Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
6
Videók
 
Berto49   2018. 09. 21.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem jósolok nagy közönségsikert ennek a rendhagyó filmnek. Miért? Tegnap, a zalaegerszegi bemutató napján a Cinema City egyik termében abban az egyedülálló élményben volt részem, hogy egymagam üldögéltem, egy teremtett lélek sem volt körülöttem. Úgy is írhatom, hogy magánvetítésen vettem részt! Gondolom sok nézőt visszariasztott a film feliratos volta, de én meg kimondottan örültem neki, hiszen nagyon nem szeretem a szinkronos filmeket. Nem is tudom elképzelni hogyan is lehetne szinkronizálni. Az is furcsa volt, hogy egy amerikai filmben a főszereplő koreai származású, de mit lehet tenni, „dübörög” a multikultúra. Ez a főhős, az özvegyen maradt Kim úr (nálunk Kovácsnak, vagy Szabónak hívnák) egyedül neveli az imádott Margot nevű középiskolás lányát, aki egy napon eltűnik. Innen adódik a film címe. Ami azonban a legkülönösebb: az egész egy számítógép képernyőjén játszódik, a 102 perces játékidőt monitoron kell végigkövetnie a nézőnek. Nyugodtan illethetnek a maradi jelzővel, de ez engem végig idegesített. Monitort nézni otthon is lehet, csak le kell ülni a PC elé. Egyáltalában nem nagy trouvaille, de az elsőfilmes rendező, Aneesh Chaganty és a vezető producer, a kazak-orosz Timur Bekmambetov annak gondolta. A cselekmény viszont elég érdekes, a végső csavar igazán meglepő. Fontos társadalompolitikai mondanivalót is hordoz: egyrészt a közösségi média minden hasznossága mellett sok esetben kártékonnyá válhat, az interperszonális kapcsolatok személytelenné és átláthatatlanná lesznek, másrészt a gyereknevelés túl a fizikai szükségletek gazdag kielégítésén szeretetteljes törődést is kíván. Ezzel együtt nem szívesen néznék meg egy hasonló módszerrel készített filmet.

 
kevelin   2018. 09. 20.

Az első 20-25 perc rettenetesen unalmas már majdnem kimentünk a moziból. Aztán elkezdtek történni az események és azt vettük észre hogy vége van :D így utólag már nagyon nagyon tetszett az elején lévő lassúság sem zavart annyira. Fura volt picit hogy mindig mindent számítógép képernyőjén láttunk de tetszett ez az újítás. látttam hasonló perspektívából készült filmet de ahhoz képest ez valóban zseniális. mindenkinek ajánlom


 
ionlywearblack   2018. 09. 24.

Mai társasalmunkat annyira erősen átszőtte a közösségi média, hogy már nem szabadulhatunk a szorításából. David Kim (John Co) lányának Margotnak (Michelle La) a növekedését is a monitorról ismerhetjük meg. A család szomorú történetével családi videók, képek és emailek formájában szembesülünk. David egy pénteki napon telefonhívásra ébred majd lánya látszólag nyomtalanul eltűnik. Végig számítógépek és okostelefonok képernyőjét láthatjuk, vizuálisan nagyon egyedi a film. Míg nézzük egy percig sem szabadulhatunk a modern világból és az internetes felületektől. Feszült és nyomasztó hangulatot ad a történetnek. David sem különbözik sokat a mostani átlag társasalomtól, lányával az egyedüli kommunikációs forma szinte az iMessage üzenetek és Facetime videók a Facebookon. Nagyon szomorú világképet fest a film. Az apa nyomozásából, arra is rá kell döbbennünk tulajdonképpen minden megtalálható rólunk az interneten. Hol voltunk, kivel, mikor, mi a munkánk mi a hobbink es még sorolhatnám viszont ez a kép sokszor nem valós és sokan másnak akarnak tűnni a virtuális térben. David rádöbben a családi tragédia után a lánya egy elektronikus világba költözött, tehát a Margotról alig tud valamit. Szépen lassan, inkább idegenekkel beszélgetett, mint a saját apjával. Egy nagyon is valós problémát boncolgat a film, az interneren minden információt megosztunk magunkról ami által sebezhetőkké válunk. A fiatal korosztály különösen nehéz helyzetben van, hiszen a veszélyeket nem mindig érzékelik időben. Mindenki némítsa le a telefonját, néhány órára és irány a legközelebbi mozi hiszen nem mindennapi filmélményben lehet részük.

 
piZZola   2018. 09. 15.

Bevallom egy kicsit féltem ettől a filmtől, de úgy már az első tíz perc után leetet tudni, hogy nem lesz itt gubanc. Imádtam minden percét és tuti, hogy még jópárszor meg fogom még nézni.

 
Buffy   2018. 08. 31.

Fuh, gyerekek...elképesztően brutálisan jó ez a film. Egyszerűen annyira jól ki van tartva végig a feszültség a sztoriban, hogy én végig tudtam izgulni. Ritka manapság az ilyen. Ha nem is egy formabontó film, de mindenképpen egy figyelemreméltó alkotás, ami nagy eséllyel kultfilmmé is válhat.

John Cho
Joseph Lee
John Cho
Aneesh Chaganty
Michelle La Vigne
Debra Messing
Aneesh Chaganty
Debra Messing
John Cho
John Cho
 
John Cho a számítástechnika és a social media segítségével keresi az eltűnt lányát. Mi mindezt egy laptop képernyőjén követjük nyomon. Az ötlet jó, csak kár, hogy nem egyedi. több»
 
Ez a film alapjaiban frusztrációt generál, hiszen nem csak a vászon adta kerettel kell megküzdenünk, hanem a képernyőn megjelenő egyéb ablakok még tovább szeletelik a látható részeket, és néha az események csak a teljes kijelző egy részén történnek. több»
 

– Általában az írópárosok azt mondják, hogy együtt írnak, de nálunk ez másképp van – nyilatkozta a Keresés író/rendezője, Aneesh Chaganty. – Mi egymás ellen írunk. Folyton vitatkozunk és érvelünk, minden fordulatban, ötletben a logikát keressük. Vagyis megpróbáljuk bebizonyítani, hogy miért rossz, amit a másik kitalált. Így minden leírt mondat, fordulat sok próbát áll ki azért, hogy benn maradhasson a történetben. Ha valaki hallgatózna, miközben együtt gondolkodunk, azt hihetné, hogy ősellenségek vagyunk, és valószínűleg mindjárt kést rántunk. Pedig dolgozunk. És szerintünk így jönnek a jó megoldások… (Intercom)

(hp )
 

– Ez a film oda merészkedik, ahova még senki – mondta erről a filmbeli detektívet alakító Debra Messing,. – Amikor elvállaltam a szerepet, fogalmam sem volt róla, hogy sikerülhet-e, amit Aneesék kitaláltak. Igazából nem is érdekelt: egyszerűen jó érzés volt, hogy olyasmit csinálunk, amit más még nem. Az már csak a hab a tortán, hogy a Sundance-en megőrültek tőle az emberek. Nagy siker volt: úgy tűnik, sikerült hatásosan elmondani a sztorit. (Intercom)

(hp )
 

A teljes filmet 13 nap alatt forgatták, azonban az előkészületek, a vágás és az animációk együtt két évet vettek igénybe.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.