Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Londoni rémtörténetek (2014-2016)

Penny Dreadful
Filmadatlap
 
50
Szereplők
18
Vélemények
37
Képek
6
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 07.

legújabb vélemény

0

A viktoriánus hangulat miatt felfelé pontoztam. Jó sorozat, de kissé álmoskás, lomha néhol. Eva Green, akinek kifejezetten jól állnak a ruhák, a stílus. Mintha időutazó lenne.

 
indingo   2017. 10. 15.

0

Az angol filmeknél/sorozatoknál mindig érzek egy kis lomhaságot és ez itt is megvolt.Olyan kényelmes és lassú a története és valahogy a szereplők se voltak túl szimpatikusak.


 
Deku   2017. 08. 22.

0

Az első részt láttam, az viszont annyira nem fogott meg, lehet a folytatásban majd már másként vélekedek egyelőre nem volt túl extra izgalmas. Átlagosnak mondanám.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 01.

0

Annyira jó és sokszínű mégis olyan elcseszett lett a vége :(

 
TribeBubu   2017. 01. 03.

0

Alapvetően irritál, amikor klasszikus történeteket olvasztanak egybe, ez a sorozat viszont ritka stílussal és ötletességgel lett megáldva. Bár az évadok egyre gyengébbek lettek és a végkifejlet sem tetszett túlzottan, összességében jó szórakozást nyú... több»

 
hell.l   2016. 05. 09.

0

Ez egy elképesztően jó sorozat, amire a nem régiekben bukkantam rá. Nagyon jó bemutatja a 19.százai sötét hangulatot, mindezt boszorkányokkal, Frankensteinnel, vámpírokkal és különböző szörnyekkel elegyíti.Hátborzongató hangulatot sugároz végig, ami nagyon jól jön le. Eva Green pedig nagyon jó játssza a szerepét.

 
Timejja   2015. 05. 03.

0

Egyértelmű, hogy a sorozatot Eva Green viszi a hátán, már csak ő miatta is megér egy misét. Egyértelmű, hogy az American Horror Story mentén próbáltak valamit alkotni a sorozat készítői, bár meg sem közelíti annak színvonalát. Kiemelném, hogy tehetsé... több»

Galéria (37)

Josh Hartnett
Billie Piper
Eva Green

Videók (6)

 

John Logan Evelyn Poole szerepét kifejezetten Helen McCrorynak írta. Az első perctől elmondta a színésznőnek az igazságot a karakterét illetően és kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos szerepe lesz a második évadban.

(rbernadett)
 

Penny Dreadful egy pejoratív kifejezés, amit a 19. században használtak azokra az olcsó populáris irodalmi írásokra, amik kb. annyit értek, mint egy régi penny. A témák tipikusan szenzációhajhászak voltak és többségében nyomozók hőstetteiről, bűnözőkről és természetfeletti jelenségekről szóltak. A füzeteket olcsó ponyvára nyomtatták és elsősorban a fiatal munkásosztálybeli férfiakat célozták meg vele.

(rbernadett)
 

A sorozat alkotója, John Logan sosem írt korábban televíziós sorozatot és nem írt forgatókönyvet sem, inkább egy az egyben megírta az első két epizódot. Amikor lehetősége nyílt, hogy elküldje a Showtime-nak, írt egy 40 oldalas bibliai kutatást is a karakterekhez és a történethez. A Showtime végül megvásárolta a sorozatot.

(rbernadett)
 

A sorozat atyja, John Logan korábban egyetlen televíziós szériát sem írt.

(hp )
 

A sorozat egyik jellegzetessége, hogy válogatott módszerekkel mutat rá a főszereplők természetének kettősségére, rejtett tulajdonságaikra. Az egyik ilyen módszer, hogy számos jelent forgatásakor használtak tükröződő felületeket, melyekben a maguk valójában mutatkoznak meg a szereplők.

(hp )
 
A mívesen elkészített külsőségek egy fájóan unalmas, irritálóan modoroskodó, és a lehetőségeit rosszul kihasználó sorozatot rejtettek. több»