77% 97 szavazat
Narkó

Narkó

Narc
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
24
Képek (24)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Nick Tellis (Jason Patric) detroiti nyomozót másfél éve leszerelték egy ártatlan halálos áldozattal járó bevetés miatt. Amikor a kábítószerosztály nyomozása zsákutcába torkollik egy régóta beépített ügynök halála miatt, Nick-et visszahívják. Társául az elhunyt ügynök legjobb barátját kapja, Henry Oak-ot (Ray Liotta), aki a bosszútól vezérelve nem válogat a módszerekben. Henry lerázza magáról a belső vizsgálatokat, és minden törvény felett állónak érzi magát. Az osztály le akarja záratni az ügyet, túl sok a veszteség a féktelen kollégák miatt. Pedig Nick és Henry végre találtak egy nyomot. A megoldáshoz vezető út egyre több áldozattal jár.

Rendező: Joe Carnahan
Író: Joe Carnahan
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2006.07.15.
 
2023.08.05 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

Nem nagyon volt hozzáadott értéke

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szokásos rendőrfilmes klisék: a jó, de hibához vezető gyors döntést hozó zsarut másfél évig basztatja a vizsgálóbizottság, parkolópályán sínylődik. Mindig ez van, szegény jó rendőr sz*p. Aztán csak szükség lesz rá, és jé, ki hinné, lesz neki társa (Ray Liotta), akivel (gondolnád?) nehezen, de összecsiszolódnak. Eddig semmi olyan, amit nem láttunk már ezerszer, tízezerszer. Aztán retek helyeken nyomoznak és keménykednek. Asszony közben szeretlek-de-el-foglak-hagyni válságban tipródik. Jaj, vajon eredményesek lesznek? Az asszonnyal rendeződik a kapcsolati válság? Fú, úgy izgultam, tövig rágtam a körmeimet. Vagy nem is? Naná, hogy nem. Ezek a nyomozópárosos rendőrfilmek mindig ugyanúgy szoktak végződni, ugyanúgy lépik túl a hatáskörüket az eredmény érdekében, ugyanazok a dilemmáik, minden ugyanúgy van, mindig. Most is. Ezért azt mondtam valahol az első háromnegyed óra után, hogy na, akkor most már azért is végignézem, ha addig élek is. Márpedig majdnem csak addig éltem. Ray Liotta különben nem rossz, de az agyam nem dobom el tőle. Ja, a film elején van egy olyan elcseszett kézikamerás rohangálás, hogy csak na, de nyugi, csak két percig kell bírni, szerencsére nem lett belőle hagyomány a film hátralévő részére, így is majdnem szemrákot kaptam közben. Akkor nézd meg, ha van felesleges időd, és nincs jobb ötleted.

0
 
2016.06.02 juliS

Forgatókönyvileg semmi újszerű és meglepő nincs a történet fonalában, de Ray Liotta játéka eladja és igazán magasra emeli a film szintjét. Egyébként ez egy nyers, mellébeszélést nélkülöző film a kábszeres világról.

0
 
2015.10.28 Gríz

Erős krimi és brutális kép a drogok világáról, és a szer pusztító erejéről. Nagyon erős film, nem egy szappanopera, de izgalmas és érdekfeszítő.

0

A film összbevétele 10 460 089 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A "fuck" szó és annak különböző ragozásai 298 alkalommal hallható a filmben.Szerző: dulkap

#2
 

Egy időben Harrison Ford érdeklődést mutatott Henry Oak szerepére.Szerző: dulkap

#3
 

A filmnek rekordot számító 21 producere volt, többek közt a főszereplő Ray Liotta és Tom Cruise.Szerző: dulkap

#4
 

A filmet 28 nap alatt vették fel Kanadában és az Egyesült Államokban.Szerző: dulkap

#5