Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Ragyogás (1997)

The Shining
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Videók (2)

 
Viktória392028   2021. 11. 27.

legújabb vélemény

1

Nekem jobban tetszett, mint a 80-as változat. Jobban visszaadta a regény cselekményét és hangulatát.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 07.

0

Jól sikerült minisorozat, ami nem tért el Stephen King regényétől. Izgalmas, misztikus, és a flashbackek nagyon tetszettek benne. Érdemes megnézni szerintem mindenkinek. Rebecca De Mornay egy gyönyörű nő.

 
Deku   2017. 08. 24.

0

Nem is tudtam jó ideig, hogy ebből a King könyvből is készült filmes verzió ráadásul nem is akármilyen. Nagyon szuper a korához képest mindenképpen dicséretet érdemel.

 
rbernadett   2015. 04. 21.

0

Ez egy 2 vagy 3 részes minisorozat és emlékeim szerint hűek maradtak a könyvhöz ezért külön tetszett. Szerintem nagyon jó feldolgozás.

 
babsy88   2016. 08. 06.

0

Nagyon jó film, igaz kicsit hosszú, de érdemes végignézni, nekem nagyon tetszett és igazán izgalmas volt.

 
Gyorvik   2018. 12. 19.

0

Kés, olló - gyermek kezébe nem való. Avagy a suszter maradjon a kaptafájánál. Most 20 év elteltével méginkább érezni, hogy nem lehet helyettesíteni sem Kubrick-ot, sem J Nicholson-t. S ekkora távlatból most már - véleményem szerint - nem is merné sen... több»

1
 
Manyi   2015. 10. 26.

0

Utánozhatatlan klasszikus thriller ami valóban különleges egyedi atmoszférájú. Meggyőző alakítás és profi rendezés, a kategória kedvelőinek kötelező darab.

 

Frank Darabont feltűnik cameoszerepben a nappaliban szellemként.

(rbernadett)
 

Stephen King annyira elégedetlen volt Stanley Kubrick adaptációjával, hogy a saját kezébe vette a minisorozat irányítását. Nem csak, hogy ő írta a forgatókönyvet de még egy cameoszerepben is feltűnik benne. Továbbá a minisorozatba beletett számos olyan részlet, amit Kubrick kihagyott, például mint Jack alkoholizmusa.

(rbernadett)
 

A Stanley Hotel nem csak, hogy valóban azon a helyen található ahol a minisorozatot forgatták, hanem ez az a hotel, ami megihlette Stephen Kinget, amikor egyszer annyira a szezon végén foglalt ott szállást, hogy a hotelben már alig volt vendég és alkalmazott. A 217-es volt az ő szobája, amiről azt beszélték, hogy kísértetjárta. (A tényleges szállodai szoba a sarokban van és nem a folyosó közepén, ahogyan azt a filmben ábrázolják.)

(rbernadett)
 

Két kategóriában is Arany Málna díjra jelölték: legrosszabb színésznő és legrosszabb rendezés.

(Zsofi821)