Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Greenland - Az utolsó menedék (2020)

Greenland
Filmadatlap
 
27
Szereplők
29
Vélemények
18
Képek
7
Videók

Galéria (18)

Videók (7)

 
BoBamburg   2022. 01. 24.

legújabb vélemény

0

Ugyanolyan, mint bármelyik kommersz katasztrófafilm, ami az elmúlt akárhány évben kijött. Tényleg semmi újat nem tud mutatni, így nem csak teljesen felesleges mint film, de tök unalmas is. És a legrosszabb a tudat, hogy még csak nem is ez volt az utolsó most egy ideig.

 
Harper   2021. 06. 10.

3
Greenland - átélhető világvége izgalmak

A járvány előtti utolsó film volt, amit még moziban láttam, mégpedig tavaly októberben. Viszont most pár napja újra "elővettem", és megállapítottam, hogy megint tudott izgalmakat okozni számomra. Bár a téma elcsépeltnek tűnik – hiszen megint egy üstö... teljes kritika»

 
Hámori Balázs Nézhetetlen  2020. 10. 03.

4
A példa, hogyan NEM szabad filmet készíteni

Mikor hallottam, hogy jön egy új apokaliptikus film, örültem, és mikor megláttam, hogy Gerard Butler a főszereplő, rögtön tudtam, hogy ez nem lesz egy erős film, mivel szegény ma már inkább olyan, mint Steven Segal a vége felé, annyi különbséggel, ho... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2020. 09. 25.

2

Szerintem ez még az Űrvihart is alulmúlja. Nézhetjük egy család teljesen érdektelen menekülését, és kb. ennyi. Az a néhány másodpercnyi aszteroidás jelenet pedig benn az előzetesben. Ezt minek, kinek?

 
Eastern79   2021. 02. 16.

2
Ez tényleg katasztrófa

Gerard Butler tulajdonképpen a 300 óta nem produkált értékelhető alakítást, mára pedig a neve egyet jelent a B filmekkel. A Greenlanddel is ez a helyzet, mert egyszerűen dögunalmas, ráadásul 2020 után nekem speciel nem hiányzik semmilyen katasztrófa. Nincs benne semmi, ami eredeti lenne akár egy kicsit is, a történet teljesen logikátlan, a látvány meg úgy, ahogy van, más filmekből lett összeollózva annyi különbséggel, hogy mondjuk színesebbek a felhők, mint a Függetlenség napjában – csak itt nem idegenek, hanem üstökös jön –, vagy ugyanúgy potyognak az üstökösdarabok, mint a láva a Dante poklában, csak itt más a helyszín, és sorolhatnám. A színészi játék rettenetes. A feleség felváltva bőg vagy hisztizik, Butler meg tanácstalanul fújtat nagyokat, vagy szomorúan mered maga elé. Szegény kisfiút többnyire csak rángatják ide-oda. Vontatott, unalmas, erőltetett a cselekmény, és a játékidőhöz képest kevés a látványos jelenet, pedig katasztrófafilmet többnyire azért néz az emberfia, hogy többet megtudjon a természeti jelenségekről. Ebből a filmből legfeljebb azt tudjuk meg, hogy nem ez fogja megváltani a műfajt.

 
Klauka89   2021. 11. 10.

1
Felejthető

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a film igen felejthető lett, sokkal többet vártam tőle. A tévében addig láttam, míg Butler vissza nem fordul az inzulinért, gondoltam jó lesz ez. Hát nem így lett. Valóban vannak benne felesleges és logikátlan dolgok. A gyerek számomra kicsit idegesítő volt, valaki írta, hogy csak sírt meg bénázott végig, de azért a reptéren nagy nehezen kinyögte, hogy elrabolták. Na, az az egy jelenet ütött szíven, hogy hogy lehet elrabolni egy gyereket úgy, hogy vele van az anyja. Az kemény jelenet volt. Egyébként klisés, tipikus romantikus szál, hogy a világkatasztrófa miatt összeforr a hűtlen házasság is. Szerintem a film gyengesége nem Butleren múlt, ez a forgatókönyv eleve vérszegényre sikerült. A vége meg elég abszurd, hamuból álló Sydney-i Operaház és meghajolt Eiffel-torony látható. Ja, két szem madár maradt az égen. Többet egész biztos nem nézném meg.

 
indingo   2020. 10. 26.

0

Szeretem a katasztrófafilmeket, de ez valahogy semmi újat nem adott az amúgy oly népszerű filmes témához. Egyszer meg lehetett nézni, de nem valami maradandó.

A film összbevétele 52 300 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 99 323 495 forintot termelt. A hazai mozik összesen 62 318 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Eredetileg Sam Elliott játszotta volna el Dale (papa) szerepét, de nem tudtak megegyezni, így kapta végül a szerepet Scott Glenn.

(Hámori Balázs)
 

Ric Roman Waugh és Gerard Butler második közös filmje a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után.

(hp)
 

Ric Roman Waugh renDező és David Buckley zeneszerző ismét együtt dolgozott a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után.

(hp)
 

A film forgatása 2019 júniusában kezdődött meg, és augusztus 16-án ért véget. A munkálatok Atlantában, Georiga államban zajlottak.

(hp)
 

Az eredeti tervek szerint a filmet Neill Blomkamp renDezte volna Chris Evans főszereplésével, de miután Blomkamp visszalépett, végül a színész sem vállalata a szerepet.

(hp)
 
A Greenland – Az utolsó menedék azért húz néhány meglepőt is, és a felépítése sem átlagos, így van miért izgulni időnként (a semmiből jövő üstököszápornál pedig végre öröm a szemnek a praktikus effektek használata), de összességében csupán egy Emmerich-lighttal van dolgunk. több»