7 vérfagyasztó nap

7 vérfagyasztó nap

Entebbe
alexxx

Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A… Több

Rendező: José Padilha
Forgatókönyvíró: Gregory Burke
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Málta
Premier (HU): 2018.05.10.
Eddie Marsan
Denis Ménochet

2024.12.09 Fikatours_blogger

A film inkább a terroristák (aki civileket vegzál, nem szabadságharcos) és a politikusok lelki világával foglalkozik, az akció részét összecsapták.

2020.08.29 indingo

Megtörtént esemény ihlette gépeltérítés, túszdráma, tárgyalás 1976. július. Több film is feldolgozta a történteket, a mentőakciót és annak következményeit ami már történelem az ugandai bosszú az ártatlan Ugandában élő kenyai állampolgárokon.

2018.05.12 alexxx

Ilyen erős alapsztorival és szereplőgárdával számomra csalódás volt a film. Szerintem egyikből sem hozták ki a maximumot, sőt, távolról sem. Sajnálom, mert láttam már ennek a történetnek más filmes adatpációját, és bíztam benne, hogy ez is hozni fogja tudni azt a színvonalat. Kár érte.

2019.02.25 dailyfilmsan

Kettősérzések keringenek bennem a filmmel kapcsolatban, mert habár az eseményei gyorsan felpörögnek hamar le is lohad a film tempója. A szereplők szerintem nem kaptak karaktereikhez kellő háttértörténetet és ez hatalmas kérdéseket, lyukakat eredménye... Több

A film összbevétele 8 685 101 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 411 715 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 727 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

José Padilha rendező olyan katonákat is felkeresett, akik a valódi túszok kiszabadításában is részt vettek, az ő történeteikből állította össze a filmjét.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Értékelés: 9/10
(2018. 05. 06.)
A film egyfajta tabló, ezerféle sors és világszemlélet kavarog benne. Közös, hogy egy ponton cselekedni, és – ha szükséges – kockáztatni kell. A 7 vérfagyasztó nap utolsó jelenete egyfajta életbölcsesség, igaz közhely, de képi világgal megjelenítve a zsigereinkbe hatol. Több