Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Amerikai pszichó (2000)

American Psycho
Filmadatlap
 
27
Szereplők
41
Vélemények
50
Képek
4
Videók

Galéria (50)

Videók (4)

 
uniterra   2021. 02. 09.

legújabb vélemény

0

Ha egy filmben az első 10 percben nem történik semmi, azzal baj van. Itt 22 percig kellett várni. Szinte a végéig unalmas, lassú a szerkezet, nem egy szerencsés forgatókönyv, ezen még a színészi játék sem sokat segít. Engem nem tudott lekötni, tekertem is előre egy idő után.

 
dailyfilmsan   2020. 08. 23.

2

A felső 10 ezer görbe tükre mutatkozik meg a filmben. A főszereplő, aki saját magát hergelve kergeti magát az őrület szélére, egy új szintet nyit meg a pszichopaták világában. Mély a film, a mondanivalója is, és meg kell érteni, mit akar felénk közöl... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

1

Csak dicsérni tudom ezt a filmet mert elképesztően hátborzongató és rejtélyes filmet adtak nekünk. Imádom azt amikor teljesen el tudok veszni egy filmben ez pedig pontosan ilyen film.

 
csd   2020. 07. 14.

0
Egy kiváló adaptáció

Bret Easton Ellis kultikus regényét feldolgozni nem könnyű feladat, aki erre vállalkozik, szerintem nem csupán egy igencsak masszív szöveggel szembesül, hanem annak nehézségével is, hogy mindezt szelektálni kell. Marry Harron kétségtelenül remek munkát végzett nem csupán rendezőként, hanem forgatókönyvíróként is. Ami engem illet én előbb a filmet láttam, és csak a későbbiekben olvastam a könyvet, és mondani se kell, hogy Patrick Bateman narrációja a fejemben is Christian Bale hangjával szólalt meg. Ritkán látni azt, hogy egy színész ennyire képes azonosulni a szereppel, ugyanakkor tovább is tudja gondolni mindazt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

Nagyon jól sikerült mozi, amit Christian Bale-re szabtak. Jól sikerült a regényt adaptálni, hiteles lett. Persze teljesen szinte nem lehet, de szuper lett a végeredmény. Mary Harron jól elkapta a lényeget.

 
rbernadett   2015. 04. 17.

0

Nem túl jól sikerült adaptáció. A film nem tudta visszaadni mindazt a brutalitást, amit az író a könyvben megjelenít éppen ezért a főszereplő beteg világképe sem jön át annyira.

 
Szilonka   2017. 10. 15.

0

Szerintem jót tett a filmek a leporolás. A történet adott volt, de az újszerűségek és Christian Bale mindenképpen hozott valami újat és érdekességet a filmbe.

A film összbevétele 34 266 564 dollár volt (imdb.com).

 

Az Amerikai pszichónak készült egy folytatása 2002-ben, Mila Kunissal a főszerepben. A film csúnyán megbukott.

(harnas1207)
 

Gloria Steinem feminista aktivista egyike volt azoknak, akik ellenezték Ellis könyvének kiadását, mert az a nők felé irányuló erőszakot ábrázolt. Steinem emellett Christian Bale színész mostohaanyja.

(harnas1207)
 

A főszerepet már felajánlották Christian Bale-nek, aki a Lionsgate bejelentéséből értesült, hogy azt mégis Leonardo DiCaprionak adták. DiCaprio azonban nem volt elégedett sem a forgatókönyvvel, sem a rendező személyével (Martin Scorsese-t vagy Danny Boyle-t szerette volna inkább), így kiszállt a projektből, és végül elvállalta A part főszerepét Boyle filmjében. Patrick Bateman szerepe így végül visszakerült Christian Bale-hez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hogy a szerepben maradjon, Christian Bale is minden nap végigcsinálta Bateman reggeli rutinját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Amerikai pszichó több éven keresztül várt, hogy filmvászonra kerüljön. Ellis először Stuart Gordonnak akarta adni a rendezési jogokat, a filmben Johnny Deppet képzelte el a főszerepben. Ezután David Cronenberg került a képbe, és Brad Pitt mint Bateman. Ám végül ez a projekt is megbukott.

(ArpiHajdu és Réci)