Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68%

A vámpír árnyéka (2000)

Shadow of the Vampire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
HercegPeter   2017. 05. 21.

legújabb vélemény

Nekem kifejezetten tetszett. Végre egy horror, ami nincs tele mindenféle unalmas effektekkel. Nem egy hétköznapi nagyon félelmetes horror, inkább kivárásra játszik, egyfajta különleges atmoszférát megteremtve. Viszont a vége nekem túlzsúfolt, szinte ... több»

 
Riot   2016. 10. 01.

Kicsit görcsös, de egyébként nagyon jó a színészi játék. Dafoe szinte felismerhetetlen Shreck köntösében...egyébként nem tudok az egészről szuperlativuszokban mesélni. Számomra lapos maradt. Kibontatlan ajándék.


 
Sniper   2015. 04. 19.

Különös kísérlet vmi nagyot alkotni, eljátszani, és mutatni a klasszikus alapokra helyezve. Igazán ígéretesnek tűnt, de vhogy mégsem szólt akkorát nálam, mint gondoltam. Kicsit viccesnek is tűnt a vége felé.

A film összbevétele 11 155 214 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet nagyjából 8M $-ból forgatták le 1999. áprilisa és júniusa közt.

(dulkap)
 

A film 1921-ben játszódik.

(dulkap)
 

Albin Grau-t alakító Udo Kier korábban már alakított vámpírokat a Blood for Dracula (1974) és a Penge (1998) című filmekben.

(dulkap)
 

Forgatás során fonográfból szólt a John Williams által kombinált Dracula (1979) filmzenéje, hogy a színészeket megfelelő hangulatba hozzák.

(dulkap)
 

A producerek azután döntöttek Willem Dafoe szerződtetéséről miután, látták a Zöld Kobold szerepében a Pókember (2002) című filmben.

(dulkap)
 

Max Schreck szerepét kifejezetten Willem Dafoe számára írták meg.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.