2018.10.24 20:46 mamiéstöti2 Olvasottság: 515x
0

Ütősen indul az Egy kis szívesség

A film eleje pazar volt, nagyon pörgősen indult, a történet jól fel lett vezetve, Anna Kendrick hozta a már tőle jól megszokott vígjátékaiból ismert karaktert és profizmust, míg Blake Lively a tőle nem messze álló nagyvilági nőt. Ezután megtörtént a főcselekmény, miszerint a Lively által játszott Emily eltűnik és újdonsült barátnője Stephanie nyakába szakad minden eddigi tennivalója, miszerint vigyázzon az eltűnt nő fiára és még lássa el férjét is. Stephanie, mivel példás egyedülálló anyuka maximálisan megfelel az elvárásoknak, sőt még arra is akad ideje, hogy utánajárjon a rejtélynek, főleg azután, miután megtalálják Emily holttestét egy tó fenekén. Innentől kezdve a film viszont átmegy egy sor már ezerszer látott klisébe.

A temetés után persze méltó utódként viselkedik Stephanie, mind anyaként, mind feleségként. A nyomozást nem adja fel és sok titokra fényt derít, míg végül rájön (SPOILER), hogy Emily valójában él és saját ikertestvérét juttatta a tó fenekére. A nő persze ad magáról sejttető jeleket, mert leginkább fiát hiányolva fel-fel fedi magát. Amikor Stephanie aztán túl közel kerül a tűzhöz, miszerint egy életbiztosítási csalásról van szó és kezdi úgy érezni, hogy újdonsült szeretője keze is benne van, átértékeli helyzetét és a számára legjobb megoldással rukkol elő, melyhez segítségül veszi saját maga által vezetett vlogját, mely egyébként leginkább nevelési tanácsokra és egyszerű finomságok elkészítésére épül.

Ütősen indul az Egy kis szívesség

Mindent egybevetve kicsit csalódott vagyok a filmmel kapcsolatban, mert bár könnyen követhető és végig izgalmas volt a film, a végét már nagyon elbagatellizálták. Emellett több hibára is felhívnám a figyelmet, mint például, hogy a történet alapján vérprofi Emily, aki nem engedi, hogy egyetlen médiában is megjelenjen róla kép, vezető beosztásba van egy divatcégnél és mindenkit egy intéssel hallgatásra ítél, az 4 millió dollár érdekében, hogy a fenébe nem bírja ki rejtőzködve a fia látványa nélkül, míg ki nem fizeti a biztosító a pénzt, holott a történetben utalnak arra, hogy alig tud anya és fia együtt lenni és a nő egyébként is szokott hosszabb-rövidebb időre eltűnni. A másik legnagyobb gondom Stephanie előéletével van, akiről kiderül, hogy tizenévesen apja temetésén megjelenik, számára ismeretlen féltestvére, akivel együtt tölt egy éjszakát, majd évekkel később már gyermekes asszonyként férje látván a két féltestvér kapcsolatát, meggyanúsítja nejét, hogy nem-e a sógora véletlenül a gyerek apja.

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Mindenkinek vannak sötét titkai… Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű... több»

0