77% 95 szavazat
Ne nézz vissza!

Ne nézz vissza!

Don't Look Now
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
49
Képek (49)
5
Videók (5)
8
Érdekességek (8)
1
Díjak (1)
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum

FILMINFÓ

John és Laura Baxter Velencében élnek és dolgoznak. Megpróbálják túltenni magukat kislányuk tragikus halálán. Két spiritiszta vénkisasszony felajánlja, hogy segítenek nekik kapcsolatba lépni a vízbe fulladt gyerekkel. John elutasítja az ötletet, pedig álomszerű vízióiban gyakran felbukkan a kislány, amint az utcákat rója piros esőkabátjában, s ilyenkor feleségét is látja a halottas gondolán.

Rendező: Nicolas Roeg
Ország: Egyesült Királyság, Olaszország
Premier: 1973.10.16.
 
2023.08.18 OkosMajom

legújabb vélemény

Donald Sutherland tökéletes bajusza megállja a helyét!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nicolas Roeg A kitaszított és a Vándorrege rendezője, most a gótikus horror/thriller „sivatagába” tévedt. A végeredmény nem lett rossz, sőt, mondhatom azt is, szinte tökéletes alkotást láthatunk. Suspense a javából, kissé hitchcockos betétekkel, úgym... Teljes kritika

2
 
2015.09.01 Ragemarci

Kicsit túl vannak játszva a szerepek, engem zavart az oeratőr egyedi látásmódja, de a vége annyira ütős, egyberázza az egész filmet, hogy érdemes megnézni.

1
 
2015.08.21 Dracule

Van benne némi humor és igazán stabilan van felépítve a film története is. Rendkívül szórakoztató a film és lebilincseli a nézőt, míg fel nem villan a stáblista.

1
 

Julie Christie és Donald Sutherland kifejezetten jól formálta meg a karaktereket. A flashbackek kicsit viszont összevissza ugrálnak. Pino Donaggio zenéje zseniális, és a rendező, Nicholas Roeg is jó munkát végzett.

1
 
2015.03.03 dodmin

Nem értettem ezt a filmet. Össze vissza ugrált térben is időben, soha nem lehetett tudni, kinek is higgyünk, ki a rossz és ki nem. Az egész film egy merő félrevezetés.

0
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.Szerző: Bogi87

#1
 

A Daily Mail a legnagyobb cenzúrabotrányról tesz említést a filmmel kapcsolatban (szexjelenetek).Szerző: Bogi87

#2
 

A film Magyarországon, a Legendák Klubja sorozatában megjelent dvd-nSzerző: Bogi87

#3
 

A film Nicolas Roeg egyik leghíresebb munkája, melyet Daphne Du Maurier novellája alapján készített.Szerző: Bogi87

#4
 

A filmbeli híres, élethű jelenet miatt elterjedt a pletyka, miszerint Julie Christie és Donald Sutherland között valódi szex zajlott. Persze ezt a szereplők cáfolták.Szerző: Bogi87

#5