Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Az aranykor (2022)

The Gilded Age
Filmadatlap
 
35
Szereplők
5
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Christine Baranski
Christine Baranski
Cynthia Nixon
Katie Finneran
Audra McDonald
Donna Murphy
Morgan Spector
Michael Cerveris
Morgan Spector
Katie Finneran
Michael Cerveris
Christine Baranski
Taissa Farmiga
Morgan Spector
Donna Murphy
Christine Baranski

Videók (2)

 
JRD   2022. 05. 23.

legújabb vélemény

1

Egy sorozat, mely nem a divatos ideológiákra, és nem a szexre alapozza a történetet. Érdekes párbeszédek, monumentális díszletek és kissé bohókás (számomra a korhoz mérten elrugaszkodott) ruhaköltemények. Mindent áthat a nagy amerikai fejlődés. Mint... több»

 
Alexa   2022. 03. 14.

0
Visszafogott elegancia

A sorozat szintén Julien Fellowes regényadaptációja, akinek köszonhetjük többek között a Downton Abbey-t és a Belgraviát. Én anno a Sznobok című könyvét is olvastam. Szóval hasonló "kosztümös" film, korhű ábrázolással, a kor elitjének mindennapjaival és ármánykodásaival, sznobizmusával. Fura olyat hallani, hogy végre kész egy vasúti vonal, ami akkoriban hatalmas segítség volt, szóval történelmi időutazáshoz is remek a sorozat, ahogy a többi is Julientől. Ez éppen a változások kora, és több család életébe ad bepillantást. Gyönyörű jelmezek, városi képek, jómodor és képmutatás, miközben megismerjük a szereplők jellemét, érzéseit a szokásosan stílusosan tálalva. Várom a további részeket. :)

 
Timea Lantosné Molnár   2022. 04. 25.

0

Már hetek óta szemezek vele. Nagyon tetszik. Végre egy sorozat, ami nem a szex meg a gyilkolás körül forog. Imádom a benne lévő gesztusokat, a ruhákat, azt amikkel meg kellett küzdeni nőként, színes bőrűként. Nagyon tetszett, várom a második évadot. ... több»

 
migoras   2022. 01. 24.

0

Nagyon várom a következő részeket. Nyilván egy ilyen sorozatnál fontos bemutatni a sok szereplőt és felállítani a színpadot, helyzeteket, de ettől még nem rossz és van benne potenciál.

 
Verso   2022. 01. 25.

0

Nagyon kíváncsi voltam a sorozatra és az első rész egész jó volt, bár helyenként gyenge. Nem okozott csalódást, a karakterek és a színészek jók voltak és várom a folytatást.

 

A Downton Abbey sorozattal csak tematikus kapcsolata van, annak ellenére, hogy sokan az Aranykort egy másik sorozat előzménysorozatának tekintik.

(JRD )
 

Julian Fellowes már 2012-ben nekilátott Az Aranykornak.

(JRD )
 

Történelmi korszakként az aranykor nagyjából 1865-től (a polgárháború végétől) vagy 1870-től körülbelül 1900-ig tartott. A kifejezés Mark Twain és Charles Dudley Warner 1873-ban megjelent regényének címéből származik: The Gilded Age (Az aranykor): A Tale of Today" (Egy mese napjainkról) - de a korszak leírására csak az 1920-as években használták a történészek és a progresszív reformerek, akik így próbálták becsmérelni a korszak ellentmondásait és képmutatását: a túlzások és a mélyszegénység egyidejű szélsőségeit, ellentétét.

(Hupka Adrián)
 

A New York Times 2022. januári cikkében Dave Itzkoff arról számol be, hogy a forgatás végére Carrie Coon (aki Bertha Russellt alakítja) nyolc hónapos terhes volt. Coon így nyilatkozott: "Volt egy pont, amikor már nem tudtam fűzőt viselni. Láthattok majd néhány ügyesen időzített lovat és némi kézjátékot, hogy elrejtsem a hasamat".

(Hupka Adrián)
 

A sorozat ugyanabban a moziverzumban játszódik majd, mint a Downton Abbey.

(Hupka Adrián)