Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
25
Szereplők
42
Vélemények
13
Képek
Videók
Erőszakik
Ralph Fiennes
Colin Farrell
Brendan Gleeson
Colin Farrell
Clémence Poésy
Jérémie Renier
Brendan Gleeson
Clémence Poésy
Colin Farrell
Ralph Fiennes
Jordan Prentice
 
Miska bácsi   2019. 02. 11.

legújabb vélemény

Fekete humor mesterien

SPOILER Elég széles műfaji skálát kapott a film , amit én nem egészen értek. A dráma és a vígjáték kategórián kívül mást nem véltem felfedezni benne. Na jó, nyomokban turisztikai promóciós videó elemeit tartalmazza. A film minden valamirevaló szereplője átél, egészen pontosan elszenved (legalább) egy drámai eseményt, miközben a cselekmény és a párbeszédek abszurditásán és morbidságán a néző röhögni kénszerül, vagy legalább egy kényszeredett grimasz átfut az arcán. A drámaíró McDonagh színházi múltja megmutatkozik, igazi tragikomédiát sikerült vászonra vinnie (azóta ezt megismételte az Ebbinggel is). Másodszor láttam, és valószínűleg az örök kedvencek közt fog maradni. Itt én sem tudom szó n... több»

 
indingo   2017. 10. 26.

Kb. 100x hangzik el a filmben, hogy Bruges. A története vontatott, csak várnak arra a palira. Közben Farrel kicsit megagyal egy törpét, meg szenved a múltján.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 05. 05.

Megnéztem a filmet, nem rossz, de nem igazán jött át az, hogy miért tartják olyan nagyra ezt a filmet. Colin Farell mimikáján jót nevettem, meg szegény Bruges-ön, hogy állandóan szapulta, de ezeket leszámítva még máson nem igazán tudtam szórakozni. Számomra átlagos volt. És ez a magyar fordítás, az bizony kritikán aluli.

 
Deku   2017. 07. 17.

Nekem nagyon tetszett ez a film. Elborult és fekete humora van ami valóban eléggé depresszív hangulatot kölcsönzött a filmnek. Nekem ettől függetlenül tetszett.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 22.

Nem volt rossz. Nagyon mocskos a szövegkönyv ne számoltam egy idő után a f*ck szót. A vége kicsit teátrálisra sikeredett és persze a rossznak leálldozik. Colin Farrel jól alakította a megtört embert nagyon kifejező tud lenni ha akar. Azt meg hogy miért lett a film címe erőszakik in burges-ről fordítva az még mindig nagy kérdés...

 
Jó fekete komédiát írni nagyon nehéz, hiszen vékony mezsgyén táncol a szerző, pontosan kell eltalálni az arányokat, különben a film vagy komolytalan vagy túlságosan drámai lesz. McDonagh kiváló dramedyt írt és rendezett nekünk, sírva nevetünk rajta, miközben zsigerig hatol a mondanivaló. 9/10 több»

A film összbevétele 7 757 130 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben számos utalás található Hieronymus Bosch legendás festményére, az Utolsó ítéletre. Éppen ezért a filmet lehetséges a purgatóriumban töltött időként ételmezni.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Ray és Ken ellátogtnak a Szent Vér Bazilikába, ám a filmben nem az említett Bazilika látható. Martin McDonagh inkább a kisebb és nyomasztó Jeruzsálem Templomot választotta helyszínül. Egyébként az itt szóba kerülő keresztény relikvia valóban létezik és valóban a Szent Vér Bazilikában található.

(ps)
 

A forgatás mintegy 12 hétig tartott.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.