Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
60%

Greenland - Az utolsó menedék (2020)

Greenland
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
18
Képek
7
Videók

Galéria (18)

Videók (7)

 
Eva Kollar   2021. 06. 12.

legújabb vélemény

0

Nem értettem bizonyos jeleneteket benne, pontosabban feleslegesnek tartottam, mert semmi jelentősége nem volt. A másik, hogy már-már annyira szerencsétlen ez a család, hogy ilyen a világon nincs, még egy filmben is nevetséges. Egyszer meg lehetett nézni, de nekem közben néha felment a vérnyomásom a felesleges közjátékok miatt.

 
Hámori Balázs Nézhetetlen  2020. 10. 03.

3
A példa, hogyan NEM szabad filmet készíteni

Mikor hallottam, hogy jön egy új apokaliptikus film, örültem, és mikor megláttam, hogy Gerard Butler a főszereplő, rögtön tudtam, hogy ez nem lesz egy erős film, mivel szegény ma már inkább olyan, mint Steven Segal a vége felé, annyi különbséggel, ho... teljes kritika»

 
Harper   2021. 06. 10.

3
Greenland - átélhető világvége izgalmak

A járvány előtti utolsó film volt, amit még moziban láttam, mégpedig tavaly októberben. Viszont most pár napja újra "elővettem", és megállapítottam, hogy megint tudott izgalmakat okozni számomra. Bár a téma elcsépeltnek tűnik – hiszen megint egy üstö... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2020. 09. 25.

2

Szerintem ez még az Űrvihart is alulmúlja. Nézhetjük egy család teljesen érdektelen menekülését, és kb. ennyi. Az a néhány másodpercnyi aszteroidás jelenet pedig benn az előzetesben. Ezt minek, kinek?

 
indingo   2020. 10. 26.

0

Szeretem a katasztrófafilmeket, de ez valahogy semmi újat nem adott az amúgy oly népszerű filmes témához. Egyszer meg lehetett nézni, de nem valami maradandó.

 
Eastern79   2021. 02. 16.

1
Ez tényleg katasztrófa

Gerard Butler tulajdonképpen a 300 óta nem produkált értékelhető alakítást, mára pedig a neve egyet jelent a B filmekkel. A Greenlanddel is ez a helyzet, mert egyszerűen dögunalmas, ráadásul 2020 után nekem speciel nem hiányzik semmilyen katasztrófa. Nincs benne semmi, ami eredeti lenne akár egy kicsit is, a történet teljesen logikátlan, a látvány meg úgy, ahogy van, más filmekből lett összeollózva annyi különbséggel, hogy mondjuk színesebbek a felhők, mint a Függetlenség napjában – csak itt nem idegenek, hanem üstökös jön –, vagy ugyanúgy potyognak az üstökösdarabok, mint a láva a Dante poklában, csak itt más a helyszín, és sorolhatnám. A színészi játék rettenetes. A feleség felváltva bőg vagy hisztizik, Butler meg tanácstalanul fújtat nagyokat, vagy szomorúan mered maga elé. Szegény kisfiút többnyire csak rángatják ide-oda. Vontatott, unalmas, erőltetett a cselekmény, és a játékidőhöz képest kevés a látványos jelenet, pedig katasztrófafilmet többnyire azért néz az emberfia, hogy többet megtudjon a természeti jelenségekről. Ebből a filmből legfeljebb azt tudjuk meg, hogy nem ez fogja megváltani a műfajt.

 
jakedave   2021. 02. 23.

0
Nem mutat újat

Sajnos semmi újat nem mutatott, a katasztrófafilm műfajában sokkal jobb alkotások vannak ennél. De persze egy kis kapcsolódásra tökéletes.

A film összbevétele 52 300 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 99 323 495 forintot termelt. A hazai mozik összesen 62 318 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Eredetileg Sam Elliott játszotta volna el Dale (papa) szerepét, de nem tudtak megegyezni, így kapta végül a szerepet Scott Glenn.

(Hámori Balázs)
 

Ric Roman Waugh és Gerard Butler második közös filmje a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után.

(hp)
 

Ric Roman Waugh renDező és David Buckley zeneszerző ismét együtt dolgozott a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után.

(hp)
 

A film forgatása 2019 júniusában kezdődött meg, és augusztus 16-án ért véget. A munkálatok Atlantában, Georiga államban zajlottak.

(hp)
 

Az eredeti tervek szerint a filmet Neill Blomkamp renDezte volna Chris Evans főszereplésével, de miután Blomkamp visszalépett, végül a színész sem vállalata a szerepet.

(hp)
 
A Greenland – Az utolsó menedék azért húz néhány meglepőt is, és a felépítése sem átlagos, így van miért izgulni időnként (a semmiből jövő üstököszápornál pedig végre öröm a szemnek a praktikus effektek használata), de összességében csupán egy Emmerich-lighttal van dolgunk. több»