Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

Antikrisztus (2009)

Antichrist
Filmadatlap
 
9
Szereplők
11
Vélemények
5
Képek
1
Videók
 
Ancsi Csáki   2021. 01. 31.

legújabb vélemény

0

Ez az. Felkavaró, már-már beteges. Lars Von Trier megint bemutatja, hogy mire képes az ember sötét énje. És persze ő is mint rendező. Nekem tetszett.

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 13.

2
Trier Antikrisztusa

Ez a film a 22-es csapdája, ha szeretnéd megérteni, többször kellene nekifutni, de újra és újra átélni a jeleneteket meg elég szörnyű érzés. Ha egy normális mentális állapotú ember kíváncsi rá, milyen lehet a mély depresszióba süllyedni, elég ha ezt a filmet előveszi (vagy a Melancholiát). Dafoe tökéletes ebben a szerepben.


 
dailyfilmsan   2018. 05. 15.

0

Nagyon nehezen indul be a film és nagyon művészien készítették el. A gyászból kialakult megszállottság nekem kicsit túl nagy diferenciált mutat. Biztos lehetséges bár én nem tudom elképzelni hogy a gyász ilyen mértékben megőrjítsen két embert. Mert a... több»

 
7ETEDIK Nézhetetlen  2018. 12. 03.

0

Egy öncélú beteg film, amibe bármit bele lehet látni vagy képzelni. Tipikuson olyan, mint az Anyám című műalkotás Aronofsky-tól. Trier-nek kétség kívűl egyedi stílusa van, de ettől még ez a film nézhetetlen marad.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 28.

0

Hihetetlen nézőpontból boncolgat a film. Kezdetben kissé túl nyugodt minden, aztán a rendező Lars von Trier belead apait-anyait. Durva, és felkavaró. Nagyon kell figyelni,hogy mindent megértsünk.

 
Queenakasha   2018. 04. 08.

0

Ez a film nagyon nem egyszerű, megértem ha valaki képtelen megnézni. Az amiből indulunk rettenetes mindenki rémálma és az okozat pedig nagyon részletesen szemlélteti az érzéseket, következményeket. Borzalmas az egész, de zseniális.

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

0

Nehezen kezdtem felfogni az egymás után következett jeleneteket. Kicsit nekem ez a film sok volt, vagy inkább sokk. Bár megtudom érteni mit is akar a rendező átadni ezzel a filmmel, de nekem akkor is durva. Talán mi is emberek kerülhetünk még ilyen helyzetbe és átélhetünk hasonlókat.

Galéria (5)

Videók (1)

A film összbevétele 6 976 168 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás közvetlenül azelőtt kezdődött, hogy Lars von Trier elhagyta az intézetet, ahol két hónapot töltött depressziója miatt.

(kázsé)
 

A Depresszió trilógia első filmje.

(kázsé)
 

A filmből először a cím készült el.

(kázsé)
 

A filmet eredetileg 2005-ben forgatták volna, de a producer véletlenül kiszivárogtatta a végét. Lars von Trier addig nem volt hajlandó elkezdeni a forgatást, amíg újra nem írta a forgatókönyvet.

(kázsé)
 

2007-ben Lars von Trier bejelentette, hogy a depressziója olyan súlyos, hogy nem tudja, be fogja-e fejezni az Antikrisztust. A meghallgatásra Dániába utazó angol színészeknek is haza kellett menniük, mert a rendező nem tudta fogadni őket.

(kázsé)
 

Eva Green is jelölt volt a főszerepre.

(kázsé)