Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Keresés (2018)

Searching
Filmadatlap
 
30
Szereplők
56
Vélemények
8
Képek
6
Videók

Galéria (8)

John Cho
John Cho
Aneesh Chaganty
Michelle La Vigne
Debra Messing
Aneesh Chaganty
Debra Messing
John Cho
John Cho

Videók (6)

 
Ildikó Bacskai   2022. 03. 25.

legújabb vélemény

1
Keresés (2018)

Szenzációs rendezésű film, mögötte egy rendkívül aktuális, izgalmas történettel, több logikai csavarral. Minden középiskolában kötelezővé tenném, mert nagyon fontos lenne az online tér szemfényvesztéséről a fiatalokkal beszélni. A remek színészi játék miatt végigizgulhatjuk a filmet, nagyszerű az apa és a nyomozónő alakítása is. Régen láttam olyan filmet, ami ennyire a képernyőhöz szegezett, szuper!!!

 
Annuska   2018. 09. 27.

a nap véleménye

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már hónapokkal ezelőtt láttam az előzetesét, ami felkeltette a figyelmemet. Alig vártam, hogy végre kis hazánkba is eljusson a film. Már egy hónappal ezelőttre ki volt tűzve a magyar premier, amit aztán eltoltak. Gondoltam egy jó filmre megvárakozta... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 19.

3
Feszültségteremtésből jeles

Szinte minden kritika, amit olvastam azzal kezdi, hogy a Keresés nem találta fel a spanyolviaszt azzal, hogy különböző online felületeken keresztül mesél el egy történetet, mert már volt ez a film, meg az a film, és ez meg az azért sokkal jobb, mert…... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 23.

2
Laptop szeme!

Nagyon vártam, hogy megnézhessem a filmet és tudtam mire számítsak a tekintetben, hogy teljes más szögből mutatják majd be nekünk. Bár nehezen azonosultam ezzel a szöggel, hogy a laptop webkameráján, az illető telefonján vagy éppen a "'hírekből" látom a filmet, de személy szerint meglehetett szokni és még ötletnek sem volt rossz. Maga a műfaj, a thriller dráma, amit Aneesh Chaganty remekül kivitelezett, mivel rendkívül ötletes szomorú és jó pár csavarral körítve alkotta meg ezt a filmet John Cho főszereplésével. Remek játékot mutatott a főszereplő szerintem, mivel a karaktere nem elég, hogy éppen túl volt egy órási "érvágáson", ezt követte a lánya elvesztése, amihez nem éppen kapott egy támogató segítséget. Nem tudta egy idő után kiben bízzon, amit rendkívül jól vitt a film egyik mellékszereplőn túl a másikig. A lényege pedig maga a keresés, amikor a laptop szemszögéből láthattuk, hogyan lehet segítségünkre az adott készülékünk és miként lehet kihasználni egy oldalak, mint például a facebook, tweet, messenger vagy egy társkereső. Ez szerintem zseniális volt, ahogyan egyik után a másikig kutatott és használta ki az előnyeit egyes oldalaknak. A végén meg a csavar amit nem szeretnék leírni, mert erős spoiler veszély lenne, hát meglepett, mert már nem tudtam mi az igazság a lánya eltűnése körül. Csak ajánlani tudom.

 
indingo   2018. 09. 29.

0

Összességében nem volt rossz a története, de valahogy nekem hiányzott még valami és sok közhely is szorult a filmbe.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Érdekes, újszerű, és szerintem izgalmas. Nem azt mondom, hogy óriási kedvenc lesz, de a palettát szélesíti, és alapvetően nem sikerült rosszul. Érdemes megnézni.

 
Yosihiro   2019. 02. 03.

