Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
84%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
43
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Erőszakik
 
Lucas   2020. 07. 25.

legújabb vélemény

1
LOL ????????

Nagyon röhejes, fura film volt ???? ... ez a három gyökér , bakker ! ???? de mellékszereplők is ... a zegzugos, dömdödöm Jurij, a törpe, meg a szemtelen Vakegér ... LOL Én nagyon jól szórakoztam !

 
indingo   2017. 10. 26.

1

Kb. 100x hangzik el a filmben, hogy Bruges. A története vontatott, csak várnak arra a palira. Közben Farrel kicsit megagyal egy törpét, meg szenved a múltján.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 05. 05.

0

Megnéztem a filmet, nem rossz, de nem igazán jött át az, hogy miért tartják olyan nagyra ezt a filmet. Colin Farell mimikáján jót nevettem, meg szegény Bruges-ön, hogy állandóan szapulta, de ezeket leszámítva még máson nem igazán tudtam szórakozni. Számomra átlagos volt. És ez a magyar fordítás, az bizony kritikán aluli.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Nekem nagyon tetszett ez a film. Elborult és fekete humora van ami valóban eléggé depresszív hangulatot kölcsönzött a filmnek. Nekem ettől függetlenül tetszett.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 22.

0

Nem volt rossz. Nagyon mocskos a szövegkönyv ne számoltam egy idő után a f*ck szót. A vége kicsit teátrálisra sikeredett és persze a rossznak leálldozik. Colin Farrel jól alakította a megtört embert nagyon kifejező tud lenni ha akar. Azt meg hogy mié... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

0

nem tudok belekötni. minden tekintetben jó film, ami leginkább dráma, az is angol fűszerezettséggel tálalva. talán a "filmcímmagyarítók" kaphatnának egy nagy 0 pontot, amiért elkövették azt, hogy ennek a filmnek EZT a címet adták. totális megtévesztés. 10/10

 
andor50   2015. 02. 24.

0

Úgy ültem neki a filmnek, hogy nem tudtam mi vár rám, csak úgy rátaláltam. Nagyon gyorsan berántott, nagyon érdekes a stílusa és a történetmesélése. Nekem kifejezetten tetszik a lassú tempó, a durva beszólások, és az egész hangulat. A kedvenc filmjeim közé tartozik.

Galéria (13)

Ralph Fiennes
Colin Farrell
Brendan Gleeson
Colin Farrell
Clémence Poésy
Jérémie Renier
Brendan Gleeson
Clémence Poésy
Colin Farrell
Ralph Fiennes
Jordan Prentice

Videók (1)

A film összbevétele 7 757 130 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben számos utalás található Hieronymus Bosch legendás festményére, az Utolsó ítéletre. Éppen ezért a filmet lehetséges a purgatóriumban töltött időként ételmezni.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Ray és Ken ellátogtnak a Szent Vér Bazilikába, ám a filmben nem az említett Bazilika látható. Martin McDonagh inkább a kisebb és nyomasztó Jeruzsálem Templomot választotta helyszínül. Egyébként az itt szóba kerülő keresztény relikvia valóban létezik és valóban a Szent Vér Bazilikában található.

(ps)
 

A forgatás mintegy 12 hétig tartott.

(ps)
 

A film végső változatából kimaradt egy jelenet, amelyben a szigorú erkölcsérő ismert Harry egy ifjúkori ámokfutása látható, Harry ugyanis lefejez egy romlott nyomozót, aki korábban megölt egy nőt. Harry-t egyébként ebben a jelenetben Matt Smith alakította, ám a lefejezést nem sikerült hitelesen megalkotni CGI effektek alkalmazásával, így végül az egész jelenet kimaradt a filmből.

(ps)
 

A film forgatókönyve 2006-ban felkerült Hollywood fekete listájára, oda, ahová olyan forgatókönyvek kerülnek, amelyeket ugyan még nem forgattak le, de nagyon jónak bizonyulnak.

(ps)
 

SPOILER! A forgatókönyvben szerepelt még egy zárójelenetet, de ezt végül nem forgatták le. Ebből a jelenetből kiderült volna, hogy Ray túlélte sérüléseit, valamint az is, hogy Tobiasnak hívták a kisfút, akit megölt.

(ps)
 

A film elején a Touch of Evil megy a háttérben, mikor Harry (Ralph Fiennes) utasítja Ken-t (Brendan Gleeson), hogy ölje meg Ray-t (Colin Farrell).

(Bogi87)
 

Összesen 126-szor hangzik el a "fuck" szó vagy ragozott alakja.

(wintermat)
 

A Bruges-ben található toronyban, amely a film több jelenetében is megjelenik, a csigalépcső falába különböző idézeteket véstek a film rajongói.

(wintermat)
 

A filmben négy olyan színész is feltűnik, akiket a Harry Potter-filmekben is láthatunk.

(BSzabina)
 
Jó fekete komédiát írni nagyon nehéz, hiszen vékony mezsgyén táncol a szerző, pontosan kell eltalálni az arányokat, különben a film vagy komolytalan vagy túlságosan drámai lesz. McDonagh kiváló dramedyt írt és rendezett nekünk, sírva nevetünk rajta, miközben zsigerig hatol a mondanivaló. 9/10 több»