Greenland - Az utolsó menedék

Greenland - Az utolsó menedék

Greenland

Egy magánéleti válságba jutott házaspárnak és fiuknak biztos helyre kell menekülniük a Földet és az egész emberiséget fenyegető meteoreső miatt. A világ kormányai elkeseredett lépésekre szánják el magukat, Jeffnek (Gerald Butler) és családjának azonban szerencséje van, mivel véletlenszerűen… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2020.09.24.
Forgalmazó: Freeman Film

Greenland 2  (2025)

2024.07.29 kabel

Ettől a katasztrófától bealszol!

Bejelentették a folytatást, úgyhogy nekiveselkedtem. Elsőre azt hittem, egy tipikus Gerard Butler-akciófilm lesz, túltolt robbanásokkal és lövöldözéssel. Kissé meglepett, hogy a film inkább az emberekre fókuszált, és egy érzelmes sztorit próbált elme... Teljes kritika

2021.06.10 Harper

Greenland - átélhető világvége izgalmak

A járvány előtti utolsó film volt, amit még moziban láttam, mégpedig tavaly októberben. Viszont most pár napja újra "elővettem", és megállapítottam, hogy megint tudott izgalmakat okozni számomra. Bár a téma elcsépeltnek tűnik – hiszen megint egy üstö... Teljes kritika

2020.09.25 HE7EDIK

Szerintem ez még az Űrvihart is alulmúlja. Nézhetjük egy család teljesen érdektelen menekülését, és kb. ennyi. Az a néhány másodpercnyi aszteroidás jelenet pedig benn az előzetesben. Ezt minek, kinek?

2021.02.16 Eastern79

Ez tényleg katasztrófa

Gerard Butler tulajdonképpen a 300 óta nem produkált értékelhető alakítást, mára pedig a neve egyet jelent a B filmekkel. A Greenlanddel is ez a helyzet, mert egyszerűen dögunalmas, ráadásul 2020 után nekem speciel nem hiányzik semmilyen katasztrófa. Nincs benne semmi, ami eredeti lenne akár egy kicsit is, a történet teljesen logikátlan, a látvány meg úgy, ahogy van, más filmekből lett összeollózva annyi különbséggel, hogy mondjuk színesebbek a felhők, mint a Függetlenség napjában – csak itt nem idegenek, hanem üstökös jön –, vagy ugyanúgy potyognak az üstökösdarabok, mint a láva a Dante poklában, csak itt más a helyszín, és sorolhatnám. A színészi játék rettenetes. A feleség felváltva bőg vagy hisztizik, Butler meg tanácstalanul fújtat nagyokat, vagy szomorúan mered maga elé. Szegény kisfiút többnyire csak rángatják ide-oda. Vontatott, unalmas, erőltetett a cselekmény, és a játékidőhöz képest kevés a látványos jelenet, pedig katasztrófafilmet többnyire azért néz az emberfia, hogy többet megtudjon a természeti jelenségekről. Ebből a filmből legfeljebb azt tudjuk meg, hogy nem ez fogja megváltani a műfajt.

2020.10.26 indingo

Szeretem a katasztrófafilmeket, de ez valahogy semmi újat nem adott az amúgy oly népszerű filmes témához. Egyszer meg lehetett nézni, de nem valami maradandó.

A film összbevétele 52 300 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 99 323 495 forintot termelt. A hazai mozik összesen 62 318 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Eredetileg Sam Elliott játszotta volna el Dale (papa) szerepét, de nem tudtak megegyezni, így kapta végül a szerepet Scott Glenn. Szerző: Hámori Balázs

Ric Roman Waugh és Gerard Butler második közös filmje a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után. Szerző: hp

Ric Roman Waugh renDező és David Buckley zeneszerző ismét együtt dolgozott a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után. Szerző: hp

A film forgatása 2019 júniusában kezdődött meg, és augusztus 16-án ért véget. A munkálatok Atlantában, Georiga államban zajlottak. Szerző: hp

Értékelés: 5.5/10
(2020. 09. 25.)
A Greenland – Az utolsó menedék azért húz néhány meglepőt is, és a felépítése sem átlagos, így van miért izgulni időnként (a semmiből jövő üstököszápornál pedig végre öröm a szemnek a praktikus effektek használata), de összességében csupán egy Emmerich-lighttal van dolgunk. Több

Értékelés: 4/10
(2020. 09. 30.)
Low budget armageddon
A Greenland – Az utolsó menedék mindent egybevetve egy vasárnap délutáni TV-s katasztrófafilm szintjén rekedt, aminek semmi keresnivalója a moziban. Több

Értékelés: 6.6/10
(2021. 03. 04.)
A félelem, mint világállapot
A Greenland tehát egyfajta lakmuszpapír a balsejtelmekről, sőt a legrosszabb álmokról: mi lenne, ha valódiak lennének. Több