Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Jákob lajtorjája (1990)

Jacob's Ladder
Filmadatlap
 
26
Szereplők
16
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
7ETEDIK   2021. 02. 26.

legújabb vélemény

0

Érdekes volt látni, hogy anno Vajna és Kassar voltak a producerek, nem kimondottan egy Rambo vagy Terminátor jellegű mozi, a vietnami háborút leszámítva. Már a kezdés is erős, leszakadt és lafogó testrészek, teljes őrület, persze a Flashdance rendező... több»

 
kristoftoth21   2019. 03. 19.

a nap véleménye

2
Ha megbékélsz a halállal, a démonok angyalokká válnak

A Jákob lajtorjája egy rendkívül nyomott, sötét hangulatú, de elgondolkoztató pszichothriller. Egy eléggé félelmetes film, de vizuálisan nagyon sok ijesztő nincs benne, sokkal inkább pszichológia dolgokról van, azokban viszont az ember legmélyebb, le... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

1

Hála istennek egyre kevesebb ember érti meg a filmben látható problémákat és még kevesebben szembesülnek vele. Mérhetetlenül őszinte film, de nagyon szűk közönségnek szól.

 
dulkap   2016. 04. 11.

1

Egy régi hiányt pótoltam ezzel a filmmel és nem kellett csalódnom. Ugyan a film tempója miatt zseniálisnak nem mondanám, de egy szépen felépített és tökéletesen lezárt mozi, Tim Robbins kiváló alakításával.

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

1

Sejtelmes, misztikus, eléggé nyomasztó, de magával ragadó atmoszférájú darab. Bibliai utalások, Dante pokla, meg ki tudja még mi minden, hogy kellőképpen hangulatba jöjjünk, az egyébként kicsit talán bő lére eresztett "triphez". A "slusszpoén" gyakor... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Igazán nagy csavar és mesteri színjátszás, félelmetes, felkavaró képek jellemzik ezt a filmet. Nagyon tetszik a képi megjelenítés. Egy igazi pszicho horror, kifejezetten jó befejezéssel. Ajánlott.

 
hsanya182   2015. 10. 14.

1

Amikor az elme a múltban él, az utolsó küzdelemről, a bennünk lévő béke megtalálásáról szóló művészfilm érdekes ábrázolásban. Én sem mondom csavarosnak, inkább tényszerű és elgondolkodtató. Kissé vontatott és nyomasztóan unalmas volt az atmoszférája.... több»

Galéria (12)

Videók (2)

A film összbevétele 26 118 851 dollár volt (imdb.com).

 

A háborús jeleneteket Puerto Ricóban forgatták.

(Filmbarbár )
 

Adrian Lyne bevallása szerint a nyitó képsorokban a katonák között lezajló beszélgetés nagy részét a helyszínen improvizálták a szereplők.

(Filmbarbár )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a szörnyek bibliai démonokat jelenítettek volna meg, de Adrian Lyne emberszerűbbekké tette őket. Egy alternatív befejezésben Jezzie is démonná változott volna át, akivel Jacobnak meg kell küzdenie.

(Filmbarbár )
 

Több, már leforgatott jelenetet is kivágtak a végső változatból, pl. egy férfinak a metróállomás vécéjében történő megerőszakolását, illetve azt a részt, amikor Jacob kap a drogból annak fejlesztőjétől, és ennek hatására a látomásában megreped a szoba plafonja, vér folyik le a villanykörtén, és egy szörny bújik ki félig a plafonon tátongó lyukon.

(Filmbarbár )
 

A főszereplő Jacob karakterére olyan színészek is jelölve voltak mint Richard Gere, Dustin Hoffman vagy Al Pacino. Végül a főszerepet Tim Robbins játszhatta el.

(Márton)
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 101 horrorfilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A Bergen Streeti metrómegállóban az összes plakát, reklám drogellenes.

(Menyét Ibolya)
 

A filmhez forgattak ugyan alternatív befejezést, de ez soha, semmilyen formában nem került publikálásra, mivel a rendező, Adrian Lyne szerint azzal a befejezéssel csak egy tucatfilmmé válna a műve.

(ZeroHero)
 
Az eredeti Jacob’s Ladder-t mindenki nézze meg, aki szereti a pszichológiai horror/thriller műfaját, aki érdeklődik az emberi elme rejtett bugyraiban lakozó dolgok iránt és akit nem riaszt el a tény, hogy van benne némi összeesküvés-elmélet. több»