Az Erőszakik egy 2008-as fekete komédia-dráma bűnügyi thriller film, melyet Martin McDonagh rendezett és írt. Colin Farrell és Brendan Gleeson a főszereplők, akik két londoni ír bérgyilkost alakítanak, akik Bruges-ben bujkálnak. 

A filmben nyújtott alakításáért Farrell elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat, míg Gleeson ugyanebben a kategóriában kapott jelölést. A rendező pedig BAFTA-díjat kapott a legjobb eredeti forgatókönyvért, amiért Oscar-díjra is jelölték.

A tapasztalatlan bérgyilkos, Ray vakon hajt végre parancsokat, aminek következtében a gyónás alatt lelő egy papot és vele együtt egy ártatlan fiatal fiút is , aki szintén a templomban tartózkodik. Ő és mentora, Ken, Bruges-ba utaznak munkaadójuk, Harry utasítására, ahol további parancsra várnak. Ken gyönyörűnek és pihentetőnek találja a várost, míg Ray elképesztően unatkozik. 

Raynek megtetszik egy lány, Chloë, a helyi kábítószer kereskedő, aki másodállásban gyártásvezetőként dolgozik. Chloë felviszi Ray-t a lakására, ahol egymásba bonyolódnak, ám megjelenik Eirik, Chloë exe, aki pisztollyal fenyegeti Ray-t. Ray könnyedén lefegyverzi a kisstílű bűnözőt és elsüti a pisztolyt, ami csak vaktölténnyel van töltve, de így is sikerül Eiriket fél szemére megvakítania.

Chloë bevallja, hogy ő és Eirik turistákat rabolnak ki, de ragaszkodik ahhoz, hogy elmondja Eiriknek, hogy Ray nem célpont. Míg Chloë elviszi Eiriket a kórházba, Ray zsebre teszi az ex pisztolyát és magához vesz egy marék éles töltényt…

A film pozitív kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes filmes oldalra beérkezett nézői vélemények alapján az alkotás 85%-os értéken áll. 

A weboldal kritikai összegzése szerint: "Az film éles párbeszédekkel és ügyes alakításokkal operál, hatékonyan keveri a sötét komédia és a bűnügyi thriller elemeit."

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti gombra kattintani.

FRISSÍTVE: A korábbi bejelentéssel ellentétben a film nem került fel a mai napon a platformra. Bízunk benne, hogy napokon belül már elérhető lesz.

84 Erőszakik  (2008)

dráma | krimi | thriller | vígjáték

A két profi bérgyilkos, Ray és Ken egy időre fel kell, hogy függessze  munkáját, mivel bonyodalmakba keveredtek legutóbbi megbízásuk során. Főnökük Belgiumba, Bruges... több»