Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! (1992)

Twin Peaks: Fire Walk with Me
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
penzesisti   2017. 08. 18.

legújabb vélemény

0

Az alapötlet nem lenne rossz, de a karakterek egyszerűsége és hiteltelensége miatt gyenge eresztés lett. Érdektelen, unalmas, a misztikus vonal is elcsépelt.

 
ANdraS   2017. 01. 12.

1

Nem értem ezt az értékelést. Én szerintem a film legalább 90%-ot érdemelne. Még jobb mint a sorozat, hihetetlenül depresszív hangulata van, a kamera tökéletes. Csak Lynch tud csinálni ilyen filmet.


 
TribeBubu   2017. 01. 11.

0

A sorozat sem volt akkora élmény számomra, mint ahogyan azt sokan ígérték, de ez a film aztán az értelmetlenség netovábbja. Elmesél egy olyan történetet, amit nagy vonalakban a sorozatból már ismert a néző, mindezt olyan értelmetlen és sokszor röheje... több»

 
Mate   2015. 04. 22.

0

Egy rendkívül alulértékelt film, ami a sorozatnál erőszakosabb, ijesztőbb, keményebb és sok rémálmot okoz, de amellett valódi mestermű.

 
fancsi094   2015. 06. 15.

0

Beleestem abba a hibába, hogy a sorozat előtt néztem meg, és bár ez előzménye az egész Twin Peaks sztorinak, így még kevésbé értelmezhetetlen volt. A hangulata ha lehet, még a sorozaténál is sötétebb, szerintem sokan alulértékelik.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Ezt a filmet még biztosan újra fogom nézni a jövőben, mert nagyon tetszett. Egy kissé lassan indul be a történet, de utána egy korrekt pszichológiai horror kerekedik ki belőle. David Lynch kedvelőinek kihagyhatatlan.

Galéria (16)

Videók (2)

A film összbevétele 4 160 851 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik jelenet forgatása során Lee-nek azt a feladatot adták, hogy egyszerre 5 cigarettát szívjon, ám ő ettől elájult.

(Bogi87)
 

Moira Kelly a papjától kért engedélyt, hogy megcsinálhassa élete első szexjelenetét.

(Bogi87)
 

MacLachlan azért nem akart visszatérni, mert félt a beskatulyázástól.

(Bogi87)
 

Bár sokan azt állították, hogy Lara Flynn Boyle visszautasította a felkérést, ám valójában képtelen lett volna részt venni a fogatáson, mivel akkorra már másik 4 szerepet is elvállalt.

(Bogi87)
 

, a másik alkotó azért nem vett részt a film elkészítésében, mert még a második évad során összeütközésbe került Lynch-csel, és ez az ellentét később még tovább fokozódott.

(Bogi87)
 

A film Japánban nagy sikert aratott, különösen a női közönség rajongott érte.

(Bogi87)
 

A filmhez közel 5 órányi nyersanyagot rögzítettek.

(Bogi87)
 

A filmet egy széria első részének szánták, ami a Fekete Barlang titkait dolgozta volna fel, ám a folytatások sosem készültek el.

(Bogi87)
 

A film elkészítését, már a sorozat második évada végén bejelentették, de több szereplő is visszautasította a felkérést, ezért a film forgatása későbbre tolódott.

(Bogi87)
 

Gordon Cole az Alkony sugárút című Billy Wilder film klasszikusának egyik szereplőjéről kapta a nevét.

(dulkap)