Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

7 vérfagyasztó nap (2018)

Entebbe
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
62
Képek
3
Videók

Galéria (62)

Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Eddie Marsan
Daniel Brühl
Denis Ménochet
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl

Videók (3)

 
uniterra   2022. 06. 20.

legújabb vélemény

0

Volt egy eredeti film, ami dokumentum-szerű volt. Ez valami szellemi őrlemény akar lenni, moralizáló kísérlet, ami nem sikerült. Gyenge színészi munkák, egy rosszul megirt, rosszul kivitelezett filmben.

 
alexxx   2018. 05. 12.

1

Ilyen erős alapsztorival és szereplőgárdával számomra csalódás volt a film. Szerintem egyikből sem hozták ki a maximumot, sőt, távolról sem. Sajnálom, mert láttam már ennek a történetnek más filmes adatpációját, és bíztam benne, hogy ez is hozni fogja tudni azt a színvonalat. Kár érte.

 
indingo   2020. 08. 29.

0

Megtörtént esemény ihlette gépeltérítés, túszdráma, tárgyalás 1976. július. Több film is feldolgozta a történteket, a mentőakciót és annak következményeit ami már történelem az ugandai bosszú az ártatlan Ugandában élő kenyai állampolgárokon.

 
hsanya182   2018. 06. 14.

1

Politikai témáját előtérbe hozó repülőgép eltérítéses terrorista túszdrámás mentőakció előkészületei. Nekem a száraz dumálások nem teccettek, az események unalamasak voltak. Perszer ilyen az élet, élőbe izgalmasabb lett volna biztosan, de a film nézé... több»

 
dailyfilmsan   2019. 02. 25.

0

Kettősérzések keringenek bennem a filmmel kapcsolatban, mert habár az eseményei gyorsan felpörögnek hamar le is lohad a film tempója. A szereplők szerintem nem kaptak karaktereikhez kellő háttértörténetet és ez hatalmas kérdéseket, lyukakat eredménye... több»

 
harnas1207   2019. 02. 27.

0

Jelen esetben a film azért gyenge, mert az alap sztori is az. Nem egy izgalmas túszejtős esettel állunk szemben, hanem határozatlan terroristák bénázását látjuk. A csodálatos akció sikere csak a szerencsének és a németek görcsölésének köszönhető. A ... több»

 
kozse48   2018. 05. 12.

0

A cím nyomán mindenki hörgő akciófilmet vár, holott a rendező szándéka messze nem ez. A film elemezni próbálja a gépeltérítők szándékát, indítékaikat és harcukat a rasszizmus látszata ellen, és igyekszik az izraeli döntés motivációját, körülményeit i... több»

A film összbevétele 8 685 101 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 411 715 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 727 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

José Padilha rendező olyan katonákat is felkeresett, akik a valódi túszok kiszabadításában is részt vettek, az ő történeteikből állította össze a filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2015-ben jelent meg Saul David, az edinburgh-i egyetem tanárának tényfeltáró regénye az Operation Thunderbolt, amely plusz információkkal szolgált a mennydörgés-hadműveletként elhíresült akcióról. (a könyv olyan információkat is feltárt, amik addig titkosítva voltak). A film ezen a regényen alapul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eddie Marsan-t mindenki ismeri… legfeljebb nem tudja a nevét. Az egyik legfoglalkoztatottabb brit színész több mint 100 filmben játszott már, és a Sherlock Holmes-ban ugyanúgy megállja a helyét, mint Mike Leigh súlyos filmjeiben – és most különleges, egyszerre fenyegető, ravasz, de szerethető, bölcs figurát alakít a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: május 10.) című filmben, amely egy valóságos túszdráma rekonstrukciója. Ő alakítja azt a férfit, aki semmiképp nem hajlandó tárgyalni a terroristákkal, és mindenképpen a lehetetlennek látszó mentőakció pártján áll. – Az a Simon Perez, akit én játszom, nem szimpla figura – nyilatkozta a színész, aki azt mondja, a 7 vérfagyasztó nap lett az egyik kedvenc filmje. – Bonyolult helyzetben van, és bonyolult döntéseket kell hoznia. Kiismerhetetlen, élvezi is a hatalmát, játszik, pedig óriási a tét. De szerintem, éppen ezért jó ez a film: mert senki sem egyszerű benne, minden döntés bonyolult, és megéri, hogy még egyszer végiggondoljuk. Pedig azt hinnénk, egy túszszabadítás során nem szabd sokat agyalni, csak géppisztollyal a kézben rohanni kell a megfelelő irányba. De nem. Semmi sem ilyen egyszerű. Szerintem, ennek a filmnek ez az üzenete… (IC Press)

(hp)
 

A film valós eseményeket dolgoz fel.

(hp)
 

Daniel Bruhl és Denis Ménochet második közös filmje a Becstelen brigantyk után.

(hp)
 
A film egyfajta tabló, ezerféle sors és világszemlélet kavarog benne. Közös, hogy egy ponton cselekedni, és – ha szükséges – kockáztatni kell. A 7 vérfagyasztó nap utolsó jelenete egyfajta életbölcsesség, igaz közhely, de képi világgal megjelenítve a zsigereinkbe hatol. több»
 
A 7 vérfagyasztó nap sokadik feldolgozása egy nagyon érdekes és komplex túszdrámának, amely azonban nem ad hozzá semmit elődjei értelmezéséhez, és önmagában is egy önismétlődő, túlhúzott egésznek hat, annak ellenére, hogy briliáns pillanatai és frenetikus fináléja emlékezetesek maradhatnak. több»
 
Palesztin-német terrorista összefogás Ugandában, avagy a hetvenes évek terrorizmusa újból a filmvásznon. Kérdés: minek? több»