Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
1
Videók
Iszonyat
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Milanman   2018. 08. 27.

legújabb vélemény

Az Iszonyat 1965-ben hatalmasat ütött azzal, hogy kíméletlen és nyomasztó hangulatával maga alá gyűrte a nézőket. Azóta több mint egy fél évszázad telt el, a mozis technikák és filmkészítési módszerek sokat változtak, illetve fejlődtek, de ez a film még ma is képes arra a bravúrra, hogy befolyása alá vonja az embert. Polanski ezzel a filmjével mutatta meg először, igazán a zsenialitását, de a film igazi sztárja a fiatal Catherine Deneuve, aki elképesztő repertoárral hozza a skizofrén lányt és általa, ahogy egyre mélyebbre hatolunk a beteg pszichéjébe, úgy válik a film posztmodern, helyenként erősen abszurd rettegés-bibliává. A film záróképe pedig filmtörténelem. Hibátlan mestermű.

 
ereln   2016. 04. 27.

Na ezek az igazán jó filmek, tényleg számomra rejtély, hogy manapság hol vannak az ilyen jó rendezők. Kifejezetten jó film, mindenkinek csak ajánlani tudom. Végig fent tartja az érdeklődést és egy percig sem torkollik unalomba.


 
Hakker   2018. 03. 07.

Ez a film nem tartozik Polanski jó filmjei közé. Rendezés és a film képvilága az remek volt, a színészi játék is jó volt, maga a történrt és a történetvezetés nem tetszett. Vannak olyan filmek Polanskitól, ,amik pont a történetük miatt nem jönnek át annyira, Kilencedik kapu vagy a Rosemary gyereke. Jó rendezőnek tartom, de nem minden forgatókönyvet kellene elfogadnia.

 
one1970   2015. 07. 26.

Ezt a filmet kétszer láttam, de elég is volt :D Durva szerintem nagyon, igazi horrorfilm, szeretem a horrort, de kétszer elég volt megnéznem ahhoz hogy örökre megjegyezzem :D

 
Peeves112   2015. 08. 07.

Megint egy újabb unalmas és röhejes horror film, aminek se eleje se vége. Félelem messze elkerüli ezt a filmet, ahogy engem is elkerült, az unalom már kevésbé került el. Szóval ez nem jött össze

 

A film könnyedén tudott bekerülni az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevezetű rangos filmes listára.

(Norbi)
 

Roman Polanski első angol nyelvű filmje.

(rbernadett)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.