Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
92%

Szemtől szemben (1995)

Heat
Filmadatlap
 
32
Szereplők
76
Vélemények
112
Képek
4
Videók
 
BalogJoe   2020. 08. 21.

legújabb vélemény

2
Best

Nálam a legjobb krimi, amit valaha készítettek. Két SZÍNÉSZ (csupa nagybetűkkel!) csúcsteljesítményével, Michael Mann kiváló rendezésében. Aki nem látta, nézze meg! Nem fog csalódni!

 
Berto49   2019. 12. 04.

1
Megunhatatlan klasszikus

Két okból is vettem elő a polcról ezt a maga műfajában (egyszerre dráma, krimi és akció) páratlan filmet. Egyrészt el akartam homályosítani az „Az ír”-ben látott két színészzseni ottani alakításának emlékét, másrészt ki voltam éhezve egy igazán zseniális filmre. Két ilyen nagy, karizmatikus színészt a fénykorukban (Al Pacino, születési év: 1940, Robert De Niro, születési év: 1943) szemtől szembe látni ritka élvezet. Külön érdekesség, hogy bár mindketten játszottak a „Keresztapa 2”-ben, közös jeleneteik csak ebben a filmben vannak. E darab esetében észrevehetetlen a 170 perces játékidő, rövid idő alatt elszáll, a néző a végén álmélkodva eszmélhet fel, hogy már ennyi az idő! Michael Mann ezzel a filmmel bejegyezte magát a legnagyobbak közé. Ebben nem zavaró a műfajok keveredése, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Macska-egér harc, kódolva van benne az elkerülhetetlen vég. Kár is több szót vesztegetni, a zseniális jelző kevés az értékeléséhez. Legalább három, vagy négy alkalommal láttam már, de egy pillanatát sem untam.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

A színészek játéka az ami nagyon megmenti ezt a történetet. Mivel az remek és szórakoztató bár láttam már ennél ezerszer jobb filmet. Elég látványos és fantasztikus amellett, hogy bőven többet ki lehetett volna hozni ebből. Egynek elmegy.

 
7ETEDIK   2018. 07. 16.

0

Mann egyik legjobbja, a két legenda pedig nagyon egymásra talált a filmben. Kedvencem mikor beszélgetnek az asztalnál és oda vissza adogatják egymásnak a magas labdát. Macska-egér játék nem akármilyen szereposztásban.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Nekem alapvetően tetszett a film, sőt a dráma nemhogy túl sok, de inkább az akció rovására is mehetett volna. Itt annyian írták, milyen realisztikus.. hát nem tudom, hogy egy olyan golyózáporban, ahol az autókat is szitává lövik, szerintem egy légy s... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 19.

0

Pacino, De Niro.....ketten bármit, bármikor el tudnának játszani. Ezt is zseniálisan hozzák....Pacinónál nincs igazibb zsaru, De Nironál pedig fineszesebb gengszter... Jól is van ez így, két zseni megmutatta, hogyan kössék le a nézőket. Kötelező mozi!

 
szaka123   2018. 03. 26.

0

Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer egy filmben. Koruk meghatározó színészei. Sajnos Val csillaga már megkopott, de abban az időben volt a legfényesebb. Jó színészi játék, fordulatos forgatókönyv és kiváló fényképezés. Nem is kívánhat többet a műfaj kedvelője. Kötelező darab.

Galéria (112)

Al Pacino
Robert De Niro
Robert De Niro
Jon Voight
Ashley Judd
Val Kilmer
Tom Sizemore
Al Pacino

Videók (4)

A film összbevétele 107 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 1995. február 21. és 1995. július 19. közt zajlott.

(dulkap)
 

Világviszonylatban a film 187,436,818 $-t keresett a mozikban.

(dulkap)
 

A gyártási költségek nagyjából 60M $-t tettek ki.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.

(dulkap)
 

Az egyik akcióban használt zöld kamion egy 1979-es Peterbilt 359-es.

(wintermat)
 

Michael Mann elmondja, hogy Pacino improvizálta a hírhedt "Mert a seggeee gyönyörűűű, és a maga feje benne van... Csontig!!!" sort.

(wintermat)
 

Eredetileg Michael Madsen játszotta volna Mickhael Cherittot.

(wintermat)
 

A főszerepekre Nick Nolte és Jeff Bridges neve is szóba jött.

(wintermat)
 

Keanu Reeves elutasította Chris szerepét.

(wintermat)
 

Amy Brenneman nem akarta elvállalni a szerepet, mondván, hogy túl véres, és nincs benne erkölcsi tartalom. Erre azt mondta neki a rendező, hogy ezzel a hozzáállással tökéletes Eady szerepére.

(hp)