Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Kaliforniai rémálom (2018)

Under the Silver Lake
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
34
Képek
3
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Syracuse   2019. 08. 13.

legújabb vélemény

Aki szereti az elvont, pszichedelikus, beteg filmeket, az imádni fogja. Mint annyi más esetben (David Lynch a legjobb példa talán), itt sem a történet, hanem egy-egy jelenet, a film szimbolikája és hangulata kapja a fő hangsúlyt.

 
Nemecsek   2018. 08. 27.

Hát, nekem egy kissé csalódás volt ez a film. A történet például szerintem teljesen kiszámítható, a legtöbb kriminél az, persze ettől még vannak kiemelkedő darabok a műfajban, de sajnos a Kaliforniai rémálom nem az. Andrew Garfield eleinte teljesen idegen volt nekem ebben a szerepben, és ez sajnos csak igen keveset változott a cselekmény előre haladtával. Szerintem ez nem kifejezetten az ő hibája, a karaktere érezhetően sémákra épült, nincs jól megírva. Ettől függetlenül szerintem egyszer simán meg lehet nézni ezt a filmet, de teljesen felejthető marad.


 
sadis   2018. 08. 26.

A legnagyobb gondom az ilyen típusú filmekkel, hogy többszöri nézés után már nem igazán nyújt semmit sem. Vagy egy kis rejtély, ami szintén elég könnyen feloldódik, és lényegében ez is az egyetlen olyan eleme a koncepciónak, ami egyáltalán lázban tartja a nézőt. De amint ez megvan, már nem érdekes az egész. És itt is bukott meg nálam ez a film, egyszerűen nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

 
danda115   2018. 08. 24.

Bírom Andrew Garfield szerepválasztásait, a Pókember után nagyon megválogatja, mit vállal el, és legtöbbször nagyon rá is érez arra, mit az, ami igazán jól áll neki. Ez éppenséggel most sem volt másképp, viszont maga a film azért hagy némi kivetnivalót maga után. Nekem hiányzott az érzelmi töltet a filmből, pedig ehhez a sztorihoz nagyon is elkélt volna. Bármennyire is sajnálom, ez az idei remek drámák mögött kullog a saját 3 csilllagával, amit adni tudok.

 
bart   2018. 08. 23.

David Robert Mitchell nem a legnagyobb nevű rendező itthon, az biztos, de nekem nagyon bejött az első két filmje, így ezt sem hagyhattam ki. Jól is tettem! Abszolút érezni benne az újító szándékot, az ambíciót és a közhelyektől való távolságtartást. A végeredmény pedig szerintem magáért beszél: erős film, amit nem érdemes kihagyni!

Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Riley Keough
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Grace Van Patten
Sydney Sweeney
Andrew Garfield
Grace Van Patten
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Grace Van Patten
Riley Keough
Andrew Garfield
Riley Keough
Andrew Garfield
Riley Keough
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Callie Hernandez
Riki Lindhome
Andrew Garfield
Callie Hernandez
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Riley Keough
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Riley Keough
 
David Robert Mitchell izgalmas rendező, aki csinálhat bármit, mivel a Valami követ úgy újította meg a horror műfaját, hogy azzal beírta magát a filmtörténetbe. A gigantikus – és sokak számára semmiből jött – siker minden bizonnyal nagy teher egy fiatal rendezőnek, és bizonyára ezzel párhuzamosan nőtt a művészi ambíciója is Mitchellnek, így igencsak szabadon eresztette magát harmadik egészestés nagyjátékfilmje, a Kaliforniai rémálom létrehozása során. Ez pedig egyben a legnagyobb erőssége, de egyúttal legnagyobb gyengesége is a műnek. több»
 
Ha szeretted a Homár című filmet és el tudtad fogadni annak világát és irracionalitásával együtt tudtál azonosulni valamely szereplővel, hajrá! Kicsit összetettebb a szimbolikája, mint az Anyám!-nak, de cserébe nem annyira brutális. Ha szereted Lynch világát, ki ne hagyd! több»
 
Nem kevés kérdést fog felvetni, a közel 2,5 órás mű, annak, aki megtekinti, ugyanis teljesen szürreális a látványvilág és cselekmény is. több»

A film összbevétele 2 035 587 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 492 897 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 827 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Riley Keough medencés jelenete tökéletes másolata Marily Monroe utolsó filmje (Something's Got to Give) egyik jelenetének. A szóban forgó film végül sosem készült el Monroe váratlan halála miatt, azonban a jelenet ma is megtalálható a videomegosztó portálokon.

(hp)
 

A film női főszerepét eredetileg Dakota Johnson alakította volna, de végül egy másik filmjének forgatása miatt nem tudta vállalni a szereplést. Az alkotók ezt követően szerződtették le Riley Keough-t.

(hp)
 

A film forgatása 2016. október 31-én kezdődött meg.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.