Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
50
Vélemények
47
Képek
1
Videók
Zodiákus
 
arctoslion   2020. 04. 05.

legújabb vélemény

Fincher megint nagyot alkotott. Kiválóan adta vissza az akkori Amerikát. Kiváló a szereplők választása, és a hossza ellenére nagyon jó film. Néha kicsit ellaposodik, de aztán ismét magával ragadja a nézőt. Jake Gyllenhaal nagyot alakít, a szokott mód... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

Érdekes film, bár egy picit talán hosszú A szereposztás dobott rajta egy kicsit. Igaz történetről van szó, bár azért sajnálom, hogy a tettes nem lett meg.


 
dulkap   2017. 10. 18.

Kiválóan elkapott hangulat és képi világ, ami nem is meglepő Finchertől. A színész választás hibátlan és ugyan néha-néha leül egy kis időre a film, de a hossza ellenére szinte végig van egy lassú, de feszes tempója. Kicsit rövidebb játékidővel simán ... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Jake Gyllenhaal-t az egyik legjobb jelenkori színésznek tartják, lehet a képességei kivételesek, de hogy egy-két filmjén kívül még a nézhető kategóriát sem üti meg, azért az elgondolkodtató.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Sorozatgyilkos után nyomozós filmek tekintetében az egyik legkiválóbb alkotás. További pozitívuma, hogy valós történeten alapszik, melyet igyekezett hűen követni.

 
Deku   2017. 07. 17.

Hosszúsága számomra előny volt, hisz tökéletesen ki tudták fejteni a történetet. Jake Gyllenhaal nem szokott a kedvencem lenni de itt Mark Ruffalo-val bizony tetszetőset alkottak.

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

Az egyik örök kedvenc Krimi filmem. Nagyon kidolgozott és összeszedett a szerkezette ennél fogva élmény nézni. Ott feszít ahol kell és enged is ha már túlfeszített a tempo. A színészek csak hab a tortán hiszen rájuk sem lehet panasz mind brilliroznak... több»

Robert Downey Jr.
Jake Gyllenhaal

A film összbevétele 84 785 914 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben is szereplő leggyanúsabb vádlottra sosem tudták rábizonyítani, hogy ő a Zodiákus.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő vers, ami egy iskolapadba volt belevésve, valóban létezett, a gyilkos legelső gyilkossága után írta.

(HETEDIK )
 

A mai napig rejtély, hány áldozata volt valójában a sorozatgyilkosnak.

(HETEDIK )
 

A Zodiákus személyére sosem derült fény.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő Zodiákus jel a valóságban is így nézett ki.

(HETEDIK )
 

A film megtörtént eseményeken alapszik.

(HETEDIK )
 

Fincher a Zodiákus idejében még gyermek volt, ez ihlette a filmet.

(HETEDIK )
 

A Zodiákus egy korai változata 3 óra és 8 perc volt.

(Bogi87)
 

A Zodiákus című film forgatása volt az első alkalom, hogy Thomson Viper Filmstream kamerát alkalmaztak egy hollywoodi mozifilm teljes felvételére.

(Bogi87)
 

A film igaz történeten alapszik, ugyanis a Zodiákusként ismert sorozatgyilkos az 1960-as évek végén tartotta rettegésben a Észak-Kaliforniát. Számos áldozatot hagyott maga után, miközben a rendőrséggel macska-egér játékot játszva rejtjeles üzeneteket és leveleket küldött a San Francisco Chronicle-nek és más újságoknak; személyazonosságára nem derült fény, sosem kapták el.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.