Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Keresés (2018)

Searching
Filmadatlap
 
30
Szereplők
52
Vélemények
8
Képek
6
Videók
 
[email protected]   2021. 01. 21.

legújabb vélemény

0
Kutya

Éppen most néztem meg, még mindig a film hatása alatt vagyok. Ritka hamar elment az idő, mert nagyon lekötött. Facebook, hát igen, ne legyen ennyi ismerősöd!

 
Annuska   2018. 09. 27.

a nap véleménye

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már hónapokkal ezelőtt láttam az előzetesét, ami felkeltette a figyelmemet. Alig vártam, hogy végre kis hazánkba is eljusson a film. Már egy hónappal ezelőttre ki volt tűzve a magyar premier, amit aztán eltoltak. Gondoltam egy jó filmre megvárakozta... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 19.

3
Feszültségteremtésből jeles

Szinte minden kritika, amit olvastam azzal kezdi, hogy a Keresés nem találta fel a spanyolviaszt azzal, hogy különböző online felületeken keresztül mesél el egy történetet, mert már volt ez a film, meg az a film, és ez meg az azért sokkal jobb, mert…... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 23.

2
Laptop szeme!

Nagyon vártam, hogy megnézhessem a filmet és tudtam mire számítsak a tekintetben, hogy teljes más szögből mutatják majd be nekünk. Bár nehezen azonosultam ezzel a szöggel, hogy a laptop webkameráján, az illető telefonján vagy éppen a "'hírekből" látom a filmet, de személy szerint meglehetett szokni és még ötletnek sem volt rossz. Maga a műfaj, a thriller dráma, amit Aneesh Chaganty remekül kivitelezett, mivel rendkívül ötletes szomorú és jó pár csavarral körítve alkotta meg ezt a filmet John Cho főszereplésével. Remek játékot mutatott a főszereplő szerintem, mivel a karaktere nem elég, hogy éppen túl volt egy órási "érvágáson", ezt követte a lánya elvesztése, amihez nem éppen kapott egy támogató segítséget. Nem tudta egy idő után kiben bízzon, amit rendkívül jól vitt a film egyik mellékszereplőn túl a másikig. A lényege pedig maga a keresés, amikor a laptop szemszögéből láthattuk, hogyan lehet segítségünkre az adott készülékünk és miként lehet kihasználni egy oldalak, mint például a facebook, tweet, messenger vagy egy társkereső. Ez szerintem zseniális volt, ahogyan egyik után a másikig kutatott és használta ki az előnyeit egyes oldalaknak. A végén meg a csavar amit nem szeretnék leírni, mert erős spoiler veszély lenne, hát meglepett, mert már nem tudtam mi az igazság a lánya eltűnése körül. Csak ajánlani tudom.

 
indingo   2018. 09. 29.

0

Összességében nem volt rossz a története, de valahogy nekem hiányzott még valami és sok közhely is szorult a filmbe.

 
Berto49   2018. 09. 21.

0

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem jósolok nagy közönségsikert ennek a rendhagyó filmnek. Miért? Tegnap, a zalaegerszegi bemutató napján a Cinema City egyik termében abban az egyedülálló élményben volt részem... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Érdekes, újszerű, és szerintem izgalmas. Nem azt mondom, hogy óriási kedvenc lesz, de a palettát szélesíti, és alapvetően nem sikerült rosszul. Érdemes megnézni.

Galéria (8)

John Cho
John Cho
Aneesh Chaganty
Michelle La Vigne
Debra Messing
Aneesh Chaganty
Debra Messing
John Cho
John Cho

Videók (6)

A film összbevétele 75 462 037 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 25 735 527 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 578 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Minden általunk látott alkalmazás vizuálisan pontosnak számít abban az évben, amelyben látjuk.

(jfruzsi97)
 

– Általában az írópárosok azt mondják, hogy együtt írnak, de nálunk ez másképp van – nyilatkozta a Keresés író/rendezője, Aneesh Chaganty. – Mi egymás ellen írunk. Folyton vitatkozunk és érvelünk, minden fordulatban, ötletben a logikát keressük. Vagyis megpróbáljuk bebizonyítani, hogy miért rossz, amit a másik kitalált. Így minden leírt mondat, fordulat sok próbát áll ki azért, hogy benn maradhasson a történetben. Ha valaki hallgatózna, miközben együtt gondolkodunk, azt hihetné, hogy ősellenségek vagyunk, és valószínűleg mindjárt kést rántunk. Pedig dolgozunk. És szerintünk így jönnek a jó megoldások… (Intercom)

(hp )
 

– Ez a film oda merészkedik, ahova még senki – mondta erről a filmbeli detektívet alakító Debra Messing,. – Amikor elvállaltam a szerepet, fogalmam sem volt róla, hogy sikerülhet-e, amit Aneesék kitaláltak. Igazából nem is érdekelt: egyszerűen jó érzés volt, hogy olyasmit csinálunk, amit más még nem. Az már csak a hab a tortán, hogy a Sundance-en megőrültek tőle az emberek. Nagy siker volt: úgy tűnik, sikerült hatásosan elmondani a sztorit. (Intercom)

(hp )
 

A teljes filmet 13 nap alatt forgatták, azonban az előkészületek, a vágás és az animációk együtt két évet vettek igénybe.

(hp )
 

A teljes film az okoseszközök kijelzőjén játszódik, hasonlóan a 2014-es Unfriended című horrorhoz. Utóbbi film cselekményének főszereplője Laura Barns volt, akinek a neve feltűnik a Keresés első, Facebookos jelenetében.

(hp )
 

A hivatalos forgatás megkezdése előtt Aneesh Chaganty és a producer Sev Ohanian felbérelt néhány vágót, hogy elkészítsék a film nyers változatát, melyben Chagnaty alakította az összes karaktert. Az egy óra negyven perces anyagot végül megmutatták a színészeknek és a stáb további tagjainak, hogy pontosabb elképzelésük legyen a rendező koncepciójáról.

(hp )
 

A fiatal színésznő, Michelle La színésznői bemutatkozása.

(hp )
 

A Keresés Aneesh Chaganty rendező első egészestés filmje.

(hp )
 

A teljes filmet az okostelefonok illetve a kamerás kijelzők "szemszögéből" forgatták.

(hp )
 

A Keresés világpremierje 2018. január 21-én volt a Sundance Filmfesztiválon. A Sony Pictures röviddel ezután csapott le a forgalmazási jogokra.

(hp )
 
John Cho a számítástechnika és a social media segítségével keresi az eltűnt lányát. Mi mindezt egy laptop képernyőjén követjük nyomon. Az ötlet jó, csak kár, hogy nem egyedi. több»
 
Ez a film alapjaiban frusztrációt generál, hiszen nem csak a vászon adta kerettel kell megküzdenünk, hanem a képernyőn megjelenő egyéb ablakok még tovább szeletelik a látható részeket, és néha az események csak a teljes kijelző egy részén történnek. több»
 
A Keresés egy kortárs krimi-thriller, amely egyszerre kiváló alakításokkal életre keltett nyomozós dráma, valamint egy remekül megírt társadalmi kritika a közösségi média hatásáról. Arról, hogy mennyire meghatároz minket, és, hogy mennyire eltérő online personánk a valóditól –mindezt igazán egyedi módon, kizárólag monitorokon, kijelzőkön keresztül elmesélve. több»