Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
90%

Kutyaszorítóban (1992)

Reservoir Dogs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
41
Vélemények
16
Képek
3
Videók

Galéria (16)

Videók (3)

 
elekm90   2021. 02. 10.

legújabb vélemény

1

Engem teljesen letaglózott, amikor először láttam. Igen, valóban eléggé minimalista Tarantino későbbi alkotásaihoz képest, de épp az alacsony költségvetés miatti limitált eszköztár még jobban kidomborítja az írói zsenialitását. A már stílusjeggyé vál... több»

 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

0

Amikor rákaptam a Tarantino filmekre beleütköztem ebbe az alkotásba is, de nekem ez a legkiábrándítóbb az összes eddigi közül még az Aljas nyolcas is jobb.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 21.

0
A végére maradt csattanó és vérengzés, avagy Quentin Tarantino bemutatkozik a filmes iparágban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Quentin Tarantino első filmje, ami igencsak alacsony költségvetésből készült. Ez pár jelenetben, vagy éppen megoldásokban fel is tűnhetett néhány néző számára, de épp ezért is kell leírnom, hogy miképp tudta ezt a filmet felhúzni akár egy viccesre s... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 05.

0
Tarantino első filmje

Quentin Tarantino első filmje a maga egyszerűségével és szikárságával úgy jó, ahogy van. Látszik, hogy kevés pénzből kellett összehoznia a Kutyaszorítóbant, s ez esetben sokkal inkább az írói tehetségére, s a merész rendezésre kellett támaszkodnia. A... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Egynek bőven megjárja, maradandót éppen nem alkottak de szórakozásnak egy alkalomra éppen megteszi. Tim Roth miatt vágtam bele és nálam ő volt itt a kedvenc is.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Tarantinó egy jó rendező.Ez a film sem rossz,csak annyira nem fogott meg,hogy áradozzak,és évente megnézzem. Steve Buscemi nagyot játszik benne,sokkal több pozitívum nincs benne....

 
dailyfilmsan   2018. 02. 23.

0

Dörrdülő fegyverek, halottak, csucsogó véres jelenetek, és humor. Igazi Tarantino film. Lényegében véve nem egy nagy durranás de egyszer látni kell! Fejezetes bemutatás mint ahogy azt már megszokhattuk Tarantinotól, de ha egy bankrablós filmre számít... több»

A film összbevétele 2 832 029 dollár volt (imdb.com).

 

A Reservoir Dogs valójában a Pulp Fiction után játszódik. Mr. Pink egyszer azt mondja, korábban dolgozott étteremben, a Pulp Fictionben pedig megjelenik pincérként.

(Scramananga)
 

A film a Sundace üdvöskéje volt 1992-ben. Komoly találgatások folytak arról, hogy melyik díjat fogja bezsebelni a film, ám végül egyetlen díjjal sem jutalmazták.

(ps)
 

A Mr. Blue szerepében látható Edward Bunker (a stáblistán Eddie Bunker néven szerepel) korábban bankrabló volt. 1975-ben, 42 éves korában tért jó útra.

(ps)
 

A Joe Cabot szerepében látható Lawrence Tierney nagyon nehéz esetnek bizonyult. Az első néhány hétben sokat veszekedett Tarantinoval, a stáb többi tagja pedig egy olyan eseményről számolt be, amely lerészegedéssel kezdődött, majd Tierney meztelen ámokfutásával ért véget. Edward Bunker egy régi esetet is felidézett Tierney-vel, az '50-es években egyszer összeverekedtek Los Angelesben, ám Tierney-nek nem rémlett semmi.

(ps)
 

A film rendezése előtt Tarantinot sok jó tanáccsal látta el Terry Gilliam. Az egyik ilyen tanács volt, hogy ne sajnáljon jeleneteket törölni a filmből.

(ps)
 
A Kutyaszorítóban Tarantino kimagasló és meghatározó munkásságának első komoly lépése, amely a független filmművészet és az ipar titánja. A film a műfaji sajátosságokat, a popkulturális utalásokat, a párbeszédeket és az erőszakot oly mesterien kezeli, hogy nem meglepő, mennyire meghatározó lett az évek során. több»