Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

Ragyogás (1980)

The Shining
Filmadatlap
 
29
Szereplők
75
Vélemények
118
Képek
3
Videók

Galéria (118)

Danny Lloyd
Danny Lloyd
Jack Nicholson
Jack Nicholson

Videók (3)

 
Thomas Ferald   2021. 06. 12.

legújabb vélemény

1
Megőrjít a kabinláz?

Habár nagyon sok filmet nézek, a mai napig vannak olyan hiányosságaim, amiket annak ellenére nem pótoltam, hogy amúgy valamely szegmensük mozgatja a fantáziámat. Lehet az a történet, egy színész, vagy csak a popkultúrában betöltött szerepe is, viszon... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 02. 04.

a nap véleménye

1
Jack Nicholson és a REDRUM!!!

A filmet pár hónapja láttam a könyvet pedig nem rég olvastam el és King bestsellerje alapján készített Kubrick film magával ragadott. A tény, hogy jó pár jelenet különbözik a könyvtől, valamint ki is maradt egy két rész, de hát így bő 2 órás filmről ... teljes kritika»

 
Bogi87   2016. 08. 01.

3

A Ragyogás a kedvenc megfilmesített Stephen King regényem, össze sem tudnám már számolni, hány alkalommal láttam TV-ben. A legjobban Jack Nicholson őrült alakítása fogott meg benne.

 
indingo   2020. 02. 15.

0

Jack Nicholsont amúgy sem szeretem, de azt meg kell hagyni, hogy ebben jól állt neki a szerep. Maga a film nekem vontatott volt, és hosszú. A nő idegesítő, a zene pedig zavaró. A történet sem egy nagy durranás, de azért ne feledjük, hogy 40 éve készült a film!

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Elmondhatatlanul szuper volt ez a Stephen King alkotás. Jack Nicholson-nál jobb és alkalmasabb színészt nem is választhattak volna erre a szerepre. Szerintem félelmetesen jó.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

1

Stephen King nem szereti. Én szeretem a filmet is és SK műveit is. Egy többször nézős film, mert különböző élethelyzetekben, különböző részleteket emelsz ki. Jack Nickolson nélkül elképzelhetetlen lenne az alkotás, de szerencsére ő lett a főszereplő,... több»

 
Berto49   2016. 12. 14.

0

Ki tudja, hogy vajon hányszor láttam már ezt a tökéletes horrort, helyesebben a HORROR-t. Ebben a filmben minden együtt van; a fantasztikus casting, a fényképezés, a vágás, a helyszín; az 1910-es évek art deco stílusú szállodája, amelyet a zord időjá... több»

A film összbevétele 44 017 374 dollár volt (imdb.com).

 

Stephen King nem akarta, hogy Jack Nicholson kapja a Ragyogás főszerepét, ugyanis attól tartott, hogy Nicholson jelenléte elvonja a nézők figyelmét a filmről.

(Ironsky666)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(Norbi)
 

Az ikonikus fejszés jelenet felvétele három napot vett igénybe, Nicholson ez alatt 60 ajtót hasított szét.

(Miska bácsi)
 

Kubrick 127-szer vetette fel a baseball ütős jelenetet, ezzel rekordot állított fel.

(Miska bácsi)
 

A filmnek nem készült folytatása, viszont Stephen King 2013-ban megjelentette az Álom doktor című könyvét, ami az eredeti 1977-es Ragyogás folytatása volt.

(respect the movies)
 
A Stanley Kubrick rendezésében adaptált Ragyogás kultklasszikussá vált, és minden idők egyik legnagyszerűbb horrorfilmjeként tartjuk számon immár több, mint 40 éve. több»