Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

30 ezüst (2020-2023)

30 Monedas
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Galéria (15)

Videók (3)

 
JRD   2022. 03. 03.

legújabb vélemény

0
Bakancslistára való...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az amerikanizált világban sokaknak fel sem tűnik, hogy a filmipar fellegvára már nem Hollywood. Az amerikai filmvilág bálványát az elmúlt években vagy tízszer döntötték le a talapról, és mindig jogosan. A 30 ezüst egy baromira jó spanyol horrorsorozat, melyben a színészi játék, a pacekra vitt rendezés, az ötletesen megvalósított látványelemek és maga a történet megérne egy komoly filmes elismerést. Első percétől az utolsóig baromi jó film. Nagyon tetszett, hogy az egyik férfi főhős nem egy legújabb szupermodell és Chuck Norris keveréke volt, hanem gyakorlatilag egy jóképű, de bizonyos tekintetben gyáva fazon. (Persze, jellemfejlődés azért történik.) A másik férfi főhős pedig amolyan szakállas morgómedve. Nem akarom elmondani, miről szól, ezt látni kell! Szóval filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
alex   2020. 12. 23.

3

Jó kis sorozat, mondjuk az első résznek csak három csillagot adnék, de aztán megjavul, és már nem tudtam kikapcsolni. Bár a sztori folytatódik, de minden részben egészen más horror-fantasy alakot vált a gonosz...

 
Robinson76   2021. 01. 27.

0
Ez 30 milpengőt sem ért!

Nagy reményekkel álltam neki, de nem véletlenül ilyen megosztó a sorozat. Ahogy látom, abban mindenki egyetért, hogy beteges, nyakatekert és nyomasztó. Bár az alapötlet jó, és én is ezért adtam neki egy esélyt, hamar kasza lett a vége, mégpedig a kivitelezés végett... A sztori még jó is lehetne, mert maga az ötlet jó, de utána jött a rendező meg a forgatókönyvíró, és tönkretették az egészet. Elindultak egy jó felvezetéssel, majd ezt követően tették le az asztalra ezt a klisékkel teli, olcsó cgi-t alkalmazó, logikátlan valamit... Talán, ha nem akart volna több lenni, mint ami, akkor még csak-csak, de így. Szóval ez se nem misztikus, se nem érdekes, ellenben értelmezhetetlen és beteges. Nem tudom, mit akartak ebből kihozni az alkotók, de nem is éreztem rá késztetést, hogy megtudjam.

 
pav   2020. 09. 26.

1

Nagyon nem tudom ám hova tenni, annyira nyakatekert és nyomasztóan furcsa a hangulata, de nagyon beszippantott. Nem véletlen, hogy dicsérik.

 
Oliver.guy_   2021. 01. 04.

0

Hihetetlenül izgalmas a történet, elgondolkodtató és félelmetes. Nem lehet abbahagyni, beszippant a sztori. Nagyon jó a színészi alakítás, a zene és a különböző alakokban ábrázolt gonosz alakja is. Véleményem szerint ez az eddigi legjobb, vallással k... több»

 
zoltanson   2021. 04. 05.

0
Érdekes koncepció, rossz kivitelezés

Közepesnél jobbnak sajnos nem lehet mondani, ha nincs jobb dolga az embernek, akkor el lehet tölteni vele az időt, de sajnos bosszantóan 2000-es évek eleji kivitelezés lett egy alapvetően érdekesnek ígérkező koncepcióból. Sem a hangeffektek, sem a színészi játékok nem felelnek meg a 2020-as elvárásoknak. A történet valamelyest fenntartja a figyelmet, és kíváncsivá tesz, de ennyit tud csak sajnos.

 
MethMan   2020. 12. 07.

0

Ezt nem láttam jönni - nagyon furcsán induló történet, ami aztán még furcsább lesz, de az ember egész egyszerűen látni akarja.

 

A sorozat első epizódját a 77. Velencei Filmfesztiválon mutatták be 2020. szeptember 11-én.

(Hupka Adrián)
 
Szépreményű, kaotikus bűnös élvezetként indul, de már a negyedik epizód után kiderül, hogy az 30 ezüst pont ennyit is ért: kis szütyőben egy markényi, ukrán fémpénzt. Álex de la Iglesia fekete komédia és horror művész mélypontja ez a sorozat, ami inkább szappanopera, mint komolyanvehető horrormutatvány. több»