Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
30
Szereplők
48
Vélemények
8
Képek
6
Videók
Keresés
 
Lonka   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

Érdekes film volt azzal kapcsolatban, hogy milyen veszélyeket rejt a technikai függőség. A történet szálak nem voltak túl bonyolultak, kicsit több szálat lehetett volna még belevinni.

 
Annuska   2018. 09. 27.

a nap véleménye

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Már hónapokkal ezelőtt láttam az előzetesét, ami felkeltette a figyelmemet. Alig vártam, hogy végre kis hazánkba is eljusson a film. Már egy hónappal ezelőttre ki volt tűzve a magyar premier, amit aztán eltoltak. Gondoltam egy jó filmre megvárakoztatják a nézőt. A története hamar kirajzolódott és beindult. Akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hogy mindent kameráz, fotóz a család, neten kommunikálnak. Számomra zavaró volt az elején, hogy semmit se látunk élőben, hanem minden egy másik kamera/képernyő szemén kerül elénk. Később hozzászoktam, de összességében nekem annyira nem tetszett ez a megoldás. Egyedinek mondanám, mert még nem láttam hasonlót. Feliratosan vetítik a mozik, ami viszont elég zavaró, hogy fehér háttérre is fehér betűkkel írnak, ilyenkor nagyon kellett koncentrálni, hogy el tudja olvasni az ember a szöveget. A film első fele egy idő után kicsit unalmassá vált, de a későbbiek azért kárpótoltak. Ez az apuka nyomoz otthonról dolog kicsit gyenge lábakon állt, továbbá a rendőrök nyomozása is érdekes volt. Az eltűnt lány számítógépére senki sem volt kíváncsi? Ami igazán tetszett benne, hogy egy egészen más történet kerekedett ki belőle, mint azt gondolta volna az ember. Felmerült az emberrablás, a szőkés gondolata. Helyet kapnak a filmben olyan témák is mint egy szerettünk elvesztése, az utána maradó űr feldolgozása, családon belüli kezelése, illetve az internetes veszélyek. Illetve, hogy mennyire hangsúlyos az életünkben a sok kütyü, ki sem kell mozdulni a kis szobánkból és minden -de valójában semmi- elérhető. Eléggé komoly lett a vége, az életüket az interneten élő fiatalok számára kötelezővé tenném a megnézését. John Cho eléggé megöregedett mióta utoljára filmben láttam, Debra Messing pedig a Laura rejtélyei óta az egyik kedvelt színésznőm. A film hibái ellenére egy elgondolkodtató darab.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 19.

Feszültségteremtésből jeles

Szinte minden kritika, amit olvastam azzal kezdi, hogy a Keresés nem találta fel a spanyolviaszt azzal, hogy különböző online felületeken keresztül mesél el egy történetet, mert már volt ez a film, meg az a film, és ez meg az azért sokkal jobb, mert…Engem nem túlzottan érdekel, hogy volt már előzménye ennek a megoldásnak, hiába kutakodok a filmes élményeim között nekem a Keresés volt az első film, amely egy az egyben ezzel a képi megoldással operál (persze olyan műveket, amelyekben a chatelős jelenetek kulcsszerepet kapnak, már korábban is láthattunk, legutóbb éppen a Remélem legközelebb sikerül meghalnod kapcsán). De visszatérve a Keresésre: kezdjük rögtön a legelső jelenetsorral, ami egy c... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 23.

Laptop szeme!

