Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Londoni rémtörténetek (2014-2016)

Penny Dreadful
Filmadatlap
 
50
Szereplők
20
Vélemények
37
Képek
6
Videók

Galéria (37)

Josh Hartnett
Billie Piper
Eva Green

Videók (6)

 
mementomori   2022. 03. 31.

legújabb vélemény

0
Stílusalkotó

Abszolút az egyik kedvencem, noha sose raktam a horror kategóriába, mert igen, mondjuk, hogy több paranormális részlete van, de a kor esszenciájának érzékeltetése (kezdve magával a színkompozícióval, egészen az egyedi és részletes kosztümökig), illetve a nagyon erős drámai vonal teljesen átvisz engem egy másik kategóriába, amely atmoszférával kevés film/sorozat rendelkezik. Az ötlet is érdekes, ahogy a romantika stílusirányzatának főbb regényalakjai felvonultatásra kerülnek benne, beleszőve egy komplett, néhol valóban lassú, de érdekes sztoriba. Nekem kiemelten tetszenek a kifejezetten okkult elemek, amelyek néhol nagyon erőteljesen, máshol nem harsányan, mondhatni jelzésszerűen szövik át a történetet (különösen érdekes kettősség, amikor ezt szembeállítják a kereszténységgel, különböző bibliaparafrázisaival). Eva Green természetesen hatalmas tehetségével viszi a hátán a sorozatot, de ki kell emeljem továbbá Rory Kinnear játékát is. Érdekes utazás azoknak, akik szeretik a lassabban kibontakozó szálakat, illetve ezen korszak hangulatát. Na és persze a zenék is fantasztikusan passzolnak. A main theme bármikor megszólal, engem kiráz a hideg.

 
JRD   2022. 03. 15.

3
Remek összeollózás...

Gótikus-misztikus horror. És a kor irodalmi alakjainak összegyűjtése. Megjelenik a sorozatban Dorian Gray, Jekyll, Drakula, Mina, Frankenstein is. Az epizódokat pedig maguk a szereplők tartják össze, és a sorozaton két elkülöníthető, de erősen átírt történetszál fut végig. Eva Green rohadt jó választás volt a főszerepre. Ő az a színésznő, aki jó és rossz karaktereket is remekül képes eljátszani (nem véletlenül kapott már sok díjat és megannyi jelölést különböző szerepeiért). Szerintem érdemes ezzel a sorozattal számolni. Látványos, szórakoztató, néha félelmetes. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
indingo   2017. 10. 15.

0

Az angol filmeknél/sorozatoknál mindig érzek egy kis lomhaságot és ez itt is megvolt.Olyan kényelmes és lassú a története és valahogy a szereplők se voltak túl szimpatikusak.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 07.

0

A viktoriánus hangulat miatt felfelé pontoztam. Jó sorozat, de kissé álmoskás, lomha néhol. Eva Green, akinek kifejezetten jól állnak a ruhák, a stílus. Mintha időutazó lenne.

 
TribeBubu   2017. 01. 03.

1

Alapvetően irritál, amikor klasszikus történeteket olvasztanak egybe, ez a sorozat viszont ritka stílussal és ötletességgel lett megáldva. Bár az évadok egyre gyengébbek lettek és a végkifejlet sem tetszett túlzottan, összességében jó szórakozást nyú... több»

 
Deku   2017. 08. 22.

0

Az első részt láttam, az viszont annyira nem fogott meg, lehet a folytatásban majd már másként vélekedek egyelőre nem volt túl extra izgalmas. Átlagosnak mondanám.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 01.

0

Annyira jó és sokszínű mégis olyan elcseszett lett a vége :(

 

John Logan Evelyn Poole szerepét kifejezetten Helen McCrorynak írta. Az első perctől elmondta a színésznőnek az igazságot a karakterét illetően és kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos szerepe lesz a második évadban.

(rbernadett)
 

Penny Dreadful egy pejoratív kifejezés, amit a 19. században használtak azokra az olcsó populáris irodalmi írásokra, amik kb. annyit értek, mint egy régi penny. A témák tipikusan szenzációhajhászak voltak és többségében nyomozók hőstetteiről, bűnözőkről és természetfeletti jelenségekről szóltak. A füzeteket olcsó ponyvára nyomtatták és elsősorban a fiatal munkásosztálybeli férfiakat célozták meg vele.

(rbernadett)
 

A sorozat alkotója, John Logan sosem írt korábban televíziós sorozatot és nem írt forgatókönyvet sem, inkább egy az egyben megírta az első két epizódot. Amikor lehetősége nyílt, hogy elküldje a Showtime-nak, írt egy 40 oldalas bibliai kutatást is a karakterekhez és a történethez. A Showtime végül megvásárolta a sorozatot.

(rbernadett)
 

A sorozat atyja, John Logan korábban egyetlen televíziós szériát sem írt.

(hp)
 

A sorozat egyik jellegzetessége, hogy válogatott módszerekkel mutat rá a főszereplők természetének kettősségére, rejtett tulajdonságaikra. Az egyik ilyen módszer, hogy számos jelent forgatásakor használtak tükröződő felületeket, melyekben a maguk valójában mutatkoznak meg a szereplők.

(hp)