Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

A bárányok hallgatnak (1991)

The Silence of the Lambs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
135
Vélemények
25
Képek
2
Videók
 
Mavil   2016. 06. 09.

A filmet, amellett, hogy hátborzongató és félelmetes, Sir Anthony Hopkins utánozhatatlan alakítása miatt szeretem. A film készítői keresve sem találhattak volna jobb színészt Hannibal Lecter megformálására.

 
Snowball   2016. 12. 12.

Szuper kis csoda lett ez a film. Nem volt hiába a sok vele eltöltött munka. Az egyik nagy kedvencem. Meg van benne minden ami egy jó filmhez kell, hangulat, zene és némi izgalom. Ez így ahogy van csúcs.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 12.
Anthony Hopkins az első helyen.

Erről a filmről aztán egy regényt lehetne írni, de muszáj leszek a lényegre törni. Anthony Hopkins és Jodie Foster olyan színészi játékot mutattak be 1991-ben, hogy azt nehéz szavakba önteni és persze ennek meg is lett az "ajándéka" hiszen Anthony Hopkins Oscar-díjat kapott, míg Jodie Foster Oscar- és Golden Globe-díjat kapott a filmben nyújtott alakításáért. Jonathan Demme rendezőtől jó pár filmet láttam már, de szerintem magasan ez a legjobb filmje. Ez a 2 órás krimi - thriller 27 év után is a legjobb filmek között van az én "listámon", arról nem beszélve, hogy Hopkins játékát élmény volt nézni, még akkor is, ha csak 20 percet szerepelt a filmben összesen.

 
mdlg4th   2016. 02. 04.

Nem is tudom én ettől a filmtől valahogy sokkalta többet vártam. Persze meglehet, hogy én állítottam magas elvárásokat a filmmel szemben, de ettől függetlenül nekem az jön le, hogy közel sem érte el azt amit ki lehetett volna belőle hozni.

 
Deku   2017. 07. 07.

Anthony Hopkins eszméletlenül hitelesen játszotta a szerepét amitől teljesen libabőrös lettem. Nem is tudok mást mondani, mint, hogy eszméletlen minden téren csak dicsérni tudom mivel elvarázsolt.

Anthony Hopkins
Anthony Heald
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Ted Levine
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
 

Amikor Hannibal Lecter arról mesél Clarice-nek, hogyan fogyasztotta el a népszámláló néni máját, mondandóját félelmetes szürcsöléssel nyomatékosítja. Ez nem volt benne a forgatókönyvben, így Foster megijedt a rémisztő hangtól.

(Puncs)
 

Thomas Harris (1940) és hőse dr. Hannibal Lecter története az idők folyamán tetralógiává bővült. Az elsőben, Vörös sárkány (Red dragon, 1981) Lecter csak mellékszereplő. Két alkalommal is megfilmesítették. A második, A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1988). A következő rész, Hannibal 1999-ben jelent meg. Ezidáig az utolsó, Hannibal ébredése (Hannibal Rising, 2006) Lecter gyerek- és ifjúkorát meséli el. Ebben Sir Anthony Hopkins már nem vállalt szerepet.

(Berto49 )
 

A filmhez Eminem készített egy videoklippet.

(HETEDIK )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.