Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Antikrisztus (2009)

Antichrist
Filmadatlap
 
9
Szereplők
16
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Videók (1)

 
petraszab   2021. 12. 22.

legújabb vélemény

1

Tudtam, hogy Lars von Trier egy beteg ember, de hogy ennyire! Felkavaró, megrázó film, nem ajánlom senkinek.

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 13.

2
Trier Antikrisztusa

Ez a film a 22-es csapdája, ha szeretnéd megérteni, többször kellene nekifutni, de újra és újra átélni a jeleneteket meg elég szörnyű érzés. Ha egy normális mentális állapotú ember kíváncsi rá, milyen lehet a mély depresszióba süllyedni, elég ha ezt a filmet előveszi (vagy a Melancholiát). Dafoe tökéletes ebben a szerepben.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 28.

0

Hihetetlen nézőpontból boncolgat a film. Kezdetben kissé túl nyugodt minden, aztán a rendező Lars von Trier belead apait-anyait. Durva, és felkavaró. Nagyon kell figyelni,hogy mindent megértsünk.

 
Szilonka   2021. 10. 12.

1

Sajnálom, hogy megnéztem. A téma borzalmas, amit feldolgoz. Egy gyermek elvesztése feldolgozhatatlan. A film egyes jelenetei nálam kiverték a biztosítékot. Igyekszem elfelejteni.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 15.

0

Nagyon nehezen indul be a film és nagyon művészien készítették el. A gyászból kialakult megszállottság nekem kicsit túl nagy diferenciált mutat. Biztos lehetséges bár én nem tudom elképzelni hogy a gyász ilyen mértékben megőrjítsen két embert. Mert a... több»

 
7ETEDIK Nézhetetlen  2018. 12. 03.

0

Egy öncélú beteg film, amibe bármit bele lehet látni vagy képzelni. Tipikuson olyan, mint az Anyám című műalkotás Aronofsky-tól. Trier-nek kétség kívűl egyedi stílusa van, de ettől még ez a film nézhetetlen marad.

 
Queenakasha   2018. 04. 08.

0

Ez a film nagyon nem egyszerű, megértem ha valaki képtelen megnézni. Az amiből indulunk rettenetes mindenki rémálma és az okozat pedig nagyon részletesen szemlélteti az érzéseket, következményeket. Borzalmas az egész, de zseniális.

A film összbevétele 6 976 168 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás közvetlenül azelőtt kezdődött, hogy Lars von Trier elhagyta az intézetet, ahol két hónapot töltött depressziója miatt.

(kázsé)
 

A Depresszió trilógia első filmje.

(kázsé)
 

A filmből először a cím készült el.

(kázsé)
 

A filmet eredetileg 2005-ben forgatták volna, de a producer véletlenül kiszivárogtatta a végét. Lars von Trier addig nem volt hajlandó elkezdeni a forgatást, amíg újra nem írta a forgatókönyvet.

(kázsé)
 

2007-ben Lars von Trier bejelentette, hogy a depressziója olyan súlyos, hogy nem tudja, be fogja-e fejezni az Antikrisztust. A meghallgatásra Dániába utazó angol színészeknek is haza kellett menniük, mert a rendező nem tudta fogadni őket.

(kázsé)