Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
NA
 
25
2
24
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Eddie Marsan
Daniel Brühl
Denis Ménochet
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
 

Európában és Amerikában kialakult egy szokás: ha több nyelven beszélő karakterre van szükség, a rendezők Daniel Brühl-t hívják. A színész, aki legközelebb német terroristát játszik a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: május 10.) című, megtörtént eseményeken alapuló akciófilmben, az elmúlt 15 évben 9 nemzet szülöttét alakította a kamerák előtt. Volt már magyar is: A grófnő című történelmi filmben valamint az Alienist című sorozatban, amelyben egy Kreisler László nevű pszichológus, de ezen kívül játszott lengyelt, spanyolt, katalánt, franciát, németet (többek közt a Becstelen Brigantyk-ban), osztrákot, angolt, amerikait, és – végül, de nem utolsósorban – sokoviait (természetesen az Amerika kapitány-ban). A filmes dialógusai voltak már angolul, spanyolul, németül, franciául, lengyelül és kínaiul. A Hollywood Reporter utánajárt a titoknak: a 40 éves színész anyja spanyol, apja német, Barcelonában született, Kölnben nevelkedett, gyerekkorában Franciaországban élő unokatestvéreivel töltötte a nyarat: 4 nyelven beszél szinte anyanyelvi szinten. – Előbb lett világpolgár, mint színész – nyilatkozta róla a 7 vérfagyasztó nap szintén világcsavargó, Brazíliából származó rendezője, aki azt is észrevette, hogy a Becstelen brigantyk több szereplője is sokat köszönhet a filmnek: Christoph Waltz, Michael Fassbender és Diane Krüger is köztük van. – Az a vicc, hogy a 7 vérfagyasztó nap-ban erősebb akcentussal beszélek angolul, mint ahogy civilben – nyilatkozta utólag Brühl. – A filmbeli terrorista jobban küzd a nyelvvel, mint én… de hát, ez a színészet: sosem magamat játszom. (IC Press)

(hp )
 

Terroristák Berlinben? A világ egyik legrangosabb fesztiválja, a Berlinale a hivatalos programjába válogatott egy megtörtént eset alapján készült izgalmas filmet, amelynek terroristák a főszereplői. Biztos sokakat felkavar majd, hogy Rosamund Pike és Daniel Brühl azt a két német terroristát alakítja, aki két palesztin társával együtt 1976 nyarán az ugandai Entebbébe térített egy Tel Avivból Párizsba tartó repülőgépet. A 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: március) rendezője nem új vendég Berlinben: az Elit halálosztók című rendezéséért Arany Medvét kapott. Azóta pedig egyre izgalmasabb filmeket, köztük a Narcos jó pár epizódját rendezte. – A valóság jobban érdekel, mint a szuperhősök – nyilatkozta a rendező, aki a valóság elől szökött Hollywoodba: akkor hagyta el a hazáját, amikor Riói filmes céges irodájában fegyveresek törtek rá, hogy kirabolják. – A 7 vérfagyasztó nap-ot is a valóságszeretetem miatt csináltam. Nemrégiben új információk kerültek napvilágra a terroristákról és az azt követő, legendás kommandós akcióról, amely kimentette az utasokat Afrika közepéről. Most szeretném végre az igazi igazságot megmutatni… Berlinben is. (IC Press)

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.