Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
92%

Szemtől szemben (1995)

Heat
Filmadatlap
 
32
Szereplők
81
Vélemények
110
Képek
3
Videók

Galéria (110)

Al Pacino
Robert De Niro
Robert De Niro
Jon Voight
Ashley Judd
Val Kilmer
Tom Sizemore
Al Pacino

Videók (3)

 
Erik8csok   2022. 11. 13.

legújabb vélemény

0
Pacino és De Niro a két ellentétes oldalon!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a film nekem megvan dvd-n, de sajnos nincs rajta magyar szinkron, és az angolom meg nem olyan jó, hogy teljesen megértsem a filmet. Viszont tegnap este a tévében reklám nélkül sikerült megnéznem. Hát mit ne mondjak, elég hosszú film, ennek ellenére szerintem jól sikerült darab lett. 95-ben elég nagy szám volt, hogy Al Pacino és Robert De Niro egy filmben szerepel, de Michael Man jól összeeresztette őket. Jó a sztori, és az akciójelenetek is, igaz nem sok van, de ami van, az jól van koreografálva és minőségi. A film közepén lévő 10 perces lövöldözős jelenet tényleg az egyik, ha nem a legjobb akciójelenet a filmtörténelemben. Kellően csavaros, és szerintem a film vége is szép, szerintem jó befejezés volt. És van egy-két nagy jelenet, például mikor a két legenda szemtől szemben beszél egymással, valami elképesztő sorok hangzanak el. Szóval nekem bejött, örülök hogy megnézhettem, és aki még nem látta, és van 2 óra 50perce, akkor az nézze meg!

 
BRANTON   2022. 06. 20.

a nap véleménye

2
Az akciófilmek alfája

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Michael Mann 1995-ben megalkotta nem csak a saját, de véleményem szerint az akciófilmek egyik, ha nem a legjobb darabját. Egy profi zsaru és egy profi bankrabló ütközete ez, amely számos remek pillanatot okoz. Olyan nagy nevek vannak ebben a filmben,... teljes kritika»

 
Berto49   2019. 12. 04.

2
Megunhatatlan klasszikus

Két okból is vettem elő a polcról ezt a maga műfajában (egyszerre dráma, krimi és akció) páratlan filmet. Egyrészt el akartam homályosítani az „Az ír”-ben látott két színészzseni ottani alakításának emlékét, másrészt ki voltam éhezve egy igazán zseniális filmre. Két ilyen nagy, karizmatikus színészt a fénykorukban (Al Pacino, születési év: 1940, Robert De Niro, születési év: 1943) szemtől szembe látni ritka élvezet. Külön érdekesség, hogy bár mindketten játszottak a „Keresztapa 2”-ben, közös jeleneteik csak ebben a filmben vannak. E darab esetében észrevehetetlen a 170 perces játékidő, rövid idő alatt elszáll, a néző a végén álmélkodva eszmélhet fel, hogy már ennyi az idő! Michael Mann ezzel a filmmel bejegyezte magát a legnagyobbak közé. Ebben nem zavaró a műfajok keveredése, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Macska-egér harc, kódolva van benne az elkerülhetetlen vég. Kár is több szót vesztegetni, a zseniális jelző kevés az értékeléséhez. Legalább három, vagy négy alkalommal láttam már, de egy pillanatát sem untam.

 
HE7EDIK   2018. 07. 16.

2

Mann egyik legjobbja, a két legenda pedig nagyon egymásra talált a filmben. Kedvencem mikor beszélgetnek az asztalnál és oda vissza adogatják egymásnak a magas labdát. Macska-egér játék nem akármilyen szereposztásban.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 19.

1

Pacino, De Niro.....ketten bármit, bármikor el tudnának játszani. Ezt is zseniálisan hozzák....Pacinónál nincs igazibb zsaru, De Nironál pedig fineszesebb gengszter... Jól is van ez így, két zseni megmutatta, hogyan kössék le a nézőket. Kötelező mozi!

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

1

Ismét egy szenzációs párosítás Al Pacino és Robert de Niro személyében egy remek sztori és remek alakítás mi kell más. Ezt látni kell jól sikerült film. Ajánlom mindenkinek. Üdv Yosihiro

 
szaka123   2018. 03. 26.

1

Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer egy filmben. Koruk meghatározó színészei. Sajnos Val csillaga már megkopott, de abban az időben volt a legfényesebb. Jó színészi játék, fordulatos forgatókönyv és kiváló fényképezés. Nem is kívánhat többet a műfaj kedvelője. Kötelező darab.

A film összbevétele 107 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 1995. február 21. és 1995. július 19. közt zajlott.

(dulkap)
 

Világviszonylatban a film 187,436,818 $-t keresett a mozikban.

(dulkap)
 

A gyártási költségek nagyjából 60M $-t tettek ki.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.

(dulkap)
 

Az egyik akcióban használt zöld kamion egy 1979-es Peterbilt 359-es.

(wintermat)