A 11 legjobb ördögűzős horror próbára teszi az idegeidet

A túlvilág, a démonok, a pokol és az ördög mindig is felkapott téma volt és valószínűleg az is marad a filmkészítők körében. Rengeteg vallásos horror készült az évtizedek során, ezeken belül is kiemelten népszerűek az ördögűzős sztorik. A nagy számok törvénye alapján épp úgy akadnak pocsék filmek mint igazi mesterművek is. Mi most utóbbiakra koncentrálunk, mutatunk is tizenegy remek példát. Ezek egyike a minap mozikba kerül A pápa ördögűzője, amelyben Russell Crowe a főszereplő.

#11

69 A pápa ördögűzője  (2023)

(24) (5)

horror | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Gabriele Amorth atya (Russell Crowe) progresszív ördögűzőnek is nevezhető, hiszen a pápa (Franco Nero) megbízásából a démonok ördögűzője az esetek 98 százalékában orvosi... több»

Ami a leghihetetlenebb, az a valóság. A Vatikán hivatalos ördögűzőjének feljegyzései alapján készült film rémisztő és hihetetlen. A Sátán megszáll egy kisfiút, mert tudja, hogy a legerősebb gonosz ellen a pápa a legerősebb ellenfelet küldi: a saját pápai ördögűzőjét, aki minden szörnyűséggel szembeszáll, nem fél, és mintha nem fogna rajta semmilyen túlvilági átok. De ezúttal talán ő is kevés lesz. Mert miközben a hitet védi a gonosz ellen, és megpróbál megmenteni egy szörnyeteggé vált kisfiút, az ördögűző rájön, hogy nemcsak túlvilági hatalmakkal harcol. Nyomozása során felfedezi, hogy egy sok évszázados összeesküvésbe botlott, amelyet a Vatikán mindenáron rejtegetni próbál. Egyszerre kell megküzdenie az evilági és nem evilági hatalmakkal: és ez talán már neki is túl sok… A különleges hangulatú misztikus horrorfilm egyszerre horror, rettenetes titkokat tartogató krimi egy ősi konspirációról – és az igazság. A történet a Vatikán valóságos pápai ördögűzője, Gabriele Amorth atya feljegyzései alapján született.
#10

72 A rítus  (2011)

(13) (7)

dráma | horror | misztikus | thriller

Az ifjú, de máris szinte hitehagyott pap, Michael Rómában megismerkedik az ördögűzés rémisztő misztériumával. Lucas atya a természetfölötti legsötétebb oldalával kell, hogy... több»

Az ifjú, de máris szinte hitehagyott pap, Michael Rómában megismerkedik az ördögűzés rémisztő misztériumával. Lucas atya a természetfölötti legsötétebb oldalával kell, hogy megküzdjön napról napra. Úgy dönt, tanítványává fogadja a fiatal papot, aki így betekintést nyer a soha nem látott, vérfagyasztó rituálékba. Élete örökre megváltozik.
#9

72 A boszorkány  (2015)

(40) (7)

horror | misztikus

HBO Max | SkyShowtime

New England, 1630: William és Katherine keresztény értékrend szerint neveli öt gyermekét a vadon szélén. Amikor újszülött fiuk rejtélyes körülmények között eltűnik, a... több»

Új-Anglia, 1630. Amikor az egyház számkivetéssel fenyegeti meg, az angol gazdálkodó otthagyja gyarmati ültetvényét, és feleségével, valamint öt gyermekével együtt egy baljós erdő melletti elhagyatott területre költözik. Az erdőben ismeretlen gonosz erők dolgoznak, és szinte azonnal furcsa és nyugtalanító dolgok történnek: az állatok ellenségessé válnak, a takarmány elromlik, az egyik gyerek eltűnik, míg a másikat gonosz erő keríti hatalmába. Az egyre gyanakvóbb és paranoiásabb családtagok a tinédzser lányt, Thomasint vádolják meg boszorkánysággal, ám ő hevesen tagadja a vádat. Ahogyan a helyzet egyre kiszámíthatatlanabbá válik, megdöbbentő és visszavonhatatlan események teszik próbára minden családtag hitét, lojalitását és szeretetét.
#8

akció | fantasy | horror | misztikus

John Constantine (Keanu Reeves), a természetfeletti ügyekre specializálódott, magát a poklot is megjárt magánnyomozó egy napon minden korábbinál nehezebb ügybe botlik. Legújabb... több»

John Constantine, a természetfeletti ügyekre specializálódott, magát a poklot is megjárt magánnyomozó egy napon minden korábbinál nehezebb ügybe botlik. Legújabb megbízója, egy rendőrnő nem hisz a túlvilágban, azonban bármilyen árat hajlandó megfizetni azért, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.
#7

75 Távozz tőlem, Sátán!  (2014)

(33) (5)

horror | misztikus | thriller

Netflix | TV-ben (Filmcafé, csütörtök 01:33)

