Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

A bárányok hallgatnak (1991)

The Silence of the Lambs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
142
Vélemények
37
Képek
3
Videók

Galéria (37)

Anthony Hopkins
Anthony Heald
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Ted Levine
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Anthony Hopkins
Jodie Foster
Jodie Foster
Anthony Hopkins

Videók (3)

 
PadmeAmidala   2021. 09. 16.

legújabb vélemény

0

Jó film, de szerintem túl van sztárolva, az Oscar-díj áradat is túlzás volt érte. A képi világa olyan, mintha a 70-es években készült volna a film, pedig ‘91-es. Anthony Hopkins zseniálisat alakított, Jodie Foster is jó volt, de a története csak első... több»

 
Mavil   2016. 06. 09.

3

A filmet, amellett, hogy hátborzongató és félelmetes, Sir Anthony Hopkins utánozhatatlan alakítása miatt szeretem. A film készítői keresve sem találhattak volna jobb színészt Hannibal Lecter megformálására.

 
Deku   2017. 07. 07.

2

Anthony Hopkins eszméletlenül hitelesen játszotta a szerepét amitől teljesen libabőrös lettem. Nem is tudok mást mondani, mint, hogy eszméletlen minden téren csak dicsérni tudom mivel elvarázsolt.

 
Puncs   2019. 04. 06.

1

Kultuszfilm, a filmtörténelem egyik legnagyobb alkotása, a műfajában pedig talán a legjobb. Végig pörgős, tele van feszültséggel és jó néhány félelmetes jelenettel. Az első perctől az utolsóig fogva tartott, végig járt közben az agyam. Anthony Hopkin... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 09. 16.

0
A film, amiben elég volt Anthony Hopkins 15 percnyi remekelése az Oscar-díjhoz

Nem is tudom, hányszor volt szerencsém látni, de Anthony Hopkins 15 percéért már megérte, és meg fogja érni bármikor, ha úgy adódik. A horror ösztönös reakciót vált ki. Félredobta a horror zsánerének képünkbe mászó, időnkénti vulgáris húzását, és sok... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Demme egy jó rendező. (Philadelphia,A mandzsúriai jelölt) Fantasztikus thriller Hopkins, és Foster főszereplésével. Lenyűgöz, borzongat, és végig izgalomban tart. Hannibal Lechter egy emblematikus figura lett! Erősen ajánlott kategória.

 
GedyPapa   2017. 09. 20.

0

Örök klasszikus, amit akárhányszor nézek mindig tud valami újat mondani, mutatni. Anthony Hopkins valami zseniálisan hozza Lectert, viszont nem szabad szó nélkül elmenni a további színészek mellett sem, hiszen az ő kiváló szereplésük által vált klasszikus darabbá a film!

A film összbevétele 272 742 922 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek létezik egy vágatlan rendezői változata is, ami közel 25 perccel hosszabb az ismert filmnél. A legismertebb verzió 114 perces, de létezik egy 119 perces is.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Jonatham Demme, miután elolvasta Thomas Harris regényét, mindenképp meg akarta filmesíteni.

(Kóborló )
 

A filmet eredetileg már 1990 októberében kiadhatták volna, viszont a forgalmazó stúdió, az Orion Pictures szándékosan késleltette 1991-re egy másik Oscar-díj várományos filmje, a Farkasokkal táncoló miatt.

(Kóborló )
 

Rengeteg színészt jelöltek Dr. Hannibal Lecter szerepére, többek közt: Dustin Hoffman, Christopher Lloyd, Patrick Stewart, John Hurt, Jeremy Irons, Robert De Niro.

(Kóborló )
 

A film legtöbb külsős jelenetét a pennsylvaniai Pittsburghben vették fel.

(Kóborló )