Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
72%

Élesítve (2017)

Unlocked
Filmadatlap
 
26
Szereplők
17
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Noomi Rapace
John Malkovich
Orlando Bloom
Toni Collette
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Toni Collette
John Malkovich
Noomi Rapace
Michael Douglas
Noomi Rapace
Michael Douglas
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Toni Collette
Orlando Bloom
Noomi Rapace
John Malkovich
Noomi Rapace
Michael Douglas
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Toni Collette

Videók (3)

 
Dorkateo   2021. 05. 10.

legújabb vélemény

1
Hát nem is tudom...

Nem rossz, nem jó. Ennél többet nem érdemel sajnos. Talán az egyetlen aktualitása, hogy a vírusok nagyon veszélyesek.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 09.

1
„Hát nem is tudom” típusú film

Számomra az Élesítve egy „hát nem is tudom” típusú film benyomását tette. Olyan érzésem támadt, miután kijöttem a moziból, mintha a Michael Apted és a Peter O’Brien alkotta író-rendező duó összeállított volna néhány karakter-és történetvázlatot, amel... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 06. 22.

1

A tetovált lány (Noomi Rapace) újra akcióba lendült, de ezúttal már nem skandináv filmben, mert 2009 óta felfigyelt rá az angolszász filmszakma. Férfiakat megszégyenítő módon bánik el ellenségeivel meg az árulókkal. A terror támadások és megelőzésük ... több»

 
Szilonka   2017. 10. 15.

1

Nem rossz film egy érdekes alapsztorival. Helyenként egészen látványos és élvezhető volt. Kár azért a pár bakiért, ami miatt nem lehetett komolyan venni a filmet.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

0

Kiváló szereposztás Michael Douglas mellek szerepe sem rossz, de Naomi Rapace talán legjobb filmje szerintem.

 
TomÁcs   2018. 04. 24.

1

Egy beépített ügynökös történet, ahol nem lehet tudni ki kinek az oldalán áll. Átverés és hatalom utáni harc, terrorizmus. nem rossz film, de láttam már jobbat is.

 
indingo   2017. 07. 15.

0

Meglepően jó volt a film. Én tartalmasnak és fordulatokkal telinek találtam, ahol nem lehet tudni, ki a jó vagy a rossz fiú. Végig pörgős volt és volt mondanivalója.

A film összbevétele 4 699 125 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 35 116 354 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 994 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film előkészületei már 2010-ben elkezdődtek, s először Mikael Håfström svéd rendezőnek szerették volna a direktori széket adni. Ám végül ismeretlen okok miatt Michael Apted vette át a helyét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Toni Collette olyan „arculatváltáson” ment keresztül, hogy néző legyen a talpán, aki ráismert a filmben alakított szerepében.

(Berto49)
 

A filmet Prágában, Csehországban forgatták.

(hp)
 

Az Élesítve szkriptje 2008-ban szerepelt a legjobb nem megfilmesített forgatókönyvek hollywoodi feketelistáján.

(hp)
 

Noomi Rapace orra eltörött a forgatáson, amikor véletlenül megütötte magát a könyökével. A színésznő ekkor észre sem vette a törést, csak akkor figyelt fel a sérülésre, amikor az orra körül egy nagy fekete véraláfutás jelent meg.

(hp)
 
John Le Carré minden erőfeszítése ellenére a mai napig a kémet ugyanúgy képzeljük el: egy gyanús alak egy padon ülve ballonkabátban és kalapban olvasást mímel, miközben az újságba vágott két jókora lyukon át figyel, és várja a kapcsolatát, hogy átvegye a nagyon titkos mikrofilmet. Ezt a képet az Élesítve sem fogja árnyalni. több»