A két profi bérgyilkos, Ray és Ken egy időre fel kell, hogy függessze munkáját, mivel bonyodalmakba keveredtek legutóbbi megbízásuk során. Főnökük Belgiumba, Bruges városába küldi őket. Míg Ken át tudja magát adni a flamand kisváros hangulatának, addig Ray lélekben még a véres események helyszínén marad. Amíg főnökük utasítását várják, hogy visszatérhessenek Londonba, számos különc emberekkel találkoznak, megismernek például egy törpe színészt, aki épp Európában forgat, barátságot kötnek holland prostikkal, Rayre pedig mély benyomást tesz egy Chloe nevű rejtélyes lány.
Nagyon röhejes, fura film volt ???? ... ez a három gyökér , bakker ! ???? de mellékszereplők is ... a zegzugos, dömdödöm Jurij, a törpe, meg a szemtelen Vakegér ... LOL Én nagyon jól szórakoztam !
Megnéztem a filmet, nem rossz, de nem igazán jött át az, hogy miért tartják olyan nagyra ezt a filmet. Colin Farell mimikáján jót nevettem, meg szegény Bruges-ön, hogy állandóan szapulta, de ezeket leszámítva még máson nem igazán tudtam szórakozni. Számomra átlagos volt. És ez a magyar fordítás, az bizony kritikán aluli.
Nem volt rossz. Nagyon mocskos a szövegkönyv ne számoltam egy idő után a f*ck szót. A vége kicsit teátrálisra sikeredett és persze a rossznak leálldozik. Colin Farrel jól alakította a megtört embert nagyon kifejező tud lenni ha akar. Azt meg hogy mié... több»
A filmben számos utalás található Hieronymus Bosch legendás festményére, az Utolsó ítéletre. Éppen ezért a filmet lehetséges a purgatóriumban töltött időként ételmezni.
(ps)Az egyik jelenetben Ray és Ken ellátogtnak a Szent Vér Bazilikába, ám a filmben nem az említett Bazilika látható. Martin McDonagh inkább a kisebb és nyomasztó Jeruzsálem Templomot választotta helyszínül. Egyébként az itt szóba kerülő keresztény relikvia valóban létezik és valóban a Szent Vér Bazilikában található.
(ps)A film végső változatából kimaradt egy jelenet, amelyben a szigorú erkölcsérő ismert Harry egy ifjúkori ámokfutása látható, Harry ugyanis lefejez egy romlott nyomozót, aki korábban megölt egy nőt. Harry-t egyébként ebben a jelenetben Matt Smith alakította, ám a lefejezést nem sikerült hitelesen megalkotni CGI effektek alkalmazásával, így végül az egész jelenet kimaradt a filmből.
(ps)A film forgatókönyve 2006-ban felkerült Hollywood fekete listájára, oda, ahová olyan forgatókönyvek kerülnek, amelyeket ugyan még nem forgattak le, de nagyon jónak bizonyulnak.
(ps)SPOILER! A forgatókönyvben szerepelt még egy zárójelenetet, de ezt végül nem forgatták le. Ebből a jelenetből kiderült volna, hogy Ray túlélte sérüléseit, valamint az is, hogy Tobiasnak hívták a kisfút, akit megölt.
(ps)A film elején a Touch of Evil megy a háttérben, mikor Harry (Ralph Fiennes) utasítja Ken-t (Brendan Gleeson), hogy ölje meg Ray-t (Colin Farrell).
(Bogi87)A Bruges-ben található toronyban, amely a film több jelenetében is megjelenik, a csigalépcső falába különböző idézeteket véstek a film rajongói.
(wintermat)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »