Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%

Erőszakik (2008)

In Bruges
Filmadatlap
 
25
Szereplők
43
Vélemények
46
Képek
1
Videók
 
Lucas   2020. 07. 25.

legújabb vélemény

2
LOL ????????

Nagyon röhejes, fura film volt ???? ... ez a három gyökér , bakker ! ???? de mellékszereplők is ... a zegzugos, dömdödöm Jurij, a törpe, meg a szemtelen Vakegér ... LOL Én nagyon jól szórakoztam !

 
indingo   2017. 10. 26.

1

Kb. 100x hangzik el a filmben, hogy Bruges. A története vontatott, csak várnak arra a palira. Közben Farrel kicsit megagyal egy törpét, meg szenved a múltján.


 
Deku   2017. 07. 17.

1

Nekem nagyon tetszett ez a film. Elborult és fekete humora van ami valóban eléggé depresszív hangulatot kölcsönzött a filmnek. Nekem ettől függetlenül tetszett.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

1

nem tudok belekötni. minden tekintetben jó film, ami leginkább dráma, az is angol fűszerezettséggel tálalva. talán a "filmcímmagyarítók" kaphatnának egy nagy 0 pontot, amiért elkövették azt, hogy ennek a filmnek EZT a címet adták. totális megtévesztés. 10/10

 
andor50   2015. 02. 24.

1

Úgy ültem neki a filmnek, hogy nem tudtam mi vár rám, csak úgy rátaláltam. Nagyon gyorsan berántott, nagyon érdekes a stílusa és a történetmesélése. Nekem kifejezetten tetszik a lassú tempó, a durva beszólások, és az egész hangulat. A kedvenc filmjeim közé tartozik.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 05. 05.

0

Megnéztem a filmet, nem rossz, de nem igazán jött át az, hogy miért tartják olyan nagyra ezt a filmet. Colin Farell mimikáján jót nevettem, meg szegény Bruges-ön, hogy állandóan szapulta, de ezeket leszámítva még máson nem igazán tudtam szórakozni. Számomra átlagos volt. És ez a magyar fordítás, az bizony kritikán aluli.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 22.

0

Nem volt rossz. Nagyon mocskos a szövegkönyv ne számoltam egy idő után a f*ck szót. A vége kicsit teátrálisra sikeredett és persze a rossznak leálldozik. Colin Farrel jól alakította a megtört embert nagyon kifejező tud lenni ha akar. Azt meg hogy mié... több»

Galéria (46)

Ralph Fiennes
Colin Farrell
Brendan Gleeson
Colin Farrell
Clémence Poésy
Jérémie Renier
Brendan Gleeson
Clémence Poésy
Colin Farrell
Ralph Fiennes
Jordan Prentice

Videók (1)

A film összbevétele 7 757 130 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben számos utalás található Hieronymus Bosch legendás festményére, az Utolsó ítéletre. Éppen ezért a filmet lehetséges a purgatóriumban töltött időként ételmezni.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Ray és Ken ellátogtnak a Szent Vér Bazilikába, ám a filmben nem az említett Bazilika látható. Martin McDonagh inkább a kisebb és nyomasztó Jeruzsálem Templomot választotta helyszínül. Egyébként az itt szóba kerülő keresztény relikvia valóban létezik és valóban a Szent Vér Bazilikában található.

(ps)
 

A forgatás mintegy 12 hétig tartott.

(ps)
 

A film végső változatából kimaradt egy jelenet, amelyben a szigorú erkölcsérő ismert Harry egy ifjúkori ámokfutása látható, Harry ugyanis lefejez egy romlott nyomozót, aki korábban megölt egy nőt. Harry-t egyébként ebben a jelenetben Matt Smith alakította, ám a lefejezést nem sikerült hitelesen megalkotni CGI effektek alkalmazásával, így végül az egész jelenet kimaradt a filmből.

(ps)
 

A film forgatókönyve 2006-ban felkerült Hollywood fekete listájára, oda, ahová olyan forgatókönyvek kerülnek, amelyeket ugyan még nem forgattak le, de nagyon jónak bizonyulnak.

(ps)
 

SPOILER! A forgatókönyvben szerepelt még egy zárójelenetet, de ezt végül nem forgatták le. Ebből a jelenetből kiderült volna, hogy Ray túlélte sérüléseit, valamint az is, hogy Tobiasnak hívták a kisfút, akit megölt.

(ps)
 

A film elején a Touch of Evil megy a háttérben, mikor Harry (Ralph Fiennes) utasítja Ken-t (Brendan Gleeson), hogy ölje meg Ray-t (Colin Farrell).

(Bogi87)
 

Összesen 126-szor hangzik el a "fuck" szó vagy ragozott alakja.

(wintermat)
 

A Bruges-ben található toronyban, amely a film több jelenetében is megjelenik, a csigalépcső falába különböző idézeteket véstek a film rajongói.

(wintermat)
 

A filmben négy olyan színész is feltűnik, akiket a Harry Potter-filmekben is láthatunk.

(BSzabina)
 
Jó fekete komédiát írni nagyon nehéz, hiszen vékony mezsgyén táncol a szerző, pontosan kell eltalálni az arányokat, különben a film vagy komolytalan vagy túlságosan drámai lesz. McDonagh kiváló dramedyt írt és rendezett nekünk, sírva nevetünk rajta, miközben zsigerig hatol a mondanivaló. 9/10 több»