Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
92%

Szemtől szemben (1995)

Heat
Filmadatlap
 
32
Szereplők
78
Vélemények
112
Képek
4
Videók

Galéria (112)

Al Pacino
Robert De Niro
Robert De Niro
Jon Voight
Ashley Judd
Val Kilmer
Tom Sizemore
Al Pacino

Videók (4)

 
Gauss   2021. 08. 28.

legújabb vélemény

0
Hatalmas film

Kevesen tudják, hogy ez egy remake (L.A. Takedown - azt is láttam, jó film, de ennek a nyomába sem ér). Minden idők legjobb utcai lövöldözős jelenete is ebben van, ahogy visszhangzik, az pazar. :) Al Pacino szerintem egyik legjobb alakítása. Tökéletes a többi szereplő is, nem akárkik játszanak benne. "Tudja, ha eszembe jut egy segg, egy női segg, kibuggyan belőlem valami." :)))

 
Berto49   2019. 12. 04.

1
Megunhatatlan klasszikus

Két okból is vettem elő a polcról ezt a maga műfajában (egyszerre dráma, krimi és akció) páratlan filmet. Egyrészt el akartam homályosítani az „Az ír”-ben látott két színészzseni ottani alakításának emlékét, másrészt ki voltam éhezve egy igazán zseniális filmre. Két ilyen nagy, karizmatikus színészt a fénykorukban (Al Pacino, születési év: 1940, Robert De Niro, születési év: 1943) szemtől szembe látni ritka élvezet. Külön érdekesség, hogy bár mindketten játszottak a „Keresztapa 2”-ben, közös jeleneteik csak ebben a filmben vannak. E darab esetében észrevehetetlen a 170 perces játékidő, rövid idő alatt elszáll, a néző a végén álmélkodva eszmélhet fel, hogy már ennyi az idő! Michael Mann ezzel a filmmel bejegyezte magát a legnagyobbak közé. Ebben nem zavaró a műfajok keveredése, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Macska-egér harc, kódolva van benne az elkerülhetetlen vég. Kár is több szót vesztegetni, a zseniális jelző kevés az értékeléséhez. Legalább három, vagy négy alkalommal láttam már, de egy pillanatát sem untam.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

A színészek játéka az ami nagyon megmenti ezt a történetet. Mivel az remek és szórakoztató bár láttam már ennél ezerszer jobb filmet. Elég látványos és fantasztikus amellett, hogy bőven többet ki lehetett volna hozni ebből. Egynek elmegy.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 19.

0

Pacino, De Niro.....ketten bármit, bármikor el tudnának játszani. Ezt is zseniálisan hozzák....Pacinónál nincs igazibb zsaru, De Nironál pedig fineszesebb gengszter... Jól is van ez így, két zseni megmutatta, hogyan kössék le a nézőket. Kötelező mozi!

 
7ETEDIK   2018. 07. 16.

0

Mann egyik legjobbja, a két legenda pedig nagyon egymásra talált a filmben. Kedvencem mikor beszélgetnek az asztalnál és oda vissza adogatják egymásnak a magas labdát. Macska-egér játék nem akármilyen szereposztásban.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Nekem alapvetően tetszett a film, sőt a dráma nemhogy túl sok, de inkább az akció rovására is mehetett volna. Itt annyian írták, milyen realisztikus.. hát nem tudom, hogy egy olyan golyózáporban, ahol az autókat is szitává lövik, szerintem egy légy s... több»

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

0

Ismét egy szenzációs párosítás Al Pacino és Robert de Niro személyében egy remek sztori és remek alakítás mi kell más. Ezt látni kell jól sikerült film. Ajánlom mindenkinek. Üdv Yosihiro

A film összbevétele 107 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatás 1995. február 21. és 1995. július 19. közt zajlott.

(dulkap)
 

Világviszonylatban a film 187,436,818 $-t keresett a mozikban.

(dulkap)
 

A gyártási költségek nagyjából 60M $-t tettek ki.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított '101 gengszterfilm amit látnod kell, mielőtt meghalsz' című könyvben.

(dulkap)
 

Az egyik akcióban használt zöld kamion egy 1979-es Peterbilt 359-es.

(wintermat)