Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
62
Képek
3
Videók
 
FGyula   2019. 03. 03.

legújabb vélemény

Nem akció film

Akció filmbek nagyon unalmas . De a lélektani részt nagyon jól bemutatja.

 
alexxx   2018. 05. 12.

Ilyen erős alapsztorival és szereplőgárdával számomra csalódás volt a film. Szerintem egyikből sem hozták ki a maximumot, sőt, távolról sem. Sajnálom, mert láttam már ennek a történetnek más filmes adatpációját, és bíztam benne, hogy ez is hozni fogja tudni azt a színvonalat. Kár érte.


 
hsanya182   2018. 06. 14.

Politikai témáját előtérbe hozó repülőgép eltérítéses terrorista túszdrámás mentőakció előkészületei. Nekem a száraz dumálások nem teccettek, az események unalamasak voltak. Perszer ilyen az élet, élőbe izgalmasabb lett volna biztosan, de a film nézése közbe nem jön át az az izgalom és élvezhetőség. A leges legvégén a tánccal összehasonlított akció is bizarr számomra. Felejtős film, ugyan aki átélte élőbe annak felejthetetlen marad...

 
dailyfilmsan   2019. 02. 25.

Kettősérzések keringenek bennem a filmmel kapcsolatban, mert habár az eseményei gyorsan felpörögnek hamar le is lohad a film tempója. A szereplők szerintem nem kaptak karaktereikhez kellő háttértörténetet és ez hatalmas kérdéseket, lyukakat eredményezett a történetben. Színészeink mint a bekötött szemű vak emberek csapódtak egyik érzelemről a másikra nem volt meg az egység. Az alap koncepció pedig az kell hogy mondjam jó, csak a kivitelezés nem jött össze. Annyira rejtették a valódi lényegét a filmnek hogy aztán az a háttérben is maradt egészen a végén bejátszott részig ami már a valós esmények képsorait mutatja a nézőnek. Ami tetszett az a zenéje, eltaláltákk azt az összhangot az előadás és film között de a képsorok párhuzamot nem tudtak mutatni így ez egy kicsit fattyú hatást kelt de azért működik. Összegezve: Sajnos felejhető darab egy jó alapötlettel és gyenge alapokkal. Olyan ketős érzést keltő jó is meg nem is alkotás lett.

 
harnas1207   2019. 02. 27.

Jelen esetben a film azért gyenge, mert az alap sztori is az. Nem egy izgalmas túszejtős esettel állunk szemben, hanem határozatlan terroristák bénázását látjuk. A csodálatos akció sikere csak a szerencsének és a németek görcsölésének köszönhető. A néző már az első percben látja hogy a főszereplő páros meg fog törni és innentől unalomba fullad az egész. Mindez a háttérben futó tárgyalásokat és az erkölcsi kérdéseket is teljesen elhomályosítja. Ez nem 7 vérfagyasztó, hanem 7 halál unalmas nap....

Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Eddie Marsan
Daniel Brühl
Denis Ménochet
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Daniel Brühl
Daniel Brühl
Rosamund Pike
Rosamund Pike
Daniel Brühl
 
A film egyfajta tabló, ezerféle sors és világszemlélet kavarog benne. Közös, hogy egy ponton cselekedni, és – ha szükséges – kockáztatni kell. A 7 vérfagyasztó nap utolsó jelenete egyfajta életbölcsesség, igaz közhely, de képi világgal megjelenítve a zsigereinkbe hatol. több»
 
A 7 vérfagyasztó nap sokadik feldolgozása egy nagyon érdekes és komplex túszdrámának, amely azonban nem ad hozzá semmit elődjei értelmezéséhez, és önmagában is egy önismétlődő, túlhúzott egésznek hat, annak ellenére, hogy briliáns pillanatai és frenetikus fináléja emlékezetesek maradhatnak. több»
 
Palesztin-német terrorista összefogás Ugandában, avagy a hetvenes évek terrorizmusa újból a filmvásznon. Kérdés: minek? több»

A film összbevétele 8 685 101 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 411 715 forintot termelt. A hazai mozik összesen 10 727 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

José Padilha rendező olyan katonákat is felkeresett, akik a valódi túszok kiszabadításában is részt vettek, az ő történeteikből állította össze a filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2015-ben jelent meg Saul David, az edinburgh-i egyetem tanárának tényfeltáró regénye az Operation Thunderbolt, amely plusz információkkal szolgált a mennydörgés-hadműveletként elhíresült akcióról. (a könyv olyan információkat is feltárt, amik addig titkosítva voltak). A film ezen a regényen alapul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eddie Marsan-t mindenki ismeri… legfeljebb nem tudja a nevét. Az egyik legfoglalkoztatottabb brit színész több mint 100 filmben játszott már, és a Sherlock Holmes-ban ugyanúgy megállja a helyét, mint Mike Leigh súlyos filmjeiben – és most különleges, egyszerre fenyegető, ravasz, de szerethető, bölcs figurát alakít a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: május 10.) című filmben, amely egy valóságos túszdráma rekonstrukciója. Ő alakítja azt a férfit, aki semmiképp nem hajlandó tárgyalni a terroristákkal, és mindenképpen a lehetetlennek látszó mentőakció pártján áll. – Az a Simon Perez, akit én játszom, nem szimpla figura – nyilatkozta a színész, aki azt mondja, a 7 vérfagyasztó nap lett az egyik kedvenc filmje. – Bonyolult helyzetben van, és bonyolult döntéseket kell hoznia. Kiismerhetetlen, élvezi is a hatalmát, játszik, pedig óriási a tét. De szerintem, éppen ezért jó ez a film: mert senki sem egyszerű benne, minden döntés bonyolult, és megéri, hogy még egyszer végiggondoljuk. Pedig azt hinnénk, egy túszszabadítás során nem szabd sokat agyalni, csak géppisztollyal a kézben rohanni kell a megfelelő irányba. De nem. Semmi sem ilyen egyszerű. Szerintem, ennek a filmnek ez az üzenete… (IC Press)

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.