Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick
Filmadatlap
 
36
Szereplők
48
Vélemények
22
Képek
9
Videók

Galéria (22)

Tom Cruise
Monica Barbaro
Miles Teller
Danny Ramirez
Greg Tarzan Davis
Miles Teller
Monica Barbaro
Miles Teller
Jay Ellis
Lewis Pullman
Glen Powell
Tom Cruise
Tom Cruise
Glen Powell
Tom Cruise
Monica Barbaro
Miles Teller
Tom Cruise
Tom Cruise
Monica Barbaro
Tom Cruise

Videók (9)

 
Zsolt Szabó   2023. 01. 15.

legújabb vélemény

2
A top jelenthet ennek a filmnek

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tudom, a kritikai oldalról későn írom eme eszét a filmről, de nem vagyok túl régóta a MAFAB kis családjának tagja, és oly sok rengeteg film van a piacon, amiről írni lehetne, és ez nem kerüli el a Top Gun: Mavericket sem. A film nálam nagyot ütött: é... teljes kritika»

 
Artemisia   2022. 05. 31.

a nap véleménye

9
Látványos légi balett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tony Scott 1986-os Top Gunja kultfilmmé vált az elmúlt három évtized alatt, noha ezt nem éppen a mély mondanivalójának, az izmos cselekménynek és nem is a jól megírt karaktereknek köszönhető. A Top Gun egy kívül csicsás, belül üres lufi volt, azonba... teljes kritika»

2
 
Yosihiro   2022. 05. 25.

a nap véleménye

12
Ez tényleg Top lett!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Volt szerencsém megtekinteni ezt a filmet, és leírhatom a véleményem itt, a mafab.hu-n, amit meg is köszönök. Remek élményben volt részem! Röviden annyi, hogy egy olyan folytatást kaptam, amit a filmvilágban ritkán kapunk meg egy régi mozifilm folyta... teljes kritika»

 
Harper   2022. 06. 04.

10
Az utóbbi évek legjobbja a Top Gun: Maverick

Az 1986-os kultuszfilm, a Top Gun méltó folytatást kapott az 59 évesen is kitűnő formában lévő Tom Cruise főszereplésével. A Top Gun: Maverick egy látványos és nagyon jó rendezésű látványfilm, amely még kiemelkedő alakításokkal is meglep bennünket. Kapunk valódi konfliktusokat, egy kitűnő történetet és számtalan vadászgépes jelenetet, F-18-as gépekkel. Kiemelendő az 51 évesen is gyönyörű Jennifer Connelly, aki Maverick szerelmét alakítja, mint szexi bártulajdonos. Jó választás volt Goose fiának karakteréhez A beavatott filmekből ismert Miles Teller. Amióta nem lehet már a Mafabon Cinema mozijegyeket nyerni (csak Kult-mozijegyeket, amelyek csak 1 hónapig érvényesek), nem nagyon aktívkodom itt, de erről a filmről muszáj volt írnom, annyira tetszett! Értékelésem: 90%-os.

 
Tonyka   2022. 05. 24.

8
Ritka csoda, amit meg kell becsülni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon régen láttam az első részt, nem szépítette meg az elmúlt idő, nem lépett kultikus státuszba számomra. Megvallom, nem is igazán emlékeztem a történetre. Ma megnéztem az első részt a második megtekintése előtt, kissé leporolva a megfakult emléke... teljes kritika»

 
Master   2022. 06. 11.

6
Méltó folytatást kapott a Top Gun

Végre egy pörgős, színvonalas rendezésű, ütős és látványos akciófilm, mely nálam elnyerte a "legjobb folytatás" díjat is. Tetszetős a sztori, hiteles a script, nincsenek túlzások (nagyok legalábbis) és Joseph Kosinski, a 2013-as Oblivion rendezője (szintén Tom Cruise mozi) nagyon jó munkát végzett. Tom Cruise valódi színészetet mutat, és a szerintem kiemelkedőt nyújt Goose fiának szerepében Miles Teller is. Nagyon jók a vadászgépes jelenetek, az F-18 és F-14 fighter manőverek. A valós szitu szerintem Irán, melynek bázisát orosz Szu-57 es gépek védenek. Bár nem nevezik meg (direkt) de én erre tippelnék. Értékelésem a filmre: 90%.

 
Lubi   2022. 05. 27.

a nap véleménye

4
A veszélyzónában még mindig eláll a lélegzetünk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha az eredeti Top Gunt az ambíciók és a férfiasság kergetésének történeteként tartjuk számon, akkor a folytatás nem csak a maszkulinitás válságáról, de a lecsnegő sztárkultuszról is szól. Nem meglepő tehát, hogy Tom Cruise két biztos bombasikernek sz... teljes kritika»

A film 977 645 734 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 543 176 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film bemutatója után a nemzetközi sajtóban több találgatás is megjelent arról, hogy melyik lehet az a rejtélyes ország a filmben, mely ellen a végén bevetésre indul Maverick csapata. A legtöbben itthon és külföldön is Iránra tippeltek. Erre utal például az is, hogy az egyik jelenetben F-16-os vadászgépet lopnak el, melyekből az USA biztosan adott el Iránnak, még a sah időszakában.

(Master )
 

Ez a film Tom Cruise első egymilliárdos bevételü filmje

(BDJN)
 

A filmben látható ellenséges repülőgépek Sukhoi Su-57 Felon típusú szuperszonikus ötödik generációs vadászbombázók.

(Bence377940)
 

A filmben látható repülőgép-anyahajó neve USS Theodore Roosevelt (CVN 71).

(Bence377940)
 

Az egész strandfoci montázst kétszer vették fel, mivel Tom Cruise nem volt elégedett az első verzióval.

(Bence377940)
 
Manapság nem lepődünk meg, ha egy filmet akár 36 évvel később folytatnak. De hogy egy nem szokványos, a hollywoodi folytatások hommage-os trendjeinek nem tűpontosan megfelelőt? Van ilyen is, és úgy hívják, Top Gun: Maverick több»
 
A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres félmeztelen röplabdázós jelenete és a pilóták férfias kakaskodása az öltözőben. több»
 
Majdnem negyven év és sok halasztás után csak elkészült a klasszikus repülősfilm, a Top Gun folytatása Maverick alcímmel, ami ismét lenyűgöz akciójeleneteivel, de Tom Cruise hatalmas egója sok minden mást meggátol. több»