Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
27
Szereplők
35
Vélemények
19
Képek
2
Videók
 
rbernadett   2015. 04. 17.

Nem túl jól sikerült adaptáció. A film nem tudta visszaadni mindazt a brutalitást, amit az író a könyvben megjelenít éppen ezért a főszereplő beteg világképe sem jön át annyira.

 
Deku   2017. 07. 18.

Csak dicsérni tudom ezt a filmet mert elképesztően hátborzongató és rejtélyes filmet adtak nekünk. Imádom azt amikor teljesen el tudok veszni egy filmben ez pedig pontosan ilyen film.


 
Szilonka   2017. 10. 15.

Szerintem jót tett a filmek a leporolás. A történet adott volt, de az újszerűségek és Christian Bale mindenképpen hozott valami újat és érdekességet a filmbe.

 
Bazzzsi   2017. 10. 19.

Nem volt rossz a film, de én már többet várok. Hiányoltam például, hogy Christian Bale karaktere miért lett olyan amilyen. Így egy picit üres volt a történet.

 
harnas1207   2018. 11. 28.

Elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban, mert Bret Easton Ellis könyve a kedvencem. A film kivételesen tartja a nyomtatott verzió színvonalát. Ehhez hozzá járul az is, hogy Patrick Bateman szerepét egyszerűen Christian Balere találták ki. A történetet olvasva is így képzeltem el ezt a negatív főhőst. Ugyan több jelenet is át van írva, és kicsit fel vannak gyorsítva az események, mégse veszít semmit a mondanivaló az értékéből. A mai rohanó és sikkes világban az emberek nem foglalkoznak egymással. Fontos az, hogy ki mit hord, milyen telefonja van, vagy hol nyaralt, de hogy ki is ő valójában azzal nem foglalkozunk. A facebook világában ez már túlságosan is felerősödött. Vajon észrevennénk e bármelyik ismerősünk halálát vagy eltűnését? Ha ma bemennék a munkahelyemre és bevallanám a munkatársaknak, hogy az éjjel gyilkoltam, ugyan bármelyiket érdekelné? Bezzeg ha szandál zokniba sétálnék be, akkor rögtön rólam beszélne mindenki. Azon túl, hogy a film megpróbál bemutatni egy felszínes világot és azon minden félelmét, egyben még a sznobság bibliája is. Számomra mulatságos, ahogy a szereplők az akkori idők luxuscikkeivel kérkednek. Walkman stb. Az örök igazság a film végén ki van mondva: ha nincs megtorlás, akkor bármennyi bűn elkövethető. A kérdés csak az, hogy ezen bűnök valósak-e vagy csak a képzeletünk szüleményei.

Christian Bale
Christian Bale
Christian Bale

A film összbevétele 34 266 564 dollár volt (imdb.com).

 

Az Amerikai pszichónak készült egy folytatása 2002-ben, Mila Kunissal a főszerepben. A film csúnyán megbukott.

(harnas1207)
 

Gloria Steinem feminista aktivista volt azok egyike, akik ellenezték Ellis könyvének kiadását, mert az a nők felé irányuló erőszakot ábrázolt. Steinem emellett Christian Bale színész mostohaanyja.

(harnas1207)
 

A főszerepet már felajánlották Christian Bale-nek, aki a Lionsgate bejelentéséből értesült, hogy azt mégis Leonardo DiCaprionak adták. DiCaprio azonban nem volt elégedett sem a forgatókönyvvel, sem a rendező személyével (Martin Scorsesét vagy Danny Boyle-t szerette volna inkább), így kiszállt a projektből és végül elvállalta A part főszerepét Boyle filmjében. Patrick Bateman szerepe így végül visszakerült Christian Bale-hez.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.