89% 107 szavazat
Ördögsziget

Ördögsziget

Kongen av Bastøy
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
19
Szereplők (19)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Az Ördögsziget a XX. század elején, Norvégiában, Bastoy szigetén játszódik egy ott működött, nagyon kegyetlen, fiatalkorúak számára fenntartott büntetés végrehajtási intézményben. Az őrök szadista módszerekkel gyakorolták hatalmukat a bentlakókkal szemben és oktatás helyett gyakorlatilag rabszolgaként, fizikai munkát végeztettek velük embertelen körülmények és időjárási viszonyok között. A 17 éves Erling beköltözésével megváltozik a lakók és az őrök élete is, az addigi behódolás, alkalmazkodás időszakának vége lesz, lázadás tör ki a szigeten és a káosz lesz az úr.

Rendező: Marius Holst
Ország: Svédország, Franciaország, Lengyelország, Norvégia
Premier (HU): 2012.02.02.
 
2019.02.26 dailyfilmsan

legújabb vélemény

Bastoy királyai

Már az kecsegtető volt, hogy norvég a film, aztán jött hozzá hogy igaz történet úgyhogy beadtam a derekam, bár nem kelett nagy unszolás. És nem bántam meg mert egy egyszerű és monoton dolgot változatosan, izgalmasan és pörgősen adott át a film. Sanyarú körülmények mindenhol voltak de mégis egy fegyelmi intézmény, ahol kegyetlen bánásmódban részesülnek a gyerekek az mindig bejön a nézőknél... vagy mégsem. Itt is voltak klisék és az is igaz hogy a fegyelmet valahogy fenn kell tartani úgyhogy nem sajnáltam nagyon a sanyarú sorsukat a gyerekeknek hiszen saját maguk tehettek arról hogy oda kerültek. Az igazgató személye kettősséget tartalmazott pont ezért. Volt benne egy jó oldal is ami idő közben el lett nyomva, míg a pedofil gondnoké nem és itt el is érkeztünk a tetőponthoz. A gondnokot játszó színész nekem nagyon tetszett mert úgy tudott zsarolni hogy közben ártatlannak tűnt. A gyerekszínészek zöme is jól alakított. Szerintem ez a film megérdemel egy megtekintés, azoknak meg kötelező akik szeretik a skandináv filmművészetet. Csalódást nem fog okozni.

1
 
2018.06.12 hsanya182

Nagyon érdekes film, mely megtörtént eseményt dolgoz fel egy nevelőintézetben Norvégia szigetén. Nagyon szépen és érdekesen mutatja be a rendszert, szinte odaszegezi végig a film a tekintet a különös eseményekre, embertelen kegyetlenségben részesítik... Több

2
 
2016.06.28 wooderman

Igazán felemelő érzés egy olyan filmet látni, ami nem a szokásos unalmas sablonfilm. Nagyon jol kitalált és kidolgozott történet. Olyan témát feszeget,amit sokan nem mernek boncolgatni.

2
 
2015.08.16 doffy_joka

Nagyon tetszett, Kiváló film, kiváló színészekkel! Ez pont olyan film, amit többször is könnyedén meg tudok nézni és minduntalan együtt izgulni a színészekkel. Hihetetlen érzést biztosít bárkinek, aki vevő rá.

2

A film összbevétele 4 179 605 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Ezzel a filmmel nyitották meg a 34. Göteborgi Filmfesztivált.Szerző: dailyfilmsan

#2
 

A film hűen ábrázolja az 1915-ös eseményeket, amik a Bastoy-szigeten végbementek. Szerző: dailyfilmsan

#3
 

A forgatás 54 napig tartott.Szerző: dailyfilmsan

#4
 

2010 környékénn ez volt a valaha készített legdrágább norvég játékfilm. Szerző: dailyfilmsan

#5
Hanna
2019
Hol nézheted: Amazon Prime
London bandái
2020
Hol nézheted: SkyShowtime
Szent játékok
2018
Hol nézheted: Netflix
Dezertőrvadászok
2021
Hol nézheted: Netflix
Aranyélet
2015
Hol nézheted: HBO Max
Az utolsó királyság
2015
Hol nézheted: Netflix
Fauda
2015
Hol nézheted: Netflix