Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
75
Vélemények
112
Képek
4
Videók
 
drg0602   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

Nálam egy Al Pacino vagy éppen egy De Niro név csak jót jelent a filmvilágban. Így is volt ezzel a filmmel is. Rendőr illetve bankrabló szerepet nagyon jó játszotta mindkét színész, a mellékszereplők is nagyon jók voltak. A film csúcspontjai az utcai harc, rendőrök és a menekülő bankrablók között, illetve a párbaj a film végén. Ez egy tökéletes film, zseniális mindenkinek ajánlom.

 
Deku   2017. 07. 10.

A színészek játéka az ami nagyon megmenti ezt a történetet. Mivel az remek és szórakoztató bár láttam már ennél ezerszer jobb filmet. Elég látványos és fantasztikus amellett, hogy bőven többet ki lehetett volna hozni ebből. Egynek elmegy.


 
Berto49   2019. 12. 04.

Megunhatatlan klasszikus

Két okból is vettem elő a polcról ezt a maga műfajában (egyszerre dráma, krimi és akció) páratlan filmet. Egyrészt el akartam homályosítani az „Az ír”-ben látott két színészzseni ottani alakításának emlékét, másrészt ki voltam éhezve egy igazán zseniális filmre. Két ilyen nagy, karizmatikus színészt a fénykorukban (Al Pacino, születési év: 1940, Robert De Niro, születési év: 1943) szemtől szembe látni ritka élvezet. Külön érdekesség, hogy bár mindketten játszottak a „Keresztapa 2”-ben, közös jeleneteik csak ebben a filmben vannak. E darab esetében észrevehetetlen a 170 perces játékidő, rövid idő alatt elszáll, a néző a végén álmélkodva eszmélhet fel, hogy már ennyi az idő! Michael Mann ezzel a filmmel bejegyezte magát a legnagyobbak közé. Ebben nem zavaró a műfajok keveredése, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Macska-egér harc, kódolva van benne az elkerülhetetlen vég. Kár is több szót vesztegetni, a zseniális jelző kevés az értékeléséhez. Legalább három, vagy négy alkalommal láttam már, de egy pillanatát sem untam.

 
HETEDIK   2018. 07. 16.

Mann egyik legjobbja, a két legenda pedig nagyon egymásra talált a filmben. Kedvencem mikor beszélgetnek az asztalnál és oda vissza adogatják egymásnak a magas labdát. Macska-egér játék nem akármilyen szereposztásban.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Nekem alapvetően tetszett a film, sőt a dráma nemhogy túl sok, de inkább az akció rovására is mehetett volna. Itt annyian írták, milyen realisztikus.. hát nem tudom, hogy egy olyan golyózáporban, ahol az autókat is szitává lövik, szerintem egy légy sem úszta volna meg sebesülés nélkül. A bankban meg mi a csudának kell a fejükre az álarcot felhúzni, pláne Chrisnek, amikor bőven volt ideje mindenkinek szemügyre venni, amíg leteperi az emberét. Aztán, mikor megy a nőjéhez, keresztül a kommandósok hordáján…..akik nem ismerik fel?? Miközben rá várnak??? Azért abban az időben is volt már olyan technika, hogy egy ilyen keresett bűnözőnek az arcképe a legutolsó közlekedési rendőr zsebében is benne volt. És akkor megjelenik a várt helyen egy olyan fickó és elengedik, mert mutogatja a hamis papírjait??? Meg tán nem figyelték távcsövön az arcát? A vak is láthatta azt az örömet, ahogy a nőjét megpillantotta. Van Zant meg tudja, hogy vadásznak rá és nyugodtan ül a kivilágított csupa üveg villájában őrök nélkül, kamera nélkül, még egy árva kutyát sem engedve szabadon a kertjében? Aztán meg Neil, aki visszafordul?? A hős bosszúálló? Nem végig azt akarták mutatni, hogy milyen profi? Egy profi szépen elrepült volna élvezni az életet, aztán, amikor már minden lecsendesedett, szépen nyugodtan visszajön és elintézi.

Al Pacino
Robert De Niro
Robert De Niro
Jon Voight
Ashley Judd
Val Kilmer
Tom Sizemore
Al Pacino

A film összbevétele 107 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 1995. február 21. és 1995. július 19. közt zajlott.

(dulkap)
 

Világviszonylatban a film 187,436,818 $-t keresett a mozikban.

(dulkap)
 

A gyártási költségek nagyjából 60M $-t tettek ki.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.