Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89

Ragyogás (1980)

The Shining
Filmadatlap
 
29
Szereplők
68
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Ragyogás
Danny Lloyd
Danny Lloyd
Jack Nicholson
Jack Nicholson
 
Lonka   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Igazi klasszikus. A hangulata verhetetlen igazi Stephen King story. Mindenképpen többször nézős darab.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 02. 04.

a nap véleménye

Jack Nicholson és a REDRUM!!!

A filmet pár hónapja láttam a könyvet pedig nem rég olvastam el és King bestsellerje alapján készített Kubrick film magával ragadott. A tény, hogy jó pár jelenet különbözik a könyvtől, valamint ki is maradt egy két rész, de hát így bő 2 órás filmről beszélünk, amibe azért sikerült bele gyűrni a lényeget. A főszereplő egyik kedvencem és ez a film jól bizonyította, hogy Jack Nicholson remek választás az ilyen jellegű karakterek életre keltésében, mert fergetegesen jól lehozta a neki szánt szerepet. Mivel 80-as filmről beszélünk ezért ahhoz képest is kell elemezni és értékelni Kubrick filmjét. Személy szerint tetszett és voltak benne egészen hátborzongató jelenetek, persze ehhez kellett Jack N... több»


 
Bogi87   2016. 08. 01.

A Ragyogás a kedvenc megfilmesített Stephen King regényem, össze sem tudnám már számolni, hány alkalommal láttam TV-ben. A legjobban Jack Nicholson őrült alakítása fogott meg benne.

 
indingo   2020. 02. 15.

Jack Nicholsont amúgy sem szeretem, de azt meg kell hagyni hogy ebben jól állt neki a szerep. Maga a film nekem vontatott volt és hosszú. A nő idegesítő, a zene pedig zavaró. A történet sem egy nagy durranás, de azért ne feledjük, hogy 40 éve készült a film.

 
Deku   2017. 07. 15.

Elmondhatatlanul szuper volt ez a Stephen King alkotás. Jack Nicholson-nál jobb és alkalmasabb színészt nem is választhattak volna erre a szerepre. Szerintem félelmetesen jó.

A film összbevétele 44 017 374 dollár volt (imdb.com).

 

Stephen King nem akarta , hogy Jack Nicholson kapja a Ragyogás főszerepét, ugyanis attól tartott , hogy Nicholson jelenléte elvonja a nézők figyelmét a filmről!

(Ironsky666)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(Norbi)
 

Az ikonikus fejszés jelenet felvétele három napot vett igénybe, Nicholson ez alatt 60 ajtót hasított szét.

(Miska bácsi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.