Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

A vörös sárkány (2002)

Red Dragon
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Anthony Hopkins

Videók (2)

 
Brendicica   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

0
Hannibal legnagyobb rajongója

A "Vörös Sárkány" szinte már kultfilmnek számít. Jó krimi-thriller, ami a néző szemét a képernyőre szegezi. Anthony Hopkins alakítása pedig valami nagyszerű. Ajánlom annak, akinek tetszett A Bárányok Hallgatnak.

 
Kóborló   2019. 07. 20.

a nap véleménye

2
Vörös sárkány újratöltve

Thomas Harris első Dr. Hannibál (Kannibál) Lecterrel foglakozó könyvadaptációja még 1981-ben látta meg a napvilágot A vörös sárkány címmel, mára már azonban quadrológiává nőtte ki magát, hisz Hannibál karaktere volt annyira érdekes, hogy négy köteten... teljes kritika»

 
TribeBubu   2016. 04. 11.

2

Nemrég fejeztem be a könyvet. Alapvetően egy kiváló krimithriller, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hű Thomas Harris művéhez. Pár színész ugyan nem éppen olyan, mint ahogyan a könyvben le volt írva, és néhány egyszerűsítés volt a történetben,... több»

 
Berto49   2017. 05. 27.

1

Robert Harris izgalmas, letehetetlen könyveiből remek filmadaptációk készültek. Elég egyet is említeni közülük, a díjesővel elhalmazott "A bárányok hallgatnak" címűt, de a szóban forgó film is közéjük tartozik. Ralph Fiennes szereplése miatt vettem l... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Ez nálam csak a jó kategória.Persze Hopkins,Norton,és Fiennes kifejezetten jól hozzák a karaktereket,valamiért nem üt akkorát!

 
hell.l   2016. 10. 15.

1

Nagyon jó film az összes Hannibal filmhez hasonlóan. Anthony Hoppkins itt is kiválóan hozza Hannibal Lecter karakterét és az Edward Norton által megjelenített nyomozó karaktere is nagyon jó lett.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Szörnyen untatott ez a film. Egyszerűen nem tudok róla semmi használhatót mondani, itt volt de nem volt benne semmi értékelhető. Így inkább nem is szapulom, egyszer megnéztem de többé soha.

A film összbevétele 209 196 298 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes pletykák szerint Michael Jackson többször is lobbizott Francis Dolarhyde szerepére a rendezőnél, Brett Ratnernél.

(Kóborló )
 

A filmbéli Francis Dolarhyde szerepére Sean Penn, Nicholas Cage és Paul Bettany is esélyes volt. Sőt Paul Bettany-nak szerződést is ajánlottak, de a színész az utolsó pillanatban meggondolta magát és kihátrált a készülő filmből.

(Kóborló )
 

Reba szerepét a rendező eredetileg Téa Leoninak szánta.

(Kóborló )
 

A filmbéli Dr. Chilton szerepét Tim Roth-nak is felajánlották, de mivel végül Anthony Heald, aki a Bárányok hallgatnak című filmben már alakította a karaktert, igent mondott a szerepre, nem kellett színészt váltaniuk a produkcióhoz.

(Kóborló )
 

A filmbéli Will Graham szerepére Ethan Hawke, Matt Damon és Jeremy Renner is esélyes volt.

(Kóborló )