Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
NA

Top Gun 2: Maverick (2021)

Top Gun: Maverick
Filmadatlap
 
35
Szereplők
Vélemények
8
Képek
7
Videók

Galéria (8)

Tom Cruise
Miles Teller
Val Kilmer

Videók (7)

 

Tom Cruise azzal a feltétellel vállalta a szereplést, hogy a levegőben játszódó jeleneteket valóban repülőgépekben vegyék fel, és ne alkalmazzanak e helyett CGI-t.

(hp)
 

A filmben látható második világháborús P-51 Mustang valójában Tom Cruise tulajdona. A színész civilben tapasztalt, engedéllyel rendelkező pilóta is.

(hp)
 

Tom Cruise 2000-ben, egy ausztráliai reggeli show interjújában beszélt először nyilvánosan arról, hogy el fog készülni a Top Gun folytatása.

(hp)
 

Egy 2019. júliusában az Entertainment Tonight-nak adott interjújában Kelly McGillis, az első film női sztárja elmondta, hogy nem keresték meg annak kapcsán, hogy visszatérjen a második részben. Amikor az újságíró megkérdezte, hogy szerinte ez miért van, a színésznő azzal válaszolt, hogy biztosan az áll a háttérben, hogy öreg, túlsúlyos és idősebbnek néz ki a koránál, de hozzátette, hogy jól érzi magát a bőrében, és ez neki többet jelent egy szerepnél.

(hp)
 

A Top Gun 2: Maverick premierdátumát eredetileg 2019. július 12-re tűzte ki a Paramount, csakhogy épp ezen a napon debütált a mozikban a Pókember - Idegenben, melyet egy héttel később Az oroszlánkirály követett. A stúdió 2018. augusztusában, nagyjából két hónappal a forgatások megkezdése után 2020. június 26-ra halasztotta a premiert.

(hp)
 

A Top Gun 2: Maverick Tom Cruise és a rendező, Joseph Kosinski második közös filmje a 2013-as Feledés után.

(hp)
 

Az 1993-as A cég után ismét együtt állt a kamerák elé Tom Cruise és Ed Harris.

(hp)
 

Tom Cruise 2017. júniusában jelentette be, hogy a film Top Gun 2: Maverick címmel kerül majd a mozikba. Ugyanekkor derült ki, hogy az eredeti film zeneszerzője, Harold Faltermeyer is visszatér a folytatásra.

(hp)
 

A Paramount Pictures már 2010-ben felajánlotta Jerry Bruckheimer és Tony Scott producereknek, hogy készítsék el a folytatást, ennek ellenére tíz évnek kellett eltelnie, mire a Top Gun: Maverick végül a mozikba került.

(hp)
 

A forgatás megkezdése előtt Goose fiának szerepére kiszemelt színészek, Miles Teller, Nicholas Hoult és Glen Powell is ellátogatott Tom Cruise otthonába, hogy kiderüljön, melyikükkel 'működik a legjobban kémia'. A befutó végül Miles Teller lett.

(hp)