Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Zodiákus (2007)

Zodiac
Filmadatlap
 
26
Szereplők
54
Vélemények
51
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2021. 01. 10.

legújabb vélemény

2
Izgalmas és átfogó

Azt hiszem, hogy meg vagyok elégedve a filmmel. Annak ellenére, hogy hitelesen igyekszik bemutatni a Zodiákus mint gyilkos történet, az egyrészt hiteles, másrészt dokumentumfilm jellege miatt mégis izgalmas krimi vonalon halad. A rengeteg oknyomozás, híradás és rendőrségi dokumentum feldolgozásának összessége nem teszi unalmassá a filmet, ami köszönhető a kiváló forgatókönyvnek és a professzionális rendezésnek. Nem utolsósorban pedig olyan színészek jelenítik meg az akkori nyomozás és sajtó főbb karaktereit, akik a kisujjukból kirázzák a szerepet. Aki egy fikciókkal teli, sablonos krimit vár, az valószínűleg csalódni fog. Viszont, aki egy átfogó és mégis izgalmas képet szeretne az USA egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról, keresve sem találhatna jobb forrást.

 
rainman   2020. 11. 02.

a nap véleménye

1
Kapd el a gyilkost!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

(Bár sokan ismerik a sztorit, illetve már nem mai film, tehát sokan látták, meg az előzetesekből is kiderül, de azért szólok, hogy némi SPOILER lehet a kritikámban) :-) Először is, hosszú, nagyon hosszú. Aggódtam azon, hogy fog 165 percet kitölteni e... teljes kritika»


 
indingo   2017. 04. 11.

1

Érdekes film, bár egy picit talán hosszú A szereposztás dobott rajta egy kicsit. Igaz történetről van szó, bár azért sajnálom, hogy a tettes nem lett meg.

 
dulkap   2017. 10. 18.

1

Kiválóan elkapott hangulat és képi világ, ami nem is meglepő Finchertől. A színész választás hibátlan és ugyan néha-néha leül egy kis időre a film, de a hossza ellenére szinte végig van egy lassú, de feszes tempója. Kicsit rövidebb játékidővel simán ... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Jake Gyllenhaal-t az egyik legjobb jelenkori színésznek tartják, lehet a képességei kivételesek, de hogy egy-két filmjén kívül még a nézhető kategóriát sem üti meg, azért az elgondolkodtató.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Sorozatgyilkos után nyomozós filmek tekintetében az egyik legkiválóbb alkotás. További pozitívuma, hogy valós történeten alapszik, melyet igyekezett hűen követni.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Hosszúsága számomra előny volt, hisz tökéletesen ki tudták fejteni a történetet. Jake Gyllenhaal nem szokott a kedvencem lenni de itt Mark Ruffalo-val bizony tetszetőset alkottak.

Galéria (51)

Robert Downey Jr.
Jake Gyllenhaal
David Fincher
David Fincher
David Fincher
David Fincher

Videók (1)

A film összbevétele 84 785 914 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben is szereplő leggyanúsabb vádlottra sosem tudták rábizonyítani, hogy ő a Zodiákus.

(7ETEDIK )
 

A filmben szereplő vers, ami egy iskolapadba volt belevésve, valóban létezett, a gyilkos legelső gyilkossága után írta.

(7ETEDIK )
 

A mai napig rejtély, hány áldozata volt valójában a sorozatgyilkosnak.

(7ETEDIK )
 

A Zodiákus személyére sosem derült fény.

(7ETEDIK )
 

A filmben szereplő Zodiákus jel a valóságban is így nézett ki.

(7ETEDIK )
 

A film megtörtént eseményeken alapszik.

(7ETEDIK )
 

Fincher a Zodiákus idejében még gyermek volt, ez ihlette a filmet.

(7ETEDIK )
 

A Zodiákus egy korai változata 3 óra és 8 perc volt.

(Bogi87)
 

A Zodiákus című film forgatása volt az első alkalom, hogy Thomson Viper Filmstream kamerát alkalmaztak egy hollywoodi mozifilm teljes felvételére.

(Bogi87)
 

A film igaz történeten alapszik, ugyanis a Zodiákusként ismert sorozatgyilkos az 1960-as évek végén tartotta rettegésben Észak-Kaliforniát. Számos áldozatot hagyott maga után, miközben a rendőrséggel macska-egér játékot játszva rejtjeles üzeneteket és leveleket küldött a San Francisco Chronicle-nek és más újságoknak; személyazonosságára nem derült fény, sosem kapták el.

(Bogi87)