Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
60

Élesítve

(Unlocked)
 
indingo  2017. 07. 15. 15:44

Meglepően jó volt a film. Én tartalmasnak és fordulatokkal telinek találtam, ahol nem lehet tudni, ki a jó vagy a rossz fiú. Végig pörgős volt és volt mondanivalója.

 
ArpiHajdu és Réci  2017. 07. 09. 21:26

Számomra az Élesítve egy „hát nem is tudom” típusú film benyomását tette. Olyan érzésem támadt, miután kijöttem a moziból, mintha a Michael Apted és a Peter O’Brien alkotta író-rendező duó összeállított volna néhány karakter-és történetvázlatot, amelyeket aztán nem tudott/mert továbbfejleszteni és komplex egészet alkotni belőlük, s így a mozijuk egyfajta vázlatok egymásra halmozása lett, aztán hadd szóljon, gondolhatták. Ez sajnos már amiatt is sajnálatos, mert bár Noomi Rapace karaktere (a filmben egyedüliként) kapott érdemi kidolgozást, de az olyan nagy neveket, mint John Malkovich, Toni Collette és Orlando Bloom kár így elpazarolni. Ha már Bloomnál tartunk, már amikor a figura először megjelenik a filmvásznon, akkor sejteni lehet, hogy két út létezik a számára: vagy egy elnagyolt és teljesen súlytalan szerelmi viszonyba keveredik Rapace karakterével vagy pedig kiderül róla, hogy rossz fiú… s hát a lehetőségekben benne is rejlik a megoldás, így kapunk egy eléggé kiszámítható szálat a filmnek ebben a részében. S ebből következik a másik probléma: mivel a karakterek meglehetősen gyengén lettek kidolgozva, a sztori részét úgy akarták feszessé és izgalmassá tenni, hogy az összes karaktert ide-oda pakolgatták a jó/rossz oldalra. Persze ez eredményezhetett volna egy fordulatos krimit, de a történet következetlensége és a forgatókönyv gyengesége miatt inkább egy katyvaszt eredményez. Arról pedig már nem is beszélve, hogy ott van a stáblistán Michael Douglas is, akiről már az elején lehet sejteni, milyen szerepet fog kapni ebben az egészben, s a hozzá fűződő fordulat számomra nem okozott akkora meglepetést, mint ahogy azt valószínűleg a készítők szerették volna. Hogy tovább tetőzzem a dolgot: rengeteg konfliktust akartak ebbe az alig 100 percbe belegyömöszölni az alkotók (van itt bioterrorizmus, tégla a CIA-ben, ex-ügynök sötét múltja, és persze átverések hada), így az egyes konfliktusok kioltják egymást, s itt jön a legnagyobb blődség: SPOILER! A történet igazi „fő gonoszát” egy faék egyszerűségével iktatják ki, s aztán a kezdetben két ellentétes oldal képviselői a következő jelenetben már egy baráti kávézásra invitálják meg egymást SPOILER! Arra számítottam, hogy nem az Élesítve lesz az, amelyik meg fogja reformálni a zsánerét, de azért ennél egy fokkal összeszedettebb és összerakottabb alkotást vártam volna a készítőitől, mert hát ilyen szereplőgárdával elég nagy luxus egy ilyen kidolgozatlan filmet összehozni.

 
Szilonka  2017. 10. 15. 14:49

Nem rossz film egy érdekes alapsztorival. Helyenként egészen látványos és élvezhető volt. Kár azért a pár bakiért, ami miatt nem lehetett komolyan venni a filmet.

 
Berto49  2017. 06. 22. 22:53

A tetovált lány (Noomi Rapace) újra akcióba lendült, de ezúttal már nem skandináv filmben, mert 2009 óta felfigyelt rá az angolszász filmszakma. Férfiakat megszégyenítő módon bánik el ellenségeivel meg az árulókkal. A terror támadások és megelőzésük adja meg a film témáját, de valószínűleg – sajnos - nem minden esetben győz a jó.

 
Lonka  2017. 07. 23. 16:18

Örülök, hogy nem hallgattam a fanyalgókra, mert ezt egy elég komplett film lett, amelyet manapság nem divat csinálni. Voltak benne hibák, de ma már minden filmben van. A története csavarokkal megtűzdelt igazi pörgős akciófilm.

Noomi Rapace
John Malkovich
Orlando Bloom
Toni Collette
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Toni Collette
John Malkovich
Noomi Rapace
Michael Douglas
Noomi Rapace
Michael Douglas
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Toni Collette
Orlando Bloom
Noomi Rapace
John Malkovich
Noomi Rapace
Michael Douglas
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Toni Collette
Movieaddicts: Élesítve
Tucat akciófilm az Élesítve, jó színészek rutinmunkájával tálalva, maximum előételnek, főfogásnak ugyanis igen kevés lenne. Akciórajongóknak talán megéri a közel 100 perc ráfordítást, de csak elvárások nélkül. 5,5/10
Smoking Barrels: Élesítve
Az Élesítve összességében egy szórakoztató, fordulatokban és lövöldözésekben, verekedésben gazdag izgalmas mű, ami azonban aktualitása és üzenete miatt mégsem skatulyázható be.

7,5/10
VOX.hu - Élesítve
John Le Carré minden erőfeszítése ellenére a mai napig a kémet ugyanúgy képzeljük el: egy gyanús alak egy padon ülve ballonkabátban és kalapban olvasást mímel, miközben az újságba vágott két jókora lyukon át figyel, és várja a kapcsolatát, hogy átvegye a nagyon titkos mikrofilmet. Ezt a képet az Élesítve sem fogja árnyalni. 50/100
 

A film előkészületei már 2010-ben elkezdődtek, s először Mikael Håfström svéd rendezőnek szerették volna a direktori széket adni. Ám végül ismeretlen okok miatt Michael Apted vette át a helyét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Toni Collette olyan „arculatváltáson” ment keresztül, hogy néző legyen a talpán, aki ráismert a filmben alakított szerepében.

(Berto49)
 

A filmet Prágában, Csehországban forgatták.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.