Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Deku   2017. 08. 30.

Szörnyen untatott ez a film. Egyszerűen nem tudok róla semmi használhatót mondani, itt volt de nem volt benne semmi értékelhető. Így inkább nem is szapulom, egyszer megnéztem de többé soha.

 
Berto49   2017. 05. 27.

Robert Harris izgalmas, letehetetlen könyveiből remek filmadaptációk készültek. Elég egyet is említeni közülük, a díjesővel elhalmazott "A bárányok hallgatnak" címűt, de a szóban forgó film is közéjük tartozik. Ralph Fiennes szereplése miatt vettem le a polcról és meglepődve tapasztaltam, hogy jobban tetszett, mint ahogy az emlékeimben élt. Borzongató történet, a legutolsó képkockákra is jut egy meglepő csavar, és három, helyesebben négy kiváló sztár játszik benne. Ugyan itt Hannibal Lecter szinte mellékszereplő, de Sir Anthony a szokott módon, zseniálisan játszotta el a szerepét. Az egyik főhős Will Graham, a fantasztikus intuíciós képességgel megáldott/megvert nyomozó, akit Edward Norton alakított. Nortont az 1996-os "Legbelső félelem"-ből ismerhette meg a néző, de már akkor és ott is bizonyította hatalmas tehetségét. Mellékfigura, de szintén kiváló színész volt az azóta meghalt Philip Seymour Hoffman, aki a Tattler piaci légy szemtelenségű újságíróját alakította és a filmben is meghalt, de milyen iszonyatos halállal! Utoljára hagyom az újságokban Fogtündér-Fogmanó bornírt névvel szerepeltetett Dolarhyde alakítóját, Ralph Fiennes-t, aki mély átéléssel játszotta el a gyermekkorban mentálisan megnyomorított sorozatgyilkost. Olvastam, hogy alaposan kigyúrta magát, a felvételek alatt protézist viselt, hogy hasonlítson a farkastorkú őrülthöz.


 
TribeBubu   2016. 04. 11.

Nemrég fejeztem be a könyvet. Alapvetően egy kiváló krimithriller, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hű Thomas Harris művéhez. Pár színész ugyan nem éppen olyan, mint ahogyan a könyvben le volt írva, és néhány egyszerűsítés volt a történetben, de ezektől eltekintve tökéletesen visszaadta az élményt, amit olvasás közben nyújtott. Kár, hogy ritkán adaptálnak ilyen odaadással könyveket.

 
hell.l   2016. 10. 15.

Nagyon jó film az összes Hannibal filmhez hasonlóan. Anthony Hoppkins itt is kiválóan hozza Hannibal Lecter karakterét és az Edward Norton által megjelenített nyomozó karaktere is nagyon jó lett.

 
Leoni   2016. 04. 26.

Nekem ez az egyetlen Hannibal film, amit többször is megnéztem, talán pont azért, mert nem Hannibal van a középpontban. Edward Norton szimpatikus nyomozó, izgalmas a történet, Ralph Fiennes is jó, mint mindig.

Anthony Hopkins

A film összbevétele 209 196 298 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes pletykák szerint Michael Jackson többször is lobbizott Francis Dolarhyde szerepére a rendezőnél, Brett Ratnernél.

(Kóborló )
 

A filmbéli Francis Dolarhyde szerepére Sean Penn, Nicholas Cage és Paul Bettany is esélyes volt. Sőt Paul Bettany-nak szerződést is ajánlottak, de a színész az utolsó pillanatban meggondolta magát és kihátrált a készülő filmből.

(Kóborló )
 

Reba szerepét a rendező eredetileg Téa Leoninak szánta.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.