Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
91

A bárányok hallgatnak (1991)

The Silence of the Lambs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
138
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
drg0602   2020. 03. 06.

legújabb vélemény

Ez egy nagyon tökéletes film. Anthony Hopkins és Jodie Foster nagyon jól játszák a szerepüket. Lenyűgöző, nyomasztó légkör, nagyon jó párbeszédek, izgalmas, brutális helyenként. Teljesen bele tudtam képzelni magamat az egész filmbe. Zseniális film!

 
Deku   2017. 07. 07.

Anthony Hopkins eszméletlenül hitelesen játszotta a szerepét amitől teljesen libabőrös lettem. Nem is tudok mást mondani, mint, hogy eszméletlen minden téren csak dicsérni tudom mivel elvarázsolt.


 
Mavil   2016. 06. 09.

A filmet, amellett, hogy hátborzongató és félelmetes, Sir Anthony Hopkins utánozhatatlan alakítása miatt szeretem. A film készítői keresve sem találhattak volna jobb színészt Hannibal Lecter megformálására.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Kultuszfilm, a filmtörténelem egyik legnagyobb alkotása, a műfajában pedig talán a legjobb. Végig pörgős, tele van feszültséggel és jó néhány félelmetes jelenettel. Az első perctől az utolsóig fogva tartott, végig járt közben az agyam. Anthony Hopkins utánozhatatlan volt benne, teljesen rá írták ezt a szerepet, lubickolt benne. A ketreces jelenete pedig hátborzongatóan zseniális. Csak azt sajnálom, hogy keveset szerepelt benne. Jodie Foster is remekül játszott. Egyértelműen a legjobb pszichothriller amit valaha láttam.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 09. 16.

A film, amiben elég volt Anthony Hopkins 15 percnyi remekelése az Oscar-díjhoz

Nem is tudom, hányszor volt szerencsém látni, de Anthony Hopkins 15 percéért már megérte, és meg fogja érni bármikor, ha úgy adódik. A horror ösztönös reakciót vált ki. Félredobta a horror zsánerének képünkbe mászó, időnkénti vulgáris húzását, és sokkal finomabb vonalakkal rajzolta meg. A történet az emberi létről szól, és nem a világban jelen lévő borzalmakról. Nem igazán horror, de rémisztő volt, és ennek nagy részét Sir Anthony Hopkins-nak és Jonathan Demme rendezőnek köszönhetjük. Demme elég kellemetlen témához nyúlt, de rendkívül intelligensen oldotta meg, és kifinomult stílusban tette képernyőre ezt az alkotást. Nem szeretnék a másik főszereplő mellett elmenni, hiszen Jodie Foster olya... több»

Anthony Hopkins
Anthony Heald
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Ted Levine
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins

A film összbevétele 272 742 922 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek létezik egy vágatlan rendezői változata is, ami közel 25 perccel hosszabb az ismert filmnél. A legismertebb verzió 114 perces, de létezik egy 119 perces is.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Jonatham Demme, miután elolvasta Thomas Harris regényét, mindenképp meg akarta filmesíteni.

(Kóborló )
 

A filmet eredetileg már 1990 októberében kiadhatták volna, viszont a forgalmazó stúdió, az Orion Pictures szándékosan késleltette 1991-re egy másik Oscar-díj várományos filmje, a Farkasokkal táncoló miatt.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.