Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
46%

Örömapa (2022)

Father of the Bride
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
5
Képek
3
Videók

Galéria (5)

Videók (3)

 
CsakPozitívan   2022. 06. 25.

legújabb vélemény

0
Esküvő a terítéken

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Örömapa legújabb remake-jében a karizmatikus Spencer Tracy és a mindig szórakoztató Steve Martin után, a megnyerő alakítással előrukkoló Andy Garcia is kipróbálja magát a címszerepben. Miután kedvenc lánya bejelenti eljegyzését, és hamarosan közelgő esküvőjének hírét, a mindig morcos, kétségbeesett örömapa gyorsan elveszíti önkontrollját. Mikor pedig az is kiderül, hogy saját házassága a végéhez közelít, végleg betelik nála a pohár, és az egész életére kiterjedő önvizsgálatra kényszerül. Az Örömapa legújabb, HBO Max-ra érkező verziója kevésbé az egyedi humor vagy az izgalmas történetmesélés területein újítja meg a sokadszorra adaptált narratívát. A film ezek helyett a történet társadalmi vonatkozásaira koncentrál. Főszereplőit egy bevándorló családra cseréli, így az amerikai álom beteljesülésének vágya teljesen új kontextusból világítja meg az eseményeket a korábbi, kertvárosi idill vágya helyett. Ezen felül izgalmasan aktuális generációs konfliktusok és gender-dinamika is vár a korábbi változatokat már ismerő nézőkre.

 
Candy   2022. 06. 20.

0

Az esküvőről szóló filmek (legyen bármi is a végkimenetele) mindig kellemes szórakozást adnak. Bennük van a szülői féltés, a pénz dominanciája, összeillünk-e vagy sem kérdése. A lényeg, hogy a násznép mindig jól mulat. A filmnek van egy eleje, közep... több»

 
Amenhotep   2022. 06. 12.

0

A filmben minden megvan, ami miatt egyedivé válhatna. Végül azonban a forgatókönyv az, ami nem tud megfelelni a benne rejlő lehetőségeknek.

 
Magdolna Grabecz   2022. 06. 16.

0
műfaj

Mitől fantasztikus a film?

 
esef   2022. 06. 16.

0

Mindez elég kellemesen eleveníti fel azt az ősrégi gondolatot, hogy min megy keresztül egy apa, amikor rájön, hogy már nem ő a főszereplő szeretett lánya életében, és különösen Garcia teszi ezt hitelessé.

 

A filmet nem tervezik bemutatni a mozikban, egyenesen az HBO Max kínálatában lesz elérhető.

(Hupka Adrián)
 

Az 1991-es Örömapa remake-je Steve Martin és Diane Keaton főszereplésével, valamint az eredeti 1950-es film (Örömapa) feldolgozása is, amiben Spencer Tracy, Joan Bennett és Elizabeth Taylor szerepeltek.

(Hupka Adrián)