Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Hannibal (2001)

Hannibal
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
56
Képek
1
Videók

Galéria (56)

Gary Oldman

Videók (1)

 
stewie_griffin_2005   2021. 09. 18.

legújabb vélemény

1

Igazából nem rossz film, de több probléma is van vele. A forgatókönyv néha zavaros, kicsit értelmetlen a végkifejlet, a látványa olyan, mintha a 80-as években készült volna a film. A szinkron is rosszul lett megcsinálva, néhány helyen a zene miatt al... több»

 
Kóborló   2019. 07. 13.

a nap véleménye

0
Visszatér Hannibál, a kannibál

Az 1991-ben A bárányok hallgatnak című, Thomas Harris regényéből készített filmet a legjobb thrillerek közé sorolnám, amit ezidáig láttam, ezért finoman szólva jóval magasabbra tettem azt a bizonyos lécet a pont 10 évre rá következő folytatásával kap... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2018. 07. 18.

1

Ridley Scott bizonyította, a horror műfajában is otthonosan mozog, valamint megalkotta minden idők egyik leggroteszkebb jelenetét, nevezetesen mikor Lecter megkínálja saját kisütött agyvelejével Liotta urat....nem a legjobb Hannibal film, mert az egyértelműen a Bárányok hallgatnak, de az biztos hogy a legbrutálisabb.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

1

Hannibal egybeforrt Anthony Hopkins nevével. Félelmetes, izgalmas és maradandó alkotás. Egy kötelező darab.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Hopkins zseni. Még ez a szerep is olyan jól áll neki, hogy elhiszem, ő egy kegyetlen sorozatgyilkos. Méltó folytatása a Bárányok hallgatnak című filmnek. Julianne Moore jobban adja az ügynököt, mint Jodie Foster.

 
rainman   2021. 02. 28.

1
Félresikerült folytatás

Egy hatalmas klasszikus méltatlan folytatása. Nagyjából bárki, aki látta az 1991-es első részt, elismeri, hogy méltán érdemelte ki a megnyert Oscarjait. Tíz évre rá megérkezett a folytatás, igazán impozáns készítőgárdával; Ridley Scott-tal a rendezői... teljes kritika»

 
MidoD7   2019. 04. 21.

1

Tátott szájjal nézős, szórakoztatós lett. Ilyen filmet szívesen néznék még bármikor. Tanulságos és szórakoztató egyben, és oda vagyok az ilyenért. Kellemesen kikapcsolt, míg néztem, és jókat mosolyogtam az arra méltó részeken.

A film összbevétele 351 692 268 dollár volt (imdb.com).

 

Thomas Harris-nek 9 millió dollárt fizetett a stúdió, hogy megfilmesíthessék a regényét.

(Kóborló )
 

Gary Oldman napi öt órát töltött a smink székben, hogy Mason Verger legyen.

(Kóborló )
 

A film költségvetése 87 millió dollár volt, ebből 20 millió dollár volt Anthony Hopkins fizetsége.

(Kóborló )
 

Egyes hírek szerint három fajta befejezés készült a filmhez. Egy a producernek, egy a regény írójának és egy, amit a rendező saját elképzelése szerint oldott meg.

(Kóborló )
 

A film forgatása előtt szó volt róla, hogy Jodie Foster színésznőt és A bárányok hallgatnak rendezőjét, Jonathan Demmet is szerződtetni fogják, de mivel rengetegszer átírták a lehetséges forgatókönyvet, mindketten kihátráltak a készülő produkcióból.

(Kóborló )