Filmkritikák

 
2022. 07. 20.
A poénok a legtöbb esetben betaláltak (leszámítva néhány kínos szóviccet), a látvány ezúttal is káprázatos, az utolsó harmad két nagy összecsapása vizuálisan remek, és még néhány megható pillanat, valamint pár fordulat is belefért a végére. Taika Waititi pedig újfent bebizonyította, hogy James Gunn mellett ő Hollywood egyik legszínesebb és legkreatívabb rendezője. több»

55 A pók feje  (2022)

 
2022. 07. 05.
A Pók feje kimondottan jó koncepciót vázolt fel, és a film kétharmadáig egész feszült részei is voltak, ám nekem az utolsó harmad nem működött igazán, kicsit túl humorosra vették, ami persze jellemző a szatírákra, ám a komolyabb hangvétel talán jobban állt volna a mozinak. Épp emiatt kicsit keserű a szájíz a nagy egészet nézve, de egy megtekintést mindenképp megér, egyértelműen a Netflix jobb filmjei közé sorolnám. több»

55 Örömapa  (2022)

 
2022. 07. 05.
Menyasszony, örömapa, örömanya: irány a kanapé! Érdemes rászánni azt a két órát, mert nem csak szívmelengető, de tanulságos is lehet mindenki számára. Mert ez a nagy nap nem a szülőkről és nem csak a párról szól, hanem a családról, a szeretetről és arról, hogy megünnepelhessük az együtt töltött boldog perceket. több»

78 Elvis  (2022)

 
2022. 07. 05.
Az Elvis nem egy hibátlan film, de rendkívül élvezhető, jó hangulatú mozi lett, zseniális színészi alakításokkal. Austin Butler szerintem be fog húzni egy Oscar-jelölést, ám még a végső sikeren sem lepődnék meg, de még hosszú az év, meg kell nézni a teljes felhozatalt a díjszezon előtt. több»
 
2022. 07. 05.
Sajnos azonban nem minden arany, ami fénylik és ennek a mozinak is megvan a maga gyermekbetegsége. Ez pedig nem más, mint a végtelenül együgyü és végtelenül sztereotíp nyomozópáros, akik olyan jellegetlenek és keveset vannak használva, hogy nélkülük is simán működhetett volna a film. Ezt leszámítva a Fekete telefon egy pazar film lett és műfajának talán az egyik legjobbja. Mindenképpen érdemes megnézni. több»

66 Az Északi  (2022)

 
2022. 05. 25.
Az Északi összességében egy élvezhető, látványos mozi, a viking-filmek szerelmeseinek igazi csemege. Az átlag mozinézőnek lehet, hogy nem minden elemében fog tetszeni, és a fő karakter kissé halovány jelleme sem emeli a színvonalat, viszont Eggers ismét megmutatta, hogy nagyon ért a nagybetűs filmgyártáshoz. több»
Az őrület multiverzumában egy igazán tökös film a Marvel univerzumán belül. Kétségtelen tény, hogy a Marvel szeretne folyamatosan újítani, sokkal komolyabb vizekre evezni, és addig, amíg ezt ennyire konzekvens minőségen tudják megvalósítani, szerintem nem lehet panaszunk. Ez a film is ezt támasztja alá, és az, hogy egyeseknek ez a multiverzum-séta mennyire üt majd nagyot, az attól függ leginkább, hogy milyen előzetes elvárásokkal ül be rá az ember. több»
 
2022. 05. 18.
Összeségében nem egy rossz film, de mint mondtam, nem igazán szól semmiről. Kapunk egy gyenge szerelmi szálat, egy tragikus hátteret, egy kisebb konfliktust, amihez a kidolgozatlanság miatt Auden-nek alig-alig volt köze. Kapunk pár szerethető karaktert és igazából ennyi. A hang és képi világa hozza az elvárt színvonalat, de nem igazán nyújt annál többet. Néhány jelenet pedig néha olyan műre sikeredett, mintha én és valamelyik barátnőm úgy döntöttünk volna, hogy filmet forgatunk… Annak viszont nem lenne rossz! több»
 
2022. 05. 18.
A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres félmeztelen röplabdázós jelenete és a pilóták férfias kakaskodása az öltözőben. több»
 
2022. 04. 03.
Számukra ez a film joggal lehet fontos és nagyra becsült alkotás, talán az is lesz, ami nem jelenti azt, hogy a Licorice Pizza egy egyetemes értékkel bíró, megismételhetetlen alkotás, mert a legtöbb „kívülálló” néző számára koránt sem lesz az. több»