Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
17
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Vélemények: Jákob lajtorjája (1990)

 
BoBamburg   2022. 04. 04.

legújabb vélemény

0

Eddig nekem sajnos kimaradt a Jákob lajtorjája (de ahogy a mondás tartja, jobb később, mint soha), pedig egészen erős és csodás film. A hangulat, a színészek, a sztori: minden a helyén volt, engem teljesen beszippantott az elejétől a végéig.

 
kristoftoth21   2019. 03. 19.

a nap véleménye

6
Ha megbékélsz a halállal, a démonok angyalokká válnak

A Jákob lajtorjája egy rendkívül nyomott, sötét hangulatú, de elgondolkoztató pszichothriller. Egy eléggé félelmetes film, de vizuálisan nagyon sok ijesztő nincs benne, sokkal inkább pszichológia dolgokról van, azokban viszont az ember legmélyebb, le... teljes kritika»


 
Filmbarbár   2019. 01. 17.

2

Kicsit talán húzhattak volna a film terjedelmén, így esetleg feszítettebb lett volna a tempó, de így is az egyik legnyomasztóbb, legsötétebb film, amit valaha láttam, és még ha a közepe felé némileg le is ül a sztori, akkor is fogva tart, és szinte k... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

2

Igazán nagy csavar és mesteri színjátszás, félelmetes, felkavaró képek jellemzik ezt a filmet. Nagyon tetszik a képi megjelenítés. Egy igazi pszicho horror, kifejezetten jó befejezéssel. Ajánlott.

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

2

Sejtelmes, misztikus, eléggé nyomasztó, de magával ragadó atmoszférájú darab. Bibliai utalások, Dante pokla, meg ki tudja még mi minden, hogy kellőképpen hangulatba jöjjünk, az egyébként kicsit talán bő lére eresztett "triphez". A "slusszpoén" gyakor... több»

 
HE7EDIK   2021. 02. 26.

1

Érdekes volt látni, hogy anno Vajna és Kassar voltak a producerek, nem kimondottan egy Rambo vagy Terminátor jellegű mozi, a vietnami háborút leszámítva. Már a kezdés is erős, leszakadt és lafogó testrészek, teljes őrület, persze a Flashdance rendező... több»

 
dulkap   2016. 04. 11.

2

Egy régi hiányt pótoltam ezzel a filmmel és nem kellett csalódnom. Ugyan a film tempója miatt zseniálisnak nem mondanám, de egy szépen felépített és tökéletesen lezárt mozi, Tim Robbins kiváló alakításával.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

1

Hála istennek egyre kevesebb ember érti meg a filmben látható problémákat és még kevesebben szembesülnek vele. Mérhetetlenül őszinte film, de nagyon szűk közönségnek szól.

 
hsanya182   2015. 10. 14.

1

Amikor az elme a múltban él, az utolsó küzdelemről, a bennünk lévő béke megtalálásáról szóló művészfilm érdekes ábrázolásban. Én sem mondom csavarosnak, inkább tényszerű és elgondolkodtató. Kissé vontatott és nyomasztóan unalmas volt az atmoszférája.... több»

 
Márton   2019. 01. 03.

a nap véleménye

1
Pokoljárás

Az 1990-ben készült Jákob lajtorjája című filmre sok mindent lehet mondani, de egyvalamit biztos nem, méghozzá azt, hogy a nézőjének egy könnyed szórakoztató filmélményben lesz része a közel két órás játékidő alatt, mert ki merem jelenteni, hogy ez a... teljes kritika»

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

1

Sokáig kellett készülnöm rá, hogy megnézzem, mert a képek alapján sejtettem, hogy nyomasztó film. be is igazolódott ez, mert nagyon maradandó élményt nyújt és felkavaró film.

 
Loborg   2015. 09. 24.

1

Annak ellenére, hogy nem éppen mai darab ez a film (1990-ben készült ) teljesen megállja a helyét a legjobb thrillerek között. A műfaj kedvelői véletlenül se hagyják ki.

 
Elkoo   2017. 02. 14.

1

Remek dráma lehet rajta bőven elmélkedni és érzelmileg nem kicsit csap az alkotás.Úgy hiszem nyugodtan kilehet rá tenni az alapmű jelzőt. A színészi alakítások is igen a helyükön voltak,Tim Robbins hatalmasat alakít.

 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 07.

0

Régóta halasztgattam a film megnézését, tudtam, hogy nem egy lélekemelő, könnyed kis film lesz, hát nem tévedtem. Nyomasztó, lehúzó, zavaros, néhol gyomorforgató, viszont teljes mértékben hiteles, érdekes és izgalmas, Tim Robbins alakítása fantasztik... több»

 
Miska bácsi   2018. 05. 19.

0

Nem élveztem különösebben ezt a filmet. Kicsit unalmas, eszetlen ijesztgetések egymás hegyén-hátán, és sehova nem vezet a cselekmény. Nos, a végén megmutatta, hogy ez lezárás mennyire erőteljes is tud lenni. Sok mindent helyre tett, és megindokolt, é... több»

 
Maár István   2021. 01. 28.

0

Ügyesen teremt misztikus, sejtelmes hangulatot, borzongást, bár sokszor mindezek érdekében kamuzik (mondhatnám hatásvadászatnak), de akar mondani is valamit, ezért mindezt nem éreztem lufinak. Ami számomra a lényege és a szépsége: amíg magad előtt elrejted a bűnödet, nem tudod megbánni azt, és nincs bűnbocsánat.

 
Attyla   2015. 11. 13.

0

Hihető...