Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Constantine - A démonvadász (2005)

Constantine
Filmadatlap
 
31
Szereplők
16
Vélemények
84
Képek
2
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 10.

legújabb vélemény

2

Nem igazán szoktam horrorfilmet nézni, leginkább azok az alkotások érdekelnek, amelyek a trancsírozás helyett a misztikumra helyezik a hangsúlyt. Ez a film pontosan ilyen, és ahogy bemutatja a menny és a pokol küzdelmét, pontosan olyan jól egyensúlyo... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 12.

1

Sokszor megnéztem, és igen, nem a legjobb horror, és néha vannak benne érdekes történések, de K. R. zseniális színész, és felhúzza a mozit.


 
Ms. Akárki   2019. 05. 26.

1

Kifejezetten kellemes csalódás volt ez a film. Izgalmas és érdekes a történet. Hogy a menny és a pokol valóban létezik, akkor a kettő között a földön hogyan és miként birkóznánk meg a felmerülő sötét és félelmetes helyzetekkel. Reeves és Rachel Weisz között nagyon jól működött a kémia a vásznon.

 
indingo   2017. 10. 25.

0

Nem a legjobb film a műfajában és azt sem értem, hogy démonűző a címben, holott ördögűző a filmben. Szerintem az nem ugyanaz. A történet közepes és helyenként lagymatag.

 
Norbert93   2019. 01. 26.

1

A film megragadt a fantasy és a horror között, de kifejezetten jól áll neki. Igazán sajnálom, hogy nem készült folytatás.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Keanu Reeves-t jobb szerepben is láttam már, maga a történet tetszett volna de valamit én hiányoltam. Nem mondom, hogy mindig emlékezni fogok rá de nem is szörnyedtem el az film végén. Masszív módon tartja az erős közepes szintet ami lássuk be nem teszi feledhetetlenné a dolgot.

 
harnas1207   2018. 12. 03.

0

Nekem sem Keanu Reeves, sem a történet nem volt hiteles egy ilyen témában. Sőt sok helyett érthetetlenül komolytalan volt. Ez nem az ő műfaja.

Galéria (84)

Keanu Reeves
Keanu Reeves

Videók (2)

A film összbevétele 230 884 728 dollár volt (imdb.com).

 

A film kezdetén a megszállt lány szájából a következő mondat hangzik el tagalog nyelven: "Papatayin natin sila!" Ennek jelentése: "Mindnyájatokat megölünk".

(Bogi87)
 

Joh Constantine karakterét eredetileg Alan Moore képregényrajzoló- és író teremtette meg, de rossz hollywoodi tapasztalatai miatt évekig teljesen elhatárolódott az álomgyár munkáitól és művei adaptációjától. Minden pénzt, amit a filmért kapott, a vele dolgozó rajzolónak adta, és kérte, hogy neve ne szerepelje a stáblistán.

(SódóGA)
 

A Constantine által szívott cigaretta márkája fiktív.

(SódóGA)
 

Constantine a film alatt 13 szál cigarettát szív el.

(SódóGA)
 

A producerek eredetileg Tarsem Singh-t kérték fel rendezőnek, főszereplőnek pedig Nicolas Cage-et választották, de Tarsem nem vállalta a felkérést, mondván, hogy Cage főszereplésével nem tudná azt a filmet megrendezni, amit szeretne.

(SódóGA)
 

A nyitójelenet eredetileg Isztambulban, Törökországban játszódott volna, de a film pénzügyi keretei ezt nem tették lehetővé.

(SódóGA)
 

A film forgatókönyve részben Garth Ennis Dangerous Habits-történetein alapszik.

(SódóGA)
 
Mindent egybevetve tehát rendkívül izgalmas, pokolian jó színészi gárdával megáldott és néha még humorral is ötvözött filmről beszélünk, ha a túlvilág kreatúrái által sújtott világ megtekintésére vágysz, és az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című filmet éppen nemrég láttad, akkor nézd meg (újra) a Constantine, a démonvadászt! több»
 
Összességében egyáltalán nem okoztak csalódást, sőt a film miatt merültem bele Constantine világába, de minél többet tudtam meg, annál inkább éreztem azt, hogy habár ez egy jó film, de lehetett volna sokkal-sokkal jobb is. több»