Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89
Filmadatlap
 
28
Szereplők
40
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
sabnock666   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

Tarantinó egy jó rendező.Ez a film sem rossz,csak annyira nem fogott meg,hogy áradozzak,és évente megnézzem. Steve Buscemi nagyot játszik benne,sokkal több pozitívum nincs benne....

 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

Amikor rákaptam a Tarantino filmekre beleütköztem ebbe az alkotásba is, de nekem ez a legkiábrándítóbb az összes eddigi közül még az Aljas nyolcas is jobb.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 21.

A végére maradt csattanó és vérengzés, avagy Quentin Tarantino bemutatkozik a filmes iparágban

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Quentin Tarantino első filmje, ami igencsak alacsony költségvetésből készült. Ez pár jelenetben, vagy éppen megoldásokban fel is tűnhetett néhány néző számára, de épp ezért is kell leírnom, hogy miképp tudta ezt a filmet felhúzni akár egy viccesre sikeredett párbeszéddel, vagy éppen olyan karaktereket "készíteni", és hozzá a szereplőket leszerződtetni, akik jól hozták a magukra írt szerepet. Gondolok itt Steve Buscemi "Mr Pink" jellemére, akinek a sajátossága a "nagy dumás, laza, mégis jól átgondolja a döntéseit pasas", vagy ott van Michael Madsen alakításában "Mir Blonde", a csöndes, megfontolt, nyugis srác, aki mégis egy levágott füllel bi... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 05.

Tarantino első filmje

Quentin Tarantino első filmje a maga egyszerűségével és szikárságával úgy jó, ahogy van. Látszik, hogy kevés pénzből kellett összehoznia a Kutyaszorítóbant, s ez esetben sokkal inkább az írói tehetségére, s a merész rendezésre kellett támaszkodnia. Az biztos, hogy ebben az esetben egy ifjú filmes sokkal bevállalósabb, hiszen tudja, tétre megy a játék, s mindent belead. Lehet QT-t már azzal vádolni, hogy nem képes megújulni, de az biztos nem véletlen, hogy legutóbbi filmje (az Aljas nyolcassal) az első filmjének jellegzetességeire épült. Hiszen valahogy innen indult mindaz, amitől olyan sokan kedvelik ezt az embert. A filmről: nagyszerűen megírt dialógusok és karakterek, valamint egy a jól ki... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

Egynek bőven megjárja, maradandót éppen nem alkottak de szórakozásnak egy alkalomra éppen megteszi. Tim Roth miatt vágtam bele és nálam ő volt itt a kedvenc is.

 
Összességében, a Kutyaszorítóban megkerülhetetlen darabja a ’90-es évek filmkultúrájának! Kultikus film, amit természetesen minden filmrajongónak látnia kell. Ettől függetlenül, Tarantino írói és rendezői készségei, itt még nem voltak teljesen kiforrva, de ez mit sem von le az élvezetből. A film minden jelenete működőképes (akár még külön-külön nézve is), és a befejezés csak hab a tortán!
 
A Kutyaszorítóban Tarantino kimagasló és meghatározó munkásságának első komoly lépése, amely a független filmművészet és az ipar titánja. A film a műfaji sajátosságokat, a popkulturális utalásokat, a párbeszédeket és az erőszakot oly mesterien kezeli, hogy nem meglepő, mennyire meghatározó lett az évek során. több»

A film összbevétele 2 832 029 dollár volt (imdb.com).

 

A raktár egy hullaház volt, és a tetején rendezték be Mr. Orange lakását.

(Scramananga)
 

Tim Roth-nak olyan sokáig kellett művérben feküdnie, hogy az megszáradt, és odaragadt

(Scramananga)
 

A filmben megjelenik a Red Apple nevű cigaretta, mely valójában nem létezik, Tarantino találta ki, mert utálja a Produce placement-et (márkaelhelyezés)

(Scramananga)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.