Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Két nővér (2003)

Janghwa, Hongryeon
Filmadatlap
 
14
Szereplők
8
Vélemények
31
Képek
2
Videók
Két nővér
 
Deku   2017. 10. 23.

Nem esett a film túlzásokba és ez az arany középút bizony nagyon telitalálat volt. Ezt a filmet imádtam, pontosan annyit adott amennyit az ember elvárhat egy ilyen filmtől, se többet se kevesebbet.

 
HercegPeter   2018. 01. 24.

Engem ez most annyira nem nyűgözött le. Igazából az első körülbelül 70 perc csak egy családi dráma 1-2 horrorra emlékeztető jelenettel. Féltem, hogy a végére nem fogom megérteni a filmet, de a befejezés jól lett megcsinálva és minden a helyére került. A filmben sokféleképpen akartak feszültséget kelteni, például a kevés beszéd, az elnyújtott jelenetek és a lassú kameramozgás is mind ezt a célt szolgálták. De az összes közül a leghatásosabb a zene volt. Az nagyon rendben volt. Végtére is a film a végére rendbe hozott mindent, de az eleje miatt én nem tudom olyan jóra értékelni, mint a többiek. Az viszont kijelenthető, hogy egy átlagos amerikai tucathorrornál vagy thrillernél mindenképpen jobb. Aki véres, ijesztő vagy "szörny előugrós" horrort szeretne látni, annak nem ajánlom.


 
dailyfilmsan   2018. 12. 17.

Szerettem volna ha ez a film kicsit jobbra sikerült volna. Nem mondhtom még így sem hogy rossz film, mert nem az. A maga módján érdekfeszítő. DE! ... Nagyon lassan indulnak be a történések. Egészen a film feléig nem is lehet tudni hogy most ez egy misztikus horror vagy csak egy rosszmájú mostohaanya szemétkedéseinek története. A film a végefelé robban be és a főszereplő akit eddig pidesztálra emeltünk volna akkora pálfordulást produkál hogy a végén örömmel látjuk őt a diliházban. Összegezve nem rossz vannak benne jó és hatásos fordulatok csak csigalassúságban jut el a film. Én is 3x állítottam meg mert még a körömvágás is izgalmasabb volt mint azt nézni hogy vitatkoznak még a kanárival is mert csipog.

 
sabnock666   2018. 08. 24.

Nem leszek Ázsia horrorfilmfan. Nem egyformán gondolkozunk,mármint az ázsiaiak másféle szemszögből látják a világot. És ezt a filmjeikkel tökéletesen ki is fejezik, amihez bennem nem találták meg a megfelelő partnert.

 
Zsceeeka   2016. 04. 21.

Nagyon régen meg szerettem volna már nézni , és mint utólag kiderült egy lebutított amerikai verziót láttunk is belőle, ami ehhez képest oltári bugyuta, de még az is tetszett akkor. Ez a film zseniális, a koreai barátommal is egyetértettünk benne, hogy az egyik legjobb dél-korai film.

 

A film előállítási költsége kb. 3-3 és fél millió dollárnak felet meg, és a legnagyobb hasznot hozó koreai filmként tartják számon.

(Bogi87)
 

A film megnyerte a Legjobb Film díját a Fantasporto Film Fesztiválon.

(Bogi87)
 

A film eredeti címe a lányok nevéből ered (Janghwa=Rózsaszirom, Heungryeon=Vörös Lótusz).

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.