Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Akik az életemre törnek (2021)

Those Who Wish Me Dead
Filmadatlap
 
34
Szereplők
12
Vélemények
22
Képek
5
Videók

Galéria (22)

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Angelina Jolie

Videók (5)

 
Zsolt Szabó   2022. 11. 27.

legújabb vélemény

1
Jolie újra nagyvásznon

Ebben a filmben egy dolog volt nagyszerű, hogy Angelina Jolie újra nagyvásznon szerepelt, amit mostanság nem tette meg a rajongói számára, mivel nem halmozza el őket filmszerepeivel. De Taylor Sheridan kedvéért újra bele csap a közepébe, ha lehet ezt mondani. Tűzoltó szerepbe bújva Montana szép erdős, vidéki levegős környezetben. Ami környezetet illeti, idillikus lenne, ha épp nem akarnának kinyírni jól képzet bérgyilkosok. A filmet azért értékeltem csak közepesre, mert az összes sablonos dolog megtalálható benne, ami nem tudja ki emelni eme filmet sem a többi akció/thriller közül. Számomra akkor is a show-t a két bérgyilkos vitte, köztük pedig főleg Nicholas Hoult. A film történetvezetése jónak mondható, a színészek hozzák, amit kell a filmben, Jolie karaktere picit szürke lett, nem úgy, mint a bérgyilkosok, akikkel felveszi a küzdelmet. Az erdőtűz pedig csak ráadás, amit ügyes CGI-vel oldottak meg élethűre. A film azért is lehet csalódás, mert többet várhattunk a stábtól Taylor Sheridan múltját illetően, de ez csak is közepes alkotásra sikerült, főleg hozzá képest, de ennek ellenére is, a felső nézhető kategóriába tartozik. Értékelésem szerint 6/10.

 
stevepisti   2021. 08. 04.

3

A film végén gondolkoztam, miért is Angelina Jolie ennek a filmnek a főszereplője. Én személy szerint jobban aggódtam a kis srác miatt, aki nem mellesleg tök jó volt a szerepében, vagy akár Jon Bernthal és Medina Senghore karakteréért, akik szintén n... több»

 
Klauka89   2021. 09. 15.

2

Nekem kellemes csalódás volt, sokkal rosszabb tingli-tangli filmre számítottam. Nem valószínű, hogy többször is meg fogom nézni, de egyszer simán adható volt.

 
Artemisia   2021. 06. 10.

8
Akció-thriller a kilencvenes évek receptkönyve alapján

Taylor Sheridan a '90-es évek óta szorgalmas kisiparosként tevékenykedik a filmiparban. Lépésről lépésre építgette a karrierjét, színészből lett forgatókönyvíró, majd rendező. Színészi pályáját az akció-thriller, illetve a krimi határozta meg, egyéb ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 23.

5
A műanyagarcú parasztlány.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Taylor Sheridan elsősorban forgatókönyvíróként tette le a névjegyét a karrierje elején. Őt dicséri a két Sicario film, illetve a szintén remek A préri urai, ami az egyik személyes kedvencem! Négy évvel ezelőtt rendezőként is kipróbálta magát, a Wind... teljes kritika»

2
 
Gábor390920   2022. 07. 17.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bevallom, először, amikor elkezdtem nézni a filmet, nem tetszett, ezért elnyomtam. Most viszont adtam neki még egy esélyt. Azt gondolom, hogy jól tettem. A film eleje kicsit lassan indul be, viszont a továbbiakban nincs megállás, akcióból nincs hiány... több»

 
H.a.n.n.a   2021. 10. 31.

1

Számomra unalmas, hogy Jolie a mindekinél ügyesebb és okosabb szerepben parádézik. Nem hihető, és a történet is túlzásokba esik.

A film összbevétele 23 387 482 dollár volt (imdb.com).

 

A film Michael Koryta azonos című regénye alapján készült.

(csd)
 

A forgatás Új-Mexikóban, konkrétan Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo és Rio Arriba County városokban zajlott.

(csd)
 

A szereposztással kapcsolatban korábban Nicolas Cage neve is felmerült.

(csd)
 
Azt szokták mondani, hogy nagyon kevés (ha van egyáltalán) a makulátlan életmű a filmtörténetben. Taylor Sheridané sem lesz most már ilyen, az Akik az életemre törnek minden szempontból visszalépés a korábbi munkáihoz képest. És bizony Angelina Jolie-t sem ez a film fogja visszarepíteni az A-listás filmszínészek sorába, próbálkozzék is bármennyire. több»
 
Abszolút érthető, ha többen szögegyszerű, sőt ódivatú akciófilmként írják le, de Taylor Sheridan második nagyjátékfilmes rendezése a felszín mögé pillantva rengeteg tartalékkal bír. Noha a mű korántsem hibátlan, az író-rendező szerzői védjegyei konzekvensen felsorakoznak benne. több»
 
A színészek közül mindenki hozza a kötelezőt. Angelina Jolie pedig igazi anyatigrisként viszi el a hátán az egész alkotást. Rendkívül karizmatikus alakítással kelti életre számunkra az amúgy sablonos főszereplőt. Az operatőri munka teljesen jó. Néhol pedig vannak kiváló képi ábrázolások a filmben. több»