Október az HBO Maxon: Közel 90 (!!!) film és közel 20 sorozat és gyerektartalom érkezik, mutatjuk a kiemelt címeket

Izgalmas hónap előtt az HBO Max nézői, hiszen közel 90 (!!!) film és közel 20 sorozat és gyerektartalom érkezik októberben a streaming oldalra! Friss mozisikerek (A pápa ördögűzője, Meg 2. - Az árok), magyar filmek (Keleti Ágnes - Aki legyőzte az időt, Toldi), HBO sorozatok új évadai (A zászlónk halált jelent, Az aranykor), de beköszön Rick és Morty is a hónapban.

Októberben a horror és thriller rajongóknak kedvez az HBO MAX, hiszenjön többek között A pápa ördögűzője (10.22), a Motel trilógia (10.27), az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás (10.27), a The Walking Dead 11. évadának folytatása (10.02), a nagysikerű spanyol HBO horror, az 30 ezüst(30 Coins) új évada (10.23), amiben ráadásul Paul Giamatti is fontos szerepet kapott. 

Halloweenra készülve igazán szellemes címekkel is készültünk a dokumentumfilmek kedvelőinek. Október 1-én jön többek között a Szellemsztorik (Ghost Adventures) széria különálló filmjei (A Cecil Hotel, Az "Ördög fészke", A Goldfield Hotel, Rettegés az állatkertben, A halál tava). Ezenkívül elérhető lesz még A gonosz baba átka, a Roland Doe ördögűzése, A 401-es járat szellemei, A kísértetjárta múzeum: A pokol 3 gyűrűje.

A dokufilmek terén is igen széles választékkal bővül az HBO MAX kínálata. A legfontosabb alkotás Oláh Kata gyönyörű filmje, az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes (10.01). Jön az ID csatorna több közkedvelt true crime tartalma is, így elérhető lesz  A Gabby Petito-sztori (10.19), a Gabby Petito meggyilkolása - tények és áltények (10.11), a Caroline Crouch meggyilkolása - tények és áltények (10.11), a Grace Millance meggyilkolása - árulkodó mozdulatok (10.11), de október 4-én további "tények és áltények" tartalmak is jönnek, mint a Donald Trump, Jussie Smollett, R. Kelly, Ted Bundy és Michael Jackson filmek.

Kiemelt sorozatként érkezik A zászlónk halált jelent (10.05) című kalózós vígjáték sorozat új évada Taika Waititi és Rhys Darby főszereplésével. A történelmi kalandok kedvelői számára ajánljuk A tél királyát (The Winter King, 10.06). A Bernard Cornwell Excalibur-trilógiájából készült sorozat a közkedvelt Arthur-mondakör merész és revizionista újragondolása, Arthur Pendragonnal a középpontban, aki számkivetettből legendás harcossá és vezetővé küzdötte fel magát. Visszatér a DC világában játszódó Doom Patrol (10.13) is, amely most a 4. évad második felével be is fejeződik illetve jön a Rick és Morty 7. évada (10.16), amelyben főhőseink új angol hangokat kaptak (a magyar szinkronos verziót a változás nem érinti). A hónap végén érkezik az HBO nagysikerű kosztümös dráma sorozata, Az aranykor 2. évada (10.30). Gyerektartalmak terén pedig új epizódok érkeznek a Tapsi Hapsi brigádja (10.28), Tapsi Hapsi és barátai (10.07), a Batwheels: Íme a csapat (10.07), A daliás Ivandoe herceg kalandjai (10.07) és a Tini Titánok, harcra fel (10.07) című sorozatokhoz.

Klasszikus filmekben sem lesz hiány, hisz jön az összes Az éhezők viadala film (10.06), Barbara Streisand főszereplésével a Yentl (10.02), Reese Witherspoon és Sofia Vergara vígjátéka a Csábítunk és védünk (10.01), a Hugh Jackman - Anne Hathaway közreműködésével készült A nyomorultak (10.20), Guy Ritchie kultfilmje a Blöff(10.20), a Scott Pilgrim a világ ellen (10.27), az Elveszett jelentés (10.26), a Hair(10.09) és a Végképp eltörölni: Újjászületés (10.13). Tovább jönnek még egész estét gyerekfilmek is, mint az Elvitte a víz (10.07), Jankovics Marcel lenyűgöző animációs filmje a Toldi (10.07), a Hupikék törpikék – Az elveszett falu (10.14), a Hupikék törpikék 2 (10.14) és a Cápamese (10.14). 

Végül, de nem utolsó sorban érkezik még Riz Ahmed főszereplésével készült A metál csendje (10.13), a Shailene Woodley és Jack Whitehall főszereplésével készült Robotok (10.20) című romantikus vígjáték. A közeljövőben, amikor a robotokat mindennapi feladatokra használják, a nőcsábász Charles titokban robotját bevetve ér el sikereket a nőknél. Ám egy nap találkozik Elaine-nel, akivel robotjaik egymásba szeretnek és elszabadulnak. Jön még az Eltűnt (10.27) című thriller, M. Night Shyamalan legutóbbi misztikus filmje az Idő (10.27) és Charlie Day rendezői bemutatkozása, a Bolondok paradicsoma (Fool's Paradise, 10.06) című sztárokkal teli vígjáték, amelyben feltűnik Kate Beckinsale, Ken Jeong, Adrien Brody, Jason Sudeikis, Ray Liotta, Jason Bateman és Edie Falco is.

A dokumentumfilmek terén figyelmetekbe ajánljuk A muszlim férjem (10.27) című európai saját gyártású filmet. Alexandra hozzámegy Danielhez, az iszlám hitre tért román férfihez, és mivel hisz a más kultúrák iránti nyitottságban, bízik a boldog jövőben. Ám a pár hamarosan számos előítélettel szembesül, és meg kell küzdeniük egymásért és a kapcsolatukért. Az amerikai HBO ezúttal három dokuval készül: A bandavezér: A Bling Ring csapat esete (10.02), a Nem baleset (10.11.) és a Mr. Chow.