Eltűnt (2023)

Megan Suri
Ken Leung
Megan Suri
Storm Reid

Sabnock Sanatory   2023. 05. 13.

A net világa!

Nem rossz mozi, hiszen érdemes elmerülni a „bűnös” net világában. Jó és érdekes helyszínek, kellemes sztori, de nekem mégis egy egyszer nézős mozi lett. Miért is? Nézzük! Apja halála után a makacs tizenéves, June (Storm Reid) kettesben él édesany... teljes kritika»

erahurka   2023. 02. 23.

Régi gimmick új köntösben

Szerettem a Keresést annak idején, de nekem nem ütött annyira, mint sokaknak. Ezért is féltem a – nem is annyira folytatástól, mint inkább – szellemi örököstől. Van, ami csak egyszer jó poén, és úgy tűnt, legutóbb mindent kihoztak a kijelzőn játszódó krimiből. Ezek után kellemes csalódás volt az Eltűnt, mert nem csak megugrották a korábbi film szintjét, még annak hibáin is sikerült itt-ott javítani. Az egész nagyon pörgős, és mégis reálisnak tűnnek mind az események, mind amire és ahogy a lány rájön. A vége felé volt talán kicsit túl sok a jóból, de szerintem működött, nem emlékszem semmire, ami annyira zavart volna, hogy rontson az élményen. És meglepően vicces volt időnként, de mégsem vált komolytalanná. Ami még érdekes volt, hogy milyen jól bemutatta a digitális lét veszélyeit. Nagyon könnyen eljutott a lány egyik profilból a másikba, és tök átlagos dolgokat használt, nem hekkelt semmit. Félelmetes! Amúgy, ha nem moziban nézi az ember, akkor monitoron vagy még inkább laptopon érdemes, mert úgy tuti van valami extra különleges hangulata.

BÉLA   2023. 04. 15.

Nem jött át

Egyszerű történet, mint az ék. Van két néger és egy gonosz fehér fater. Így értelemszerű, hogy fekák a jók. Azért a rendező nem aknázta ki a lehetőséget, a végén kiderülhetett volna, hogy a fehér fater rabszolgatartó ősökkel bírt.

polgy   2023. 03. 11.

Jó, jó, de a Keresés után nálam csak a második

Nekem a Keresés jobban bejött, főleg az újszerűsége miatt. Ha ez a film jelent volna meg hamarabb, akkor most valószínűleg fordítva gondolnám.

Péter   2023. 02. 25.

Na, szerintem ilyennek kell ma lennie egy izgalmas thrillernek. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, aki szereti ezt a műfajt.

Havier85   2023. 02. 24.

Nem állítom, hogy teljesen kiszámítható lett volna ez a történet, de azért nem egy hihetetlenül innovatív produkció. Szerintem érdemes beülni rá, de nem egy nagy moziélmény.

Györgyi Dóra   2023. 03. 07.

Nagyon izgalmas és tömény szembesítés azzal, hogy hány program, app létezik arra, hogy valamiről az összes infót beszerezzük. Na meg azzal is, hogy miért jobb kétlépcsős hitelesítést használnunk.

A film 20 031 310 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 9 705 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film Nicholas D. Johnson első nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)

Will Merrick korábban csupán rövidfilmeket készített, ez az első nagyjátékfilmes rendezése.

(csd)

A film koncepciója a 2018-ban megjelent Keresés című produkción alapul.

(csd)

Az Eltűnt a 2018-as Keresés receptjét hasznosítja újra. Ebben az esetben a főhős egy tinédzserlány, aki eltűnt édesanyját próbálja felkutatni. Elődjéhez hasonlóan ez a film is az online nyomok felkutatását állítja középpontba, szembesítve bennünket azzal, mennyire áttelepült a XXI. századi ember a digitális térbe, ám végül kissé lapos végkifejlettel zárul. több»

A Keresés nyomdokain, most annak a filmnek a vágói, Nicholas D. Johnson és Will Merrick mutogatják a netes felületeket, hogy azok segítségével álljon össze egy csavaros thriller. Összeáll, összeáll, de nem biztos, hogy megjegyezzük. több»