Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick
Filmadatlap
 
36
Szereplők
41
Vélemények
22
Képek
10
Videók

Galéria (22)

Tom Cruise
Monica Barbaro
Miles Teller
Danny Ramirez
Greg Tarzan Davis
Miles Teller
Monica Barbaro
Miles Teller
Jay Ellis
Lewis Pullman
Glen Powell
Tom Cruise
Tom Cruise
Glen Powell
Tom Cruise
Monica Barbaro
Miles Teller
Tom Cruise
Tom Cruise
Monica Barbaro
Tom Cruise

Videók (10)

 
kabel   2022. 09. 03.

legújabb vélemény

0
Ütős, egyszerű, magával ragadó látványfilm

Majdnem minden, amihez Tom Cruise nyúl jobb lesz. Oblivion, Edge of Tomorrow, a Mission Impossible filmek mind a fejlődés részei. Csakúgy mint a Maverick. Ez a film nem csavaros cselekménye vagy hihetetlen kaszkadőri munka teszi értékessé, hanem a történetének egyszerűsége és a légikalandok ereje vonzott be igazán. Minden légimutatványnak tétje van, ami folyamatosan emelkedik. A film elszór pár egyszerűbb karaktert a történetbe, akik mind egy-egy ideált képviselnek, ám ők mindig másodlagos akadályok.

 
Artemisia   2022. 05. 31.

a nap véleménye

8
Látványos légi balett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tony Scott 1986-os Top Gunja kultfilmmé vált az elmúlt három évtized alatt, noha ezt nem éppen a mély mondanivalójának, az izmos cselekménynek és nem is a jól megírt karaktereknek köszönhető. A Top Gun egy kívül csicsás, belül üres lufi volt, azonba... teljes kritika»

2
 
Yosihiro   2022. 05. 25.

a nap véleménye

10
Ez tényleg Top lett!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt szerencsém megtekinteni ezt a filmet, és leírhatom a véleményem itt, a mafab.hu-n, amit meg is köszönök. Remek élményben volt részem! Röviden annyi, hogy egy olyan folytatást kaptam, amit a filmvilágban ritkán kapunk meg egy régi mozifilm folyta... teljes kritika»

 
Harper   2022. 06. 04.

8
Az utóbbi évek legjobbja a Top Gun: Maverick

Az 1986-os kultuszfilm, a Top Gun méltó folytatást kapott az 59 évesen is kitűnő formában lévő Tom Cruise főszereplésével. A Top Gun: Maverick egy látványos és nagyon jó rendezésű látványfilm, amely még kiemelkedő alakításokkal is meglep bennünket. Kapunk valódi konfliktusokat, egy kitűnő történetet és számtalan vadászgépes jelenetet, F-18-as gépekkel. Kiemelendő az 51 évesen is gyönyörű Jennifer Connelly, aki Maverick szerelmét alakítja, mint szexi bártulajdonos. Jó választás volt Goose fiának karakteréhez A beavatott filmekből ismert Miles Teller. Amióta nem lehet már a Mafabon Cinema mozijegyeket nyerni (csak Kult-mozijegyeket, amelyek csak 1 hónapig érvényesek), nem nagyon aktívkodom itt, de erről a filmről muszáj volt írnom, annyira tetszett! Értékelésem: 90%-os.

 
Tonyka   2022. 05. 24.

7
Ritka csoda, amit meg kell becsülni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon régen láttam az első részt, nem szépítette meg az elmúlt idő, nem lépett kultikus státuszba számomra. Megvallom, nem is igazán emlékeztem a történetre. Ma megnéztem az első részt a második megtekintése előtt, kissé leporolva a megfakult emléke... teljes kritika»

 
Solo   2022. 07. 08.

6
TOP akciófilm lett a Maverick

A filmet megtekintők egy része a régi, 1986-os Top Gun kultusz-film nagy rajongói és nosztalgikus érzéssel nézte meg Tom Cruise legújabb vadászgépes kalandjait. A mozizók másik része "TopGun-szűz", és először találkozott ezzel a világgal. Én az első táborba tartozom, hiszen amikor a Top Gun legelső magyarországi bemutatója volt 1991-ben én már lelkes középiskolásként néztem végig a sztorit, élvezve az F-16-os jeleneteket. A folytatást az eredetihez mérve is nagyon jó lett: leginkább az alaptörténet, a látvány és a kulcskarakterek miatt. Joseph Kosinski a 2013-as Feledés után, ezúttal is különlegeset alkotott. Miles Teller jó választás volt Goose fiának szerepére, mint ahogyan az 50 évesen is gyönyörű Jennifer Connelly színésznőt is jó ötlet volt bevonni a csapatba. Tetszetősek a vadászgépes üldözések, feladja a leckét a rajongóknak, hogy a felbukkanó, és sokat emlegetett ötödik generációs, Szu-57 -es orosz vadászgépek, vagy valamiféle kitalált fejlesztések. Jó, hogy a végén még beletettek egy szárazföldi és légi üldözéses kalandot Maverickkel és az ifjú Bradshaw hadnaggyal, mert feldobja a filmet. Értékelésem: 85%. Többször nézős, remek film.

 
Lubi   2022. 05. 27.

a nap véleménye

3
A veszélyzónában még mindig eláll a lélegzetünk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha az eredeti Top Gunt az ambíciók és a férfiasság kergetésének történeteként tartjuk számon, akkor a folytatás nem csak a maszkulinitás válságáról, de a lecsnegő sztárkultuszról is szól. Nem meglepő tehát, hogy Tom Cruise két biztos bombasikernek sz... teljes kritika»

A film 948 763 296 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 528 115 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a film Tom Cruise első egymilliárdos bevételü filmje

(BDJN)
 

A filmben látható ellenséges repülőgépek Sukhoi Su-57 Felon típusú szuperszonikus ötödik generációs vadászbombázók.

(Bence377940)
 

A filmben látható repülőgép-anyahajó neve USS Theodore Roosevelt (CVN 71).

(Bence377940)
 

Az egész strandfoci montázst kétszer vették fel, mivel Tom Cruise nem volt elégedett az első verzióval.

(Bence377940)
 

A kunyhó teteje Ed Harris mellett eredetileg nem emelkedett volna fel, amikor Maverick elrepült felette, de mivel a jelenetet csak egyszer vehették fel, benne hagyták a filmben.

(Bence377940)
 
Manapság nem lepődünk meg, ha egy filmet akár 36 évvel később folytatnak. De hogy egy nem szokványos, a hollywoodi folytatások hommage-os trendjeinek nem tűpontosan megfelelőt? Van ilyen is, és úgy hívják, Top Gun: Maverick több»
 
A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres félmeztelen röplabdázós jelenete és a pilóták férfias kakaskodása az öltözőben. több»
 
Majdnem negyven év és sok halasztás után csak elkészült a klasszikus repülősfilm, a Top Gun folytatása Maverick alcímmel, ami ismét lenyűgöz akciójeleneteivel, de Tom Cruise hatalmas egója sok minden mást meggátol. több»