Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Zodiákus (2007)

Zodiac
Filmadatlap
 
26
Szereplők
55
Vélemények
51
Képek
1
Videók

Galéria (51)

Robert Downey Jr.
Jake Gyllenhaal
David Fincher
David Fincher
David Fincher
David Fincher

Videók (1)

 
szabmarc   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egészen hihetetlen történetet dolgoz fel ez a film egy kiváló színészgárda segítségével. Nem ismertem a sztorit, így 2,5 óra játék után vártam volna valami hatalmas csavart, katarzist, bombasztikus befejezést. Azt hiszem, sokakban maradhatott hiányér... több»

 
rainman   2020. 11. 02.

a nap véleménye

2
Kapd el a gyilkost!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

(Bár sokan ismerik a sztorit, illetve már nem mai film, tehát sokan látták, meg az előzetesekből is kiderül, de azért szólok, hogy némi SPOILER lehet a kritikámban) :-) Először is, hosszú, nagyon hosszú. Aggódtam azon, hogy fog 165 percet kitölteni e... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 11.

1

Érdekes film, bár egy picit talán hosszú A szereposztás dobott rajta egy kicsit. Igaz történetről van szó, bár azért sajnálom, hogy a tettes nem lett meg.

 
dulkap   2017. 10. 18.

1

Kiválóan elkapott hangulat és képi világ, ami nem is meglepő Finchertől. A színész választás hibátlan és ugyan néha-néha leül egy kis időre a film, de a hossza ellenére szinte végig van egy lassú, de feszes tempója. Kicsit rövidebb játékidővel simán ... több»

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Jake Gyllenhaal-t az egyik legjobb jelenkori színésznek tartják, lehet a képességei kivételesek, de hogy egy-két filmjén kívül még a nézhető kategóriát sem üti meg, azért az elgondolkodtató.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 15.

0

Fincher nagyot akart szakítani ezzel a feldolgozással, ami egy igaz történeten alapul. Szerintem mellényúlt... Vontatott, és kissé túlbonyolított sztori,amit nehéz jól eljátszani. Nekem nem tetszett, de ízlések és pofonok...

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Sorozatgyilkos után nyomozós filmek tekintetében az egyik legkiválóbb alkotás. További pozitívuma, hogy valós történeten alapszik, melyet igyekezett hűen követni.

A film összbevétele 84 785 914 dollár volt (imdb.com).

 

A nyomozásnak volt olyan bizonyítéka, melyet 1969. novemberében küldött a Zodiákus és csak 2020-ban sikerült végre megfejteni. Ez volt a Z-340.

(JRD )
 

Számos gyanúsítottat hallgattak meg.

(JRD )
 

A Zodiákus szinte már pofátlanul levelezgetett. Kérdekdő hangneme még jobban félelmet keltett az emberekben. "Kedves Szerkesztő, Én öltem meg tavaly karácsonykor a két tizenévest Lake Herman-nál és azt a lányt július 4-én. Hogy bizonyítsam ezt, közlök néhány tényt, amelyet rajtam kívül csakis a rendőrség tud. Karácsony 1. A lőszer márkája Super X 2. Tíz lövést adtak le 3. A fiú hátán feküdt, lábbal az autónak 4. A lány a jobb oldalon feküdt, lábbal nyugatnak Július 4. 1. A lányon mintás pantalló volt 2. A fiú lövést kapott a térdébe 3. A lőszer márkája: Western Mellékeltem egy titkosírás darabját. A másik két darabot a S. F. Examiner és a S. F. Chronicle kapta meg. Azt akarom, hogy nyomtassák ezt a titkosírást a címoldalra ’69. augusztus 1-jének délutánján. Ha nem tesznek így, akkor pénteken mészárlásba kezdek, amely a teljes hétvégén át fog tartani. Körbe-körbe fogok cirkálni, és leszedek minden csavargót vagy párt, és tovább folytatom a gyilkolást egészen addig, még legalább egy tucatnyi embert meg nem ölök. Ez a kód az én identitásom."

(JRD )
 

A Zodiákus-láz végigsöpört minden hol. Az emberek féltek. Egy nap egy könyvtárban egy padba vésett verset találtak, melynek stílusa nagyon hasonlított a Zodiákus stílusára a vers végén rh monogrammal. Címe: Élettől beteg.

(JRD )
 

A Zodiákus több levelet is küldött a sajtónak, melyekre az újságírók boldogan haraptak rá. Az egyik ilyen levél A vallomás címet viselte.

(JRD )