Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

A vörös sárkány (2002)

Red Dragon
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Brendicica   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0
Hannibal legnagyobb rajongója

A "Vörös Sárkány" szinte már kultfilmnek számít. Jó krimi-thriller, ami a néző szemét a képernyőre szegezi. Anthony Hopkins alakítása pedig valami nagyszerű. Ajánlom annak, akinek tetszett A Bárányok Hallgatnak.

 
Kóborló   2019. 07. 20.

a nap véleménye

1
Vörös sárkány újratöltve

Thomas Harris első Dr. Hannibál (Kannibál) Lecterrel foglakozó könyvadaptációja még 1981-ben látta meg a napvilágot A vörös sárkány címmel, mára már azonban quadrológiává nőtte ki magát, hisz Hannibál karaktere volt annyira érdekes, hogy négy köteten... teljes kritika»


 
Berto49   2017. 05. 27.

1

Robert Harris izgalmas, letehetetlen könyveiből remek filmadaptációk készültek. Elég egyet is említeni közülük, a díjesővel elhalmazott "A bárányok hallgatnak" címűt, de a szóban forgó film is közéjük tartozik. Ralph Fiennes szereplése miatt vettem l... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Szörnyen untatott ez a film. Egyszerűen nem tudok róla semmi használhatót mondani, itt volt de nem volt benne semmi értékelhető. Így inkább nem is szapulom, egyszer megnéztem de többé soha.

 
TribeBubu   2016. 04. 11.

1

Nemrég fejeztem be a könyvet. Alapvetően egy kiváló krimithriller, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hű Thomas Harris művéhez. Pár színész ugyan nem éppen olyan, mint ahogyan a könyvben le volt írva, és néhány egyszerűsítés volt a történetben,... több»

 
hell.l   2016. 10. 15.

1

Nagyon jó film az összes Hannibal filmhez hasonlóan. Anthony Hoppkins itt is kiválóan hozza Hannibal Lecter karakterét és az Edward Norton által megjelenített nyomozó karaktere is nagyon jó lett.

 
Leoni   2016. 04. 26.

1

Nekem ez az egyetlen Hannibal film, amit többször is megnéztem, talán pont azért, mert nem Hannibal van a középpontban. Edward Norton szimpatikus nyomozó, izgalmas a történet, Ralph Fiennes is jó, mint mindig.

Galéria (13)

Anthony Hopkins

Videók (2)

A film összbevétele 209 196 298 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes pletykák szerint Michael Jackson többször is lobbizott Francis Dolarhyde szerepére a rendezőnél, Brett Ratnernél.

(Kóborló )
 

A filmbéli Francis Dolarhyde szerepére Sean Penn, Nicholas Cage és Paul Bettany is esélyes volt. Sőt Paul Bettany-nak szerződést is ajánlottak, de a színész az utolsó pillanatban meggondolta magát és kihátrált a készülő filmből.

(Kóborló )
 

Reba szerepét a rendező eredetileg Téa Leoninak szánta.

(Kóborló )
 

A filmbéli Dr. Chilton szerepét Tim Roth-nak is felajánlották, de mivel végül Anthony Heald, aki a Bárányok hallgatnak című filmben már alakította a karaktert, igent mondott a szerepre, nem kellett színészt váltaniuk a produkcióhoz.

(Kóborló )
 

A filmbéli Will Graham szerepére Ethan Hawke, Matt Damon és Jeremy Renner is esélyes volt.

(Kóborló )
 

A jelenet, amelyben Dolarhyde meztelenül felrohan házának emeletére, elkészült egy olyan változatban is, amikor a Sárkány hangját is halljuk, ahogy beszél a gyilkoshoz. Eredetileg a nagymama digitálisan mélyre torzított hangján szólalt volna meg a láthatatlan szörny, de a készítők szerint nem volt hatásos, ezek után Frank Langellával mondatták fel a szöveget (a színész nem is szerepelt a filmben), de ez a változat sem tetszett az alkotóknak, majd a Dolarhyde-ot alakító Ralph Fiennes is felmondta a Sárkány szövegét (ez a verzió megtekinthető a DVD és a Blu-ray lemez extrái között), végül ezt is elvetették, és a Sárkány hangja nélkül került be a filmbe a jelenet, így Dolarhyde egy olyan hang mondataira válaszol, melyet a néző nem hall.

(TribeBubu)
 

A film Thomas Harris azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Anthony Hopkins egyik szabadnapján csak azért ment el a forgatásra, hogy lássa játszani Philip Seymour Hoffmant, ugyanis a két színésznek nem volt közös jelenete a filmben.

(hp)
 

Ralph Fiennes szigorú diétát és edzéstervet követett, hogy hitelesen formálja meg Francis Dolarhyde karakterét. Ezen kívül, hogy teljesen átélje a karakterét, sorozatgyilkosok aktáit is tanulmányozta.

(hp)
 

Philip Seymour Hoffman ragaszkodott hozzá, hogy a székhez ragasszák az Dolarhyde-dal közös jelenetében.

(hp)