Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
58%

7 vérfagyasztó nap (2018)

Entebbe
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
62
Képek
3
Videók
 
indingo   2020. 08. 29.

legújabb vélemény

0

Megtörtént esemény ihlette gépeltérítés, túszdráma, tárgyalás 1976. július. Több film is feldolgozta a történteket, a mentőakciót és annak következményeit ami már történelem az ugandai bosszú az ártatlan Ugandában élő kenyai állampolgárokon.

 
alexxx   2018. 05. 12.

1

Ilyen erős alapsztorival és szereplőgárdával számomra csalódás volt a film. Szerintem egyikből sem hozták ki a maximumot, sőt, távolról sem. Sajnálom, mert láttam már ennek a történetnek más filmes adatpációját, és bíztam benne, hogy ez is hozni fogja tudni azt a színvonalat. Kár érte.


 
hsanya182   2018. 06. 14.

1

Politikai témáját előtérbe hozó repülőgép eltérítéses terrorista túszdrámás mentőakció előkészületei. Nekem a száraz dumálások nem teccettek, az események unalamasak voltak. Perszer ilyen az élet, élőbe izgalmasabb lett volna biztosan, de a film nézé... több»

 
dailyfilmsan   2019. 02. 25.

0

Kettősérzések keringenek bennem a filmmel kapcsolatban, mert habár az eseményei gyorsan felpörögnek hamar le is lohad a film tempója. A szereplők szerintem nem kaptak karaktereikhez kellő háttértörténetet és ez hatalmas kérdéseket, lyukakat eredménye... több»

 
harnas1207   2019. 02. 27.

0

Jelen esetben a film azért gyenge, mert az alap sztori is az. Nem egy izgalmas túszejtős esettel állunk szemben, hanem határozatlan terroristák bénázását látjuk. A csodálatos akció sikere csak a szerencsének és a németek görcsölésének köszönhető. A ... több»

 
kozse48   2018. 05. 12.

0

A cím nyomán mindenki hörgő akciófilmet vár, holott a rendező szándéka messze nem ez. A film elemezni próbálja a gépeltérítők szándékát, indítékaikat és harcukat a rasszizmus látszata ellen, és igyekszik az izraeli döntés motivációját, körülményeit i... több»

 
rissa   2018. 05. 10.

1

Van politikai relevanciája ennek a filmnek, napjainkban különösen is, épp ezért zavaró, hogy mennyire nem tudtak mit kezdeni ezzel az alkotók. És sajnos érzelmi síkon sem tud elég hatásos/meggyőző lenni, így pont azon a két ponton vall kudarcot, melyeknek épp az erősségei kellettek volna legyenek.

Galéria (62)

Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Eddie Marsan
Daniel Brühl
Denis Ménochet
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl

Videók (3)

A film összbevétele 8 685 101 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 411 715 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 727 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

José Padilha rendező olyan katonákat is felkeresett, akik a valódi túszok kiszabadításában is részt vettek, az ő történeteikből állította össze a filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2015-ben jelent meg Saul David, az edinburgh-i egyetem tanárának tényfeltáró regénye az Operation Thunderbolt, amely plusz információkkal szolgált a mennydörgés-hadműveletként elhíresült akcióról. (a könyv olyan információkat is feltárt, amik addig titkosítva voltak). A film ezen a regényen alapul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eddie Marsan-t mindenki ismeri… legfeljebb nem tudja a nevét. Az egyik legfoglalkoztatottabb brit színész több mint 100 filmben játszott már, és a Sherlock Holmes-ban ugyanúgy megállja a helyét, mint Mike Leigh súlyos filmjeiben – és most különleges, egyszerre fenyegető, ravasz, de szerethető, bölcs figurát alakít a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: május 10.) című filmben, amely egy valóságos túszdráma rekonstrukciója. Ő alakítja azt a férfit, aki semmiképp nem hajlandó tárgyalni a terroristákkal, és mindenképpen a lehetetlennek látszó mentőakció pártján áll. – Az a Simon Perez, akit én játszom, nem szimpla figura – nyilatkozta a színész, aki azt mondja, a 7 vérfagyasztó nap lett az egyik kedvenc filmje. – Bonyolult helyzetben van, és bonyolult döntéseket kell hoznia. Kiismerhetetlen, élvezi is a hatalmát, játszik, pedig óriási a tét. De szerintem, éppen ezért jó ez a film: mert senki sem egyszerű benne, minden döntés bonyolult, és megéri, hogy még egyszer végiggondoljuk. Pedig azt hinnénk, egy túszszabadítás során nem szabd sokat agyalni, csak géppisztollyal a kézben rohanni kell a megfelelő irányba. De nem. Semmi sem ilyen egyszerű. Szerintem, ennek a filmnek ez az üzenete… (IC Press)

