Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
38
Vélemények
19
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 08. 23.

legújabb vélemény

A felső 10 ezer görbe tükre mutatkozik meg a filmben. A főszereplő aki saját magát hergelve kergeti magát az őrület szélére, egy új szintet nyit meg a pszichopaták világában. Mély a film, a mondanivalója is és meg kell érteni mit akar felénk közölni. Nem egy tömegigényt kielégítő darab szóval nem lesz mindenki kedvence.

 
Deku   2017. 07. 18.

Csak dicsérni tudom ezt a filmet mert elképesztően hátborzongató és rejtélyes filmet adtak nekünk. Imádom azt amikor teljesen el tudok veszni egy filmben ez pedig pontosan ilyen film.


 
csd   2020. 07. 14.

Egy kiváló adaptáció

Bret Easton Ellis kultikus regényét feldolgozni nem könnyű feladat, aki erre vállalkozik, szerintem nem csupán egy igencsak masszív szöveggel szembesül, hanem annak nehézségével is, hogy mindezt szelektálni kell. Marry Harron kétségtelenül remek munkát végzett nem csupán rendezőként, hanem forgatókönyvíróként is. Ami engem illet én előbb a filmet láttam, és csak a későbbiekben olvastam a könyvet, és mondani se kell, hogy Patrick Bateman narrációja a fejemben is Christian Bale hangjával szólalt meg. Ritkán látni azt, hogy egy színész ennyire képes azonosulni a szereppel, ugyanakkor tovább is tudja gondolni mindazt.

 
rbernadett   2015. 04. 17.

Nem túl jól sikerült adaptáció. A film nem tudta visszaadni mindazt a brutalitást, amit az író a könyvben megjelenít éppen ezért a főszereplő beteg világképe sem jön át annyira.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

Nagyon jól sikerült mozi,amit Christian Bale-re szabtak!Jól sikerült a regényt adaptálni,hiteles lett,Persze teljesen szinte nem lehet,de szuper lett a végeredmény!Mary Harron jól elkapta a lényeget!

 
Szilonka   2017. 10. 15.

Szerintem jót tett a filmek a leporolás. A történet adott volt, de az újszerűségek és Christian Bale mindenképpen hozott valami újat és érdekességet a filmbe.

 
Bazzzsi   2017. 10. 19.

Nem volt rossz a film, de én már többet várok. Hiányoltam például, hogy Christian Bale karaktere miért lett olyan amilyen. Így egy picit üres volt a történet.

Christian Bale
Christian Bale
Christian Bale

A film összbevétele 34 266 564 dollár volt (imdb.com).

 

Az Amerikai pszichónak készült egy folytatása 2002-ben, Mila Kunissal a főszerepben. A film csúnyán megbukott.

(harnas1207)
 

Gloria Steinem feminista aktivista volt azok egyike, akik ellenezték Ellis könyvének kiadását, mert az a nők felé irányuló erőszakot ábrázolt. Steinem emellett Christian Bale színész mostohaanyja.

(harnas1207)
 

A főszerepet már felajánlották Christian Bale-nek, aki a Lionsgate bejelentéséből értesült, hogy azt mégis Leonardo DiCaprionak adták. DiCaprio azonban nem volt elégedett sem a forgatókönyvvel, sem a rendező személyével (Martin Scorsesét vagy Danny Boyle-t szerette volna inkább), így kiszállt a projektből és végül elvállalta A part főszerepét Boyle filmjében. Patrick Bateman szerepe így végül visszakerült Christian Bale-hez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hogy a szerepben maradjon, Christian Bale is minden nap végigcsinálta Bateman reggeli rutinját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Amerikai pszichó több éven keresztül várt, hogy filmvászonra kerüljön. Ellis először Stuart Gordonnak akarta adni a rendezési jogokat, a filmben Johnny Depp-et képzelte el a főszerepben. Ezután David Cronenberg került a képbe és Brad Pitt, mint Bateman. Ám végül ez a projekt is megbukott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Patrick Bateman név egy utalás Hitchcock Psycho-jára és Norman Bates-re.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Leonardo DiCaprio-nak felajánlották a film főszerepét, ám mivel akkoriban a rajongóinak többsége tinédzser lány volt, nem fogadta el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miután megjelent a film alapjául szolgáló regény, az író, Bret Easton Ellis több halálos fenyegetést is kapott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 1974-es A texasi láncfűrészes gyilkosság megy a tv-ben Patrick Bateman egyik otthoni edzése közben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Bret Easton Ellis azonos című regénye alapján készült, ami celofán, zárt fóliában jelent meg Magyarországon.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.