Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

A bárányok hallgatnak (1991)

The Silence of the Lambs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
134
Vélemények
25
Képek
2
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 12.
Anthony Hopkins az első helyen.

Erről a filmről aztán egy regényt lehetne írni, de muszáj leszek a lényegre törni. Anthony Hopkins és Jodie Foster olyan színészi játékot mutattak be 1991-ben, hogy azt nehéz szavakba önteni és persze ennek meg is lett az "ajándéka" hiszen Anthony Hopkins Oscar-díjat kapott, míg Jodie Foster Oscar- és Golden Globe-díjat kapott a filmben nyújtott alakításáért. Jonathan Demme rendezőtől jó pár filmet láttam már, de szerintem magasan ez a legjobb filmje. Ez a 2 órás krimi - thriller 27 év után is a legjobb filmek között van az én "listámon", arról nem beszélve, hogy Hopkins játékát élmény volt nézni, még akkor is, ha csak 20 percet szerepelt a filmben összesen.

 
Deku   2017. 07. 07.

Anthony Hopkins eszméletlenül hitelesen játszotta a szerepét amitől teljesen libabőrös lettem. Nem is tudok mást mondani, mint, hogy eszméletlen minden téren csak dicsérni tudom mivel elvarázsolt.


 
Mavil   2016. 06. 09.

A filmet, amellett, hogy hátborzongató és félelmetes, Sir Anthony Hopkins utánozhatatlan alakítása miatt szeretem. A film készítői keresve sem találhattak volna jobb színészt Hannibal Lecter megformálására.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Kultuszfilm, a filmtörténelem egyik legnagyobb alkotása, a műfajában pedig talán a legjobb. Végig pörgős, tele van feszültséggel és jó néhány félelmetes jelenettel. Az első perctől az utolsóig fogva tartott, végig járt közben az agyam. Anthony Hopkins utánozhatatlan volt benne, teljesen rá írták ezt a szerepet, lubickolt benne. A ketreces jelenete pedig hátborzongatóan zseniális. Csak azt sajnálom, hogy keveset szerepelt benne. Jodie Foster is remekül játszott. Egyértelműen a legjobb pszichothriller amit valaha láttam.

 
GedyPapa   2017. 09. 20.

Örök klasszikus, amit akárhányszor nézek mindig tud valami újat mondani, mutatni. Anthony Hopkins valami zseniálisan hozza Lectert, viszont nem szabad szó nélkül elmenni a további színészek mellett sem, hiszen az ő kiváló szereplésük által vált klasszikus darabbá a film!

Anthony Hopkins
Anthony Heald
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Ted Levine
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
 

Amikor Hannibal Lecter arról mesél Clarice-nek, hogyan fogyasztotta el a népszámláló néni máját, mondandóját félelmetes szürcsöléssel nyomatékosítja. Ez nem volt benne a forgatókönyvben, így Foster megijedt a rémisztő hangtól.

(Puncs)
 

Thomas Harris (1940) és hőse dr. Hannibal Lecter története az idők folyamán tetralógiává bővült. Az elsőben, Vörös sárkány (Red dragon, 1981) Lecter csak mellékszereplő. Két alkalommal is megfilmesítették. A második, A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1988). A következő rész, Hannibal 1999-ben jelent meg. Ezidáig az utolsó, Hannibal ébredése (Hannibal Rising, 2006) Lecter gyerek- és ifjúkorát meséli el. Ebben Sir Anthony Hopkins már nem vállalt szerepet.

(Berto49 )
 

A filmhez Eminem készített egy videoklippet.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.