2020.12.20 10:01 Crystaldeer Olvasottság: <100x
0

Borzalmas

Ez a film egyszerűen borzalmasra sikeredett. Még egész jól indult, bár nekem vissza kellett tekerni az első 5 percet, mert nem esett le, mert a Juliskát én simán Jancsinak néztem, főleg, hogy egy fiús hangot is kapott a fiús külseje mellé... Nekem nincs semmi problémám ezzel a nemi identitás dologgal; ha a film burkoltan ezt akarta elrejteni benne, akkor jól csinálták (később utaltak ilyesmire is, hogy az legyél, aki akarsz stb.), de amúgy nem értem, miért kellett elrontani egy nagyon jó Grimm-mesét.

Persze a film látványelemi egész jók, engem szó szerint kirázott a hideg szimplán már csak a falu lakóitól is, de aztán a boszorkánynál valahol nagyon elment a történet valami teljesen másba, és őszintén én nem is engedélyeztem volna, hogy a filmet szintén Juliska és Jancsinak címkézzék, mert nagyon eltért annak a cselekményétől - talán jobb is lett volna, ha írnak egy teljesen mást.

Borzalmas

Ezenkívül nagyon jól ábrázolták a valóság és álom összemosódását, amikor már maga a néző se tudja, hogy ezt most álmodja Juliska, vagy tényleg ez történt. A végén lévő rideg testvéri elszakadás szintén tanulságot rejt maga mögött, hogy senkit se szabad visszafogni attól, hogy kibontakozzon az életben, és a saját útját járja, de könyörgöm, egy kisgyerekről van szó, akit igenis nem kellett volna még elengednie, itt talán időben ugorhatott volna pár évet a történet, és oda kellett volna berakni az elengedést.

Ugyanúgy a záró részt se tudtam nagyon sehova tenni. Fekete új végek? Felnőve mindenki elveszti gyermeki ártatlanságát? Vagy mire utalt? Összességében ezért adok 2 csillagot. Viszont én már megbántam, hogy megnéztem, mert jó kis időpocsékolás volt.

fantasy | horror | misztikus | thriller

Egy varázslatos vidéken élő lány fiatalabb testvérével elkeseredetten kutat munka és élelem után. Egy nap útra kelnek, hogy keresztülvágjanak a sötét erdőn, melynek mélyén... több»

0