Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
35
Képek
4
Videók
 
Szilonka   2020. 02. 05.

legújabb vélemény

Nagyon jó kis film volt. Végig izgalmas és rejtélyekkel teli, jók a karakterek és a történet is tartogat meglepetéseket.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 10.

a nap véleménye

A kertvárosi idill vége

Igazi kertvárosi, idillikus képpel indít a film, amelyben anyukák versengenek az iskolában legtöbb feladatot vállaló mami szerepéért. Ebben Stephanie a legmenőbb. Már a legelső jelenetek egyikében rá kell szólni, hogy ne firkálja tele a nevével a táblát, amelyen fel lehet iratkozni a projektekre. Anna Kendrick megítélése önmagában is kicsit kétes, van a játékában valami, ami iszonyatosan idegesítővé teheti egyesek szemében (én mondjuk nem tartozom közéjük, a legtöbb szerepében kedveltem)…és tessék, Stephanie-ként elég erre a „valamire” ráerősítenie kicsit, máris tökéletesen tudja hozni a karaktert. Ezt a túlbuzgó, egyébként végtelenül unalmas nőt (iszonyatosan ízléstelen öltözködéssel), aki szinte szomjazza azt, hogy valami történjen már, pörgesse már fel valaki az életét. Persze a történet előrehaladtával azért rájövünk, hogy az ő múltjában is van bőven titok, nem is olyan egyszerű a képlet, mint ahogyan azt az elején felvázolják nekünk…félreértés ne essék, ettől még Stephanie karaktere egy pillanatig nem lesz szimpatikus és kevésbé irritáló, sőt! Aztán itt van Emily: a nő, aki felkavarja Stephanie állóvizét, a tökéletes ellentét, a laza, vagány, már-már slendrián csaj, aki csettint a gyerekének, amikor hívja, akár egy kutyának és száraz martinival öblíti le a nehéz munkanapot (merthogy amellett hogy anya, Emily egy sikeres, munkamániás üzletasszony). Persze az elejétől fogva ... több»


 
indingo   2018. 09. 22.

Nálam az év egyik meglepetése a film. A története végig lekötött és még nevetni is tudtam és az izgalom sem maradt el.

 
mamiéstöti2   2018. 10. 24.

Ütősen indul az Egy kis szívesség

A film eleje pazar volt, nagyon pörgősen indult, a történet jól fel lett vezetve, Anna Kendrick hozta a már tőle jól megszokott vígjátékaiból ismert karaktert és profizmust, míg Blake Lively a tőle nem messze álló nagyvilági nőt. Ezután megtörtént a főcselekmény, miszerint a Lively által játszott Emily eltűnik és újdonsült barátnője Stephanie nyakába szakad minden eddigi tennivalója, miszerint vigyázzon az eltűnt nő fiára és még lássa el férjét is. Stephanie, mivel példás egyedülálló anyuka maximálisan megfelel az elvárásoknak, sőt még arra is akad ideje, hogy utánajárjon a rejtélynek, főleg azután, miután megtalálják Emily holttestét egy tó fenekén. Innentől kezdve a film viszont átmegy egy sor már ezerszer látott klisébe. A temetés után persze méltó utódként viselkedik Stephanie, mind anyaként, mind feleségként. A nyomozást nem adja fel és sok titokra fényt derít, míg végül rájön (SPOILER), hogy Emily valójában él és saját ikertestvérét juttatta a tó fenekére. A nő persze ad magáról sejttető jeleket, mert leginkább fiát hiányolva fel-fel fedi magát. Amikor Stephanie aztán túl közel kerül a tűzhöz, miszerint egy életbiztosítási csalásról van szó és kezdi úgy érezni, hogy újdonsült szeretője keze is benne van, átértékeli helyzetét és a számára legjobb megoldással rukkol elő, melyhez segítségül veszi saját maga által vezetett vlogját, mely egyébként leginkább nevelési tanácsokra... több»

