Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
30
Szereplők
35
Vélemények
8
Képek
6
Videók

Érdekességek: Keresés (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

– Általában az írópárosok azt mondják, hogy együtt írnak, de nálunk ez másképp van – nyilatkozta a Keresés író/rendezője, Aneesh Chaganty. – Mi egymás ellen írunk. Folyton vitatkozunk és érvelünk, minden fordulatban, ötletben a logikát keressük. Vagyis megpróbáljuk bebizonyítani, hogy miért rossz, amit a másik kitalált. Így minden leírt mondat, fordulat sok próbát áll ki azért, hogy benn maradhasson a történetben. Ha valaki hallgatózna, miközben együtt gondolkodunk, azt hihetné, hogy ősellenségek vagyunk, és valószínűleg mindjárt kést rántunk. Pedig dolgozunk. És szerintünk így jönnek a jó megoldások… (Intercom)

(hp)
 

– Ez a film oda merészkedik, ahova még senki – mondta erről a filmbeli detektívet alakító Debra Messing,. – Amikor elvállaltam a szerepet, fogalmam sem volt róla, hogy sikerülhet-e, amit Aneesék kitaláltak. Igazából nem is érdekelt: egyszerűen jó érzés volt, hogy olyasmit csinálunk, amit más még nem. Az már csak a hab a tortán, hogy a Sundance-en megőrültek tőle az emberek. Nagy siker volt: úgy tűnik, sikerült hatásosan elmondani a sztorit. (Intercom)

(hp)
 

A teljes filmet 13 nap alatt forgatták, azonban az előkészületek, a vágás és az animációk együtt két évet vettek igénybe.

(hp)
 

A teljes film az okoseszközök kijelzőjén játszódik, hasonlóan a 2014-es Unfriended című horrorhoz. Utóbbi film cselekményének főszereplője Laura Barns volt, akinek a neve feltűnik a Keresés első, Facebookos jelenetében.

(hp)
 

A hivatalos forgatás megkezdése előtt Aneesh Chaganty és a producer Sev Ohanian felbérelt néhány vágót, hogy elkészítsék a film nyers változatát, melyben Chagnaty alakította az összes karaktert. Az egy óra negyven perces anyagot végül megmutatták a színészeknek és a stáb további tagjainak, hogy pontosabb elképzelésük legyen a rendező koncepciójáról.

(hp)
 

A fiatal színésznő, Michelle La színésznői bemutatkozása.

(hp)
 

A Keresés Aneesh Chaganty rendező első egészestés filmje.

(hp)
 

A teljes filmet az okostelefonok illetve a kamerás kijelzők "szemszögéből" forgatták.

(hp)
 

A Keresés világpremierje 2018. január 21-én volt a Sundance Filmfesztiválon. A Sony Pictures röviddel ezután csapott le a forgalmazási jogokra.

(hp)
 

A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg is 91 százalékon áll 145 szemlézett cikket követően.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.