Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
52
Vélemények
51
Képek
1
Videók
Zodiákus
 
rainman   2020. 11. 02.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Kapd el a gyilkost!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

(Bár sokan ismerik a sztorit, illetve már nem mai film, tehát sokan látták, meg az előzetesekből is kiderül, de azért szólok, hogy némi SPOILER lehet a kritikámban) :-) Először is, hosszú, nagyon hosszú. Aggódtam azon, hogy fog 165 percet kitölteni e... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 11.

1

Érdekes film, bár egy picit talán hosszú A szereposztás dobott rajta egy kicsit. Igaz történetről van szó, bár azért sajnálom, hogy a tettes nem lett meg.


 
dulkap   2017. 10. 18.

1

Kiválóan elkapott hangulat és képi világ, ami nem is meglepő Finchertől. A színész választás hibátlan és ugyan néha-néha leül egy kis időre a film, de a hossza ellenére szinte végig van egy lassú, de feszes tempója. Kicsit rövidebb játékidővel simán ... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Jake Gyllenhaal-t az egyik legjobb jelenkori színésznek tartják, lehet a képességei kivételesek, de hogy egy-két filmjén kívül még a nézhető kategóriát sem üti meg, azért az elgondolkodtató.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Sorozatgyilkos után nyomozós filmek tekintetében az egyik legkiválóbb alkotás. További pozitívuma, hogy valós történeten alapszik, melyet igyekezett hűen követni.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Hosszúsága számomra előny volt, hisz tökéletesen ki tudták fejteni a történetet. Jake Gyllenhaal nem szokott a kedvencem lenni de itt Mark Ruffalo-val bizony tetszetőset alkottak.

 
dailyfilmsan   2019. 06. 07.

0

Az egyik örök kedvenc Krimi filmem. Nagyon kidolgozott és összeszedett a szerkezette ennél fogva élmény nézni. Ott feszít ahol kell és enged is ha már túlfeszített a tempo. A színészek csak hab a tortán hiszen rájuk sem lehet panasz mind brilliroznak... több»

Galéria (51)

Robert Downey Jr.
Jake Gyllenhaal
David Fincher
David Fincher
David Fincher
David Fincher

Videók (1)

A film összbevétele 84 785 914 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben is szereplő leggyanúsabb vádlottra sosem tudták rábizonyítani, hogy ő a Zodiákus.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő vers, ami egy iskolapadba volt belevésve, valóban létezett, a gyilkos legelső gyilkossága után írta.

(HETEDIK )
 

A mai napig rejtély, hány áldozata volt valójában a sorozatgyilkosnak.

(HETEDIK )
 

A Zodiákus személyére sosem derült fény.

(HETEDIK )
 

A filmben szereplő Zodiákus jel a valóságban is így nézett ki.

(HETEDIK )
 

A film megtörtént eseményeken alapszik.

(HETEDIK )
 

Fincher a Zodiákus idejében még gyermek volt, ez ihlette a filmet.

(HETEDIK )
 

A Zodiákus egy korai változata 3 óra és 8 perc volt.

(Bogi87)
 

A Zodiákus című film forgatása volt az első alkalom, hogy Thomson Viper Filmstream kamerát alkalmaztak egy hollywoodi mozifilm teljes felvételére.

(Bogi87)
 

A film igaz történeten alapszik, ugyanis a Zodiákusként ismert sorozatgyilkos az 1960-as évek végén tartotta rettegésben Észak-Kaliforniát. Számos áldozatot hagyott maga után, miközben a rendőrséggel macska-egér játékot játszva rejtjeles üzeneteket és leveleket küldött a San Francisco Chronicle-nek és más újságoknak; személyazonosságára nem derült fény, sosem kapták el.

(Bogi87)