Sarchie (Eric Bana) egy tapasztalt New York-i rendőr, azonban még egy sokat látott zsarut is érhetik meglepetések. Egy sorozatgyilkos különös kegyetlenséggel végez áldozataival. A... több»

Sarchie egy tapasztalt New York-i rendőr, azonban még egy sokat látott zsarut is érhetik meglepetések. Egy sorozatgyilkos különös kegyetlenséggel végez áldozataival. A megmagyarázhatatlan gyilkosságok felkavarják Sarchie magánéletet, a szolgálaton kívül töltött idő alatt is csak a bűneseteken jár az agya. Már az őrület határán jár, amikor találkozik egy pappal, aki nem reverendában jár, és keményebb, mint a New York-i zsaruk legtöbbje, ráadásul azt állítja, pontosan tudja, hogy mi áll a gyilkosságok hátterében.
#6

69 Geomeun sajedeul  (2015)

(1)

misztikus | thriller

A Geomeun Sajedeul című misztikus thrillerben két pap próbál meg segíteni egy fiatal lányon, akit vagy ördögi erő vagy emberi kéz bántalmazott. Mindent elkövetnek, hogy... több»

Egy ördögűzős sztori Koreából! A Geomeun Sajedeul című misztikus thrillerben két pap próbál meg segíteni egy fiatal lányon, akit vagy ördögi erő vagy emberi kéz bántalmazott. Mindent elkövetnek, hogy megmentsék a lány életét...
#5

45 Ördögűző 3.  (1990)

(5) (18)

dráma | horror | misztikus

Az Ördögűző 3. részében Kinderman felügyelő vezette egykor a nyomozást a washingtoni ördögűzéssel kapcsolatos haláleseteknél és most újra rejtélyes bűncselekményekre lesz... több»

Az Ördögűző 3. részében Kinderman felügyelő vezette egykor a nyomozást a washingtoni ördögűzéssel kapcsolatos haláleseteknél és most újra rejtélyes bűncselekményekre lesz figyelmes. Habár nem hisz az ördög létezésében, de a gyilkost el kell kapnia.
#4

86 Démonok között  (2013)

(125) (15)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több»

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek voltak az elszenvedői. Amikor öt gyermekükkel beköltöznek a házba, még nem tudják, hogy ott él egy másik entitás is, ami egyre agresszívebb és rémisztőbb módokon teszi egyértelművé számukra, hogy nem kívánatos vendégek. A fenyegetővé vált helyzetben paranormális ügyek nyomozóihoz fordulnak, azoban úgy tűnik, még ők sem bírnak el a démonikus lénnyel.
#3

81 Rosemary gyermeke  (1968)

(15) (16)

dráma | horror

Rosemary (Mia Farrow) és Guy Woodhouse (John Cassavetes) új otthonukba költözik, egy hatalmas házba, amiről az a hír járja, hogy elátkozták. A szomszédban egy kedves idős... több»

Rosemary és Guy Woodhouse új otthonukba költözik, egy hatalmas házba, amiről az a hír járja, hogy elátkozták. A szomszédban egy kedves idős házaspár lakik, akikkel Guy szívesen megismerkedik. Hamarosan titokzatos és borzongató dolgok kezdenek történni. Először meghal egy nő, majd Rosemary elkezd furcsa álmokat látni. Guy-t úgy fest, hidegen hagyja mindez, kezd elidegenedni feleségétől. Kiderül, hogy Rosemary állapotos, de a nő nem tud önfeledten örülni a gyermekáldásnak. Nem tud szabadulni a gondolattól, hogy a gyermek apja maga az ördög, azt sejti, hogy a kedvesnek tűnő szomszédoknak sötét tervük van az újszülöttel.
#2

dráma | horror | thriller

Mikor a gonosz átveszi a hatalmat az ember fölött, magasabb hatalmakhoz kell fordulni. Emily Rose plébánosa segítségét kéri, mikor úgy érzi, nem tud megküzdeni a testét... több»

Mikor a gonosz átveszi a hatalmat az ember fölött, magasabb hatalmakhoz kell fordulni. Emily Rose plébánosa segítségét kéri, mikor úgy érzi, nem tud megküzdeni a testét megszálló ördögi erőkkel. Az ördögűzés azonban nem sikerül, és Emily meghal. A papot bíróság elé állítják gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával, ő azonban meg van győződve róla, meg kell mutatnia a világnak az igazságot, hogy miért is kellett voltaképpen meghalnia Emily Rose-nak.
#1

84 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

HBO Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

Nem is szerepelhet más film egy ilyen lista élén, mint ez. A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges eszközzel megpróbálják kivizsgálni a különös esetet, ám nem járnak sikerrrel. Végső megoldásként az anya Merrin atyához fordul, aki hitében erős, ismert ördögűző hírében áll, és kezdetét veszi a gonosz elleni harc.