Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
91%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
41
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
convar   2020. 11. 13.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Kivágott jelenetek, méghozzá az összes

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

És méghozzá magyar felirattal (ami szintén a DVD-ről van rippelve). Csak egyszerűen indítsátok el hozzá a feliratozás funkciót is, már ha esetleg valakinél a módosított beállítások miatt ez nem indulna el automatikusan: https://www.youtube.com/watch?... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

0

Amikor rákaptam a Tarantino filmekre beleütköztem ebbe az alkotásba is, de nekem ez a legkiábrándítóbb az összes eddigi közül még az Aljas nyolcas is jobb.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 21.

0
A végére maradt csattanó és vérengzés, avagy Quentin Tarantino bemutatkozik a filmes iparágban

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Quentin Tarantino első filmje, ami igencsak alacsony költségvetésből készült. Ez pár jelenetben, vagy éppen megoldásokban fel is tűnhetett néhány néző számára, de épp ezért is kell leírnom, hogy miképp tudta ezt a filmet felhúzni akár egy viccesre s... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 05.

0
Tarantino első filmje

Quentin Tarantino első filmje a maga egyszerűségével és szikárságával úgy jó, ahogy van. Látszik, hogy kevés pénzből kellett összehoznia a Kutyaszorítóbant, s ez esetben sokkal inkább az írói tehetségére, s a merész rendezésre kellett támaszkodnia. A... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Egynek bőven megjárja, maradandót éppen nem alkottak de szórakozásnak egy alkalomra éppen megteszi. Tim Roth miatt vágtam bele és nálam ő volt itt a kedvenc is.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 23.

0

Dörrdülő fegyverek, halottak, csucsogó véres jelenetek, és humor. Igazi Tarantino film. Lényegében véve nem egy nagy durranás de egyszer látni kell! Fejezetes bemutatás mint ahogy azt már megszokhattuk Tarantinotól, de ha egy bankrablós filmre számít... több»

 
szaka123   2016. 01. 25.

0

Tarantino egyik korai filmje. Nagyszerű színészeket sikerült megnyernie a filmre. Nagyon jók a párbeszédek. Jó, ötletes a sztori! A szokásos vérmennyiség azért már itt is megvolt! :) Aki szereti Tarantinot annak kötelező darab, aki nem, az meg nézze meg a filmet és majd megszereti! :)

Galéria (16)

Videók (2)

A film összbevétele 2 832 029 dollár volt (imdb.com).

 

A raktár egy hullaház volt, és a tetején rendezték be Mr. Orange lakását.

(Scramananga)
 

Tim Roth-nak olyan sokáig kellett művérben feküdnie, hogy az megszáradt, és odaragadt

(Scramananga)
 

A filmben megjelenik a Red Apple nevű cigaretta, mely valójában nem létezik, Tarantino találta ki, mert utálja a Produce placement-et (márkaelhelyezés)

(Scramananga)
 

A Reservoir Dogs, a Pulp Fiction után játszódik valójában: Mr. Pink egyszer azt mondja, korábban dolgozott étteremben: a Pulp Fiction-ben pedig megjelenik egy pincérként.

(Scramananga)
 

A film a Sundace üdvöskéje volt 1992-ben. Komoly találgatások folytak arról, hogy melyik díjat fogja bezsebelni a film, ám végül egyetlen díjjal sem jutalmazták.

(ps)
 

A Mr. Blue szerepében látható Edward Bunker (a stáblistán Eddie Bunker néven szerepel) korábban bankrabló volt. 1975-ben, 42 éves korában tért jó útra.

(ps)
 

A Joe Cabot szerepében látható Lawrence Tierney nagyon nehéz esetnek bizonyult. Az első néhány hétben sokat veszekedett Tarantinoval, a stáb többi tagja pedig egy olyan eseményről számolt be, amely lerészegedéssel kezdődött, majd Tierney meztelen ámokfutásával ért véget. Edward Bunker egy régi esetet is felidézett Tierney-vel, az '50-es években egyszer összeverekedtek Los Angelesben, ám Tierney-nek nem rémlett semmi.

(ps)
 

A film rendezése előtt Tarantinot sok jó tanáccsal látta el Terry Gilliam. Az egyik ilyen tanács volt, hogy ne sajnáljon jeleneteket törölni a filmből.

(ps)
 

A torontói vetítésről idő előtt távozott a horror legenda, Wes Craven. Nem bírta végignézni az emberkínzásos jelenetet. Craven emlékszik az esetre, a váróteremben volt, amikor odajött hozzá egy fiatal srác: "Ön Wes Craven, igaz?" "Igen." "És azért jött ki, mert nem bírta elviselni?" "Igen." "Sikerült a frászt hoznom Wes Craven-re!" A fiatal srác a fiatal Tarantino volt, akit akkoriban még senki sem ismert.

(ps)
 

A film meghallgatásán több nagy sztár is megjelent. Ott volt például George Clooney, James Woods és Vincent Gallo is.

(ps)
 
Összességében, a Kutyaszorítóban megkerülhetetlen darabja a ’90-es évek filmkultúrájának! Kultikus film, amit természetesen minden filmrajongónak látnia kell. Ettől függetlenül, Tarantino írói és rendezői készségei, itt még nem voltak teljesen kiforrva, de ez mit sem von le az élvezetből. A film minden jelenete működőképes (akár még külön-külön nézve is), és a befejezés csak hab a tortán! több»
 
A Kutyaszorítóban Tarantino kimagasló és meghatározó munkásságának első komoly lépése, amely a független filmművészet és az ipar titánja. A film a műfaji sajátosságokat, a popkulturális utalásokat, a párbeszédeket és az erőszakot oly mesterien kezeli, hogy nem meglepő, mennyire meghatározó lett az évek során. több»