Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Erőszakik (2008)

In Bruges
Filmadatlap
 
25
Szereplők
42
Vélemények
46
Képek
1
Videók

Galéria (46)

Ralph Fiennes
Colin Farrell
Brendan Gleeson
Colin Farrell
Clémence Poésy
Jérémie Renier
Brendan Gleeson
Clémence Poésy
Colin Farrell
Ralph Fiennes
Jordan Prentice

Videók (1)

 
Lucas   2020. 07. 25.

legújabb vélemény

1
LOL ????????

Nagyon röhejes, fura film volt ???? ... ez a három gyökér , bakker ! ???? de mellékszereplők is ... a zegzugos, dömdödöm Jurij, a törpe, meg a szemtelen Vakegér ... LOL Én nagyon jól szórakoztam !

 
indingo   2017. 10. 26.

1

Kb. 100x hangzik el a filmben, hogy Bruges. A története vontatott, csak várnak arra a palira. Közben Farrel kicsit megagyal egy törpét, meg szenved a múltján.

 
Deku   2017. 07. 17.

1

Nekem nagyon tetszett ez a film. Elborult és fekete humora van ami valóban eléggé depresszív hangulatot kölcsönzött a filmnek. Nekem ettől függetlenül tetszett.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

1

nem tudok belekötni. minden tekintetben jó film, ami leginkább dráma, az is angol fűszerezettséggel tálalva. talán a "filmcímmagyarítók" kaphatnának egy nagy 0 pontot, amiért elkövették azt, hogy ennek a filmnek EZT a címet adták. totális megtévesztés. 10/10

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 05. 05.

0

Megnéztem a filmet, nem rossz, de nem igazán jött át az, hogy miért tartják olyan nagyra ezt a filmet. Colin Farell mimikáján jót nevettem, meg szegény Bruges-ön, hogy állandóan szapulta, de ezeket leszámítva még máson nem igazán tudtam szórakozni. Számomra átlagos volt. És ez a magyar fordítás, az bizony kritikán aluli.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 22.

0

Nem volt rossz. Nagyon mocskos a szövegkönyv ne számoltam egy idő után a f*ck szót. A vége kicsit teátrálisra sikeredett és persze a rossznak leálldozik. Colin Farrel jól alakította a megtört embert nagyon kifejező tud lenni ha akar. Azt meg hogy mié... több»

 
harnas1207   2018. 12. 07.

0

Ahhoz képest, hogy kultusz filmmé kezd válni, irtó gyenge. Se nem poénos, se nem akció. Másfél óra szenvedés. Lehet csak nem az én ízlés világom, de úgy érzem ez egy elvont célközönségnek lett kitalálva.

A film összbevétele 7 757 130 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben számos utalás található Hieronymus Bosch legendás festményére, az Utolsó ítéletre. Éppen ezért a filmet lehetséges a purgatóriumban töltött időként ételmezni.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Ray és Ken ellátogtnak a Szent Vér Bazilikába, ám a filmben nem az említett Bazilika látható. Martin McDonagh inkább a kisebb és nyomasztó Jeruzsálem Templomot választotta helyszínül. Egyébként az itt szóba kerülő keresztény relikvia valóban létezik és valóban a Szent Vér Bazilikában található.

(ps)
 

A forgatás mintegy 12 hétig tartott.

(ps)
 

A film végső változatából kimaradt egy jelenet, amelyben a szigorú erkölcsérő ismert Harry egy ifjúkori ámokfutása látható, Harry ugyanis lefejez egy romlott nyomozót, aki korábban megölt egy nőt. Harry-t egyébként ebben a jelenetben Matt Smith alakította, ám a lefejezést nem sikerült hitelesen megalkotni CGI effektek alkalmazásával, így végül az egész jelenet kimaradt a filmből.

(ps)
 

A film forgatókönyve 2006-ban felkerült Hollywood fekete listájára, oda, ahová olyan forgatókönyvek kerülnek, amelyeket ugyan még nem forgattak le, de nagyon jónak bizonyulnak.

(ps)