Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
16
Szereplők
13
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
kristoftoth21   2019. 03. 19.

legújabb vélemény a nap véleménye

Ha megbékélsz a halállal, a démonok angyalokká válnak

A Jákob lajtorjája egy rendkívül nyomott, sötét hangulatú, de elgondolkoztató pszichothriller. Egy eléggé félelmetes film, de vizuálisan nagyon sok ijesztő nincs benne, sokkal inkább pszichológia dolgokról van, azokban viszont az ember legmélyebb, legsötétebb félelmeit boncolgatja. Szó van benne főleg gyászról, halálról, elmúlásról, démonokról, kárhozatról, szenvedésről, háborúról, az azt követő poszttraumás stresszről, látomásokról, rémálmokról és hasonló dolgokról. Az egész film gyakorlatilag látomások montázsa, amiben mesterien rejti el a rendező, hogy most mi is a valóság és mi is az álom, és erre csak a film végére kapunk választ, azt is meglehetősen csavarosan. A film gyakorlatilag egy... több»

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Hála istennek egyre kevesebb ember érti meg a filmben látható problémákat és még kevesebben szembesülnek vele. Mérhetetlenül őszinte film, de nagyon szűk közönségnek szól.


 
dulkap   2016. 04. 11.

Egy régi hiányt pótoltam ezzel a filmmel és nem kellett csalódnom. Ugyan a film tempója miatt zseniálisnak nem mondanám, de egy szépen felépített és tökéletesen lezárt mozi, Tim Robbins kiváló alakításával.

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

Sejtelmes, misztikus, eléggé nyomasztó, de magával ragadó atmoszférájú darab. Bibliai utalások, Dante pokla, meg ki tudja még mi minden, hogy kellőképpen hangulatba jöjjünk, az egyébként kicsit talán bő lére eresztett "triphez". A "slusszpoén" gyakorlatilag borítékolható, minthogy túlzottan csavarosnak sem mondanám (bár nem szimpla...) ,de ez semmit sem von le a mozi értékéből. Újranézős!

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Igazán nagy csavar, és mesteri színjátszás, félelmetes, felkavaró képek jellemzik ezt a filmet. Nagyon tetszik a képi megjelenítés. Egy igazi pszicho horror, kifejezetten jó befejezéssel. Ajánlott.

A film összbevétele 26 118 851 dollár volt (imdb.com).

 

A háborús jeleneteket Puerto Ricóban forgatták.

(Filmbarbár)
 

Adrian Lyne bevallása szerint a nyitó képsorokban a katonák között lezajló beszélgetés nagy részét a helyszínen improvizálták a szereplők.

(Filmbarbár)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a szörnyek bibliai démonokat jelenítettek volna meg, de Adrian Lyne emberszerűbbekké tette őket. Egy alternatív befejezésben Jezzie is démonná változott volna át, akivel Jacobnak meg kell küzdenie.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.