Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Tapló télapó (2003)

Bad Santa
Filmadatlap
 
30
Szereplők
31
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Billy Bob Thornton
Billy Bob Thornton
Billy Bob Thornton

Videók (2)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 30.

legújabb vélemény

0
Az érem két oldalát is megnézhetjük: egy film a karácsony pocskondiázásáról, vagy kikapcsolunk és nevetünk egy jó vígjátékon

Na ez az a tipikus vígjáték, melyet vagy szeretünk és élvezzük, vagy egy sima prosztó filmnek tartjuk. Amikor valaki karácsonyi filmet keres, ne tévessze meg a látszat és a borító! Ugyan karácsony a témája, de mégsem. Olyan az ember érzése, mintha valamiféle görbe tükröt tartanának elé, miközben nézi. A témája nem a karácsony szelleme, a hit, az ünneplés és a szeretet, ahogy az lenni szokott. Pusztán adott egy megzuhant, alkoholista ember, aki télapó jelmezben hallgatja a gyerekek kívánságait egy plázában. Ha nem gondoljuk túl a dolgot, és próbáljuk élvezni a filmet, akkor kapunk egy jó kis gátlástalan vígjátékot. Ha belelátunk, akkor a télapó és a karácsony fogalmát és erejét pocskondiázzák, és egy roppant prosztó, alkoholista filmmel szembesülünk. Egy dolog viszont tény, Billy Bob Thornton remek alakítást nyújt benne, hisz a való életben teljesen ellentéte a filmbéli karakterének.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 05.

1

Egy igazi szuper Télapós film. Szuper színészek, és rengeteg poénnal teli vígjáték. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 09. 13.

1

Eszméletlen nagyon állatra sikeredett a film. Voltak kétségeim az elején de ezek hamar szerte is foszlottak amikor belemerültem eme kis csodába. Nagyon jól jártam ezzel a filmmel. Ajánlom.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

1

Nekem tetszett ez az alpári stílusú karácsonyi film. Úgy gondolom nem egy agyatlan vígjáték, a karácsonyra szánt mondani valója mindenképpen megvan, nem csak vicces de érzelmekkel teli is.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 10.

0
Az iszákos Mikulás kalandjai

A Tapló télapó nekem sosem volt egy alap karácsonyi film, így talán nem véletlen, hogy csak nemrégiben néztem meg. Talán emiatt, talán más miatt, nem tudom, de ez az alpári stílusú, a PC-t mellőző, a szó szoros értelmében vett tapló humor nagyon bejö... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 04. 24.

0

Kellett egy idő míg rávettem magam, hogy megnézzem. Háát egy elég átlagos prosztó film. Aminek a legkevesebb köze sincs a karácsonyhoz, még amerikai mércével se.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

0

A mai napig nem értem, hogy miért néztem meg ezt a filmetXD Undorító, unalmas, semmitmondó történet és még a karácsonyi hangulatomat is lelombozta a debilitásával.XD A színészgárda rendben van de ez egy ilyen filmnél nálam sajnos kevés.

A film összbevétele 77 147 031 dollár volt (imdb.com).

 

Terry Zwigoff azért vállalta el a rendezést, mert beleszeretett a főszereplő csípős és válogatott beszólásaiba. Különösen ez a sor fogta meg: „Sweet Jews for Jesus” Amit úgy fordíthatunk, hogy „Édes zsidók Jézusért!”

(ps)
 

Billy Bob Thornton valójában imádja a gyerekeket, és noha megszokta, hogy extrém karaktereket alakít, a részeges mikulás hiteles alakítása próbára tette a színészt.

(ps)
 

Lauren Graham a meghallgatáson erotikus táncot lejtett egy szék segítségével. A produkció sikeresnek bizonyult, hiszen ő kapta a női főszerepet a filmben.

(ps)
 

Billy Bob Thornton frappánsan védte meg a filmet a keresztény kritikától: „Kétségtelen, hogy a filmben számos dolog van, amin fel lehet háborodni, de ami a kereszténységet illeti, emlékeim szerint Télapónak nyoma sincs a Bibliában.

(ps)
 

A film címét kreatívan fordtották le több nyelvre is. A legbeszédesebb talán a cseh változat, csehül cím ugyanis Santa je úchyl!, azaz „A Télapó perverz!”

(ps)