(hp)
 

A film valós eseményeket dolgoz fel.

(hp)
 

Daniel Bruhl és Denis Ménochet második közös filmje a Becstelen brigantyk után.

(hp)
 

Ez a negyedik egészestés film, melynek központi témája az Entebbében történt terrortámadás (Győzelem Entebbénél, Támadás Entebbénél, Mivtsa Yonatan).

(hp)
 

A film forgatása 2016. november 14-én kezdődött meg Máltán, majd az Egyesült Királyságban folytatódott.

(hp)
 

A 7 vérfagyasztó nap világpremierje 2018. február 19-én volt a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film lesújtó kiritikai fogadtatásban részesült. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon mindössze 23 százalékon áll (2018. április).

(hp)
 

Európában és Amerikában kialakult egy szokás: ha több nyelven beszélő karakterre van szükség, a rendezők Daniel Brühl-t hívják. A színész, aki legközelebb német terroristát játszik a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: május 10.) című, megtörtént eseményeken alapuló akciófilmben, az elmúlt 15 évben 9 nemzet szülöttét alakította a kamerák előtt. Volt már magyar is: A grófnő című történelmi filmben valamint az Alienist című sorozatban, amelyben egy Kreisler László nevű pszichológus, de ezen kívül játszott lengyelt, spanyolt, katalánt, franciát, németet (többek közt a Becstelen Brigantyk-ban), osztrákot, angolt, amerikait, és – végül, de nem utolsósorban – sokoviait (természetesen az Amerika kapitány-ban). A filmes dialógusai voltak már angolul, spanyolul, németül, franciául, lengyelül és kínaiul. A Hollywood Reporter utánajárt a titoknak: a 40 éves színész anyja spanyol, apja német, Barcelonában született, Kölnben nevelkedett, gyerekkorában Franciaországban élő unokatestvéreivel töltötte a nyarat: 4 nyelven beszél szinte anyanyelvi szinten. – Előbb lett világpolgár, mint színész – nyilatkozta róla a 7 vérfagyasztó nap szintén világcsavargó, Brazíliából származó rendezője, aki azt is észrevette, hogy a Becstelen brigantyk több szereplője is sokat köszönhet a filmnek: Christoph Waltz, Michael Fassbender és Diane Krüger is köztük van. – Az a vicc, hogy a 7 vérfagyasztó nap-ban erősebb akcentussal beszélek angolul, mint ahogy civilben – nyilatkozta utólag Brühl. – A filmbeli terrorista jobban küzd a nyelvvel, mint én… de hát, ez a színészet: sosem magamat játszom. (IC Press)

(hp)
 
A film egyfajta tabló, ezerféle sors és világszemlélet kavarog benne. Közös, hogy egy ponton cselekedni, és – ha szükséges – kockáztatni kell. A 7 vérfagyasztó nap utolsó jelenete egyfajta életbölcsesség, igaz közhely, de képi világgal megjelenítve a zsigereinkbe hatol. több»
 
A 7 vérfagyasztó nap sokadik feldolgozása egy nagyon érdekes és komplex túszdrámának, amely azonban nem ad hozzá semmit elődjei értelmezéséhez, és önmagában is egy önismétlődő, túlhúzott egésznek hat, annak ellenére, hogy briliáns pillanatai és frenetikus fináléja emlékezetesek maradhatnak. több»
 
Palesztin-német terrorista összefogás Ugandában, avagy a hetvenes évek terrorizmusa újból a filmvásznon. Kérdés: minek? több»