0
Keresem

Hát én "KERESEM" a szavakat is hogy eljusson a film a négy csillagig , ded biztosan nem fog. A történet nem rossz ugyan de de van benne valami lapos unalmas szál amit az egész film alatt éreztem. Ez a laptop kamerás képek igen is zavaró tényezö. Nem lehet úgy átérezni a filmet mintha egy adott szituációnál többkamerás felvétel készülne. Nekem csalódás a film többet vértam töle. A témája is igen bizarr, hogy egy család életét a laptopon és fájlokban, képekben és videókban látjuk majd egy drámai fordulatttal az édesanya meghal és jön egy újabb rémisztö dolog eltünik az apuka lánya. Majd kiderül, hogy a nyomozó hölgy fia volt aki "eltüntette" a lányt de a vége happy end ! Szóval nagyon röviden így tudom összefoglalni az egészet. Nem találtam meg benne azt a határozottségot a filmben ami vagy a drámára vagy a krimire összpontosítana. Mindenböl kap az ember egy impulzust mint amikor ülünk a számítógép elött és találunk jó dolgokra és rosszakra. Ebben a mai korszakban valakit megtalálni keresni lehet nagyon egyszerüen és sehogyansem. Összeségében egy nézhetö film talán felkavaró drámai is de a négy csillagot nem érdemli meg. A színészek sem emelnek a filmen a látvány és hang talán az ami elérné a négy csillagot. Üdv, Yosi

A film összbevétele 75 462 037 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 735 527 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 578 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Minden általunk látott alkalmazás vizuálisan pontosnak számít abban az évben, amelyben látjuk.

(jfruzsi97)
 

– Általában az írópárosok azt mondják, hogy együtt írnak, de nálunk ez másképp van – nyilatkozta a Keresés író/rendezője, Aneesh Chaganty. – Mi egymás ellen írunk. Folyton vitatkozunk és érvelünk, minden fordulatban, ötletben a logikát keressük. Vagyis megpróbáljuk bebizonyítani, hogy miért rossz, amit a másik kitalált. Így minden leírt mondat, fordulat sok próbát áll ki azért, hogy benn maradhasson a történetben. Ha valaki hallgatózna, miközben együtt gondolkodunk, azt hihetné, hogy ősellenségek vagyunk, és valószínűleg mindjárt kést rántunk. Pedig dolgozunk. És szerintünk így jönnek a jó megoldások… (Intercom)

(hp)
 

– Ez a film oda merészkedik, ahova még senki – mondta erről a filmbeli detektívet alakító Debra Messing,. – Amikor elvállaltam a szerepet, fogalmam sem volt róla, hogy sikerülhet-e, amit Aneesék kitaláltak. Igazából nem is érdekelt: egyszerűen jó érzés volt, hogy olyasmit csinálunk, amit más még nem. Az már csak a hab a tortán, hogy a Sundance-en megőrültek tőle az emberek. Nagy siker volt: úgy tűnik, sikerült hatásosan elmondani a sztorit. (Intercom)

(hp)
 

A teljes filmet 13 nap alatt forgatták, azonban az előkészületek, a vágás és az animációk együtt két évet vettek igénybe.

(hp)
 

A teljes film az okoseszközök kijelzőjén játszódik, hasonlóan a 2014-es Unfriended című horrorhoz. Utóbbi film cselekményének főszereplője Laura Barns volt, akinek a neve feltűnik a Keresés első, Facebookos jelenetében.

(hp)
 
Aneesh Chaganty webkamerák, csetüzenetek, tévés közvetítések képén keresztül mesél el egy megindító krimit. De nem csak formai ötletei, hanem ügyesen működtetett sztorija is van hozzá. több»
 
A Keresés című film formabontó thriller, ráadásul még a stílusából adódó gyerekbetegségek nagy részét is elkerüli.
több»
 
A történet a legelső pillanatától kezdve különböző digitális eszközökön keresztül bontakozik ki. Az izgalmakkal teli eseményeket, néhol egy laptop alkalmazásán és kameráján keresztül látjuk, néhol egy telefon videóhívása közben. Az egyedi nézőpont csak fokozza az izgalmakat, minden apró kis részlet fontos, viszont a történéseket nagyrészt az apa szemszögéből látjuk, aki számára egy idő után minden és mindenki gyanús lesz. több»