasszony nagyon jól meg volt választva a szerepre, neki lett ez kitalálva. :) A képi világa a maga nemében csodás, egész idő alatt nyomva tartja a lelkünket. Az egyetlen egy bajom ezzel a mozival, hogy úgy álltam fel mellőle, hogy nem okozott bennem semmiféle gondolatmenet elindulást a mozi, egyszerűen elfelejtettem az egészet, és amikor a haverokkal filmekről beszél az ember, és szóba kerül a film címe, a reakció: "ööööö, igen, azt hiszem, láttam" - na ez a baj. Jó ötlet volt amúgy, nélküle szürkébb lenne a filmvilág.

1

A film összbevétele 21 676 865 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Az Amazon Prime szerint a boszorkány neve ebben a változatban "Holda".Szerző: jakedave

#2
 

A rendező, Oz Perkins a híres Anthony Perkins (Psycho) fia.Szerző: jakedave

#3
 
Értékelés: 7/10
(2020. 07. 08.)
A megvalósítás, a kerettörténet és a jelen cselekményének kontrasztja, valamint a színészi játék pedig az alkotás minden kilengése ellenére kárpótol minket. Több
 
Értékelés: 6.5/10
(2020. 06. 24.)
Ahogy korábban említettem is, a klasszikus felütés megfelelő modernizáláson esett át, de azokat a gyermekbetegségeket nem sikerült kiküszöbölni, amelyek a rövid, csekély cselekményű alapanyagból adódnak. Több