Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick
Filmadatlap
 
36
Szereplők
6
Vélemények
22
Képek
11
Videók

Galéria (22)

Tom Cruise
Monica Barbaro
Miles Teller
Danny Ramirez
Greg Tarzan Davis
Miles Teller
Monica Barbaro
Miles Teller
Jay Ellis
Lewis Pullman
Glen Powell
Tom Cruise
Tom Cruise
Glen Powell
Tom Cruise
Monica Barbaro
Miles Teller
Tom Cruise
Tom Cruise
Monica Barbaro
Tom Cruise

Videók (11)

 
Gábor390920   2022. 05. 27.

legújabb vélemény

0

Bevallom nem láttam az első részt, és sokáig nem is különösen volt tervben, hogy megnézem ezt a folytatást. Aztán ma a pécsi plázában jártam és ez a film tűnt a legjobbnak a többi közül. Nem csalódtam. Szerintem nem volt gond, hogy nem láttam az előz... több»

 
Yosihiro   2022. 05. 25.

a nap véleménye

4
Ez tényleg Top lett!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt szerencsém megtekinteni ezt a filmet, és leírhatom a véleményem itt, a mafab.hu-n, amit meg is köszönök. Remek élményben volt részem! Röviden annyi, hogy egy olyan folytatást kaptam, amit a filmvilágban ritkán kapunk meg egy régi mozifilm folyta... teljes kritika»

 
Tonyka   2022. 05. 24.

6
Ritka csoda, amit meg kell becsülni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon régen láttam az első részt, nem szépítette meg az elmúlt idő, nem lépett kultikus státuszba számomra. Megvallom, nem is igazán emlékeztem a történetre. Ma megnéztem az első részt a második megtekintése előtt, kissé leporolva a megfakult emléke... teljes kritika»

 
Lóri Ádámcsik   2022. 05. 24.

0
Nagyon Amerika. Nagyon Tom Cruise. Nagyon Top Gun.

Mintha visszarepültünk volna a 80-as évekbe. A film kiválóan olvasztja egybe a régi és az új generációt. Minden benne van, amiért az első rész klasszikus lett, de most megkapjuk azt is, ami abból kimaradt. A játékidő, a történet és a szereplők is tökéletesen eltaláltak! Az év Top [Gun] filmje!

 
BRANTON   2022. 05. 25.

0
Tom Cruise, a mozi szerelmese

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A közel 40 évvel ezelőtti Top Gun emlékeim szerint nem volt jobb egy közepes filmnél. Mint toborzó és propagandafilm működött az erre fogékonyaknak. Aranyos limonádé volt, semmi több. Nos, több évnyi koronavírus miatti csúszás után viszont itt a folytatás, amire igen, nagyon is megérte várni. A történet tele van sablonos elemekkel, de ennek ellenére működőképesek. Karakterei szinte másolatai az első résznek, a hangulat 80-as éveket idézi. Most ezt döntse el mindenki magának, hogy pozitívum-e, avagy negatívum. Az első, kb.egy óra annyira nem érdemel olyan magas reklámot, mint amekkorában részesült. Kicsit úgy éreztem magam, mint akinek tetszik ez, csak valami többre, és izgalmasabbra számított. Aztán, jön a de. A következő 1 óra olyan szinten intenzív, látványos és helyenként még dramaturgiailag is működőképes, hogy le a kalappal! Tom Cruise pedig egy imádnivaló őrült. Az elmúlt években, amiben benne a keze, az szinte mind valóban nagyvásznat kiérdemlő, nagybetűs mozifilmek. Köztudott, hogy maga végzi a kaszkadőrmunkáit, itt sem vesz vissza a tempóból. Színészi eszköztára nem egy De Niro, Pacino, DiCaprio, de a szíve és lelke annál nagyobb. Egyre inkább várom a Mission: Impossible utolsó részeit. Ez a film pedig ajánlatos!

 
Balassapeter   2022. 05. 25.

0
Over the top!

Kevés film van, amit miután megnéztem, az jut eszembe, hogy venni kellene még egy mozijegyet. Nagyon tetszett. Aki negyven körüli, és az első részen nőtt fel, az értékeli igazán. Szuper film.

 

A filmhez Lady Gaga írt betétdalt Hold my Hand címmel. Érdekesség még, hogy Lady Gaga abban az évben született, amikor az első Top Gun filmet bemutatták.

(Gábor390920 )
 

Tom Cruise azzal a feltétellel vállalta a szereplést, hogy a levegőben játszódó jeleneteket valóban repülőgépekben vegyék fel, és ne alkalmazzanak e helyett CGI-t.

(hp)
 

A filmben látható második világháborús P-51 Mustang valójában Tom Cruise tulajdona. A színész civilben tapasztalt, engedéllyel rendelkező pilóta is.

(hp)
 

Tom Cruise 2000-ben, egy ausztráliai reggeli show interjújában beszélt először nyilvánosan arról, hogy el fog készülni a Top Gun folytatása.

(hp)
 

Egy 2019. júliusában az Entertainment Tonight-nak adott interjújában Kelly McGillis, az első film női sztárja elmondta, hogy nem keresték meg annak kapcsán, hogy visszatérjen a második részben. Amikor az újságíró megkérdezte, hogy szerinte ez miért van, a színésznő azzal válaszolt, hogy biztosan az áll a háttérben, hogy öreg, túlsúlyos és idősebbnek néz ki a koránál, de hozzátette, hogy jól érzi magát a bőrében, és ez neki többet jelent egy szerepnél.

(hp)
 
A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres félmeztelen röplabdázós jelenete és a pilóták férfias kakaskodása az öltözőben. több»