Nagyon vártam, hogy megnézhessem a filmet és tudtam mire számítsak a tekintetben, hogy teljes más szögből mutatják majd be nekünk. Bár nehezen azonosultam ezzel a szöggel, hogy a laptop webkameráján, az illető telefonján vagy éppen a "'hírekből" látom a filmet, de személy szerint meglehetett szokni és még ötletnek sem volt rossz. Maga a műfaj, a thriller dráma, amit Aneesh Chaganty remekül kivitelezett, mivel rendkívül ötletes szomorú és jó pár csavarral körítve alkotta meg ezt a filmet John Cho főszereplésével. Remek játékot mutatott a főszereplő szerintem, mivel a karaktere nem elég, hogy éppen túl volt egy órási "érvágáson", ezt követte a lánya elvesztése, amihez nem éppen kapott egy támogató segítséget. Nem tudta egy idő után kiben bízzon, amit rendkívül jól vitt a film egyik mellékszereplőn túl a másikig. A lényege pedig maga a keresés, amikor a laptop szemszögéből láthattuk, hogyan lehet segítségünkre az adott készülékünk és miként lehet kihasználni egy oldalak, mint például a facebook, tweet, messenger vagy egy társkereső. Ez szerintem zseniális volt, ahogyan egyik után a másikig kutatott és használta ki az előnyeit egyes oldalaknak. A végén meg a csavar amit nem szeretnék leírni, mert erős spoiler veszély lenne, hát meglepett, mert már nem tudtam mi az igazság a lánya eltűnése körül. Csak ajánlani tudom.

 
indingo   2018. 09. 29.

Összességében nem volt rossz a története, de valahogy nekem hiányzott még valami és sok közhely is szorult a filmbe.

John Cho
Joseph Lee
John Cho
Aneesh Chaganty
Michelle La Vigne
Debra Messing
Aneesh Chaganty
Debra Messing
John Cho
John Cho
 
John Cho a számítástechnika és a social media segítségével keresi az eltűnt lányát. Mi mindezt egy laptop képernyőjén követjük nyomon. Az ötlet jó, csak kár, hogy nem egyedi. több»
 
Ez a film alapjaiban frusztrációt generál, hiszen nem csak a vászon adta kerettel kell megküzdenünk, hanem a képernyőn megjelenő egyéb ablakok még tovább szeletelik a látható részeket, és néha az események csak a teljes kijelző egy részén történnek. több»
 
A Keresés egy kortárs krimi-thriller, amely egyszerre kiváló alakításokkal életre keltett nyomozós dráma, valamint egy remekül megírt társadalmi kritika a közösségi média hatásáról. Arról, hogy mennyire meghatároz minket, és, hogy mennyire eltérő online personánk a valóditól –mindezt igazán egyedi módon, kizárólag monitorokon, kijelzőkön keresztül elmesélve. több»

A film összbevétele 75 462 037 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 735 527 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 578 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

– Általában az írópárosok azt mondják, hogy együtt írnak, de nálunk ez másképp van – nyilatkozta a Keresés író/rendezője, Aneesh Chaganty. – Mi egymás ellen írunk. Folyton vitatkozunk és érvelünk, minden fordulatban, ötletben a logikát keressük. Vagyis megpróbáljuk bebizonyítani, hogy miért rossz, amit a másik kitalált. Így minden leírt mondat, fordulat sok próbát áll ki azért, hogy benn maradhasson a történetben. Ha valaki hallgatózna, miközben együtt gondolkodunk, azt hihetné, hogy ősellenségek vagyunk, és valószínűleg mindjárt kést rántunk. Pedig dolgozunk. És szerintünk így jönnek a jó megoldások… (Intercom)

(hp)
 

– Ez a film oda merészkedik, ahova még senki – mondta erről a filmbeli detektívet alakító Debra Messing,. – Amikor elvállaltam a szerepet, fogalmam sem volt róla, hogy sikerülhet-e, amit Aneesék kitaláltak. Igazából nem is érdekelt: egyszerűen jó érzés volt, hogy olyasmit csinálunk, amit más még nem. Az már csak a hab a tortán, hogy a Sundance-en megőrültek tőle az emberek. Nagy siker volt: úgy tűnik, sikerült hatásosan elmondani a sztorit. (Intercom)

(hp)
 

A teljes filmet 13 nap alatt forgatták, azonban az előkészületek, a vágás és az animációk együtt két évet vettek igénybe.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.