Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
62
Képek
3
Videók
 
alexxx   2018. 05. 12.

Ilyen erős alapsztorival és szereplőgárdával számomra csalódás volt a film. Szerintem egyikből sem hozták ki a maximumot, sőt, távolról sem. Sajnálom, mert láttam már ennek a történetnek más filmes adatpációját, és bíztam benne, hogy ez is hozni fogja tudni azt a színvonalat. Kár érte.

 
hsanya182   2018. 06. 14.

Politikai témáját előtérbe hozó repülőgép eltérítéses terrorista túszdrámás mentőakció előkészületei. Nekem a száraz dumálások nem teccettek, az események unalamasak voltak. Perszer ilyen az élet, élőbe izgalmasabb lett volna biztosan, de a film nézése közbe nem jön át az az izgalom és élvezhetőség. A leges legvégén a tánccal összehasonlított akció is bizarr számomra. Felejtős film, ugyan aki átélte élőbe annak felejthetetlen marad...


 
rissa   2018. 05. 10.

Van politikai relevanciája ennek a filmnek, napjainkban különösen is, épp ezért zavaró, hogy mennyire nem tudtak mit kezdeni ezzel az alkotók. És sajnos érzelmi síkon sem tud elég hatásos/meggyőző lenni, így pont azon a két ponton vall kudarcot, melyeknek épp az erősségei kellettek volna legyenek.

 
kozse48   2018. 05. 12.

A cím nyomán mindenki hörgő akciófilmet vár, holott a rendező szándéka messze nem ez. A film elemezni próbálja a gépeltérítők szándékát, indítékaikat és harcukat a rasszizmus látszata ellen, és igyekszik az izraeli döntés motivációját, körülményeit is bemutatni. Mondom, nem akciófilm, hülye címe lett. Nekem tetszett.

 
acey   2018. 03. 25.

Annyi mindent próbáltak belerakni ebbe a filmbe, hogy a végén egy hatalmas katyvasz lett az eredmény. Igazából nehéz is kibogoznom, hogy akkor ez most egy kis szociodráma, akció...vagy esetleg valami politikai dráma. Hát, nem tudom. Szerintem ez zavarba ejtő, és hiba, hogy két remek színésszel próbálták aládúcolni a filmet.

Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Eddie Marsan
Daniel Brühl
Denis Ménochet
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
 
A film egyfajta tabló, ezerféle sors és világszemlélet kavarog benne. Közös, hogy egy ponton cselekedni, és – ha szükséges – kockáztatni kell. A 7 vérfagyasztó nap utolsó jelenete egyfajta életbölcsesség, igaz közhely, de képi világgal megjelenítve a zsigereinkbe hatol. több»
 
A 7 vérfagyasztó nap sokadik feldolgozása egy nagyon érdekes és komplex túszdrámának, amely azonban nem ad hozzá semmit elődjei értelmezéséhez, és önmagában is egy önismétlődő, túlhúzott egésznek hat, annak ellenére, hogy briliáns pillanatai és frenetikus fináléja emlékezetesek maradhatnak. több»
 
Palesztin-német terrorista összefogás Ugandában, avagy a hetvenes évek terrorizmusa újból a filmvásznon. Kérdés: minek? több»
 

José Padilha rendező olyan katonákat is felkeresett, akik a valódi túszok kiszabadításában is részt vettek, az ő történeteikből állította össze a filmjét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

2015-ben jelent meg Saul David, az edinburgh-i egyetem tanárának tényfeltáró regénye az Operation Thunderbolt, amely plusz információkkal szolgált a mennydörgés-hadműveletként elhíresült akcióról. (a könyv olyan információkat is feltárt, amik addig titkosítva voltak). A film ezen a regényen alapul.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Eddie Marsan-t mindenki ismeri… legfeljebb nem tudja a nevét. Az egyik legfoglalkoztatottabb brit színész több mint 100 filmben játszott már, és a Sherlock Holmes-ban ugyanúgy megállja a helyét, mint Mike Leigh súlyos filmjeiben – és most különleges, egyszerre fenyegető, ravasz, de szerethető, bölcs figurát alakít a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: május 10.) című filmben, amely egy valóságos túszdráma rekonstrukciója. Ő alakítja azt a férfit, aki semmiképp nem hajlandó tárgyalni a terroristákkal, és mindenképpen a lehetetlennek látszó mentőakció pártján áll. – Az a Simon Perez, akit én játszom, nem szimpla figura – nyilatkozta a színész, aki azt mondja, a 7 vérfagyasztó nap lett az egyik kedvenc filmje. – Bonyolult helyzetben van, és bonyolult döntéseket kell hoznia. Kiismerhetetlen, élvezi is a hatalmát, játszik, pedig óriási a tét. De szerintem, éppen ezért jó ez a film: mert senki sem egyszerű benne, minden döntés bonyolult, és megéri, hogy még egyszer végiggondoljuk. Pedig azt hinnénk, egy túszszabadítás során nem szabd sokat agyalni, csak géppisztollyal a kézben rohanni kell a megfelelő irányba. De nem. Semmi sem ilyen egyszerű. Szerintem, ennek a filmnek ez az üzenete… (IC Press)

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.