Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Két nővér (2003)

Janghwa, Hongryeon
Filmadatlap
 
14
Szereplők
10
Vélemények
31
Képek
2
Videók

Galéria (31)

Videók (2)

 
elekm90   2021. 10. 06.

legújabb vélemény

0

Az első fele picit idegölő volt, főleg a karakterek viselkedése miatt, ez alapján hamar lejjebb tekertem az elvárásaimat. Szerencsére a második fele jobb volt, a lezárás pedig különösen erős, bennem teljesen átértékelte az előtte látottakat.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 24.

0

Nem leszek Ázsia horrorfilmfan. Nem egyformán gondolkozunk,mármint az ázsiaiak másféle szemszögből látják a világot. És ezt a filmjeikkel tökéletesen ki is fejezik, amihez bennem nem találták meg a megfelelő partnert.

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Nem esett a film túlzásokba és ez az arany középút bizony nagyon telitalálat volt. Ezt a filmet imádtam, pontosan annyit adott amennyit az ember elvárhat egy ilyen filmtől, se többet se kevesebbet.

 
HercegPeter   2018. 01. 24.

0

Engem ez most annyira nem nyűgözött le. Igazából az első körülbelül 70 perc csak egy családi dráma 1-2 horrorra emlékeztető jelenettel. Féltem, hogy a végére nem fogom megérteni a filmet, de a befejezés jól lett megcsinálva és minden a helyére került... több»

 
dailyfilmsan   2018. 12. 17.

0

Szerettem volna ha ez a film kicsit jobbra sikerült volna. Nem mondhtom még így sem hogy rossz film, mert nem az. A maga módján érdekfeszítő. DE! ... Nagyon lassan indulnak be a történések. Egészen a film feléig nem is lehet tudni hogy most ez egy mi... több»

 
Zsceeeka   2016. 04. 21.

0

Nagyon régen meg szerettem volna már nézni , és mint utólag kiderült egy lebutított amerikai verziót láttunk is belőle, ami ehhez képest oltári bugyuta, de még az is tetszett akkor. Ez a film zseniális, a koreai barátommal is egyetértettünk benne, hogy az egyik legjobb dél-korai film.

 
Loborg   2015. 10. 04.

0

Nagyon tetszett, sokkal inkább, mint a Hívatlanok című amerikai limonádésított változat. Igazán jó pszichothriller, elmagyaráznám a másik hozzászólónak, de nem szeretnék spoilerezni :D .

 

A film előállítási költsége kb. 3-3 és fél millió dollárnak felet meg, és a legnagyobb hasznot hozó koreai filmként tartják számon.

(Bogi87)
 

A film megnyerte a Legjobb Film díját a Fantasporto Film Fesztiválon.

(Bogi87)
 

A film eredeti címe a lányok nevéből ered (Janghwa=Rózsaszirom, Heungryeon=Vörös Lótusz).

(Bogi87)
 

A film alapja egy híres koreai népi történet, a Janghwa Heungryeon jeon, amit először 1924-ben filmesítettek meg.

(Bogi87)
 

A rendező eredetileg pont fordított szerepkörben szerette volna viszontlátni a vásznon a két főhőst: Ji-hyun Junnak szánta Su-mi szerepét, míg Su-jeong Limnek Su-yeont.

(erare)