Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! (1992)

Twin Peaks: Fire Walk with Me
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
16
Képek
2
Videók

Galéria (16)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 01.

legújabb vélemény

2
A legtöbben nem értik...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

David Lynch sosem volt az átlagos filmrendező. Egyszer azt mondta: "Én annak örülök, ha valaki a filmem után azt mondja: Nem értem!" Ha megnézed a Twin Peaks filmet vagy akár a sorozatot, úszni fogsz az értetlenségben, a káoszban, a zavarban... de... még így is szuper film. Sötét, mélabús, komor, ijesztő, határtalan, misztikus, halálos, félelmetes, erőszakos, vérfertőzős, gyilkosság, gonosz, szerelmes, fájdalmas, sírhatnékos... és mindezt megkoronázza a világhírűvé vált zene Angelo Badalamentitől. Rajta, ha akarsz kicsit parázni, nézd meg. Libabőrös nem a tocsogó vértől leszel, azt garantálom! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
ANdraS   2017. 01. 12.

2

Nem értem ezt az értékelést. Én szerintem a film legalább 90%-ot érdemelne. Még jobb mint a sorozat, hihetetlenül depresszív hangulata van, a kamera tökéletes. Csak Lynch tud csinálni ilyen filmet.

1
 
TribeBubu   2017. 01. 11.

0

A sorozat sem volt akkora élmény számomra, mint ahogyan azt sokan ígérték, de ez a film aztán az értelmetlenség netovábbja. Elmesél egy olyan történetet, amit nagy vonalakban a sorozatból már ismert a néző, mindezt olyan értelmetlen és sokszor röheje... több»

 
fancsi094   2015. 06. 15.

1

Beleestem abba a hibába, hogy a sorozat előtt néztem meg, és bár ez előzménye az egész Twin Peaks sztorinak, így még kevésbé értelmezhetetlen volt. A hangulata ha lehet, még a sorozaténál is sötétebb, szerintem sokan alulértékelik.

 
Mate   2015. 04. 22.

0

Egy rendkívül alulértékelt film, ami a sorozatnál erőszakosabb, ijesztőbb, keményebb és sok rémálmot okoz, de amellett valódi mestermű.

 
penzesisti   2017. 08. 18.

0

Az alapötlet nem lenne rossz, de a karakterek egyszerűsége és hiteltelensége miatt gyenge eresztés lett. Érdektelen, unalmas, a misztikus vonal is elcsépelt.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Ezt a filmet még biztosan újra fogom nézni a jövőben, mert nagyon tetszett. Egy kissé lassan indul be a történet, de utána egy korrekt pszichológiai horror kerekedik ki belőle. David Lynch kedvelőinek kihagyhatatlan.

A film összbevétele 4 160 851 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik jelenet forgatása során Lee-nek azt a feladatot adták, hogy egyszerre 5 cigarettát szívjon, ám ő ettől elájult.

(Bogi87)
 

Moira Kelly a papjától kért engedélyt, hogy megcsinálhassa élete első szexjelenetét.

(Bogi87)
 

MacLachlan azért nem akart visszatérni, mert félt a beskatulyázástól.

(Bogi87)
 

Bár sokan azt állították, hogy Lara Flynn Boyle visszautasította a felkérést, ám valójában képtelen lett volna részt venni a fogatáson, mivel akkorra már másik 4 szerepet is elvállalt.

(Bogi87)
 

, a másik alkotó azért nem vett részt a film elkészítésében, mert még a második évad során összeütközésbe került Lynch-csel, és ez az ellentét később még tovább fokozódott.

(Bogi87)