 
Berto49   2018. 09. 13.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Nem volt alkalmam rá, hogy elolvassam Darcey Bell azonos című regényét, de a film megnézése után biztosan nem is fogom. Azért figyeltem fel erre a munkára, mert a könyvvel kapcsolatban emlegették Gillian Flynn nevét, akinek két írása („Holtodiglan”, „Sötét helyek”) nagyon tetszett. A film alapján állítom, hogy ennek a gyenge történetnek nem sok köze van Flynn említett írásaihoz, legföljebb az „Élés tárgyak”-hoz, ami olvasva nagyon nem tetszett. A film szerintem elég lagymatagra sikeredett, túl hosszú a majdnem két órás játékidő. Különböző csavarokkal próbálkoztak színesíteni a cselekményt, de mindegyik már ezerszer látott megoldás volt. Másik gondom az volt, hogy egy ilyen jelentéktelen külsejű és tehetségű színésznőre bízni a főszerepet, mint Anna Kendrick nagy tévedés. Grimaszai, amivel Stephanie figuráját életszerűvé akarta tenni az esetek többségében erőltetett, irritáló. Csifó Dorina sipító szinkronhangja is zavart, sok esetben nem is értettem a szövegét. Blake Lively sem egy kimondott színésznői őstehetség. Sean, a férj szerepét játszó „félig” maláj Henry Golding lehet, hogy fodrászként sokkal híresebbé vált volna, mint színészként, de legyünk nagylelkűek, nem volt sok lehetősége a vélt vagy valós tehetsége bemutatására. Örülök, hogy ingyen nézhettem meg, mert különben most szívhatnám a fogamat a felesleges pénzkidobásért.

 
Norbi   2018. 10. 03.

Mindig is tetszettek ezek a stílusú filmek. Kicsit vicces, kicsit bizarr, kicsit félelmetes. Nagyon szimpatikus szereplőkkel dolgozott a film, legyen az jó vagy rossz karakter.CsK ajánlani tudom.

 
TomÁcs   2019. 12. 30.

Imádtam, hogy teljes nő uralom van a filmben, mindet és mindenkit ők irányítanak. Izgalmas story.

Blake Lively
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Blake Lively
Anna Kendrick
Henry Golding
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Andrew Rannells
Blake Lively
Blake Lively
Henry Golding
Rupert Friend
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Blake Lively
Blake Lively
Henry Golding
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Henry Golding
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Henry Golding
Blake Lively
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Blake Lively
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Blake Lively
Anna Kendrick
Anna Kendrick
Henry Golding
Anna Kendrick
Blake Lively
Anna Kendrick

A film összbevétele 53 542 417 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 195 850 485 forintot termelt. A hazai mozik összesen 156 399 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Paul Feig eddigi pályafutása során egy kivételével (Dávid vagyok - 2003) csak vígjátékokat rendezett. Az Egy kis szívesség karrierjének első thrillere.

(hp)
 

Anna Kendrick és Jean Smart második közös filmje a 2016-ös A könyvelő után.

(hp)
 

A film forgatása 2017. augusztus 14-én kezdődött meg Torontóban, Kanadában.

(hp)
 

2018. május 1-én Blake Lively az összes fotóját törölte az Istagramról, hogy így csapjon hírverést a filmnek.

(hp)
 

Az Egy kis szívesség Darcey Bell azonos című 2017-es regényének adaptációja.

(hp)
 

A filmet a Koszorúslányok rendezője Paul Feig rendezi, aki bevallása szerint ezzel a filmmel akarja bizonyítani, hogy a sötétebb hangulatú filmek sem állnak távol tőle.

(indingo)
 

Henry Golding játssza Blake Lively karakterének férjét, akinek ez mindössze a második filmszerepe.

(indingo)
 

A film Darcey Bell regényén alapul, amelynek a megfilmesítési jogait már azelőtt megvásárolta a Lionsgate, hogy a könyv megjelent volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Összességében tehát csak ajánlani tudom az Egy kis szívesség című filmet, akár péntek esti kikapcsólódásnak, akár hétvégi barátnős filmnek egyaránt. De előre szólok, hogy ez nem a megszokott lájtos barátnős történet lesz. több»
 
Nos, nem egyszerű megítélni Paul Feig legújabb munkáját, hiszen bár működik a thriller szál és egyértelműen az adja ki a történet gerincét, mégis inkább kelti sok esetben egy paródia hatását az alkotás, mintsem egy komoly noirét. több»
 
A Paul Feig rendezésében készült művet pusztán jóindulatból nevezhetjük thrillernek, ez inkább egy hosszúra sikerült dráma-komédia, melyben tragikus sorsokat, azok összefonódását, majd túlkombinált kiteljesedését követhetjük végig, némi humorral és groteszk jelentekkel fűszerezve. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.