Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Rosemary gyermeke (1968)

Rosemary's Baby
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
BoBamburg   2019. 08. 20.

legújabb vélemény

0

Jó pár éve olvastam az azonos című könyvet, és az nagyon tetszett, meg is akartam nézni utána a filmet, de valahogy mindig elfelejtettem, toltam halasztottam. De sebaj, most pótoltam, és szintén nagyon tetszett, nem hiába tartják a horror nagyjai közt.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

3

Nekem ez a film jelenti a horrort, nem a mai alkotások. Polanski nagyon jó munkát végzett, és a vége számomra nagyot ütött. Bárkinek tudom ajánlani, aki tudni szeretné milyen a klasszikus horror,


 
Deku   2017. 12. 23.

0

Pocsék volt ezt még végig nézni is nem, hogy a színészeknek játszani benne. Nos itt mindent összevetve nem történet maradandó alkotás. Egy unalmas délutánra éppen elmegy érzést ad. De ennyi.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 30.

0

Klasszikus? Igen. Jó? Nem. Nem ütött annyira a film. Inkább volt vicces, mint ijesztő. Mia Farrow viszont csúcs volt. Tényleg elhittem neki, hogy szenved, ahogyan azt is, hogy 3 kilóval a hasában totyog. Viszont a történet gyerekcipőben járt nagyon i... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Megosztó film, az biztos. Kötelező darab, aki szereti a klasszikus, úgymond békebeli horrort. Néha nyers, néha felkavaró, de alapjában véve fordulatos, izgalmas. Mia Farrow jól játssza a szerepét, ajánlott.

 
batukán   2015. 12. 31.

0

EZ a film egyáltalán nem volt félelmetes. Az idős párral már az elején nem stimmelt valami. Nagyon nem zavarta őket, hogy a lányuk öngyilkos lett. Na mindegy, Szóval elég kiszámítható.

 
kernernoemi   2016. 10. 22.

0

A film számomra sokkoló volt, legalább a vég lehetett volna kicsit könnyedebb. Megrázó, félelmetes, izgalmas de csöppet sem könnyű fiim. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. Durva és nyers.

Galéria (12)

Mia Farrow
Mia Farrow
Mia Farrow
Mia Farrow

Videók (2)

A film összbevétele 33 395 426 dollár volt (imdb.com).

 

William Castle producer groteszk démonbébit szeretett volna megjeleníteni a film végén, amikor Mia Farrow a gyermekét nézi, de Roman Polanski megvétózta az ötletet.

(dailyfilmsan)
 

A The Wrap egyik cikke szerint Mia Farrow elhagyta Frank Sinatrat, hogy ebben a filmben szerepelhessen. Sinatra kérte Farrow-t, hogy lépjen ki a filmből, mivel a házasságuk romokban hevert, de Farrow túl igéretesnek találta a filmet, így nemet mondott férje kérésére.

(dailyfilmsan)
 

Patty Duke-ot is meghallgatták Rosemary Woodhouse szerepére, de Mia Farrow kapta meg a szerepet.

(dailyfilmsan)
 

Mia Farrow valódi nyers májat evett a filmben, annak ellenére, hogy akkoriban vegetáriánus volt.

(dailyfilmsan)
 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben ez a film is fellelhető.

(Norbi)
 

Edgartown, Massachusetts, Egyesült Államok Minnie Castevet alakításáért 1969-ban a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját vehette át.

(Berto49)
 

A rendező, Roman Polanski nevéhez három kitűnő horror fűződik; az "Iszonyat" (1965), a "Rosemary gyermeke" (1968) és "A lakó" (1976). 1969-ben Polanski valóságos horror közvetlen átélője is lett, mert a Manson-banda akkor mészárolta le állapotos feleségét, Sharon Tate-et.

(Berto49)
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A megvakult ember telefonhangját Tony Curtis adja.

(dulkap)
 

Az a jelenet, amikor Mia Farrow kimegy az útra a forgalomba, rögtön élesben volt kamerázva, a sofőrök nem voltak értesítve a forgatásról. Roman Polanski azzal nyugtatta a színésznőt, hogy senki sem fog elütni egy terhes nőt.

(ps)