Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Constantine - A démonvadász (2005)

Constantine
Filmadatlap
 
31
Szereplők
19
Vélemények
84
Képek
2
Videók

Galéria (84)

Keanu Reeves
Keanu Reeves

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 03.

legújabb vélemény

0
A képregény jobb...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

...sokkal jobb, de ettől függetlenül egy könnyed szórakozást megér. Gonosz és jó, angyalok és démonok, biblia és sátán bibliája, halál és élet, menny és pokol, ördög és isten... Vannak benne nagyon érdekes jelenetek. (A film egyik jelenete annyira hatással volt rám, hogy abbahagytam a dohányzást is.) Maga a történet kissé elnagyolt, de a szereplők feledtetik ezt a hiányosságot. (Mondjuk azért bezsebelt néhány díjat és jelölést.) Reeves jól játssza a bunkó, magányos farkast. Weis meg a rendőrnőt: Tilda Swinton pedig az androgün angyalt. És a többiek sem rosszak. Költségvetés szempontjából meglepődtem anno a 100 millió USA dolláron, és ehhez képest csak 203 millát hozott a konyhára. Szóval itt az újabb filmcsemege! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Eastern79   2021. 02. 10.

3

Nem igazán szoktam horrorfilmet nézni, leginkább azok az alkotások érdekelnek, amelyek a trancsírozás helyett a misztikumra helyezik a hangsúlyt. Ez a film pontosan ilyen, és ahogy bemutatja a menny és a pokol küzdelmét, pontosan olyan jól egyensúlyo... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 12.

2

Sokszor megnéztem, és igen, nem a legjobb horror, és néha vannak benne érdekes történések, de K. R. zseniális színész, és felhúzza a mozit.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 26.

2

Kifejezetten kellemes csalódás volt ez a film. Izgalmas és érdekes a történet. Hogy a menny és a pokol valóban létezik, akkor a kettő között a földön hogyan és miként birkóznánk meg a felmerülő sötét és félelmetes helyzetekkel. Reeves és Rachel Weisz között nagyon jól működött a kémia a vásznon.

 
Norbert93   2019. 01. 26.

2

A film megragadt a fantasy és a horror között, de kifejezetten jól áll neki. Igazán sajnálom, hogy nem készült folytatás.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 02.

0
Keanu Reeves kellett azért, hogy jónak és élvezetesnek mondható legyen

Imádom Keanu Reeves munkásságát, és remek párosa volt ennek a filmnek Rachel Weisszel együtt, bár nem igazán tudtam horrornak tekinteni, inkább fantasy film volt akcióval fűszerezve. Jó alapötletnek bizonyult a menny és pokol csatája. Még ha voltak érdekes történések is a cselekményben, roppant misztikus és izgalmas volt végig a sztori. Nem altatta a nézőt, de ehhez kellett Keanu Reeves és Rachel Weisz nagyszerű játéka is. Ami a mellékszereplőket illeti: Tilda Swinton jó választás volt mint Gabriel, és a végén pedig Sátán szerepére jobbat sem lehetett volna találni Peter Stormare színésznél. Őszintén szólva Shia LaBeouf akkor még pályája elején járó fiatal színészi játéka akkor sem fogott meg. A pokol és a menny állandó csatája, az örök egyensúlyáért felelős John Constantine és Angela Dodson kitalált karakterek, akik egy élménydús és izgalmas horrornak nem nevezhető akció-fantasy filmet tettek le az asztalra. Francis Lawrence rendező inkább a fantasy műfajra ment rá, és próbálta abba fektetni az elképzeléseit, mintsem a horror kategóriába, és ez így jobb is volt. Volt benne horrorra hajazó jelenet nem is egy, és persze kellett is egy ilyen kaliberű alkotásba, de pont elég is volt ennyi.

 
indingo   2017. 10. 25.

0

Nem a legjobb film a műfajában és azt sem értem, hogy démonűző a címben, holott ördögűző a filmben. Szerintem az nem ugyanaz. A történet közepes és helyenként lagymatag.

A film összbevétele 230 884 728 dollár volt (imdb.com).

 

A film kezdetén a megszállt lány szájából a következő mondat hangzik el tagalog nyelven: "Papatayin natin sila!" Ennek jelentése: "Mindnyájatokat megölünk".

(Bogi87)
 

Joh Constantine karakterét eredetileg Alan Moore képregényrajzoló- és író teremtette meg, de rossz hollywoodi tapasztalatai miatt évekig teljesen elhatárolódott az álomgyár munkáitól és művei adaptációjától. Minden pénzt, amit a filmért kapott, a vele dolgozó rajzolónak adta, és kérte, hogy neve ne szerepelje a stáblistán.

(SódóGA)
 

A Constantine által szívott cigaretta márkája fiktív.

(SódóGA)
 

Constantine a film alatt 13 szál cigarettát szív el.

(SódóGA)
 

A producerek eredetileg Tarsem Singh-t kérték fel rendezőnek, főszereplőnek pedig Nicolas Cage-et választották, de Tarsem nem vállalta a felkérést, mondván, hogy Cage főszereplésével nem tudná azt a filmet megrendezni, amit szeretne.

(SódóGA)
 
Összességében egyáltalán nem okoztak csalódást, sőt a film miatt merültem bele Constantine világába, de minél többet tudtam meg, annál inkább éreztem azt, hogy habár ez egy jó film, de lehetett volna sokkal-sokkal jobb is. több»
 
Mindent egybevetve tehát rendkívül izgalmas, pokolian jó színészi gárdával megáldott és néha még humorral is ötvözött filmről beszélünk, ha a túlvilág kreatúrái által sújtott világ megtekintésére vágysz, és az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című filmet éppen nemrég láttad, akkor nézd meg (újra) a Constantine, a démonvadászt! több»