Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

A bárányok hallgatnak (1991)

The Silence of the Lambs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
135
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 12. 12.
Anthony Hopkins az első helyen.

Erről a filmről aztán egy regényt lehetne írni, de muszáj leszek a lényegre törni. Anthony Hopkins és Jodie Foster olyan színészi játékot mutattak be 1991-ben, hogy azt nehéz szavakba önteni és persze ennek meg is lett az "ajándéka" hiszen Anthony Hopkins Oscar-díjat kapott, míg Jodie Foster Oscar- és Golden Globe-díjat kapott a filmben nyújtott alakításáért. Jonathan Demme rendezőtől jó pár filmet láttam már, de szerintem magasan ez a legjobb filmje. Ez a 2 órás krimi - thriller 27 év után is a legjobb filmek között van az én "listámon", arról nem beszélve, hogy Hopkins játékát élmény volt nézni, még akkor is, ha csak 20 percet szerepelt a filmben összesen.

 
Deku   2017. 07. 07.

Anthony Hopkins eszméletlenül hitelesen játszotta a szerepét amitől teljesen libabőrös lettem. Nem is tudok mást mondani, mint, hogy eszméletlen minden téren csak dicsérni tudom mivel elvarázsolt.


 
Mavil   2016. 06. 09.

A filmet, amellett, hogy hátborzongató és félelmetes, Sir Anthony Hopkins utánozhatatlan alakítása miatt szeretem. A film készítői keresve sem találhattak volna jobb színészt Hannibal Lecter megformálására.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Kultuszfilm, a filmtörténelem egyik legnagyobb alkotása, a műfajában pedig talán a legjobb. Végig pörgős, tele van feszültséggel és jó néhány félelmetes jelenettel. Az első perctől az utolsóig fogva tartott, végig járt közben az agyam. Anthony Hopkins utánozhatatlan volt benne, teljesen rá írták ezt a szerepet, lubickolt benne. A ketreces jelenete pedig hátborzongatóan zseniális. Csak azt sajnálom, hogy keveset szerepelt benne. Jodie Foster is remekül játszott. Egyértelműen a legjobb pszichothriller amit valaha láttam.

 
GedyPapa   2017. 09. 20.

Örök klasszikus, amit akárhányszor nézek mindig tud valami újat mondani, mutatni. Anthony Hopkins valami zseniálisan hozza Lectert, viszont nem szabad szó nélkül elmenni a további színészek mellett sem, hiszen az ő kiváló szereplésük által vált klasszikus darabbá a film!

Anthony Hopkins
Anthony Heald
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Ted Levine
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
 

A filmnek létezik egy vágatlan rendezői változata is, ami közel 25 perccel hosszabb az ismert filmnél. A legismertebb verzió 114 perces, de létezik egy 119 perces is.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Jonatham Demme, miután elolvasta Thomas Harris regényét, mindenképp meg akarta filmesíteni.

(Kóborló )
 

A filmet eredetileg már 1990 októberében kiadhatták volna, viszont a forgalmazó stúdió, az Orion Pictures szándékosan késleltette 1991-re egy másik Oscar-díj várományos filmje, a Farkasokkal táncoló miatt.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.