Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

Örömapa (2022)

Father of the Bride
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
5
Képek
3
Videók

Galéria (5)

Videók (3)

 
JRD   2022. 09. 02.

legújabb vélemény

0
Vannak filmek, amikhez nem szabad hozzányúlni...

...nos, ez is olyan. Anno Steve Martin a maga komikus-drámai módján remekül át tudta adni az érzést. A néző teljesen tudott azonosulni a korosodó lányos apuka gondolataival, érzelmeivel. Az Örömapa első és második részében is. Andy Garcia hiánya egy remek színész, itt inkább hatott számomra egy Ocean-filmből véletlenül rossz forgatásra betért szereplőnek, mint egy hiteles örömapának. De ettől egyszer még simán megnézhető. De ízlések és pofonok. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
dandelion1983   2022. 07. 11.

1

Habkönnyű limonádé, viszonylag kevés humorral, de tele bájjal. A sztorit ismerjük, Andy Garciánál jól állt ez a szerep, de gyakorlatilag mindenki hozta, amit kellett. Kicsit nekem lehetett volna habosabb, romantikusabb, érzelgősebb. Egyszer meg lehet nézni, de sokat nem veszít az sem, aki kihagyja.

 
Artúr   2022. 08. 02.

0
A klasszikus, oldschool értelemben véve vett csajos film

Kedves férfi nemű, konzervatív polgártársaim és mindenki más. Ez a vélemény egy kicsit maradi lesz, tudom. Az olvasó megbocsátja nekem, hogy ilyen stílusban alkotok véleményt, ígérem nem leszek túlzó és sértő. Ehhez a filmhez egy vödör jégkrém, 3 tin... teljes kritika»

 
Candy   2022. 06. 20.

0

Az esküvőről szóló filmek (legyen bármi is a végkimenetele) mindig kellemes szórakozást adnak. Bennük van a szülői féltés, a pénz dominanciája, összeillünk-e vagy sem kérdése. A lényeg, hogy a násznép mindig jól mulat. A filmnek van egy eleje, közep... több»

 
CsakPozitívan   2022. 06. 25.

0
Esküvő a terítéken

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Örömapa legújabb remake-jében a karizmatikus Spencer Tracy és a mindig szórakoztató Steve Martin után, a megnyerő alakítással előrukkoló Andy Garcia is kipróbálja magát a címszerepben. Miután kedvenc lánya bejelenti eljegyzését, és hamarosan közelgő esküvőjének hírét, a mindig morcos, kétségbeesett örömapa gyorsan elveszíti önkontrollját. Mikor pedig az is kiderül, hogy saját házassága a végéhez közelít, végleg betelik nála a pohár, és az egész életére kiterjedő önvizsgálatra kényszerül. Az Örömapa legújabb, HBO Max-ra érkező verziója kevésbé az egyedi humor vagy az izgalmas történetmesélés területein újítja meg a sokadszorra adaptált narratívát. A film ezek helyett a történet társadalmi vonatkozásaira koncentrál. Főszereplőit egy bevándorló családra cseréli, így az amerikai álom beteljesülésének vágya teljesen új kontextusból világítja meg az eseményeket a korábbi, kertvárosi idill vágya helyett. Ezen felül izgalmasan aktuális generációs konfliktusok és gender-dinamika is vár a korábbi változatokat már ismerő nézőkre.

 
Fikatours_blogger   2022. 07. 21.

0

Lagymatag történet egy örömapa karakterfejlődéséről. Nyomokban humort is tartalmaz, de senkinek nem kell aggódnia a rekeszizma begörcsölésétől.

 
hemish   2022. 08. 03.

0
De most ezt miért kellett?

Ha Örömapát akarok nézni, akkor nézem az eredetit, van abból kettő is, mi a fenének, kellett remakelni?!

 

A filmet nem tervezik bemutatni a mozikban, egyenesen az HBO Max kínálatában lesz elérhető.

(Hupka Adrián)
 

Az 1991-es Örömapa remake-je Steve Martin és Diane Keaton főszereplésével, valamint az eredeti 1950-es film (Örömapa) feldolgozása is, amiben Spencer Tracy, Joan Bennett és Elizabeth Taylor szerepeltek.

(Hupka Adrián)
 
Menyasszony, örömapa, örömanya: irány a kanapé! Érdemes rászánni azt a két órát, mert nem csak szívmelengető, de tanulságos is lehet mindenki számára. Mert ez a nagy nap nem a szülőkről és nem csak a párról szól, hanem a családról, a szeretetről és arról, hogy megünnepelhessük az együtt töltött boldog perceket. több»