Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
28
Szereplők
38
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

Amikor rákaptam a Tarantino filmekre beleütköztem ebbe az alkotásba is, de nekem ez a legkiábrándítóbb az összes eddigi közül még az Aljas nyolcas is jobb.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 05.
Tarantino első filmje

Quentin Tarantino első filmje a maga egyszerűségével és szikárságával úgy jó, ahogy van. Látszik, hogy kevés pénzből kellett összehoznia a Kutyaszorítóbant, s ez esetben sokkal inkább az írói tehetségére, s a merész rendezésre kellett támaszkodnia. Az biztos, hogy ebben az esetben egy ifjú filmes sokkal bevállalósabb, hiszen tudja, tétre megy a játék, s mindent belead. Lehet QT-t már azzal vádolni, hogy nem képes megújulni, de az biztos nem véletlen, hogy legutóbbi filmje (az Aljas nyolcassal) az első filmjének jellegzetességeire épült. Hiszen valahogy innen indult mindaz, amitől olyan sokan kedvelik ezt az embert. A filmről: nagyszerűen megírt dialógusok és karakterek, valamint egy a jól ki... több»


 
szaka123   2016. 01. 25.

Tarantino egyik korai filmje. Nagyszerű színészeket sikerült megnyernie a filmre. Nagyon jók a párbeszédek. Jó, ötletes a sztori! A szokásos vérmennyiség azért már itt is megvolt! :) Aki szereti Tarantinot annak kötelező darab, aki nem, az meg nézze meg a filmet és majd megszereti! :)

 
pisti18   2015. 03. 01.

Quentin Tarantino első filmje. Akciódús, fantasztikus dramaturgia és zseniális párbeszédek. Mindenkinek ajánlom aki szereti a történet központú izgalmas filmeket.

 
rainman   2019. 01. 21.

Keserű a szájíz, ami maradt. Nem is értem, mi az a kultusz, ami körülveszi?! Gyakorlatilag a Ponyvaregény nyers változata, egy kísérleti darab, az ebben úgy ahogy működő dramaturgiát csiszolta tökéletesre, és ültette rá a Ponyvaregényre Tarantino. Oké, első filmnek rendben volt, de ettől csak jobb filmjei készültek későbbiekben Tarantinonak. Két „fuck” között, azért időnként vontatott darab, a hosszú párbeszédek (amik Tarantino védjegyei), nem olyan kiforrottak, érdekesek (értsd.: unalmas), mint a későbbi filmjeiben. Most visszanézve, sokat kopott a fénye!

 
Összességében, a Kutyaszorítóban megkerülhetetlen darabja a ’90-es évek filmkultúrájának! Kultikus film, amit természetesen minden filmrajongónak látnia kell. Ettől függetlenül, Tarantino írói és rendezői készségei, itt még nem voltak teljesen kiforrva, de ez mit sem von le az élvezetből. A film minden jelenete működőképes (akár még külön-külön nézve is), és a befejezés csak hab a tortán!
 
A Kutyaszorítóban Tarantino kimagasló és meghatározó munkásságának első komoly lépése, amely a független filmművészet és az ipar titánja. A film a műfaji sajátosságokat, a popkulturális utalásokat, a párbeszédeket és az erőszakot oly mesterien kezeli, hogy nem meglepő, mennyire meghatározó lett az évek során. több»
 

A raktár egy hullaház volt, és a tetején rendezték be Mr. Orange lakását.

(Scramananga)
 

Tim Roth-nak olyan sokáig kellett művérben feküdnie, hogy az megszáradt, és odaragadt

(Scramananga)
 

A filmben megjelenik a Red Apple nevű cigaretta, mely valójában nem létezik, Tarantino találta ki, mert utálja a Produce placement-et (márkaelhelyezés)

(Scramananga)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.