Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Jákob lajtorjája (1990)

Jacob's Ladder
Filmadatlap
 
26
Szereplők
17
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
BoBamburg   2022. 04. 04.

legújabb vélemény

0

Eddig nekem sajnos kimaradt a Jákob lajtorjája (de ahogy a mondás tartja, jobb később, mint soha), pedig egészen erős és csodás film. A hangulat, a színészek, a sztori: minden a helyén volt, engem teljesen beszippantott az elejétől a végéig.

 
kristoftoth21   2019. 03. 19.

a nap véleménye

6
Ha megbékélsz a halállal, a démonok angyalokká válnak

A Jákob lajtorjája egy rendkívül nyomott, sötét hangulatú, de elgondolkoztató pszichothriller. Egy eléggé félelmetes film, de vizuálisan nagyon sok ijesztő nincs benne, sokkal inkább pszichológia dolgokról van, azokban viszont az ember legmélyebb, le... teljes kritika»

 
Filmbarbár   2019. 01. 17.

2

Kicsit talán húzhattak volna a film terjedelmén, így esetleg feszítettebb lett volna a tempó, de így is az egyik legnyomasztóbb, legsötétebb film, amit valaha láttam, és még ha a közepe felé némileg le is ül a sztori, akkor is fogva tart, és szinte k... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

2

Igazán nagy csavar és mesteri színjátszás, félelmetes, felkavaró képek jellemzik ezt a filmet. Nagyon tetszik a képi megjelenítés. Egy igazi pszicho horror, kifejezetten jó befejezéssel. Ajánlott.

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

2

Sejtelmes, misztikus, eléggé nyomasztó, de magával ragadó atmoszférájú darab. Bibliai utalások, Dante pokla, meg ki tudja még mi minden, hogy kellőképpen hangulatba jöjjünk, az egyébként kicsit talán bő lére eresztett "triphez". A "slusszpoén" gyakor... több»

 
HE7EDIK   2021. 02. 26.

1

Érdekes volt látni, hogy anno Vajna és Kassar voltak a producerek, nem kimondottan egy Rambo vagy Terminátor jellegű mozi, a vietnami háborút leszámítva. Már a kezdés is erős, leszakadt és lafogó testrészek, teljes őrület, persze a Flashdance rendező... több»

 
dulkap   2016. 04. 11.

2

Egy régi hiányt pótoltam ezzel a filmmel és nem kellett csalódnom. Ugyan a film tempója miatt zseniálisnak nem mondanám, de egy szépen felépített és tökéletesen lezárt mozi, Tim Robbins kiváló alakításával.

A film összbevétele 26 118 851 dollár volt (imdb.com).

 

A háborús jeleneteket Puerto Ricóban forgatták.

(Filmbarbár )
 

Adrian Lyne bevallása szerint a nyitó képsorokban a katonák között lezajló beszélgetés nagy részét a helyszínen improvizálták a szereplők.

(Filmbarbár )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a szörnyek bibliai démonokat jelenítettek volna meg, de Adrian Lyne emberszerűbbekké tette őket. Egy alternatív befejezésben Jezzie is démonná változott volna át, akivel Jacobnak meg kell küzdenie.

(Filmbarbár )
 

Több, már leforgatott jelenetet is kivágtak a végső változatból, pl. egy férfinak a metróállomás vécéjében történő megerőszakolását, illetve azt a részt, amikor Jacob kap a drogból annak fejlesztőjétől, és ennek hatására a látomásában megreped a szoba plafonja, vér folyik le a villanykörtén, és egy szörny bújik ki félig a plafonon tátongó lyukon.

(Filmbarbár )
 

A főszereplő Jacob karakterére olyan színészek is jelölve voltak mint Richard Gere, Dustin Hoffman vagy Al Pacino. Végül a főszerepet Tim Robbins játszhatta el.

(Márton)
 
Az eredeti Jacob’s Ladder-t mindenki nézze meg, aki szereti a pszichológiai horror/thriller műfaját, aki érdeklődik az emberi elme rejtett bugyraiban lakozó dolgok iránt és akit nem riaszt el a tény, hogy van benne némi összeesküvés-elmélet. több»