Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
83

Örömapa (1991)

Father of the Bride
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
1
Videók
Örömapa
 
marklar   2018. 10. 04.

legújabb vélemény

Igazából tetszett, hogy a film nem kínál se többet, se kevesebbet, mint amit egy ilyen kategóriájú alkotás nyújtani tud. Könnyed és humoros volt, ugyanakkor igazán tartalmas szórakozás nyújtott.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 12.

Az esküvői filmek klasszikusa, amely egyértelműen Steve Martin jutalomjátékából nyeri az erejét. Martin az elejétől a végéig viszi a prímet, s mellette még Diane Keaton fénye is halványabbnak látszik. Talán egyedül Martin Short az, aki fel tudja venni vele a versenyt, bár Franck karaktere azért egy idő után már soknak tűnhet. A film abszolút csúcspontja (és egyben a kedvenc jelenetem is), amikor George Banks a szupermarketben kiakad, amiért kettővel több bucit kell megvennie az esti vacsihoz, de azért az se semmi, amikor MacKenzie-éknél vannak bemutatkozóban és beleesik a medencébe. A sok-sok emlékezetes és vicces jelenete miatt ez a film mindig jó választásnak bizonyul. S egyben szemléletes tükröt is állít annak az őrült költekezésnek, amely egy esküvő körül forog. Ugyanis sajnos az a nagy helyzet, hogy nem kell fehér hattyúknak a tulipánágyások között lépkednie ahhoz, hogy fizetésünk tízszeresét költsük el, ha netán merjük esküvőre adni a fejünket.


 
szd91   2015. 01. 28.

Hihetetlen hányszor láttam ezt a filmet gyerekkoromban, de csak pár hónapja esett le mikor néztem, hogy a Jim szerint a világ Dana-ja az egyik főszereplő. Ez persze csak plusz pont, de enélkül is nagy kedvenc volt ez a vígjáték. Poénok, összevisszaság, teljes káosz és a végén happyend.

 
clay00   2017. 02. 26.

Zseniális. Szórakoztatni akar és semmi mást. Kellemes, agykikapcsolós vígjáték! Steve Martin pedig zseniális minden jelenetben. Mai napig többször is meg tudom nézni.

 
fazekasanett92   2016. 11. 02.

Szerintem Steve Martinnak nincsen rossz filmje nagyon tetszett mert tele van jó poénnal, humoros jelenetekkel és az egész film magával ragad a vége is frappáns és jó a csattanó. Vicces film.

A film összbevétele 89 325 780 dollár volt (imdb.com).

 

Kimberly Williams a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Eugene Levy a film folytatásában kap markánsabb szerepet, de már ebben a filmben is feltűnik. Egy énekest alakít.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Steve Martin karakterének teljes neve George Stanley Banks. A Stanley utalás az 1950-es Örömapa Stanley T. Banks karakterének a nevére, akit Spencer Tracy alakított.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.